Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

halo halo
to ja Lotniczek
Wasz korespondent z podtrójmiejskich pól i łąk
świat jest dziwny i smutny i wesoły i ...
sam już nie wiem jaki
jak to jednak dziwnie się życie plecie
jeszcze trzy lata temu byłem bezpańskim starym schroniskowym psem a dzisiaj ....
nie jestem młodym pieskiem, nie jestem ślicznym pieskiem
jestem starym wyliniałym Lotnikiem
takim psem byle jakim
małym , szaroburonijakim brzydalem
ale
no właśnie
ale jestem psem szczęśliwym i tego wszystkim psom życzę
kotom też
mam swój dom - dom to chyba jedno z najpiękniejszych słów jakie znam
i mam swoich ludzi
i stado też mam
chociaż z tym stadem to nie zawsze jest tak jak bym chciał
no bo tak
było nas dużo
a teraz jest mało
Serwa nie ma, Hania powiedziała, że śpi pod płotem - dziwne, prawda - no bo przecież w domu byłoby mu wygodniej
Piegusa też nie ma i tez ponoc śpi pod płotem
a obok Piegusa śpi Bajka
dziwne to jakieś i ja mały Lotniczek nie bardzo to rozumiem, ale ja tam jeszcze z nimi nie chcę spac
wolę spac na kanapie pod sypianią hani
nasz pan to na tej kanapie różne rzeczy na noc kładzie i strasznie mi utrudnia spanie - wczoraj to położył deskę do prasowania i musiałem się wciskac między deske i oparcie kanapy ale nie było tak źle, zmieściłem się a obok mnie koty
czuję się już jak stary i zmęczony pies
boli mnie coś w środku i krew ze mnie leci (co mnie strasznie denerwuje) ale jeszcze troszkę będę wam donosił co się u nas dzieje
mamy znowu nowego kota a właściwie kotkę
ta to jest dopiero dziwnym zwierzakiem
któregoś dnia hania przywiozła cos czarnego w torbie i to coś to właśnie była ona
ale jak ona wygląda to nikt dobrze nie wie bo ONA cały czas siedzi w budce i nie wychodzi i tylko czasem strasznie płacze
podsłuchałem, że ta kotka to miała wypadek i hania ją wzięła na wyleczenie
najpierw myśleliśmy, że straciła wzrok a ona straciła całą sierśc no prawie cała i ciągle boi się wyjśc z budki
no prawie wcale nie wychodzi no chyba, że hania jej postawi jedzenie to cichutko wychodzi i rozgląda się czy nikt jej nie widzi i wtedy je
dobrze, że chce jeśc bo to znaczy, że chce życ
hania powiedziała, że pomalutku nauczymy ją, że nie ma się czego bac

no dobrze, dobrze ale jak ona wyzdrowieje i nie znajdzie domu to my juz zupełnie będziemy zakoceni

Jaskier też ostatnio jakoś się zestarzał i na boku wyrosła mu ooooooooooooogromna gula i schudł i jest czasem zdenerwowany

ale jak na mnie warczy to ja też na niego warcze i tylko nie wiem czemu hania się tym denerwuje

Irma ciągle nie lubi Buby a Buba Irmy

ostatnio u nas mieszkali dwaj mali chłopcy i jeden wypuścił Irme jak Buba sobie latała po domu i ... oj lepiej nie pisac bo mi się oberwało jak chcaiałem pomóc rozdzielic suki i podgryzałam na przemian Irme i Bube
Pan mi przylał
a potem Buba miała na grzbiecie 12 szwów a Irma to nie mogła używac swojej łapy
no te szwy to ona miała nie dlatego, że pan mi przylał ale dlatego, że ja irma pogryzła
a irma miała spuchnięta łapę tez nie dlatego że pan mi przylał ale dlatego, że ją Buba pogryzła

na świecie ciepło się zrobiło i dużo siedzę w ogrodzie a nasz ogród to taki teraz piękny
mamy ogromną hortensję pnąca i jest cała biała od kwiatów
rdest zazielenił cały płot
winobluszcz zakrył pół tarasu
no i róże zakwitły i hania ciągle je albo ogląda albo przycina albo podlewa albo im zdjęcia robi
mamy gniazdo sroczek
i mamy tez czyżyka
a Rufus to poluje na ptaszki i ostatnio to trzy truposze przyniósł po drzwi i je równiótko ułożył
to tak z miłości do hani i pana - tylko oni wcale się nie cieszyli i coś o jakimś dzwoneczku dla Rufusa mówili
a Pan to oczko wodne remontuje - robi to baaardzo dokładnie - juz czwarty rok tak to nasze oczko remontuje
może skończy - kto to wie

i to by było na tyle
buziaki znad dziury w ziemi, która kiedyś była i pewnie kiedyś znowu będzie będzie oczkiem wodnym

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lotniczku, dziekujemy za piekna relacje :)
slicznie to wszystko opisales, slicznie
duzo sil zyczymy piesku, Tobie i wszystkim w Twoim Domu

irmo, pokaz nam roze?

Posted

ech, z tymi dzwoneczkami to tak różnie bywa, powiedz Rufusowi żeby uważał, bo może się o coś zaczepić obróżką,

a ponoć Anglicy, co wszyscy mają kota na punkcie kota, porobili jakieś badania i obserwacje, ponoć koty z dzwoneczkami wcale nie są mniej skuteczne w łapaniu ptaszków :cool1:

Posted

pokażę pokażę
róże, koty, psy, a nawet dziurę w ziemi co to kiedyś była i może kiedyś będzie oczkiem wodnym
ale najpierw musze sobie odkupic kabele zeżarty przez koty i zgrac zdjęcia do kompa

• 3 weeks later...
Posted

hej hej
to znowu ja Lotniczek

właśnie odkryłem, że 'życie jest jak długi żelazny most ...'
i zbieram się do napisania raportu z życia na podtrójmiejskich włościach ...

no to się jeszcze trochę pozbieram ... ;)

• 1 month later...
Posted

ależ ona podobna do mojej Bajeczki
niech trafi się jej dobry psi los
niech to imie przyniesie jej szczęście i własnych dobrych ludzi - trzymam kciuki
[quote name='brazowa1']nazwalam ja Bajka,mam nadzieje,ze sie nie pogniewacie
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/10/f3a0f9ab10439188.jpg[/IMG][/URL][/quote]

• 2 months later...
Posted

[quote name='irma']hej hej
to znowu ja Lotniczek

właśnie odkryłem, że 'życie jest jak długi żelazny most ...'
i zbieram się do napisania raportu z życia na podtrójmiejskich włościach ...

no to się jeszcze trochę pozbieram ... ;)[/QUOTE]

witaj :)
moze w okresie Swiat znajdziesz chwilke by do nas napisac kilka slow :loveu:

pozdrawiam cieplo

• 1 month later...
Posted

Poprzez topic Metamorfozy trafiłam do wątku Serwusia, a teraz do małego Lotnika...(przeczytałam jednym tchem, no może dwoma, bo w międzyczasie musiałam zużyć trochę chusteczek...)

Irmo, wielki szacunek dla Ciebie za wszystko, co robisz dla Zwierzaków!!!

Pozdrawiam gorąco.

p.s. czy jest szansa, że usłyszymy co nie co o Twojej gromadce?

• 4 months later...
Posted

gromadka zmalała

ale Lotnik nadal jest ze mna

odszedł Serwo, Piegus, Bajka, Jaskier - odeszli od nas w ciągu ostatnich dwu lat
aż się wierzyć nie chce, że to mozliwe
Serwo i Jaskier byli juz 'wiekowi' ale Piegus i Bajka nie

Lotnik cały czas ma swojego oswojonego raka - chyba zawarł jakis układ trójstronny z Losem i rakiem - no bo za te 9 lat w schronisku najwyraźniej Los obiecał mu rekompensatę
leży teraz przy mioch nogach i pochrapuje
jest chudziutki, ale wesoły i z wielkim apetytem na zycie (na żarełko też)
i niech tak zostanie

Posted

[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Dogomanio pomóż!!! :placz: :placz: :placz:

[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/konieczna-rehabilitacja-potrzebny-dt-w-miescie-z-centrum-rehabilitacji-135543/"][COLOR=black]http://www.dogomania.pl/forum/f28/konieczna-rehabilitacja-potrzebny-dt-w-miescie-z-centrum-rehabilitacji-135543/[/COLOR][/URL]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=2]
[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[CENTER][URL="http://www.youtube.com/watch?v=ZO8eDMmk3QI"]YouTube - Promyczek - piesek po wypadku[/URL][/CENTER]

Posted

[quote name='irma']gromadka zmalała

ale Lotnik nadal jest ze mna

odszedł Serwo, Piegus, Bajka, Jaskier - odeszli od nas w ciągu ostatnich dwu lat
aż się wierzyć nie chce, że to mozliwe
Serwo i Jaskier byli juz 'wiekowi' ale Piegus i Bajka nie

Lotnik cały czas ma swojego oswojonego raka - chyba zawarł jakis układ trójstronny z Losem i rakiem - no bo za te 9 lat w schronisku najwyraźniej Los obiecał mu rekompensatę
leży teraz przy mioch nogach i pochrapuje
jest chudziutki, ale wesoły i z wielkim apetytem na zycie (na żarełko też)
i niech tak zostanie[/quote]

Jak dobrze słyszeć wieści od Ciebie Irmo i jak dobrze czytać, że Lotnik ma się całkiem dobrze:-)
Dla Wszystkich Twoich Psiaków, które odeszły
[*], ale i tak dla Serwa, Jaskierka, Pieguskaczy Bajki, jak i ich poprzedników największym szczęściem było to, że znaleźli u Ciebie dom i to się liczy!

Wszystkiego dobrego!!!

Posted

Nareszcie jakieś wieści od Lotnika :multi: , bo ta długa cisza była nieco niepokojąca !
Wspaniale czytać , że Lotniczek ma się całkiem nieźle :loveu: -nieważne jaki pakt i z kim zawierał :evil_lol: , ważne , że cieszy się życiem :lol:
Irmo ,pozdrawiam Cię cieplutko, zaglądaj tu do nas częściej , bo stale czekamy na wieści -i głaski dla wszystkich Twoich zwierzaków :lol:
Trzymajcie się zdrowo :buzi:

• 1 month later...
Posted

ciagle tu zagladam, wracam do poprzednich stron, czytam "lotnikowie opowiesci"
mila lektura, smutna czasami ale podszyta nadzieja

Lotniczku, jak najdluzej badz z nami i pisz, pisz co jakis czas

mocne kciuki za Was :kciuki: :kciuki:

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

ten czas musaił nadejść
to co się stało było zawsze nieuchronne

Lotnik zasnął
tak po prostu zasnął
połozył się na słoneczku i zasnął
był bardzo chory, bardzo chudy, bardzo słaby, miał problemy z oddychaniem
ale jak to Lotnik ...
zawsze cicho, zawsze z boczku, zawsze wpatrzony gdzie też jego Pani, gdzie ręka, która choć trochę pomizia ...
taki mały kundelek, dla którego świat skupiał się w miejscu, gdzie była Pani ...
i nic więcej, wystarczyło, że była blisko ...
wtedy kładł się cichutko i wpatrzony w nią zasypiał ...

cieszę się, że nie cierpiał
cieszę się, że miał ciepło, sucho, syto do końca
i cieszę się, choć to może okropne, że oszczędził nam tej najtrudniejszej decyzji, tak jakby i tym ostatnim chciał nam oszczędzić kłopotu
śpi teraz pod płotem obok Bajki, Serwa, Piegusa, Jaskra, Bonifacji i kilku innych bezimiennych
i tylko tak smutno ...
:-(

Posted

Irmo tak bardzo mi przykro .
Podarowałaś Lotnikowi wiele pięknych lat , wiem że to zawsze za mało .
Tak bardzo żałuję że nie mogę nadal czytać Twoich wątków i żal mi tej Dogomanii na którą trafiłam sześć i pół roku temu .
Nie tylko ja wzdycham za starymi czasami . Zajrzyj na wątek Serwa .