Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']Nana była najpierw na tymczasie u piranii, potem pojechała do DS w Poznaniu, z DS tzreba było ją zabrać, a nie było jak po nią pojechać/jak jej przywieźć i wylądowała u Ninki...[/QUOTE]
Tiaaa, na swoje nieszczęście ...

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='E-S']A teraz jak będzie z transportem Nany aż z Poznania ???[/QUOTE]

Pisałam do kilku osób w tej sprawie, najwcześniejszy póki co jest w weekend, do Wawy. Z Wawy przyjechałabym do Lublina z kuzynką piranii.

Posted

Zapraszam na chyba nieco zapomniany wątek malamutów i husky'ch: [url]http://www.dogomania.pl/threads/140206-Husky-i-malamuty-ze-schroniska-w-okolicach-Lublina-szukajAE-DT-i-wsparcia[/url]

Posted

A tak abstrahując - nie wiecie co się stało z wątkami i wolontariuszkami ze schroniska w Krzesimowie ?
coś ostatnio pisałam na tamte stare wątki - ale bez echa, od września 2009 - NIC.
Plastelina, mam Twój nr telefonu, to jutro zadzwonię, żeby pojechać po Rumbę. Tak koło 19-20. Mam nadzieję, że nie zasypie nas tak, że auta nie wyciągnę ... wjechać pod schronisko na pewno nie wjedziemy.
Ewa

Posted

Ewa bardzo bardzo Ci dziękuję, że pojedziesz po Rumbę. ja jeszcze jutro w dzień spróbuje coś wykombinować ale nie liczę na to ze znajdę jakiś transport. zadzwonię też do kierownika i zapytam się go jak dojazd do schroniska, wiem ze ma go nie być teraz, ale moze z pracownikami rozmawiał.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Allegro obiecane, dajcie znac jak Snow znajdzie dom- na razie wystawiam do skutku.
[url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=924027016[/url][/QUOTE]

Dziękujemy, Aniu :Rose:

Posted

Lady, masz zapchaną skrzynkę, więc piszę tutaj ;
przed chwilą przelałam do skarpety nowodworskiej dochód z bazarku.Jak otrzymasz, to napisz na wątku bazarku, że masz.Wtedy podam wątek , jako rozliczony - do zamknięcia.;)

Posted

A ja ponowię pytanie o podlubelski Krzesimów. Wiecie jakie tam są psiaki? Byłam ostatnio w sierpniu, potem byłam w szpitalu i miałam tzw. dzwona, czyli czołówkę z pijanym kierowcą, więc wiadomo, że nie byłam, teraz się tam osobówką nie dojedzie absolutnie, ale jeździ tam ktoś? Nie wiecie?
Wkleję link na ostatni znaleziony przeze mnie felieton z Krzesimowa, ratlerki mieli, tam w ogóle nie ma adopcji !!!
[URL]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090826/SWIDNIK/167862799[/URL]

Posted

Nana jest normalną, grzeczną suką (mimo zapewnień co niektórych, że to smok tratujący wszystko na swojej drodze, sikający i piszczący). Myślę, że niedługo powinny być jakieś fotki. Mała jest obecnie u grzybkowej w Poznaniu na TDT, szukamy więc DT.

Ewo, myślę, że jeśli będą chętni, możemy się wybrać do Krzesimowa, ale to chyba dopiero na wiosnę... :(

Posted

tutaj jest wątek Nany i nowe zdjęcia: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179800-Szukamy-tymczasu-lub-domu-staA-ego-dla-szczeniaka[/url]

w razie czego poprosze o jakieś sugestie co do tematu, bo ja się pogubiłam, czy Nana szuka transportu do Zamościa, domu tymczasowego w Poznaniu, czy gdziekolwiek

Posted

Jeśli nie znajdzie się żaden dłuższy tymczas na miejscu to Nana pewnie wróci do nas jak tylko będzie transport... Czyli pewnie Poznań - Warszawa - Lublin/Zamość.

Posted

Szczerze mówiąć ja wolałabym ją ściągnąc gdzieś bliżej mnie...dlaczego? dlatego, że jak coś niewypali bliżej to wsiadam w auto i jade po suke...a taka sytuacja jaka zaistniałą w Poznaniu po prostu zwyczajnie była ponad moje mozliwości...
aktualnie Nana jest w awaryjnym DT u grzybkowej w Poznaniu...musimy szukac albo innego DT w Poznaniu na miejscu (nie licze na to bo juz od dłuższego czasu szukamy tam dt i nic) albo transportu z Poznania do Wawy a potem do Lublina/Zamościa (w razie nie zgrania się etapów tej trasy trzeba nam też awartyjnego DT w wawie)

Posted

[quote name='evl']
Ewo, myślę, że jeśli będą chętni, możemy się wybrać do Krzesimowa, ale to chyba dopiero na wiosnę... :([/QUOTE]
Evl - koniecznie !!!
Może będę już mieć zreperowane suzuki terenowe, to spokojnie dojedziemy. Stamtąd jest moja Zdrapka. I była tam taka Zuzia - miniaturowa sunieczka, jakiś mix pinczerka miniaturowego z jamniczkiem króliczym, ależ mam wyrzuty, że jej nie wzięłam wtedy w sierpniu ...
Będę się przypominać, Krzesimów naprawdę potrzebuje pomocy.
Ewa

Posted

Taa. Bardzo chciałam jeździć do Krzesimowa, ale jedyny sposób dojechania tam to rower(no, ewentualnie z buta :evil_lol:) a i tak nie potrafie tam trafić z moją zerową orientacją w terenie. Narazie co udało mi się zorganizować to zbiórka w szkole po feriach. Jest jeszcze pomysł, żeby zrobić kilka bud i przekazać tam, ale niewiem co z tego wyjdzie.

Posted

A pisał ktoś do osób, które były w Krzesimowie i zakładały te nieaktualizowane wątki? Może zdradzą, czemu już nie pomagają?

Co do Nany - póki co jedyne rozwiązanie to transport Poznań - Wawa, a potem Wawa - Lublin do mnie, u mnie kilka dni i jazda do hoteliku u Funii...

Posted

ja pisałam do burka w sprawie suni której robiłam allegro, było to jakiś czas temu już,ale nie mogła się dowiedzieć czy pies jest w schronisku czy dalej szuka domu, zero odpowiedzi.
Dzwoniłam do kierownika droga jest odśnieżona i obsypana solą, więc może nie będzie tak źle:)

Posted

[quote name='ladySwallow']A pisał ktoś do osób, które były w Krzesimowie i zakładały te nieaktualizowane wątki? Może zdradzą, czemu już nie pomagają?
[/QUOTE]

Ja pisałam ... cisza ... i na starych wątkach się wpisałam - też cisza ...
To były 2 dziewczyny z 5 roku weterynarii, tak mi mówili ci Państwo, którzy prowadzą schronisko, nie wiem czy z Lublina, czy spoza - ja myślę, że one skończyły studia i wyjechały i Krzesimów już całkiem sam został....
Ja tylko na czyimś ślubie jak zbierali zamiast kasy - karmę dla psów, to kazałam im to do Krzesimowa zawieźć ... oni chcieli do Lublina, nie wiem czym się to w efekcie skończyło.
Ewa

Posted

[quote name='plastelina']
Dzwoniłam do kierownika droga jest odśnieżona i obsypana solą, więc może nie będzie tak źle:)[/QUOTE]

No to dziewczyny trzymajcie dzisiaj kciuki za nas i Rumbę :) Z osiedla mnie wypchnęli, z Centrum też ktoś mnie musi wypchać, zaparkowałam na Ogrodowej i ... już nie wyjadę bez pomocy.
Ewa