Flaire Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 vigor, aż mi się smutno zrobiło! :-( Idę przytulić szczeniaka, który niewątpliwie na taką propozycję dziabnie mnie w nos! :evil_lol:
niedzwiedzica Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 VIGOR-wcześnie te twoje maluchy do nowych domków idą :crazyeye:
zadziorny Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Chyba jednak ciut za wcześnie, gdyż nie skończyły jeszcze 7 tygodni :roll: Oj [B]vigor [/B]smutno Ci teraz będzie bez tych kochanych bąbli :cool3: :evil_lol:
niedzwiedzica Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Zadziorny-tez mi tak wychodziło :cool3: a powiedz, czy mi sie sniło, czy ty tez swoja sunie chciałeś kryć ostatnio ? bo juz nie wiem, czy zwidy mam, czy pzrez te moje szczeniakowe tygodnie cos mi umknęło :oops:
zadziorny Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Zadziorny-tez mi tak wychodziło :cool3: a powiedz, czy mi sie sniło, czy ty tez swoja sunie chciałeś kryć ostatnio ? bo juz nie wiem, czy zwidy mam, czy pzrez te moje szczeniakowe tygodnie cos mi umknęło :oops:[/quote]Chciałem :roll:. Cieczkę Trudzia miała w kwietniu, ale moja TZ miała duże opory przed szczeniakami :shake: (a ja do teraz żałuję, że nic z tego nie wyszło :placz:)
Wind Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Witajcie w piatkowy, fantastyczny dzionek :loveu: [B]bos[/B], bardzo slicznie Ci dziekuje za przesyleczke :multi: Bardzo fajnie to zdjatko zrobiles i bardzo dobrze skadrowales :razz: Juz wyladowalo w moich zdjeciowych pamiatkach i mocno sie z niego ciesze :multi: Jeszcze raz wielkie DZIEKI! [B]zach,[/B] No qrna czytam to i owo i wiesz ... to nie tak mialo byc ... Mam nadzieje, ze to tylko lekka pomrocznosc, iz wylonienie kadry chcecie zrobic "uznaniowo" ... no podlamalam sie na calej linii ... Z sytuacji w IPO to sie smialam, ale w obedience jesli sie to powtorzy to pozostanie nam rzewnie zaplakac ... Czy na prawde nie ma szans, aby bylo normalnie?
zachraniarka Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='Flaire']To może byśmy zrobiły serdelkowy najazd na zerówki... :-) Ludwiś, Misia, Api, kto jeszcze? ;-)[/QUOTE] Mi się pomysł bardzo podoba! Może uda się namówić INĘ z Vigusiem? [B]Wind[/B] bez nerwów :lol: Nie wiem gdzie czytasz, ale jakby co to na psach sportowych o tym jest jasno i wyraźnie. Michał napisał "wytypować" myśląc, że psów z uprawnieniami do 3 to my trochę w Polsce mamy. Zaraz później się sam przyznał, że aktualnej sytuacji jaka jest w obi to nie zna (tzn. już go uświadomiłam :evil_lol: ). Ja zaraz potem dodałam od siebie o uprawnieniach. Także spokojnie.. Póki co kwestia polskiego obi myślę, że rozwija się dobrze. Z Michałem przedstawiliśmy trochę rozwiązań i mocno nad nimi pracujemy. Mam nadzieje, że cosik z tego wyjdzie.. i polskie obi nie podzieli losu IPO.. Na razie uważam, że najważniejsze kwestie to zmiana regulaminów z naciskiem na punktacje. Ma być dużo rzeczy uściślonych, sposób wykonania ćwiczeń, zachowywania się między ćwiczeniami. I dokładniejsze opisy za co, ile leci punktów. Tutaj chcemy się oprzeć w dużej mierze na szwedzkich doświadczeniach. Przetłumaczyłam już i wysłałam nasze regulaminy za morze i za jakiś czas mają wrócić z sugestiami.. Druga istotna sprawa to edukacja sędziów. Mam nadzieje, że uda się ich ściągnąć jak najwięcej do Sopotu, bo Inki ma przeprowadzić dla nich swoiste szkolenie. Czyli jak sędziować, na co zwracać uwagę.. No zobaczymy co z tego wyniknie.
Flaire Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 [quote name='zachraniarka']Na razie uważam, że najważniejsze kwestie to zmiana regulaminów z naciskiem na punktacje. Ma być dużo rzeczy uściślonych, sposób wykonania ćwiczeń, zachowywania się między ćwiczeniami. I dokładniejsze opisy za co, ile leci punktów.[/quote]Za to brawa! Moim zdaniem, w obecnym regulaminie jest bardzo dużo niedomówień i nieścisłości (i to nie tylko jeśli chodzi o punktację). Ewentualnie służę komentarzem - może inne doświadczenie i odmienna perspektywa też okazałyby się przydatne.
zachraniarka Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='Flaire']Za to brawa! Moim zdaniem, w obecnym regulaminie jest bardzo dużo niedomówień i nieścisłości (i to nie tylko jeśli chodzi o punktację). Ewentualnie służę komentarzem - może inne doświadczenie i odmienna perspektywa też okazałyby się przydatne.[/QUOTE] [B]Flaire[/B] jasne, że każde doświadczenia i perspektywy się liczą co by wyelimnować niedomówienia. Oczywiście wszystkiego się nie da, ale jeżeli jest możliwość poprawy to warto by było zrobić jak najwięcej. Jak jakieś konkretne wnioski to proszę na priv. Na psachsportowych był o tym cały temat z czym się też zapoznaliśmy.
Wind Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [B]zach,[/B] Osobiscie moge dodac, ze zycze Wam powodzenia, w szczegolnosci w zmianie Regulaminu oraz w edukcji sedziow ... Aby tylko chcieli sie uczyc :evil_lol: Nie mniej i tak wiele aspektow wciaz mnie martwi i dosc mocno niepokoi ... Jednak wierze, ze to co zacznie sie dziac bedzie lepsze od tego co mamy ... a to juz duzo ... Trzymam kciuki za Wasze plany i za inicjatywe :multi: W.
Ibolya Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='zadziorny']Chyba jednak ciut za wcześnie, gdyż nie skończyły jeszcze 7 tygodni :roll: Oj [B]vigor [/B]smutno Ci teraz będzie bez tych kochanych bąbli :cool3: :evil_lol:[/quote] [COLOR=blue]No właśnie :crazyeye: nie za wcześnie :???: :shock: one dopiero w niedzielę skończą 7 tygodni :nerwy: [/COLOR] [COLOR=#0000ff][B]vigor[/B] wszystkie maluszki serdecznie ucałuj od tatusia, cioci i babci :iloveyou: [/COLOR]
zachraniarka Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='Wind']Aby tylko chcieli sie uczyc :evil_lol: [/QUOTE] Są tacy, którzy chcą, a co zrobi reszta to ich sprawa.. Później to tylko kwestia organizatorów i zawodników kogo będą zapraszać i u kogo startować :roll:
coztego Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Dobry wieczór! Nie wiem jak u Was, ale u nas znowu leje i oczywiście temperatura gwałtownie spadła :shake: A rano było tak pięknie i ciepło... :-( Spotkałyśmy dzisiaj z Kreśką malutkiego szczeniorka labkowatego, ok. 10-12 tyodni mógł mieć maluszek. Maluszek przysiadł na chodniku czekając na Kreskę, więc pozwoliłam Kresi podejść i powąchać maluszka (Kreska była na smyczy). Pani maluszka miała śmierć w oczach: "Proszę nie podchodzić, bo to duży pies i bez kagańca!!!" Zapewniłam Panią, że [B]ona[/B] nic nie zrobi, w odpowiedzi usłyszałam: "O nie!!! To też jest suka, na pewno ją pogryzie!!!" Powiedziałam pani, że suni dobrze zrobi jak będzie miała kontakt z innymi psami... Pani jednak stwierdziła, że woli, żeby nie miała kontaktu, więc zabrałam Kreskę i poszłam... :shake: Skad się u ludzi bierze przekonanie, że psy się wzajemnie tylko gryzą? A już tej samej płci to na pewno się zagryzą... :hmmmm:
Ali26762 Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Heyka :) Dokładnie z tego samego źródła jak przekonanie, że suka raz w życiu MUSI mieć szczeniaki DLA ZDROWIA...
Ela_hryckiewicz Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [B]Witajcie serdecznie !!![/B] U mnie w domu istne szaleństwo jest około 10-ciu młodych chłopów w wieku 27 lat i oglądają mecz :mad: :mad: Szaliki , czapki flagi hymn odświewany na całe gardła i ta piosenka Polska Biało-Czerwona i cóż więcej tylko się wyprowadzić :mad: :mad:
gugu Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Noi przegrywamy!!! :placz: Chyba szybciutko chłopcy wrócą do karaju :-(
borsaf Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Witaj Elu, Pewnie w każdym domu tak wygląda. Do tego przegrywamy narazie! Ja piłki noznej nie lubię, dla mnie jest za brutalna. Idę oglądac jak mój mąż wrzeszczy bo to oznacza jakąś sytuacje podbramkową. Za to spacerek miałam dzisiaj super. Wybrałam sie w II połowie meczu poprzedniego i nad jeziorem prawie nikogo nie było. Młody mógł pobiegać sobie na spuszczonej lince, porzucałam mu do wody piłeczkę, a potem poszliśmy na łąkę za blokami gdzie się pieski spotykają. Tam ma zaprzyjaźnione mixy, tyle, że małe, ale i tak biegają jak torpedy. Udany spacerek, ponad 2 godziny, U nas nie pada i prawie ciepło ale chmury i brak słoneczka sie odczuwa.
zadziorny Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='gugu']Noi przegrywamy!!! :placz: Chyba szybciutko chłopcy wrócą do karaju :-([/QUOTE]I czemu mnie to nie dziwi :shake: :hmmmm: :niewiem:
Kori Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 A tak poza tym, to terier walijski jest mało znaną rasą i pewnego razu szłamz moim piesiem i kolezanka ze swoim słodziastym kundlem. Dwóch facetów rozpływa sie nad moją haszczką, a kolezance przykro. Wiec sie pytam, czy moze zainteresują się tez Terrym (tak ma na imie ten maluch) a oni: po co przeicez to nie husky, kundel jakiś. :mad: Pierwsza mało znana rasa, której znam sama nazwe był terier walisji. Walnęłam im w twarz ze to terier walijski, i ze sie nie znają, ze to wspaniała, choć nieznana rasa i wogóle. :evil_lol: Faceciki sie skuliły, wygłaskały Terrego, z pogardą spjrzeli na mojego haszczaka i poszli ;) Sorry dziewczyny, ze pomieszałam facetom w głowie jeśli chodzi o wzór teriera walijskiego, ale tak wyszło. Musiałam ratowac kundla z opresji :eviltong: i właśnie ze względu na te niedawno zaistaniałą sytuacje weszłam na ten wątek, zeby sie wykazać własną głupotą :razz:
Ela_hryckiewicz Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 No prosze jak emocje opadły :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
borsaf Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [B]Kori[/B] najlepiej zrób fote psiaka, a my tu nadamy mu tytuł honorowego teriera i wszystko bedzie lege artis
coztego Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='borsaf'][B]Kori[/B] najlepiej zrób fote psiaka, a my tu nadamy mu tytuł honorowego teriera i wszystko bedzie lege artis[/QUOTE] :evil_lol: Wpadłam w przerwie meczu, nudna ta piłka... Dobrze, ze mamy czeską TV i nie musimy słuchac polskich komentarzy :evil_lol:
Recommended Posts