Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwonilam...ale astaroth moze go przyjac pod warunkiem ze zgodzi sie z jej psami..a tego nie wiem ..jelsi nie ebdzie wyjscia to go tam zawioze..jednak narazie prosze was o pomoc w znalezieniu domowego dt...wiem ze nasz latus z celestynowa ma jechac do donki..moze u niej bedzie miejsce moglby ktos zapytac bo ja zaraz wychodze..ja bede mogla na miejsce barda w razie co wziac jakiegos tymczasowicza..tylko ja nie chce zeby ten psiak sie meczyl..a jak jest kot to niestety on sie meczy..bo wpada w takiego krecka..ehh:(no narazie spokojnie szukamy dt i prosze o pomoc..ale bardzika za drzwi nie wyrzuce to pewne:)))no i prosze o ogloszenia...allegro itd natomiast jak telefonicznie bede potencjalnym domom mowic co i jak.koosiek a nikt ztych chetnych twoich na bordery na barda sie nie skusi?

a i bard ma nowe imie miko;)bo jakos tak latwiej do niego wolac

Posted

może w tytule zmienić, że pilnie potrzebny dt bez kota w W-wie? ech:shake:

allegro mu mogę zrobić...tylko jakis tekst by się przydał, bo ja niekoniecznie mam talent do pisania...

Posted

hmm u nas allegro zawsze super robi lidan..i piekne teksty pisze:)no mozna dac w tytule watku ze potrzebny dt..w wawie..i trzeba pw porozsylac od ludzi z wawy
prosze nie odbierajcie tego zle..ja nie chce sie barda pozbyc ani nic natomiast uwazam,ze bedzie mu duzo duzo lepiej jak znajdzie dt bez kotow..a kto wie moze allegro szczescie przyniesie i znajdzie sie ds?:)no nic damy rade:)jezlei ktos moglby pomoc i powysylac pw do ludzi z dogo o dt tez by bylo super.ja dzis jade do niego nie dlugo i troche chlopaka wezme w obroty;)zeby z nim popracowac:)

Posted

andziu..prosze nie zalamuj sie:)wiem ile serca wlozylas w barda i dlatego sie nie poddamy:)bard jest u nas bezpieczny niczego mu nie brakuje kto wie moze z dnia na dzien bedzie lepiej...a jak sie trafi jakis dt bez kotow to tym lepiej:)ale narazie pilnie bedziemy my nad nim pracowac w miare mozliwosci no i ogloszenia mu potrzebne i bedzie dobrze:)musi byc!

Posted

poproszę jeszcze raz namiar jakiś do ogłoszeń bo nie mam czasu przedzierać się przez strony wątku.

Czy na prawdę nie ma możliwości odizolować Barda od kota?????
chyba,że to kawalerka...

Posted

dzięki Andziu ;)
pozmieniam w ogłoszeniach.

z tym odizolowaniem miałam na myśli wyeliminowanie bodźców stresujących, pobudzających. Chyba,że to kawalerka no to wiadomo zamknięcie kota w drugim pokoju niemożliwe

Posted

Andziu, ja też go mam na allegro ale takim zwykłym. kończy się za 4 dni.
podmieniłam właśnie namiary kontaktowe ale opis skasowałam bo jak się okazuje nieaktualny.
czy mogę podkraść Twój i tam dopisać?

Posted

dziewczyny jestem i tak najpierw co do allegro to andziu bardzo bardzo dziekuje ze je zrobilas!! ja jesli moge to tylko zmienilabym tytul na np mini mix border coli szuka domu albo cos zeby chwytalo .czy ono jest wyroznione,podswietlone itd?bo to bardzo sie przydaje:)czy ktos moze bardzikowi takie zasponsorowac? a i w opisie wykasowalabym to ze nie umie zostawac sam w domu wlasnie trzeba napisac ze umie zachowac czystosc w domu co juz zreszta jest napisane ze nie niszczy,umie chodzic na smyczy itd same plusy;).a jak juz ktos do mnie zadzwoni to ja opiwiem dokladniej tylko zeby ktos chociaz zadzownil i wtedy mnie wysluchal wiec nie ma co wad wymieniac bo dzis juz potem bylo duzo lepiej nic nie zniszczyl jak byl sam wiec jest ok powyl pewnie na poczatku ale jak podjechalam pod dom to byl cichutko wiec ok:)nie ma tez co pisac ze ma leki ja tez to w razie co wytlumacze..bo widzicie..na dzien dziesiejszy ani razu juz nie pokazal zebow..moze agresja lekowa minela?dzis byl super jak przyjechalam dawal sie glaskac ,lapac za obroze wszystko pieknie.pokochal nadewszystko mojego tzta;)dzis jedyne co jest problemem to ten kot...izoluje go od kota..ale nie zawsze jest to mozliwe..to jest glowny problem kot kot i jeszcze raz kot;)a no i to ,ze jest ultra szybki i zwinny co powoduje ze bardzo ciezko jest go oddzielac mamie od gucia tak zeby nie przemknal jej miedzy nogami bo nie chce zostac w miejscu np i poczekac..wiec jest to problem bo jakby gustaw go dorwal to ehh..no ale tego tez w allegro nie ma co pisac bo gucio nie pojdzie z bardem w prezencie do ds;))

Posted

clo, to ja mam prośbę...
możesz napisać tu taki suchy tekst do ogłoszenia?
bez żadnych ozdobników tylko to co chciałabyś bez tego co wypisałaś,żeby nie dawać :evil_lol:

Posted

ok taki suchy narazie bo juz oczy mi sie kleja;))w gruncie rzeczy to co andzia ..sliczny.maly nakolankowy psiak,mlodziutki,radosny,o smutnej przeszlosci ale pelen wiary w lepsze jutro:)madry i pojetny,szybko sie uczy umie ladnie chodzic na smyczy,trzyma czystosc w domu ,nie niszczy.doskonaly anwet do malego mieszkania byleby dom byl bez kota.w typie mini collie lub bordera.o bardzo bardzo oryginalnej urodzie:)

Posted

ok, to dałam to co miałam tam wcześniej, czyli:

[CENTER][SIZE=5][B]Bard [/B][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]to młody, około 2 letni pies w typie owczarka australijskiego.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Został znaleziony w lesie, gdzie koczował przez dłuższy czas.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Obecnie przebywa w domu tymczasowym gdzie czeka na swój własny dom.[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]W domu spokojny, zachowuje czystość.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Na spacerach zupełnie niekłopotliwy.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Potrzebuje bliskości człowieka i stabilizacji.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Szybko się uczy i jest chętny do współpracy z człowiekiem.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Pomimo tego co przeszedł jest ufnym i radosnym psem. [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Nie może mieszkać w jednym domu z kotami[/B][/COLOR][/SIZE][B] ![/B]

[B]Bard w tej chwili jest w domu tymczasowym w Warszawie [/B][SIZE=3][COLOR=#004D00][B][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004D00][B]Został odpchlony i odrobaczony.[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]

Posted

ok, to ostatecznie mam tak ( jakby ktoś zechciał pomóc z ogłoszeniami na Warszawę)

[CENTER][SIZE=5][B]Bard [/B][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]to młody, około 2 letni pies w typie owczarka australijskiego lub border collie ale dużo mniejszy.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Został znaleziony w lesie, gdzie koczował przez dłuższy czas.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Obecnie przebywa w domu tymczasowym gdzie czeka na swój własny dom.[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]W domu spokojny, zachowuje czystość.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Na spacerach zupełnie niekłopotliwy.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Potrzebuje bliskości człowieka i stabilizacji.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Szybko się uczy i jest chętny do współpracy z człowiekiem.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Pomimo tego co przeszedł jest ufnym i radosnym psem. [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Nie może mieszkać w jednym domu z kotami[/B][/COLOR][/SIZE][B] ![/B]

[B]Bard w tej chwili jest w domu tymczasowym w Warszawie [/B]
[SIZE=3][COLOR=#004d00][B]Został odpchlony, odrobaczony i zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia.[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#ff1616][B]Szukamy dla Barda dobrego domu i odpowiedzialnych właścicieli![/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff1616][B] pomożemy w organizacji transportu do nowego domu,jeżeli chętni będą spoza Warszawy[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][SIZE=4][B]kontakt w sprawie adopcji:[/B][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=3][SIZE=4][B]tel. [/B][/SIZE][/SIZE]509 173 446
[B]e-mail:[/B] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[/CENTER]

Posted

a i jest tez szczepiony:)plus dodalabym ze jets psiakiem nakolankowym ,drobnym nadaje sie nawet do malego mieszkania:)sorry z etak marudze ale to wszystko po to by zachecic domy;)))a i allegro wyroznione podswietlone itd musi byc koniecznie:)czy ktos moze fundnac?prosze....