Mokka Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Wojtek'] Jest wreszcie deszcz... :p[/quote] :wallbash: U kogo jest, u tego jest. U nas znów praży od rana, mój pies dyszał całą noc, idę się pociąć :angryy: .
borsaf Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [B]Bos[/B] witaj, miło Cie znowu widzieć. Jak Ci sniegu brakuje to spójrz w swój avatarek :evil_lol:
bos Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='borsaf'][B]Bos[/B] witaj, miło Cie znowu widzieć. Jak Ci sniegu brakuje to spójrz w swój avatarek :evil_lol:[/quote] [B]borsaf,[/B] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:...........to wszystko mało:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;)
coztego Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 A u nas się zachmurzyło :multi: Temperatura spadła do mroźnych 26 stopni :evil_lol: Ale rano były tylko 22 i poszłyśmy z Kreską pobiegać, nareszcie :p
Wojtek Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Mokka']idę się pociąć :angryy: .[/QUOTE] ... najlepsza do tego jest ... gumka myszka... :cool3: :lol:
bos Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Może u nas lunie deszczyk:multi: :multi:, niebo zachmurzyło sie całkowicie........ale wcale nie ma wiatru........parówa dokładna jak w łażni :mad: :mad: :evil_lol:;) ;) A ZK we Wrocławiu przysłał nam zgłoszenie na wystawę we Wrocku na 23-24.09.2006.................pamiętali nas.......:diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;) :lol:
swallow Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='borsaf'][SIZE=4][COLOR=red][COLOR=black][SIZE=2] [B]Zdać mature w dzisiejszych czasach to naprawde sukces! Przeciez co 5-ty oblany![/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=black][SIZE=2] To, co dawniej, przed reforma, uczyli sie licealisci przez 4 lata, teraz jest skumulowane do 3 lat,a material taki sam, albo wiekszy! [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/quote] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Borsaf[/B] uczę na poziomie maturalnym i akademickim od lat. Obecnie liceum trwa 3 lata, ale program został mocno okrojony. Poziom matury to poziom klasówki o łatwym do średniego poziomu trudności (piszę o matematyce) . A matury są oblewane, bo mocno ukrócono możliwości ściągania. [/SIZE][/FONT]
vigor Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='swallow'][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Borsaf[/B] uczę na poziomie maturalnym i akademickim od lat. Obecnie liceum trwa 3 lata, ale program został mocno okrojony. Poziom matury to poziom klasówki o łatwym do średniego poziomu trudności (piszę o matematyce) . A matury są oblewane, bo mocno ukrócono możliwości ściągania. [/SIZE][/FONT][/quote] Matury są oblewane, bo chcą ją zdać ci co mają kłopoty z tabliczką mnożenia, ułamkami, prostymi równaniami, itd. Oni ledwo skończyli gimnazjum .....
coztego Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='vigor']Matury są oblewane, bo chcą ją zdać ci co mają kłopoty z tabliczką mnożenia, ułamkami, prostymi równaniami, itd. Oni ledwo skończyli gimnazjum .....[/QUOTE] Jakbym moją matkę słyszała: "Każdemu debilowi się wydaje, że może zdać maturę z historii!" :mad: :evil_lol: Przystąpiłam właśnie do próby złapania kocich sików. :diabloti: Nie wierzę w powodzenie tego przedsięwzięcia, ale pożyjemy - zobaczymy :p
Wind Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Witajcie :loveu: Alez sie za Wami stesknilam :cool3: Pare dni urlopu i mam tyle zaleglosci w czytaniu, ze nadrobie to chyba za tydzien :p Zanim nadrobie terierowe topiki, uprzejmie donosze ze na obozie agility z Grygarem bylo SUPER! Okrutnie duzo ruchu, mnostwo fajnych torkow, doborowe towarzystwo, cudowna pogoda a na dodatek Majutek, ktory zawsze chcial wiecej i wiecej biegac, nigdy sie nie meczyl, nigdy nie tracil motywacji i szybko uczyl sie nowych i trudnych rozwiazan :loveu: Qrcze, gdyby tylko byly dodatkowe turnusy z tym trenerem to pojechalabym na kolejne! Ufff ... poki co musze znikac i lece przygotowac Majuta do dwoch produkcji reklam :loveu: Gra w sobote i w niedziele :cool3: Oj, zaczal mi pies zarabiac na rodzine :evil_lol: W.
coztego Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Wind'] Ufff ... poki co musze znikac i lece przygotowac Majuta do dwoch produkcji reklam :loveu: Gra w sobote i w niedziele :cool3: Oj, zaczal mi pies zarabiac na rodzine :evil_lol: [/QUOTE] A ile płacą za taka psią gwiazdę? :cool3: Gdzie będziemy mogli Majutka podziwiać? :loveu: [SIZE="1"]Sików wciąż nie mam :cool1: [/SIZE]
coztego Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Złapałam!!! :multi: Mam kocie siuśki :multi: Jadę zawieźć do weta :cool1:
Ali26762 Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Mała rzecz a cieszy :D Heyka :) Gratulacje dla naszych dzielnych, dogomaniackich maturzystek !!! Cieszę się, [B]Wind[/B], że wróciłyście z Majutkiem zadowolone z obozu i choć zmęczone, to wypoczęte :) Jak Ci się sprawował nowy nabytek na obozie? Ja też kupiłam, tyle, że w Gdańsku, bo w Warszawie wykupiłaś :D
Jura Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Widzisz [B]Coztego[/B], jaka jesteś zdolna. Przepraszam, bo moze nie wiem z powodu niekumania, jakie mnie dziś dopadło, ale dlaczego łapałas kocie siki. Czy do badania profilaktyczne, czy też z jakiś powodów mamy trzymać kciuki za Maliznę?
Wind Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [B]Ali,[/B] Nowy nabytek superancki! Nadaje sie glownie na agility i wtedy kiedy nie musze miec przy sobie koziolkow, dodatkowych pilek, klikera i pozostalych szpargalow. Smakolyki i dwie pileczki mieszcza sie doskonale :cool3: A co do obozu, to dopiero przyjechalam i juz nie moge sie doczekac tego, ktory bedzie w przyszlym roku :loveu: [B]coztego,[/B] Co to za produkcje, bede wiedziec dopiero po fakcie ;) Poki co mam tylko informacje kiedy i gdzie stawic sie z psem, oraz co "na szybko" przecwiczyc :cool3: coztego, gratuluje zlapania kociego moczu :razz: Sprawa wydaje sie skomplikowana i wymagajaca refleksu i nie malych umiejetnosci. Dlatego tym mocniej podziwiam :crazyeye:
Jura Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Wind'] Nowy nabytek superancki! Nadaje sie glownie na agility i wtedy kiedy nie musze miec przy sobie koziolkow, dodatkowych pilek, klikera i pozostalych szpargalow. Smakolyki i dwie pileczki mieszcza sie doskonale :cool3: [/quote] :crazyeye: toż to maleńka torebeńka, w niej mogą się zmieśćić piłeńki. (No tak - piłeńki dla Majutka). [B]Wind[/B], bardzo mi się sprawdza Twój sposób nagradzania psa smaczkami. Żeby tylko Wasza trenerka nie była zła, że tak tajemnicę kuchni wyjawiasz za darmo.;)
coztego Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Jura'] [B]Wind[/B], bardzo mi się sprawdza Twój sposób nagradzania psa smaczkami.[/QUOTE] [B]Jura[/B], gadaj nam tu, jak na spowiedzi, co to za sposób? :mad: :cool3: :cool1: [QUOTE]Czy do badania profilaktyczne, czy też z jakiś powodów mamy trzymać kciuki za Maliznę?[/QUOTE] Za Maliznę kciuki należy trzymać cały czas i wciąż i nieustannie ;) Siki były łapane z takiego powodu, że Malizna sika tylko raz na dobę. Wysikuje wówczas chyba z pół szklanki, nie wiem gdzie to się w niej mieści :shake: A w przyszłym tygodniu zapadnie decyzja co do zabiegu na oczka :cool1: [quote name='Wind']Sprawa wydaje sie skomplikowana i wymagajaca refleksu i nie malych umiejetnosci. Dlatego tym mocniej podziwiam [/QUOTE] Poszłam na łatwiznę, zamknęłam kocicę w pustej, wyparzonej klatce i czekałam cierpliwie. Wiedziałam, że dzisiaj jeszcze nie sikała, więc przed nocą pewnie się załatwi. I doczekałam się :multi:
bogula Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Siemka! ech! nie chciało mi się rano pisać...jak zwykle o 5 z minutami maszerowałam z Fisiem do lasu do bajorka.Dzisiaj zdecydowanie przyjemniej, bo po niebie snuły się chmury (niezdecydowane).Fafika wykąpałam, wygoniłam, umęczyłam...:evil_lol: Jak zwykle spotkaliśmy "znajomych" śmieciarzy, pana z kiosku, panów rozwożących pieczywo...Też nabyłam coś słodkiego do kawy i zostawiłam sapiącego przez sen psa z córką. Po południu złapałam za trymer, grzebień i nożyczki i dopadłam psa.Zabiegom poddawał się wyjątkowo grzecznie---widać podjął decyzję o pozbyciu się/skróceniu harrów.Muszę poprawić troszkę przy jajczętach i morduli. Na prowincji i tak będzie jak elegant:cool1: . Od niedzieli zostaję ja i Fisiek=sami. ..
zachraniarka Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Wind']i juz nie moge sie doczekac tego, ktory bedzie w przyszlym roku :loveu:[/QUOTE] Ja też :loveu: :loveu: Witaj [B]Wind[/B] z powrotem u nas! Będą jakieś fajskie foty z obozu? :cool3:
Wind Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Jura'] [B]Wind[/B], bardzo mi się sprawdza Twój sposób nagradzania psa smaczkami. Żeby tylko Wasza trenerka nie była zła, że tak tajemnicę kuchni wyjawiasz za darmo.;)[/QUOTE] [B]Jura,[/B] bardzo sie ciesze, ze takie nagradzanie przypadlo Tobie i Twojej sunieczce do gustu :loveu: Pare lekcji trwalo, zanim doszlysmy z Agnieszka do porozumienia co do wielkosci i jakosci nagrod :evil_lol: Gdy teraz przypomne sobie jak na pierwsza lekcje przyszlam z malusienkimi (wrecz mikroskopijnymi) kawaleczkami parowki to .... :lol: :lol: :lol: [B] coztego[/B], trzymamy kciuki za kociatko :loveu: Nalezy wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze, a to jednokrotne sikanie na dobe, to cecha osobnicza a nie jakies chorobsko :roll: [B] zach[/B], zdjec u mnie dostatek, tylko czasu okrutny deficyt, aby je "przerobic" ;) Troche wiec potrwa, zanim okielznam powakacyjna rzeczywistosc i zaczne cos wstawiac na Dogo ;) Zdazylam sie juz zapoznac ze zdjeciami Ludiego :loveu: Pieknie pomyka po strefowkach i cudnie hopkuje :loveu: Tak trzymac! BTW bardzo, bardzo zalowalam, ze na obozie nie mielismy zadnego walijczyka :shake: Byl natomiast Rosyjski Toy Terrier o bardzo terierowym charakterze :razz: Najwieksze jednak wrazenie wywarl na mnie Papillon. Biegal z niedowidzaca dziewczyna. Nie bylo chyba osoby, ktora nie podziwialaby tej pary. Nie czesto spotyka sie tak zgrana i perfekcyjna pare. Przewodniczka mimo, ze widziala tylko na odleglosc 1 metra, doskonale biegala po torze, miala wrecz niesamowite rozeznanie w ukladzie przeszkod, idealnie wskazywala psu nawet najtrudniejsze i najbardziej zawile kombinacje i w ogole, wszystkich nas wpedzala w kompleksy, ze chociaz w polowie nie poruszamy sie tak dobrze jak ona :shake: Papillon byl nie tylko wspaniale wyszkolony, ale rowniez posiada swietny charakter. Jestem pod ogromnym wrazeniem tej pary :loveu: W.
zachraniarka Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='Wind'][B]zach[/B], zdjec u mnie dostatek, tylko czasu okrutny deficyt, aby je "przerobic" ;) Troche wiec potrwa, zanim okielznam powakacyjna rzeczywistosc i zaczne cos wstawiac na Dogo ;) [/QUOTE] To będę czekać cierpliwie na ucztę dla oka :lol: [quote name='Wind']Zdazylam sie juz zapoznac ze zdjeciami Ludiego :loveu: Pieknie pomyka po strefowkach i cudnie hopkuje :loveu: Tak trzymac![/QUOTE] Oooooooo! Gdzieś się mój Szorstki załapał na zdjęcia :multi: Wind, czy jest szansa by zdobyć te zdjęcia? Bardzo by mi było fajnie mieć pamiątkę z pierwszych naszych zmagań na torze. Co do tego trzymania to będziemy się starać o ile czasu starczy. U mnie nr 1 to ratownictwo, nr 2 to posłuszność, a dopiero wtedy agility i frisbee. Szkoda, że nie mam takich mozliwości by szkolić Szorstkiego codziennie od rana do wieczora- wtedy byśmy byli szczęśliwi! Niestety życie nie składa się z samych przyjemności, dlatego jak będzie się rozwijać nasza przygoda z agility zobaczymy.. ale jak najbardziej planuję za rok znów przyjechać na obóz! Bardzo nam się podobało! :loveu:
borsaf Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Witajcie, gdzież to Wszyscy sie podziewają? Ani Boguli, ani Iboly'i?, nie mówiąc o męskiej reprezentacji weszterierowców? Jak tu pogodę sprawdzać? Przynajmniej czlowiek wiedział czy prwde mówią w radio o pogodzie:evil_lol:
Jura Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 borsaf, melduje się żeńska reprezentantka erdelomaniaków. U nas jest chłodno, wiaterek (a czasem to wiatr) powiewa, jest czym oddychać.
coztego Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Witam, witam! Melduję, ze u nas też chłodno, zaledwie 20 stopni, wieje chłodny wiatr i kręcą się jakieś chmury, z których pewnie niedługo zrobi się solidne zachmurzenie :cool1:
Recommended Posts