irma Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 halo halo to ja Lotniczek Wasz korespondent z podtrójmiejskich pól i łąk świat jest dziwny i smutny i wesoły i ... sam już nie wiem jaki jak to jednak dziwnie się życie plecie jeszcze trzy lata temu byłem bezpańskim starym schroniskowym psem a dzisiaj .... nie jestem młodym pieskiem, nie jestem ślicznym pieskiem jestem starym wyliniałym Lotnikiem takim psem byle jakim małym , szaroburonijakim brzydalem ale no właśnie ale jestem psem szczęśliwym i tego wszystkim psom życzę kotom też mam swój dom - dom to chyba jedno z najpiękniejszych słów jakie znam i mam swoich ludzi i stado też mam chociaż z tym stadem to nie zawsze jest tak jak bym chciał no bo tak było nas dużo a teraz jest mało Serwa nie ma, Hania powiedziała, że śpi pod płotem - dziwne, prawda - no bo przecież w domu byłoby mu wygodniej Piegusa też nie ma i tez ponoc śpi pod płotem a obok Piegusa śpi Bajka dziwne to jakieś i ja mały Lotniczek nie bardzo to rozumiem, ale ja tam jeszcze z nimi nie chcę spac wolę spac na kanapie pod sypianią hani nasz pan to na tej kanapie różne rzeczy na noc kładzie i strasznie mi utrudnia spanie - wczoraj to położył deskę do prasowania i musiałem się wciskac między deske i oparcie kanapy ale nie było tak źle, zmieściłem się a obok mnie koty czuję się już jak stary i zmęczony pies boli mnie coś w środku i krew ze mnie leci (co mnie strasznie denerwuje) ale jeszcze troszkę będę wam donosił co się u nas dzieje mamy znowu nowego kota a właściwie kotkę ta to jest dopiero dziwnym zwierzakiem któregoś dnia hania przywiozła cos czarnego w torbie i to coś to właśnie była ona ale jak ona wygląda to nikt dobrze nie wie bo ONA cały czas siedzi w budce i nie wychodzi i tylko czasem strasznie płacze podsłuchałem, że ta kotka to miała wypadek i hania ją wzięła na wyleczenie najpierw myśleliśmy, że straciła wzrok a ona straciła całą sierśc no prawie cała i ciągle boi się wyjśc z budki no prawie wcale nie wychodzi no chyba, że hania jej postawi jedzenie to cichutko wychodzi i rozgląda się czy nikt jej nie widzi i wtedy je dobrze, że chce jeśc bo to znaczy, że chce życ hania powiedziała, że pomalutku nauczymy ją, że nie ma się czego bac no dobrze, dobrze ale jak ona wyzdrowieje i nie znajdzie domu to my juz zupełnie będziemy zakoceni Jaskier też ostatnio jakoś się zestarzał i na boku wyrosła mu ooooooooooooogromna gula i schudł i jest czasem zdenerwowany ale jak na mnie warczy to ja też na niego warcze i tylko nie wiem czemu hania się tym denerwuje Irma ciągle nie lubi Buby a Buba Irmy ostatnio u nas mieszkali dwaj mali chłopcy i jeden wypuścił Irme jak Buba sobie latała po domu i ... oj lepiej nie pisac bo mi się oberwało jak chcaiałem pomóc rozdzielic suki i podgryzałam na przemian Irme i Bube Pan mi przylał a potem Buba miała na grzbiecie 12 szwów a Irma to nie mogła używac swojej łapy no te szwy to ona miała nie dlatego, że pan mi przylał ale dlatego, że ja irma pogryzła a irma miała spuchnięta łapę tez nie dlatego że pan mi przylał ale dlatego, że ją Buba pogryzła na świecie ciepło się zrobiło i dużo siedzę w ogrodzie a nasz ogród to taki teraz piękny mamy ogromną hortensję pnąca i jest cała biała od kwiatów rdest zazielenił cały płot winobluszcz zakrył pół tarasu no i róże zakwitły i hania ciągle je albo ogląda albo przycina albo podlewa albo im zdjęcia robi mamy gniazdo sroczek i mamy tez czyżyka a Rufus to poluje na ptaszki i ostatnio to trzy truposze przyniósł po drzwi i je równiótko ułożył to tak z miłości do hani i pana - tylko oni wcale się nie cieszyli i coś o jakimś dzwoneczku dla Rufusa mówili a Pan to oczko wodne remontuje - robi to baaardzo dokładnie - juz czwarty rok tak to nasze oczko remontuje może skończy - kto to wie i to by było na tyle buziaki znad dziury w ziemi, która kiedyś była i pewnie kiedyś znowu będzie będzie oczkiem wodnym Quote
Jola_K Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Lotniczku, dziekujemy za piekna relacje :) slicznie to wszystko opisales, slicznie duzo sil zyczymy piesku, Tobie i wszystkim w Twoim Domu irmo, pokaz nam roze? Quote
zasadzkas Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Jej, jak dobrze przeczytać coś tak pięknego Quote
swan Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ech, z tymi dzwoneczkami to tak różnie bywa, powiedz Rufusowi żeby uważał, bo może się o coś zaczepić obróżką, a ponoć Anglicy, co wszyscy mają kota na punkcie kota, porobili jakieś badania i obserwacje, ponoć koty z dzwoneczkami wcale nie są mniej skuteczne w łapaniu ptaszków :cool1: Quote
irma Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 pokażę pokażę róże, koty, psy, a nawet dziurę w ziemi co to kiedyś była i może kiedyś będzie oczkiem wodnym ale najpierw musze sobie odkupic kabele zeżarty przez koty i zgrac zdjęcia do kompa Quote
brazowa1 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Lotnika opowieści jak zawsze rewelacyjne (aczkolwiek walka Buby z Irma,to brrrrrrrr),zdrowia piesku,pilnuj Hani swojej i oswajaj nowego kota. Quote
evita. Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Lotnisiu jak dobrze było cię znowu usłyszeć :loveu::loveu::loveu: Quote
irma Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 hej hej to znowu ja Lotniczek właśnie odkryłem, że 'życie jest jak długi żelazny most ...' i zbieram się do napisania raportu z życia na podtrójmiejskich włościach ... no to się jeszcze trochę pozbieram ... ;) Quote
brazowa1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 nazwalam ja Bajka,mam nadzieje,ze sie nie pogniewacie [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/10/f3a0f9ab10439188.jpg[/IMG][/URL] Quote
irma Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 ależ ona podobna do mojej Bajeczki niech trafi się jej dobry psi los niech to imie przyniesie jej szczęście i własnych dobrych ludzi - trzymam kciuki [quote name='brazowa1']nazwalam ja Bajka,mam nadzieje,ze sie nie pogniewacie [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/10/f3a0f9ab10439188.jpg[/IMG][/URL][/quote] Quote
Jola_K Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='irma']hej hej to znowu ja Lotniczek właśnie odkryłem, że 'życie jest jak długi żelazny most ...' i zbieram się do napisania raportu z życia na podtrójmiejskich włościach ... no to się jeszcze trochę pozbieram ... ;)[/QUOTE] witaj :) moze w okresie Swiat znajdziesz chwilke by do nas napisac kilka slow :loveu: pozdrawiam cieplo Quote
bumel Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Poprzez topic Metamorfozy trafiłam do wątku Serwusia, a teraz do małego Lotnika...(przeczytałam jednym tchem, no może dwoma, bo w międzyczasie musiałam zużyć trochę chusteczek...) Irmo, wielki szacunek dla Ciebie za wszystko, co robisz dla Zwierzaków!!! Pozdrawiam gorąco. p.s. czy jest szansa, że usłyszymy co nie co o Twojej gromadce? Quote
irma Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 gromadka zmalała ale Lotnik nadal jest ze mna odszedł Serwo, Piegus, Bajka, Jaskier - odeszli od nas w ciągu ostatnich dwu lat aż się wierzyć nie chce, że to mozliwe Serwo i Jaskier byli juz 'wiekowi' ale Piegus i Bajka nie Lotnik cały czas ma swojego oswojonego raka - chyba zawarł jakis układ trójstronny z Losem i rakiem - no bo za te 9 lat w schronisku najwyraźniej Los obiecał mu rekompensatę leży teraz przy mioch nogach i pochrapuje jest chudziutki, ale wesoły i z wielkim apetytem na zycie (na żarełko też) i niech tak zostanie Quote
Sabina02 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Dogomanio pomóż!!! :placz: :placz: :placz: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/konieczna-rehabilitacja-potrzebny-dt-w-miescie-z-centrum-rehabilitacji-135543/"][COLOR=black]http://www.dogomania.pl/forum/f28/konieczna-rehabilitacja-potrzebny-dt-w-miescie-z-centrum-rehabilitacji-135543/[/COLOR][/URL] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=2] [/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT] [CENTER][URL="http://www.youtube.com/watch?v=ZO8eDMmk3QI"]YouTube - Promyczek - piesek po wypadku[/URL][/CENTER] Quote
bumel Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 [quote name='irma']gromadka zmalała ale Lotnik nadal jest ze mna odszedł Serwo, Piegus, Bajka, Jaskier - odeszli od nas w ciągu ostatnich dwu lat aż się wierzyć nie chce, że to mozliwe Serwo i Jaskier byli juz 'wiekowi' ale Piegus i Bajka nie Lotnik cały czas ma swojego oswojonego raka - chyba zawarł jakis układ trójstronny z Losem i rakiem - no bo za te 9 lat w schronisku najwyraźniej Los obiecał mu rekompensatę leży teraz przy mioch nogach i pochrapuje jest chudziutki, ale wesoły i z wielkim apetytem na zycie (na żarełko też) i niech tak zostanie[/quote] Jak dobrze słyszeć wieści od Ciebie Irmo i jak dobrze czytać, że Lotnik ma się całkiem dobrze:-) Dla Wszystkich Twoich Psiaków, które odeszły [*], ale i tak dla Serwa, Jaskierka, Pieguskaczy Bajki, jak i ich poprzedników największym szczęściem było to, że znaleźli u Ciebie dom i to się liczy! Wszystkiego dobrego!!! Quote
Toska Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Nareszcie jakieś wieści od Lotnika :multi: , bo ta długa cisza była nieco niepokojąca ! Wspaniale czytać , że Lotniczek ma się całkiem nieźle :loveu: -nieważne jaki pakt i z kim zawierał :evil_lol: , ważne , że cieszy się życiem :lol: Irmo ,pozdrawiam Cię cieplutko, zaglądaj tu do nas częściej , bo stale czekamy na wieści -i głaski dla wszystkich Twoich zwierzaków :lol: Trzymajcie się zdrowo :buzi: Quote
brazowa1 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Lotnik,odezwij sie,czekamy.Zawsze byłes dobry na smutki. Quote
Jola_K Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 ciagle tu zagladam, wracam do poprzednich stron, czytam "lotnikowie opowiesci" mila lektura, smutna czasami ale podszyta nadzieja Lotniczku, jak najdluzej badz z nami i pisz, pisz co jakis czas mocne kciuki za Was :kciuki: :kciuki: Quote
AMIŚKA Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [B][COLOR=Blue]Hej LOTNICZKU co u Ciebie??? Brakuje Twoich opowiesci o Twoim najpiekniejszym na swiecie DOMECZKU .. Bardzo brakuje....:p:p [/COLOR][/B] Quote
irma Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 ten czas musaił nadejść to co się stało było zawsze nieuchronne Lotnik zasnął tak po prostu zasnął połozył się na słoneczku i zasnął był bardzo chory, bardzo chudy, bardzo słaby, miał problemy z oddychaniem ale jak to Lotnik ... zawsze cicho, zawsze z boczku, zawsze wpatrzony gdzie też jego Pani, gdzie ręka, która choć trochę pomizia ... taki mały kundelek, dla którego świat skupiał się w miejscu, gdzie była Pani ... i nic więcej, wystarczyło, że była blisko ... wtedy kładł się cichutko i wpatrzony w nią zasypiał ... cieszę się, że nie cierpiał cieszę się, że miał ciepło, sucho, syto do końca i cieszę się, choć to może okropne, że oszczędził nam tej najtrudniejszej decyzji, tak jakby i tym ostatnim chciał nam oszczędzić kłopotu śpi teraz pod płotem obok Bajki, Serwa, Piegusa, Jaskra, Bonifacji i kilku innych bezimiennych i tylko tak smutno ... :-( Quote
jaanka Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Irmo tak bardzo mi przykro . Podarowałaś Lotnikowi wiele pięknych lat , wiem że to zawsze za mało . Tak bardzo żałuję że nie mogę nadal czytać Twoich wątków i żal mi tej Dogomanii na którą trafiłam sześć i pół roku temu . Nie tylko ja wzdycham za starymi czasami . Zajrzyj na wątek Serwa . Quote
Recommended Posts