barb Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Agula99']Tak można napisać![/QUOTE] To uzupelnię. Quote
Lucyja Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Widze, że u Was ruch w adopcjach :) Jak miło widziec fotki, kiedy ludzie zabieraja pieski ze schroniska :) A ja już nie mogę się doczekać piątku, bo ze schroniska ze Szczytna ma przejechać do fundacji piesio w typie collie ogolony na łyso i strasznie bezradny w schronisku. :( Quote
Agula99 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Tak u nas ruch w adopcjach i zwroty w adopcjach, także nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać??? A dzisiaj przyjechały dwa zapowiadana pieski, sunia -Funia i piesek - Berry, no cudne, śliczne, kochane, trochę zlęknione, wystraszone, ale cudowne, sunia taka nasza Czarna (ogonek ciągle podkulony, będziemy nad tym pracować), a piesek śliczniutki, jaka piękna mordka, śliczne czarne umaszczenie....ciocia Becia, wzywamy do pomocy!!! Potrzebne super fotki na wczoraj ;) kiedy cioteczka do nas zawita???? Psiaki superaśne, jak ich troszkę oswoimy, to do rany przyłóż!!!! :) Quote
majuska Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 One się pomalutku na pewno oswoją, jak zobaczą, że są bezpieczne i ciepłe budki mają, tylko skąd te domki brać:shake:...jak to tak po grudzie idzie:shake:...Agula a imiona psiaków to z domu wyniesione czy przytuliskowe, bo ta Funia to tak mi się średnio podoba;):evil_lol: Quote
Agula99 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Imiona domowe!!! No po grudzie czasami po grudzie, ale nie narzekajmy, bo jakby tak było całkiem po grudzie to miałybyśmy psiaków całą kopę, a tak udało się znaleźć kilka fajnych domków i we wrześniu i październiku, więc nie narzekajmy, nie można mieć wszystkiego ot tak, na zawołanie!! :) Quote
baster i lusi Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 gdyby ktoś potrzebował bazarku ogłoszeniowego to tu jest solidna firma. [url]http://www.dogomania.pl/threads/216113-Og%C5%82oszenia-40-za-7-z%C5%82-banerek-3z%C5%82-gt-pom%C3%B3%C5%BC-wyci%C4%85gn%C4%85%C4%87-owczarki-z-kojca-(do-28.10[/url]) Quote
majuska Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 Dzisiaj do nowego domku w Krakowie pojechała Rita: [IMG]http://img638.imageshack.us/img638/4716/dscf7946.jpg[/IMG] [B][COLOR="red"]Zapraszam również serdecznie na wątek dwóch nowych psiaków : Funi i Berrego, które trafiły do nas po śmierci właściciela[/COLOR][/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/216157-Funia-i-Berry-dwa-kochane-czarnuszki-szukają-domów-po-śmierci-właściciela!?p=17814779#post17814779[/url] [IMG]http://img853.imageshack.us/img853/1857/dscf7965s.jpg[/IMG] Quote
Agula99 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Psiaczki wyglądają jak braciszek i siostrzyczka i tak są ze sobą zżyte, zapraszamy na ich wątek i prosimy o ogłoszenia!!! Quote
barb Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Agula99']Psiaczki wyglądają jak braciszek i siostrzyczka i tak są ze sobą zżyte, zapraszamy na ich wątek i prosimy o ogłoszenia!!![/QUOTE] Agula jakiej one są wielkości? Uzupelnilabym ogłoszenie. Ostatnio mam problem z dostępem do internetu, dlatego rzadko zaglądam. Quote
Becia66 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='barb']Agula jakiej one są wielkości? Uzupelnilabym ogłoszenie. .[/QUOTE] one są średniej wielkości, przy czy mam wrażenie, że suczka mniejsza od chłopaka. To Funia [IMG]http://img651.imageshack.us/img651/6389/p1040743a.jpg[/IMG] Quote
Agula99 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Tak suczka jest mniejsza, ale piesek jest całkiem spory, nawet rzekłabym duży, a sunia średnia! Quote
Becia66 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Agula99']Tak suczka jest mniejsza, ale piesek jest całkiem spory, nawet rzekłabym duży, a sunia średnia![/QUOTE] może określmy średnio-większy bo przecież wielkością nie dorównuje Gabie lub Rodosowi, bo tamte są naprawde duże. Quote
Agula99 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Becia66']może określmy średnio-większy bo przecież wielkością nie dorównuje Gabie lub Rodosowi, bo tamte aa naprawde duże.[/QUOTE] Może być!!! :) Jak tam MIMI?? Quote
majuska Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Eeee..nie sa takie ogromne, Funię zdecydowanie do psów małych zaliczyłabym, Berry - średniak, jest taki troszkę bardziej " przybyczony " i umięśniony , no i odrobinkę wyższy niż Funia, ale nie jest duży, Czoko od niego zdecydowanie większy ;) Quote
Becia66 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='majuska'] nie jest duży, Czoko od niego zdecydowanie większy ;)[/QUOTE] ja też bym ich określiła jako średniej wielkości psiaki bo do małych lub dużych - porównując z innymi, raczej nie należą. Nie wiem czy nam kolejny pies nie przybędzie. Dzwonił gościu i mówi do mnie w te słowa ,, a mojej żonie się jakiś psiak przyplątał, [B]tu z terenu gminy[/B] / doskonale wiedział co mówić/ i chciał go przywieżc do przytuliska. Odesłłlam do gminy z informacją, że do przytuliska nie może przywozić psiaków kto i kiedy chce z ulicy. Zaintrygowało mnie tylko, że w bliskim otoczeniu słyszałam szczekanie co najmniej kilku psów. Pewnie to znowu jakaś ściema i nauczka dla mnie, żeby wypytać najpierw o nazwisko i wygląd psa, a potem udzielać informacji. Quote
majuska Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Ja już taka podejrzliwa jestem tak samo Beciu, nie mieści mi sie to w pale ile ostatnio psiaków w Boguchwale przybywa:shake:.....mocno podejrzane:shake: Quote
holmina Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 poczytam caly watek,na razie podniose bidulki!! Quote
Lucyja Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Dopóki nie będzie obowiązkowej kastracji psów nierasowych, to schroniska będą przepełnione, a biedne pieski spędzą całe życie za kratami. To ile psów jest w schroniskach jest przytłaczające :( Quote
holmina Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 a ja co chwilke znajduje jakas bide a to przy szosie a to we wsi....ale jak do tej pory udalo mi sie im dobre domki znalzec wsrod znajomych,znajomych ,,,najgorsze ze juz nic nowego nie moge znalezc..... wszyscy zapsienie po dwakroc biedne psiaki ale cos nie rusza sie nic z masowa sterylka,,,,tylko pojedyncze akcje...moze zle przeczytalam ze po ustawie, mialo z tym byc lepiej??? Quote
Becia66 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Dzisiaj do domku pojechał Berry :multi: [IMG]http://img851.imageshack.us/img851/9727/p1040833i.jpg[/IMG] Quote
barb Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Beciu, co prawda Berry jest piekny, ale jak Ci sie udaje te domki znajdować ? Quote
Agula99 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 W znalezieniu domku dla Berrego pomogła nam pani Ania, za co serdecznie dziękujemy!!! Quote
Becia66 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='barb']Beciu, co prawda Berry jest piekny, ale jak Ci sie udaje te domki znajdować ?[/QUOTE] kochana, to praca zespołowa i tylko tak może to funkcjonowac z powodzeniem. Dziękujemy wszystkim którzy pomagają nam w ogłoszeniach bo to basis adopcji. A potem już cala logistyka jak telefoniczne rozmowy, sprawdzanie domku, często transporty i wymaga to zaangażowania wielu osób czasem nawet tego nieświadomych :diabloti: Berry znalazł dom dzięki siostrze Pana który umarł i została nam jeszcze sunia. Pani Ania jest dobrym człowiekiem i odpowiedzialną siostrą i wiemy że na głowie stanie, żeby i Funia znalazla dom przed zimą, tym bardziej że wczesniej mieszkała z bratem w domu. Ale to incydentalne przypadki, że po śmierci członka rodziny kogoś przejmuje los zwierząt. Quote
figa33 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 dziewczyny kochane , mam nadzieję ,że w przytulisku żadnych nowych psiaków... [COLOR=plum]a ja ma zapalenie oskrzeli , niech to szlag...[/COLOR] Quote
Becia66 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='figa33']dziewczyny kochane , mam nadzieję ,że w przytulisku żadnych nowych psiaków... [COLOR=plum]a ja ma zapalenie oskrzeli , niech to szlag...[/COLOR][/QUOTE] na razie żadnych nowych, trzymaj się [B]figuniu[/B] i zdrowiej szybko bo bardzo na wątkach cię brakuje. Quote
Recommended Posts