coztego Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [quote name='Ali26762']A w ogóle to zauważyliśmy, że psy (samce), które dotąd akceptowały Deryla, coraz częściej pokazują mu zęby. Chyba dorośleje nasz pupilek, skoro zaczynają widzieć w nim konkurenta... :roll:[/QUOTE] Oj... z rozżewnieniem wspominam te czasy, kiedy Kreśka była szczeniorem i kochała cały świat, a świat kochał ją... :shake: Jakoś zaniedbałam ostatnio nauki spacerowe, za dużo biegania, za mało chodzenia między ludźmi, wydziczało mi suczysko. :angryy: Muszę ją poprawić... :mad:
jborowy Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 A wot, sawsiem nowyj ruskij " kot na teriery": [URL=http://img377.imageshack.us/my.php?image=kogdauzhe7uy.jpg][IMG]http://img377.imageshack.us/img377/2296/kogdauzhe7uy.th.jpg[/IMG][/URL]
jborowy Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 [SIZE=6][COLOR=Red][B]W Nowym 2006 roku, życzę wszystkim aby byli bardzo grzeczni[/B][/COLOR][/SIZE]. Dostałem cynk od Św. Mikołaja, że żarty się skończyły: [URL="http://img348.imageshack.us/my.php?image=shootingsanta5zf.jpg"][IMG]http://img348.imageshack.us/img348/9985/shootingsanta5zf.th.jpg[/IMG][/URL]
bogula Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Witajcie! u nas wszystko się topi, ale powoli ;da sie iść choć ślisko. Jestem zadowolona, bo wczoraj NFZ podpisał z naszym PZ warunki (kto ten naród zdurnowaca?! za każdego zdeklarowanego pacjenta jest to stare 5zl; spółka ma więc do dyspozycji na każdy miesiąc 5x ilość deklaracji; ta kwota to wszystko na wypłaty dla CAŁEGO personelu, utrzymanie poradni, media itd.---sorrki, ale kretynskie komentarze na onecie ...:angryy: ---musiałam sobie tutaj ulżyć:oops: ).Inna fajna rzecz---jest ciepło i nie wieje, więc pootwierałam okna "domola".Fafik wśliznął się dodrzemać do dziewczyn. A mnie kawa drażni nos...Aha! idę do pracy później:multi: ! Pozdro dla wszystkich!
zadziorny Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Witajcie :lol: U nas chlapa totalna :evil:, a do tego pada deszcz :evilbat:. Jednak wolę prawdziwą zimę ze śniegiem i mrozem od takiej pogody :roll:
Ibolya Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Witajcie. U nas też pada deszcz. Jest straszna chlapa. Na szczęście po parku jeździ traktor i "odśnieża" alejki, tzn. zgarnia mokrą breję.[/FONT][/SIZE][/COLOR]
bogula Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Tak, u nas to odbłacanie przez pług kończy się tym, że na chodniki znowu są zawalone...Tymi pługami to jacyś złośliwcy albo głąby jeżdżą...:cool1: . Lecę do pracy ..., mam "zielony" humor......:p :eviltong: :loveu: :biggrina: :cry: :niedowia: :smokin: :puppydog: :-? :flop: :jumpie: :bigok: ; na ra!
zadziorny Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 U nas pada w tej chwili mokry śnieg :roll: :mad:
Ibolya Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]No nareszcie ktoś się odezwał. Już się martwiłam, co z Wami. [B]zadziorny[/B] : u nas pada deszcz. [/FONT][/SIZE][/COLOR]
Aluzja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Szczesliwego welszowego:-))))) NA dobry humor poogladalamfotki. U mnie juz lepiej ale snieg "na dwa welshe" lub "jednego airedale" byl ku radosze brodatych glupoli. Teraz chlapa ku utrapinieniu mojemu ..podlogi nie wysychaja.manchestery odmowily wspolpracy i bronia sie przed wyjsciem na chlape lapami i czym sie da( najlepsza metoda to ucieczka pod airedale). Pozdrawiamy cieplo i byle do wiosny :-) Choc szczerze to ja zime lubie..... NApoleon (At ) olal zimie echh..(swoja droga sniegu bylo okolo pol metra a pod wierzba gole wywiane -fenomen czy cus:-) ) [U][URL="http://img489.imageshack.us/img489/8920/olaczime0ra.jpg"]http://img489.imageshack.us/img489/8920/olaczime0ra.jpg[/URL][/U]
bogula Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Witajcie! wczoraj wieczorem zaliczyłam spacer w deszczu; nawet Fafik się ślizgał. Teraz pokonaliśmy śniegi i ...kawa:evil_lol: .Fafik wpadł w małe przygnębienie po wyjeździe starszej córki na uczelnię: gnicie na kołderce, odmowa jedzenia...Ale może niedługo wróci do formy. W mojej okolicy biega więcej -chyba-bezpańskich psów: bez obroży, z podkulonym ogonem, czasem powarkująco-szczekające i biegnące gdzieś... Pozdro!
Givera Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Witam wszystkich Walijskich Szaleńców i Wariatów. Ja wprawdzie nie jestem szczęśliwą posiadaczką welsch terriera, ale jeszcze do niedawna byłam. To był mój pierwszy i ukochany psiaczek i tak już chyba zostanie do końca - zawsze będzie tym pierwszym i najlepszym, najwspanialszym. Moją sunię Armę dostałam jak miałam 9 lat i przeżyłyśmy razem długich i cudownych, niepowtarzalnych, wypełnionych szaleństwem i zabawą 17 lat!!! Mimo, że pies był kupiony dla całej rodzinki to jednak większość czasu spędzałyśmy razem. Jak byłam mała to wszyscy się śmiali, że z nią rozmiawiam, ale ja naprawdę byłam (i nadal jestem) przekonana, że Armuszka mnie rozumiała. Ale przestali się śmiać jak zobaczyli, że Ona też do mnie "gada" :razz: Po prostu jak wracałam z jakiegoś wyjazdu to przez pierwsze 2 godziny Armuszka chodziła za mną cały czas na mnie skacząc i wydawała takie dziwne dźwięki, jakby chciała opowiedzieć co się wydarzyło jak mnie nie było - to naprawdę było niesamowite - wszyscy którzy to widzieli to byli w szoku. Niestety rok temu nagle nam ogłuchła, nie minęło dużo czasu a Armuszka oślepła potem, co najgorsze, straciła węch, zaczęła załatwiać się na swoje miejsce. To było okropne. Musieliśmy się niestety z Nią pożegnać :placz: i mimo, że teraz mam już nowego pieska, to nadal myślę o tym moim Pierwszym. A najdziwniejsze jest to, że moją nową sunie cały czas porównuję do Armuszki, chcę, żeby była taka jak Ona i oczekuję, że w danej sytuacji zareaguje jak Ona. No cóż to był po prostu [B]najwspanialszy Przyjaciel z dzieciństwa.[/B] To tyle :lol: . Chciałam tylko podzielić się z Wami wspomnieniami o moim ukochanym terrierku i pogratulować Wam wyboru rasy bo to naprawdę bardzo mądre i kochane psiska. Pozdrawiam Kasia z Beirą i Armą (w serduchu) buziaki dla Waszych Welschów
Ibolya Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [B][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Givera[/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond] : bardzo pięknie opisałaś przyjaźń z pieskiem. Niestety One zawsze żyją krócej od nas. Twoja Armuszka jest już w lepszym psim świecie, napewno jej tam dobrze jest. Nie napisałaś jaki jest Twój nowy piesek, ze zdjęcia w avatarku wygląda na jamnika? Pozdro.[/FONT][/SIZE][/COLOR]
aga_ostaszewska Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [SIZE=5][COLOR=green]Kochani najlepsze życzenia noworoczne! Dużo zdrowia, radości i pociechy z czworonożnych stworków![/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=#008000][/COLOR][/SIZE] [COLOR=black]Ja miałam w tym roku bardzo intensywnego Sylwestra! Wyprawa do Gdańska umęczyła mnie i chłopa totalnie, ale... nie ma tego złego... ODWIEDZIŁAM ALI! Jak zwykle gadało nam się śweitnie, ale za krótko! Ali robi świetne jajeczka faszerowane, sałatke, no i... piczareczki! Mniam! Dziękuje kochana jeszcze raz za gościnę![/COLOR] Dziś siedzę w pracy i z niecierpliwością czekam na powrót rodziców i mojej suki, która też miała bardzo udanego Sylwestra!
Givera Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='Ibolya'][B][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Garamond]Givera[/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Garamond] : bardzo pięknie opisałaś przyjaźń z pieskiem. Niestety One zawsze żyją krócej od nas. Twoja Armuszka jest już w lepszym psim świecie, napewno jej tam dobrze jest. Nie napisałaś jaki jest Twój nowy piesek, ze zdjęcia w avatarku wygląda na jamnika? Pozdro.[/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] [B][COLOR=purple]Bo to była Piękna Przyjaźń.[/COLOR][/B] Dzięki Ibolya! A co do mojego pieska to do jamnika jej daleko :razz: . Teraz w moim domku mieszka rhodesian i mam nadzieję, że z upływem czasu będziemy się rozumieć z Beirą tak jak kiedyś z Armuszką. A oto i moje Nowe Szczęście :multi: [IMG][URL=http://img303.imageshack.us/my.php?image=zdjciezalbumu5ku.jpg][IMG]http://img303.imageshack.us/img303/5318/zdjciezalbumu5ku.th.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
aga_ostaszewska Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [B]Givera:[/B] No tak welshe to psiaki niesamowite! Fajnie, że miałaś okazję poznać tą rasę! Ja podobnym sentymentem - jak Ty welshe - to obdarzam moja 1 sunie, sznaucerke miniaturke pieprz/sol! A porównyanie do jamniek nie przejmuj się... :lol: [B]PATIszon[/B] ma już wprawę w wyprowadzaniu ludzi z bledu, ze rhodesian to nie jamnik! Choć sama muszę przyznać, że na niektórych zdjęciach (gdzie widac sama morde), sama mam watpliwosci :cool1:
zadziorny Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Witajcie :lol:. U nas od rana sypie śniegiem, prawie tak samo intensywnie jak w piątek :cool1:. Jednak tym razem odpowiednie służby już nie czekają z założonymi rękami, tylko od razu zabrały się ostro do odśnieżania :mad: :roll:
zadziorny Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Witaj [B]Givera[/B] :lol:. Welshe to także nie jest moja pierwsza rasa. Poprzednio miałem pudla miniaturę, jednak nie zamienię ich już nigdy na nic innego :loveu:. A tak na marginesie, to moja Trudzia ma najlepszą kumpelę do zabawy - rhodesiankę właśnie :lol: :cool1:
Ibolya Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]:wallbash: hihihi ale się rozpoznałam :oops: :lol::lol::lol::lol:[/FONT][/SIZE][/COLOR]
aga_ostaszewska Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='Ibolya'][COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Garamond]:wallbash: hihihi ale się rozpoznałam :oops: :lol::lol::lol::lol:[/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] Nie przejmuj się! Ja, jak zobaczyłam pierwszy raz awiatarek PATIszona, to powiedziałam "jakiego slicznego masz jamnika!". :lol: [B]Ela_h:[/B] Jak Dorcia?
Givera Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='zadziorny']Witaj [B]Givera[/B] :lol:. Welshe to także nie jest moja pierwsza rasa. Poprzednio miałem pudla miniaturę, jednak nie zamienię ich już nigdy na nic innego :loveu:. A tak na marginesie, to moja Trudzia ma najlepszą kumpelę do zabawy - rhodesiankę właśnie :lol: :cool1:[/quote] Po tym jak Armuszka "przebiegła przez tęczę". Długo zastanawiałam się jaką rasę wybrać. Wiedziałam na pewno, że nie będzie to już welsch, choć uwielbiam te psiaki. Nie mogłabym patrzeć na nowego welscha bez smutku i ciągle widziałabym w nim moją Armuszkę. Myślałam też o airedale, ale też jakoś dziwnie by mi było. Dlatego postanowiłam, że to musi być zupełnie inna rasa - inny rozdział, inny charakter. Myślałam o labradorze, ale to raczej takie "łagodne" psiaki. A ja chciałam kolejnego psa z charakterem. I przypadkowo natrafiłam w necie na rhodesiana i wiedziałam ten lub żaden. I rzeczywiście Armuszka miała charakterek - nie zawsze robiła to co chciałam, czasami chodziła własnymi drogami, ale mimo wszystko lubiła "pieszczoty" (oby bez przesady) i Beira jest trochę do niej podobna. Ale sentyment do welschów pozostał i czasem jak widzę jakiegoś na ulicy to łezka mi się zakręci. Może to śmieszne - ale czasami patrząc Beirze w ślipka myślę czy Arma jakoś się z nią nie kontaktuje w nieznany mi sposób. A to jedno z niewielu pamiątek jakie mam po Armuszce. Tuż przed strzyżeniem :evil_lol: [IMG][URL=http://img272.imageshack.us/my.php?image=armunia6iq.jpg][IMG]http://img272.imageshack.us/img272/4803/armunia6iq.th.jpg[/IMG][/URL][/IMG] ps. Jednak nie wykluczone, że jak już będę miała swoją rodzinkę to swoim dzieciom jako pierwszego psiaka kupię właśnie welscha :multi: Jeszcze raz buziaki dla Waszych Welschów
Givera Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='aga_ostaszewska']Nie przejmuj się! Ja, jak zobaczyłam pierwszy raz awiatarek PATIszona, to powiedziałam "jakiego slicznego masz jamnika!". :lol: quote] Nie mam się czym przejmować, jamniczki to też fajne psiaczki. Ale to znak, że trza pomyśleć o zmianie awiatarka na jakiś bardziej charakterystyczny :eviltong: Ps. Twój psiak jest bardzo podobny do mojej Armuszki. Uroczy
Mokka Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Wy się pewnie nie interesujecie takimi sprawami, ale w sylwestrowo - noworocznych zawodach agility, po kilkumiesięcznej przerwie pojawiła sie Zuzia ("tamer") z Draką i od razu jakie wejście. W sobotę zajęły II miejsce w klasyfikacji generalnej M-ek :klacz: .
Nitencja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 bMokka to nie dziwiota ze Tamer tak dobrze z Draka idzie :) w koncu welsh zostal Zwyciezca swiata w agility :evil_lol:
Recommended Posts