coztego Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Ali26762'] to, co wpadnie do psiej paszczy za sprawą mamy - :shake: A mama się nawet na torturach nie przyzna, że cokolwiek mu daje :D [/QUOTE] Może tu jest klucz do diagnozy... :hmmmm: ;)
Ibolya Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Ali26762']No to proszę bardzo :) Po prostu Derylek (akurat nie widać tu Rogz'a): [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img328.imageshack.us/img328/7958/pict4204rs3aa.jpg[/IMG][/URL][/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Hey. "Po prostu Derylek" piekny po prostu! A jakie ma piękne zielone oczy. W rogz'ie też superowo wygląda, Bodorek ma dwa rogz'y, jedną żółtą i jedną niebieską (kupioną w Sopocie za pierwszego w życiu bodorkowym Caciba). [/FONT][/SIZE][/COLOR]
Ibolya Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Ali26762']Mam już wynik parazytologii - wszystko jest ok.......Jeśli nie robale, to CO go tak rozwalnia?......Oczywiście głupoty piszę, pewnie, że się cieszę, że nic go od środka nie podżera! Trzeba będzie szukać dalej przyczyny. Alergia? Pokarmowa? Nie zauważyłam związku pomiędzy konkretnym rodzajem pożywienia a sensacjami. Raz to jest po normalnym jedzeniu, innym razem po suchej karmie... No nic, we wtorek będę mądrzejsza może, a może wet coś wymyśli...[/quote] [B][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Ali[/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond] : może się to wydać dziwne, ale...... To było dawno, jak jeszcze miałam poprzedniego psa. Też miał takie sensacje, długo, długo ok i nagle dostawał biegunki nie wiadomo od czego, jadł zawsze to samo, wiem bo jadł tylko to co ode mnie dostał. Wet różne różności wymyślał i nic, aż raz (po wielu miesiącach), w desperacji chyba, powiedział " a niech pani spróbuje wodę do picia dla psa gotować i dawać mu tylko przegotowaną". Może to kogoś smieszyć albo dziwić, ale od tego czasu te sensacje u psa się skończyły. Miewał oczywiście czasami biegunki, ale nie bez powodu. Nie wiem jaka jest woda miejska w Gdańsku, może bardzo dobra, ale co Ci szkodzi spróbować. [/FONT][/SIZE][/COLOR]
borsaf Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Witajcie dogomaniacy. Milo tu i przyjemnie jak w domciu, nikt głupot nie wypisuje, po których skręcaja sie człowiekowi kiszki. Ali, Regon reaguje luźnym stolcem na surowe mięso. Poza tym, do 5 miesiąca byl na RC dla szczeniarow i jego koopy były takie dziwne. Jedna dziennie, ta ostatnia najczęściej, była luźna. Przybierał na wadze, był odrobaczony więc nie robiłam z tego wielkiego problemu ale po skończeniu worka przeszłam na Eucanubę i... stolce wzorcowe. Coś musiało byc w tej karmie, które mu nie do końca służylo. Kiedys dostał surowe, mielone mięso indycze i go porządnie przez dobe czyściło. Jak dostanie nawet surowe kości to ta koopa jest tez nie do końca prawidlowa. Domyslam się, że Deryl też ma luźne stolce, a nie biegunkę, bo to już jest poważniejsza sprawa, ta odwadnia. Zyczę wyzdrowienia lub przynajmniej diagnozy przystojniakowi.
borsaf Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [img]http://www.madzia.olp.pl/gify01/nowee/angeldog.gif[/img]
Ibolya Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='borsaf']Witajcie dogomaniacy. Milo tu i przyjemnie jak w domciu, nikt głupot nie wypisuje, po których skręcaja sie człowiekowi kiszki.[/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]No właśnie, już też nie mogłam tych głupot czytać. [/FONT][/SIZE][/COLOR]
Ali26762 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='coztego']Może tu jest klucz do diagnozy... :hmmmm: ;)[/quote] Być może, ale co też ta mama może psu dać? Kawałek kanapki czy surową marchewkę? Tu nie chodzi o to, że daje mu jakieś świństwa, tylko że w ogóle daje pomiędzy posiłkami, przez co pies siada przed nią jak mama je np. śniadanie. Przed nami nie siada :D
Ali26762 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Ibolya'][B][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Nie wiem jaka jest woda miejska w Gdańsku, może bardzo dobra, ale co Ci szkodzi spróbować.[/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] Deryl pije wodę mineralną :D Mamy pod zlewem zamontowany system filtrów, które działają na zasadzie odwróconej osmozy, zakończony mineralizatorem, więc do wszystkich "jedzeniowych" rzeczy używamy wyłącznie tej wody. Ja sama litrami ją piję na surowo.
Ali26762 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='borsaf']Ali, Regon reaguje luźnym stolcem na surowe mięso.[/quote] Deryś je przez cały czas surowe mięso. Ale tylko wołowe. Kupuję mu antrykot, serce i do tego jakiś kawałeczek bardziej tłusty, mielę to wszystko na grubych oczkach w maszynce, dzielę na porcje i mrożę. Do tego dostaje makaron czy ryż ugotowany z warzywami i tabletę preparatu witaminowo - mineralnego. A na śniadanie kanapkę z twarożkiem albo z czymś innym co lubi i też tabletę. Czasami zdarza mi się posłużyć saszetką Pedigree czy jakąś puszką (puszki chyba ze 2 w sumie zjadł - zawartość znaczy :) ), ewentualnie suchą karmą (dostał dużo próbek karmy dla szczeniorów od dziewczyn z psiego sklepu). Ale podstawę stanowi rano kanapka, a wieczorem makaron z mięsem. Surowego drobiu nigdy nie podawałam ani jemu, ani Beruszkowi, w sumie nawet nie wiem dlaczego :D Podawałam ugotowany i oba psiury jadły go bardzo chętnie. Natomiast niedawno dałam Derysiowi kość szpikową, cielęcą, przerąbaną na pół i nawet jej nie tknął. Musiałam wywalić. [quote]Domyslam się, że Deryl też ma luźne stolce, a nie biegunkę, bo to już jest poważniejsza sprawa, ta odwadnia.[/quote] No więc generalnie miewa czasaem luźne stolce, ale we wtorek miał biegunkę. Istny prysznic. Na porannym spacerze składał się ze 4 razy, wylewając pod dużym ciśnieniem wszystko. Po czym wrócił w doskonałym humorze, bo wybiegał się z koleżanką w międzychwycie, do domu i zachowywał się normalnie, czyli przynosił zabawki i chciał żeby mu rzucać. Przegłodziłam go do wieczora, wieczorem zjadł i nie było już takich sensacji, choć stolec miał luźnawy, szczególnie końcówkę. A na drugi dzień było już dobrze. Dzisiaj też wzorcowo. Taka biegunka zdarzyła mu się już wcześniej, na jesieni, i do teraz był spokój, chociaż dość rzadkie kupska zdarzały się od czasu do czasu. [quote]Zyczę wyzdrowienia lub przynajmniej diagnozy przystojniakowi.[/quote] To my nie dziękujemy, żeby nie zapeszyć ;) :D
Ali26762 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Ibolya'][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Hey. "Po prostu Derylek" piekny po prostu! A jakie ma piękne zielone oczy. W rogz'ie też superowo wygląda, Bodorek ma dwa rogz'y, jedną żółtą i jedną niebieską (kupioną w Sopocie za pierwszego w życiu bodorkowym Caciba).[/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] Pamiętam jak go wygrywał :) Ach, jaka ja wtedy byłam dumna, że braciszek Derysia stanął przy tabliczce z napisem CACIB :multi: Tak samo jak wtedy, kiedy Czika stanęła przy podobnej :multi: Ja po cichu planuję jeszcze zakup Rogz'a odblaskowego, ale ciiiiiiii - nie mów nic mojemu chłopu, bo się będzie stukał w głowę (Deryl ma obecnie 5 obroży - 2 skórzane, 2 materiałowe i 1 ozdobną) :D Ale tak to jest jak się ma świra na punkcie psa i awansem wszystkiego, co się z posiadaniem psa wiąże :D A za miłe słowa o Derysiu pięknie dziękujemy oboje :)
Ali26762 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Nie mogłam się oprzeć i kopiuję z innego forum [IMG]http://img226.imageshack.us/img226/8449/powrttirazbiaorusi6uw.gif[/IMG] Powrót TIR'a z Białorusi [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/happy65.gif[/IMG] [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/woot.gif[/IMG] [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG]
Wind Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [B]Ali,[/B] Witaj nocny marku :evil_lol: Spojrz o ktorej pisze ten post ;) A juz pol godziny jestem na nogach :p Moj Marek, wczoraj mi powiedzial :gdybys o tak wczesnej porze do jakiejs roboty musiala isc, to bym Cie zalowal, ale Ty na trening z psem jedziesz ... to mysle, ze kompletnie zeswirowalas" :evil_lol: Ali, Twoj gif poprawil mi wisielczy, poranny humor ... no nic ... ide psa wyciagnac za uszy spod koldry i jedziemy :cool1:
bogula Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [B]Ali [/B]---dobry duchu! wprawiłaś mnie w chichocik tłumiony tym "powrotemtirazbiałorusi":D :megagrin: . [B]Wind [/B]---a niech licho tych facecików:obrazic: :baddevil: .....hi,hi,hi! Fafik wywrócił mnie do śniegu: pędził za mną jak rakieta, trafił nochołbem w moją wyprostowaną od tyłu część stawu kolanowego i naturalnie KLĘKŁAM, a ten:diabloti: ani mrugnął! Z koopskami ma psisko teraz luzik(tfu-tfu! coby nie zapeszyć), a męczyły go niedawno zaparcia; dieta i jest OK.
coztego Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Wind'] Spojrz o ktorej pisze ten post ;) A juz pol godziny jestem na nogach :p [/QUOTE] Wind, czy o takiej porze jest jeszcze ciemno? Chyba zacznę wstwać o świcie, żeby wybiegać Kreskę, bo .... zwariować z tymi psami można... :angryy:
jborowy Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [php]Chyba zacznę wstwać o świcie[/php] Teraz świt jest o 7,20 -też bym tak chciał. Normalnie, to ja już od 6,50 pracuję. Ale tak sobie myślę, że gdybym miał rano budzić się razem z "coztego" to nie wstawałbym NIGDY. Tak se ino gdybam?!?!??!
borsaf Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [B]Wind[/B] przyjmij mój podziw [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gif[/img] Ja jestem nocny marek, jak Ali, więc treningi pieska od 00 - 2.00 w nocy pewnie by aż takiego wyrzeczenia sie nie powodowały, ale..wstawanie o tak nieludzkiej porze?...brrr:angryy: Musi, że dojazd wam dużo czasu zajmuje, bo chyba o 7 rano to sie nie trenujecie? W tym wypadkumój grajdoł zyskuje, moge wszędzie na pieszo dojśc tym bardziej że w środku miasta mieszkam. Minusem tego - nie jeżdżę samochodem, nie potrzebuję na codzień.
Gosia_i_Luka Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Wind - zazdroszczę treningów! :-( My na razie mamy przerwę i musimy zadowolić się boiskiem... Chociaż nawet z tym jest ciężko - np. dzisiaj na boisku jest lodowa skorupa i Luka właśnie leży upalowana na smyczy, bo obtarła łapę i musiałam spryskać ją Tanadermem, który barwi wszystko na żółto... :-( Ja chcę wiosnę!!!! :-(
Flaire Posted January 7, 2006 Author Posted January 7, 2006 [quote name='borsaf']Musi, że dojazd wam dużo czasu zajmuje, bo chyba o 7 rano to sie nie trenujecie? [/QUOTE]A wlasnie, ze tak! :evil_lol: W zimie trenujemy w hali, do ktorej mamy ograniczony dostep i 7 rano w soboty jest jedna z niewielu godzin, gdy udalo sie te hale zarezerwowac... Wind i ja mamy na szczescie nie tak bardzo daleko do tej hali, sa osoby, ktore maja duzo gorzej. Ale ja sie czuje szczesciara, ze w ogole mamy te hale, bo wiele innych osob musi po prostu na zime zawiesic treningi z braku odpowiedniego, bezpiecznego miejsca!
Ali26762 Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Wind'][B]Ali,[/B] Witaj nocny marku :evil_lol: Spojrz o ktorej pisze ten post ;) A juz pol godziny jestem na nogach :p Moj Marek, wczoraj mi powiedzial :gdybys o tak wczesnej porze do jakiejs roboty musiala isc, to bym Cie zalowal, ale Ty na trening z psem jedziesz ... to mysle, ze kompletnie zeswirowalas" :evil_lol: [/quote] Heyka :) O tej prze to ja JUŻ w łóżku leżałam... :evil_lol: Wiesz, powiem Ci szczerze, że jedyną rzeczą, która mnie ostatnio podnosiła o tak nieludzkiej godzinie (no, prawie, bo zajęcia zaczynaliśmy o 8.00 ) było szkolenie Deryla. I nawet SAMA wstawałam i słyszałam budzik! Ci co mnie znają, wiedzą, że to wyczyn na miarę co najmniej mistrzostwa świata :D Co do szkolenia - my dalej mamy ferie, a pies się uwstecznia :D Jakoś ani pogoda, ani podłoże nie sprzyjają ćwiczeniom, a na plac nie mam szans się dostać, bo mój samochód dalej stoi pod blokiem nieubezpieczony. A poza tym ostatnio z tymi kupskami było niewyraźnie (dzisiaj pięknie, jakby co). Dzisiaj za to Deryl przez całą godzinę ćwiczył biegi i zapasy z kolegą Czarusiem i po raz pierwszy zobaczyłam go jak ujeżdża Czarka - do tej pory nie miał takiego odruchu ani raz. Nic, do wiosny już niedaleko i z każdym dniem coraz bliżej. Dni robią się już coraz dłuższe, jeszcze trochę i śnieg zacznie topnieć, wtedy i my ruszymy do boju :D A póki co chętnie poczytamy jak na treningach spisywali się inni ;) :)
zadziorny Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Ali26762']Tu nie chodzi o to, że daje mu jakieś świństwa, tylko że w ogóle daje pomiędzy posiłkami, przez co pies siada przed nią jak mama je np. śniadanie. Przed nami nie siada :D[/quote] Cwaniak wie, przed kim ma siadać :lol: :roll: ;)
zadziorny Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='"Ibolya"'][quote name='"borsaf"']Witajcie dogomaniacy. Milo tu i przyjemnie jak w domciu, nikt głupot nie wypisuje, po których skręcaja sie człowiekowi kiszki.[/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]No właśnie, już też nie mogłam tych głupot czytać.[/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] I tak trzymać :roll: :lol:
Wind Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='coztego']Wind, czy o takiej porze jest jeszcze ciemno? Chyba zacznę wstwać o świcie, żeby wybiegać Kreskę, bo .... zwariować z tymi psami można... :angryy:[/QUOTE] [B]coztego,[/B] Oj tak ... ciemno jest okrutnie, ludzi na ulicacha nie ma .. ziab straszny :( Jedyny plus to taki, ze nie ma korkow :-) Po przyjedzie z treningu odsypialam z psem prawie 4 godziny ;) Ani ja, ani Majutek nie jestesmy zwyczajne do takiego wstawania :shake:
Wind Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [B]borsaf,[/B] Poczatek treningu to 7.00. Dzisiaj bez korkow dojechalam w 20 minut. Zazwyczaj (w ciagu dnia) taka podroz po Warszawie zajmuje co najmniej 50 min. :( [B]Gosia, Ali,[/B] Zima nie jest lekko :( Treningi na dworze w zawieszeniu, pogoda nie sprzyja dlugim spacerom a dzien jest tak krotki, ze wiekszosc wypraw odbywa sie w calkowitej ciemnosci :( Dlatego tez, zawiesilysmy treningi obedience, ale mamy to szczescie, ze nasz klub agility trenuje w hali :-) Dzisiaj bylo super :-) Nauczylysmy sie dwoch bardzo przydatnych umiejetnosci i jestesmy z tego bardzo dumne :-) Poza tym, co tu kryc ... fajna mamy trenerke :-) Natomiast popoludnie spedzilysmy z Majutkiem, nasz trenerka od tropienia :-), oraz znajoma z klubu agility i Jej borderami. Fotografowalam Jej malutkie borderowe dziecie czyli Jet'a :-) [url=http://img279.imageshack.us/img279/9760/1x7ob.jpg]Jet[/url]
Recommended Posts