Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak mi przyszło do głowy ...
Nieraz widziałam w TV... czytałam gdzieś, oglądałam na zdjęciach w gazetach, necie (kurcze, nie wiem gdzie) że są takie akcje ,że bierze się kilka psów ze schroniska i prezentuje, celem znalezienia domku.Nie wiem, czy to na jakichś miejskich festynach ,wystawach, targach ...
Ktoś wie ?

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matrioszka2']Tak mi przyszło do głowy ...
Nieraz widziałam w TV... czytałam gdzieś, oglądałam na zdjęciach w gazetach, necie (kurcze, nie wiem gdzie) że są takie akcje ,że bierze się kilka psów ze schroniska i prezentuje, celem znalezienia domku.Nie wiem, czy to na jakichś miejskich festynach ,wystawach, targach ...
Ktoś wie ?[/QUOTE]
Też już o tym myślałam. Tak m.in. do TV ale ciężko się dostać:shake: Na wszelkiego typu imprezach też się da ale to trudne, masa ludzi stres, przypadkowe osoby zainteresowane adopcją pod wpływem emocji, przerabiałam to z marnym rezultatem.
Psiak strasznie podobny do goldena, a te gacki szczególnie sunia:iloveyou:

Posted

[quote name='MaDi']Też już o tym myślałam. Tak m.in. do TV ale ciężko się dostać:shake: Na wszelkiego typu imprezach też się da ale to trudne, masa ludzi stres, przypadkowe osoby zainteresowane adopcją pod wpływem emocji, przerabiałam to z marnym rezultatem.
Psiak strasznie podobny do goldena, a te gacki szczególnie sunia:iloveyou:[/QUOTE]

Dokładnie tak. Plus, jeśli robimy akcje na ulicy, musimy mieć pozwolenie i poparcie kierownika, to trzeba załatwiać w Urzędzie Miejskim - tak było parę lat temu.

Posted

tutaj zabiera sie takie pieski ze specjalnymi apaszkami -szukam domuku- do sklepow dla zwierzat przewznie w weekendy.wolentariusze rozdaja ulotki z info schroniska,zbierane sa tez drobne datki...
te akcje sa reklamowane troche wczesnie

Posted

Szkoda,że w lubelskich sklepach jest problem z umieszczaniem psów do adopcji, koty od czasu do czasu bywają, ale też sporadycznie. Carrefour a raczej zoologiczny, który tam jest przy Witosa zajmował się swego czasu promowaniem psów z lubelskiego schronu, później zmienił się chyba właściciel i raczej już nie prowadzą adopcji( mogę się mylić, ale kiedyś w weekendy były tam psy, a teraz ich nie widuję)

Posted

[quote name='matrioszka2']Tak mi przyszło do głowy ...
Ktoś wie ?[/QUOTE]

nie czytałam wątku bo tu aż 384 strony, nie wiem też o co dokładnie chodzi, ale jeśli ta informacja na coś się przyda to w Inowrocławiu 22 maja odbędzie się taki festyn na rzecz naszego schroniska [SIZE=1](po raz pierwszy)[/SIZE].

Posted

Trzeba sobie wymyślić i zorganizować albo podłączyć się do kogoś. Powinnyśmy zacząć śledzić kalendarz wydarzeń w Lublinie to może uda się coś wykombinować.
Czy może mi ktoś pokazać skąd mogę pobrać nowodworski banerek?

Posted

[quote name='matrioszka2']No okej, ale kto to organizuje i od kogo trzeba zacząć, żeby doprowadzić do takiej imprezy ?[/QUOTE]

U nas wszystkim zajmuje się schron. Wiem tylko, że decyzja o festynie zapadła w magistracie, ale gdybyś chciała dowiedzieć się jak to dokładnie u nas się organizowało to śmiało możesz dzwonić z pytaniami do naszego weta. To bardzo sympatyczny i przyjaźnie nastawiony do Dogomanii człowiek, na pewno udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi. Wstępnie mogę powiedzieć, że wet jest przeciwny zabieraniu na ten festyn piesków ze schroniska bo cały ten zgiełk, zamieszanie i wszyscy chcący nagle głaskać pieski to tylko niepotrzebny stres dla psów. Tym bardziej, że u nas nie ma jeszcze wolontariatu i psy nie są przyzwyczajone do wyprowadzania na spacery. Schronisko przygotowało już na festyn zdjęcia psów, plakaty, ulotki. Co jeszcze to nie wiem, w razie czego zaoferowałam swoją pomoc, a gdyby jakiś pies był jednak na festynie to babcia Bazyliszek już szyje psom chusty "szukam domu".
Telefon do weta podany jest na stronie schronu [URL]http://www.schronisko.cowinie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=41[/URL]

Posted

Ja też nie mam dostępu do filmów ...

Z innej beczki: As-ko, zostało Ci coś z tej karmy Negry ? Trzeba by podrzucić na Stefczyka gdzieś za 3 dni.

Posted

[quote name='E-S']Ja też nie mam dostępu do filmów ...

Z innej beczki: As-ko, zostało Ci coś z tej karmy Negry ? Trzeba by podrzucić na Stefczyka gdzieś za 3 dni.[/QUOTE]
Tak, zostało prawie wszystko z tej suchej karmy co mi przywiozłaś, puszka też jest ale jak sprawdziłam to od góry lekko się zaczęła psuć. Mogę to podrzucić, szczegóły najlepiej na PW.

Posted

Właśnie obejrzałam wszystkie filmiki, ta suczka nakrapiana i ta malutka po sterylizacji rzeczywiście bardzo płaczące :(
Czy ktoś się będzie jeszcze wybierał do Nowodworu niedługo? Bo trzeba by jeszcze raz pewnie pojechać żeby więcej się o tych nowych psach dowiedzieć od kierownika jak będzie.

Posted

Matrioszka jest dziewczyna ktore kompletnie nie wiec jak oglaszac szczeniaczka ,mozesz jej pomoc prosze:)[url]http://www.dogomania.pl/threads/185060-3-miesi%C4%99czny-maluszek-pilnie-szuka-domu%21-Prosimy-o-pomoc-w-OG%C5%81ASZANIU%21[/url]

Posted

Czytałam gdzieś jakiś czas temu, że psy były umieszczane w sklepach zoologicznych, ale po tym, jak przebywały w nich cały dzień bez załatwiania się i dostępu do karmy już tam ich nie ma - to jest znęcanie się nad zwierzętami. Festyny organizuje schronisko w Lublinie - dla mnie to jakaś pomyłka, jedynie psy są przerażone dźwiękami z koncertów, które toczą się tuż pod boksami, przy płocie schroniska. Do schroniska nadal mogę jechać, jeśli ktoś się zorganizuje. Aniu, Snow był ostatnim razem, nie wiem, czy teraz dalej jest...

Posted

okropne co piszesz... tu kazdy psiak ma swojego wolentariusza ,jest na smyczy,wolentariusz opowiada zainteresowanym o swoim psie i ewentualnie pokazuje zdjecia innych psiakow znajdujacych sie w schronisku. trwa ta prezentacja przez np 3-4godz.
zabierane sa psy najbardziej komunikatywne na tego typu spotkania. wszystko kwestia organizacji...
duzo ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy w codziennym zagonieniu jaka jest wielka potrzeba dla tych bezdomniakow...