Jump to content
Dogomania

SARA - spanielka, prezent który sie znudził, już w DT, który wygląda jednak na DS :)

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Niestety z powodu wieku, każdy sie boji, że zaraz zaczną się problemy zdrowotne :( a ona jest bardziej żywotna niż niejeden młodziak ;P, tylko pozazdroscić witalności :D

• 2 weeks later...
Posted

Chodziło mi o to, czy sunia ma trafić od razu do DS, czy szukacie kogos kto się nią czasowo zaopiekuje? Mieszkamy w domu z dużym ogrodem na Mazowszu, dwa lata temu adoptowalismy tu na dogo, psa, a teraz chcemy stworzyć cos w rodzaju mikro - hoteliku. Jedna lub dwie sterylizowane sunie ... ale niestety za odpłatnością, bo jestem na rencie i nie stać nas na adoptowanie kolejnego psiaczka.

Posted

Ewanko, niestety Fundacji nie stać na to, żeby płacić za hoteliki, na tą chwilę już jest spory dług za te, które w hotelikach są bo nie było innego wyjścia.
Sara jest obecnie w DT i szukamy dla niej DS. Jeżeli zechciałabyś ją adoptować to ja ze swojej strony obiecuję dożywotnio dla suni karmę, plus, że gdbyby działo się coś z jej zdrowiem Fundacja nie zostawi Cię z problemem tylko pomoże.

Posted

Marfi, dzięki za propozycję, porozmawiam z mężem, ale chyba niestety nic z tego nie wyjdzie :(
Teraz, gdy mam psa, wiem, że jest wiele dodatkowych kosztow i niestety nie możemy, przy naszych niskich rentach, pozwolić sobie na kolejne wydatki :(

Posted

Ewanko o jakich dodatkowych kosztach myślisz? jeśli tylko byłabym w stanie pomóc Ci jakoś z tymi kosztami to może dałoby się przekonać męża.

Posted

Marfi, namawiałam męża na stworzenie hoteliku dla np. dwoch sterylizowanych suniek w staszym wieku ... nie bylo łatwo, ale z pewnością nie zgodzi się na sytuację, w której trzeba dokładać, bo zwyczajnie nie ma z czego.

Jeśli chodzi o koszty to, moje doświadczenie nie jest wielkie, bo mamy jedngo psa ... mieszkamy na wsi, więc choćby benzyna , no i oczywiście wizyty u weta i lekarstwa, wielokrotnie, przy np. anginie (miał 2 razy), kilka wizyt, zastrzyków itp. zawsze wychodzi łącznie 200-300 zł , a np. środek przeciw kleszczom, który stosujemy dla naszego psa, Frontline - bardzo skuteczny , ale b. drogi, itp. itd. lek na uspokojenie zalecony przez weta-behawiorystę - 60 zł ... ech, było tych wydatków sporo.

Posted

Tak sobie myślę, że bardzo mało jest informacji o Sarze ... np. jakie ma usposobienie, jaką dietę stosowali właściciele, na co chorowała ... no i jakie ma wady? ;) ... i wiele, wiele innych, trudno zachwalać psiaka, nic o nim nie wiedząc. Wiek jest z pewnością dla wielu osób wadą, ale przecież nie dyskwalifikującą.