Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga - sorry, nie mam pojęcia jak mi Twoje pytanie mogło umknąć :oops:

Powiem tak - psiska, które były zupełnie podwórkowe - potrafiły się cudnie odnaleźć w mieszkaniowym życiu, wystarczy spojrzeć na Diankę czy Bonkę
Oczywiście to żadna reguła, ale i takie cuda się zdarzają :)

A na razie...
Sabcia nie ma domu :( Nie ma swojego człowieka, nie ma swojego posłanka, nie pamięta już chyba, że można bawić się i szaleć... Czy będzie miała kiedyś coś więcej niż budę ze słomą, miskę z jedzonkiem i czasami spacerek lub mizianko? Czy kiedykolwiek zaśnie spokojnie przytulona do ukochanego człowieka? Czy przyjdzie jej spędzić całe życie w schronisku? :(

Gdy była malutkim, śliczniusim szczeniaczkiem - na pewno była tulona, noszona na rękach, nie ustawały zachwyty nad słodkim psim dzieckiem... A potem... patrząc po jej biednym ciałku - całe życie spędziła na łańcuchu, pewnie rodząc co cieczkę ;( A na koniec... oddana przez WŁASNEGO człowieka, porzucona :(

Właśnie minęły dwa lata odkąd łańcuch zamieniła na schroniskowy kojec... DWA lata! Przeciez dwa lata to tak strasznie dużo w psim życiu!
:(

Posted

MałGośka napisał(a):
psiska, które były zupełnie podwórkowe - potrafiły się cudnie odnaleźć w mieszkaniowym życiu

Jak mój Hektorzyk :) Nienajmłodszy, z nieznaną przedschroniskową przeszłością, wątpliwe żeby kiedykolwiek mieszkał w domu...
Szybko zrozumiał, że "te" sprawy załatwia się poza domem :cool:

Przepis na psa salonowego jest prosty... troszkę cierpliwości i dużo miłości :)

Posted

Ciągle myślę o Sabince. Wiem, że to za mało, żeby jej pomóc. Ale ciągle mam nadzieję, że spotkam kogoś, kto mógłby dać jej dom i wynagrodzić całe "psie życie". :-(

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Zrobie plakat Sabinki do rozwieszenia. Ona za długo juz czeka :-(
Rozumiem, że podac numer telefonu do schroniska? Czy będą wiedzieli o kogo chodzi, jesli ktoś zadzwoni w sprawie Sabinki?

Posted

Dzięki Małgośka!
Tak więc jutro - do roboty! W końcu to święto pracy :razz:
Plakacik Radusia bardzo chwyta za serce... Powieszę go również w mojej lecznicy razem z Sabinką. Trudno mi się tylko zdecydować, które zdjęcia Sabinki wybrać - wszytskie są piękne, bo Sabinka jest piekna! ;)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ech, a coś Ty :shake: Jest - za duża, za stara, za mało owłosiona, za czarna, za mała, za brzydka, za... - do wyboru do koloru - choć najczęściej to po prostu się nikt przy niej nie zatrzymuje, a i na ogłoszenia w necie brak odzewu...

A przecież to takie psie słonko :(

Posted

Malgosiu, to wszedzie widze takie trendy :placz: starsze, kochane psiaki maja male szanse :shake: Trzeba wierzyc, ze Sabinka i inne pieski w kwiecie wieku znajda kiedys domki :kciuki:

Posted

No właśnie... :(

A ludzie patrzą choćby na moją prywatną trójkę (o, tutaj) i zachwycają się, też takie chcą - mądre, ładne, wesołe i młode. Młode, tia... Kacper ma 14-lat, jest przygłucha i prawie zupełnie już ślepa, Miruszka - goldenka: 9 lat, a Supełek, który wygląda jak psie dziecko... 8,5. Czyli - wg "schroniskowych standardów" są staruszkami! Trudno jest jednak tych nieprzekonanych przekonać, że stary brzydal ze schroniska może totalnie odmłodnieć i wyładnieć... a na pewno pokochać miłością niesamowitą i niepowtarzalną...

Dla mnie marzeniem jest właśnie Sabinka... I olbrzymim wyrzutem sumienia - ale czwarty pies to dla mnie niestety za dużo :-(

Posted

No to chyba spróbujemy jeszcze raz z Sabinką - ja znalazłam ją aż na pięćdziesiątej którejś stronie w "oceanie zapomnienia" ... więc windujmy ją jak najwyżej ... pamiętając o niej dajemy jej szansę - może ktoś "nowy" ją zauważy ... może jemu się spodoba ...

• 3 weeks later...