E-S Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 To "coś" co jak się wyraziłaś "ma coś rasowego w pysku", czyli ten: [url]http://img163.imageshack.us/i/dsc06258a.jpg/[/url], jest w typie gończego lucereńskiego: [url]http://www.psy.elk.pl/rasypsow/118,opis-rasy-gonczy-lucerenski.htm[/url] Sunia ta: [url]http://img840.imageshack.us/i/dsc06307a.jpg/[/url], to typ ogar polski: [url]http://www.psy.elk.pl/rasypsow/198,opis-rasy-ogar-polski.htm[/url] Nic więcej o nich nie wiesz ? Facet pyskaty widzę :D Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Nic nie wiem.Czy akceptujesz nr 10 ?:cool3: Czy osobiście wejdziesz w kontakt ?;) Quote
E-S Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='matrioszka2']Nic nie wiem.Czy akceptujesz nr 10 ?:cool3: Czy osobiście wejdziesz w kontakt ?;)[/QUOTE] Ale że to do mnie pytanie o nr 10, tak ? :D OK, "wejdę w kontakt". Kiedy ? Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 [quote name='E-S']Ale że to do mnie pytanie o nr 10, tak ? :D OK, "wejdę w kontakt". Kiedy ?[/QUOTE] Kiedy chcesz. Jedziesz do Zamościa ? [quote name='beka']Fajna ta oneczka[/QUOTE] Oneczka superaśna.Radosna.Cały czas się uśmiecha..Ani jej w głowie straszyć zębami wchodzących do schronu.:lol: Quote
E-S Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Tak se jeszcze raz obejrzałam, kluchy te psy wszystkie ... no wiem, jakby były szkielety to dużo gorzej, dobrze, że dobrze jedzą, ale kluchy :D Quote
E-S Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='matrioszka2']Kiedy chcesz. Jedziesz do Zamościa ?[/QUOTE] Minęłyśmy się z postami. Czwartek byłby najlepszy. Żeby ją zabrać. Quote
as_ko Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 No w schronie to one na pewno głodu nie cierpią, co widać na zdjęciach :D Tyle fajnych psiaków się narobiło że mi smutno że tylko jedna sunia pojedzie do hotelu :( Po weekendzie zrobię bazarek na nowodworzan, będzie taki kubraczkowo-biżutkowo-filmowo-różniasty, z tego co mi zostało + trochę nowych fantów. P.S. Może ktoś ma zaufaną osobę, która sprowadza w miarę nowe samochody z zagranicy? :razz: Samochód nie dla mnie niestety :-( Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Idź do działu bazarkowego i napisz w temacie :Co chcecie kupić na bazarku .:cool3: Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Dołożyłabym jeszcze tego złotego wesolutkiego pieska, ale to zamieszanie by było , bo sterylki, kastrylki ... a jak nie - to byśmy babciami zostały ... zjedzonymi na dogo.:evil_lol: Żywcem.:diabloti: Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 No tego wesołka kluchowatego, co se pobiegał ...dołożyłabym do pary z trikolorką. Quote
as_ko Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ale chyba nas nie stać na 2 boksy niestety :( a nie wiem czy Funia ich zmieści do jednego. Jakby miały jechać we 2 to piesek pierwsze co to tego samego dnia musiałby zaliczyć zabieg u dr Kulika. Kurcze pomyślmy jeszcze jak ze sterylką tej suni, bo nasze pieski długo w hotelu raczej nie siedzą, a u Funi kolejki do zabiegów i potem problem z wydaniem do nowego domu. Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 To co proponujesz - najpierw wysterylizować ? Potem do funi ? Quote
as_ko Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 No tak by było najlepiej, tylko gdzie ją po tej sterylce przetrzymać? Chyba żeby ją na głębokiej ciachnąć i przetrzymać po zabiegu w klinice ze 2-3 dni. No i ona pewnie bez szczepień to ryzyko żeby jakiegoś cholerstwa nie złapała. Jak zwykle i ciągle ten sam problem :( Quote
as_ko Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='E-S']Po kastracji utrzymują się jeszcze do kilku tyg. żywe plemniki, odpada. instynkt krycia suk pachnących cieczką - do 8 mies. albo i dłużej (u Czarka 3 rok ....)[/QUOTE] To tylko sterylka suni w takiej sytuacji rozwiązałaby sprawę. Quote
E-S Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Po kastracji utrzymują się jeszcze do kilku tyg. żywe plemniki, odpada. instynkt krycia suk pachnących cieczką - do 8 mies. albo i dłużej (u Czarka 3 rok ....) Quote
as_ko Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 skaczą te posty jak chcą :angryy: Myślcie i kombinujcie, a ja idę spać, bo jutro trza rano wstać i się uczyć na poniedziałek na egzamin. Quote
E-S Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='as_ko']skaczą te posty jak chcą :angryy: Myślcie i kombinujcie, a ja idę spać, bo jutro trza rano wstać i się uczyć na poniedziałek na egzamin.[/QUOTE] Tak dumam nad kalendarzem ... A z drugiej strony, nawet nie wiemy, czy GABISIA powiedzmy, że Gabisia, chociaż jak znam ten świat to zaraz się Matrioszka wtranżoli :D, no więc czy Gabisia nie ma cieczki już. Wtedy w łeb wezmą wszelkie plany i kombinacje. Ewentualnie - ze sterylizacją, można ją ciachnąć u dr Kulika w Zamościu - ale 14 lutego dopiero - wtedy ja będę mogła ją do 17 lutego zabrać i popilnować. No popilnować w sensie po pracy i w nocy. Quote
matrioszka2 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Matrioszka się wtranżoli o tyle, że ma wolny cały następny tydzień.Ciachnijcie ją na cito, to u mnie pobędzie.Do 31. 31 w poniedziałek przed południem mogę ją dowieźć do Lublina do chętnego, by ją dalej trzymać, o ile zajdzie taka potrzeba. Quote
E-S Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='matrioszka2']Matrioszka się wtranżoli o tyle, że ma wolny cały następny tydzień.Ciachnijcie ją na cito, to u mnie pobędzie.Do 31. 31 w poniedziałek przed południem mogę ją dowieźć do Lublina do chętnego, by ją dalej trzymać, o ile zajdzie taka potrzeba.[/QUOTE] A widzisz :) Do dr Dąbrowskiego trzeba zadzwonić i umówić zabieg na Głębokiej. Ale ja nie pomogę bo jestem w rozjazdach od dziś ... Quote
as_ko Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 A może by ją w schronisku wyciachać? Tylko żeby pogadać z kierownikiem żeby przypilnował, żeby nie było jak z Miśką? Wtedy od razu po zabiegu Matrioszka mogłaby ją wziąć ją na chwilę do siebie. Czy to nie za duże ryzyko będzie? Quote
Ania W Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Suka nr 11 jest raczej w typie ogara, tylko wygląda na wersję mini ;) Tzn. ogólnie bliżej jej do ogara niż do gończego. Piesek nr 7 wygląda na gończego polskiego. W obydwu przypadkach niestety na zdjęciach nie bardzo widać jakiej są wielkości ale jeżeli w okolicach kolana to by się zgadzało. Obydwa wrzuciałam na forum gończych i ogarów i na ogarkowo (tylko op) Quote
matrioszka2 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Dziękujemy, Aniu W. Czy te radarki kogoś Wam nie przypominają ?:cool3: [URL=http://img191.imageshack.us/i/dsc06276e.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/8936/dsc06276e.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
matrioszka2 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='E-S']A widzisz :) Do dr Dąbrowskiego trzeba zadzwonić i umówić zabieg na Głębokiej. Ale ja nie pomogę bo jestem w rozjazdach od dziś ...[/QUOTE] Ja nie zadzwonię, bo nie znam człowieka.To musi ktoś, kto do niego chodził z psami, kogo doktor dobrze kojarzy, lubi i obsłuży bez kolejki na cito.Mnie to może obsłużyć - owszem - w tym miesiącu .... albo w przyszłym.Kiedyś.A to trzeba byłoby najlepiej we wtorek MaDi - potrzebne Twoje koneksje.:modla::modla::modla: I nie migaj się.:mad: Dzwoń.Najwyżej odmówi. Quote
Recommended Posts