Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roleczko

Ja cały czas o tym pamiętam by podpytac o Miszkę w schronisku, ale jak już tam dotrę to ciągle jest coś do roboty, a później jak chwilę odsapnę to już człowieka nie mogę namierzyć który by mi coś opowiedział o Jej przeszłości.

• 2 weeks later...
  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Roleczko[/B] ja też bardzo chciałam poznać przeszłość Szansy. Niestety nie było mi dane i już pewnie nie będzie. Cały czas się zastanawiam kto wyrządził jej tyle zła i chętnie bym się z nim spotkała :angryy:
Wystarczy spojrzeć tu
[URL="http://img697.imageshack.us/i/szansunia.jpg/"][IMG]http://img697.imageshack.us/img697/8649/szansunia.jpg[/IMG][/URL]
i się scyzoryk w kieszeni otwiera (przynajmniej mnie) ale życie już takie jest i musisz się z tym pogodzić że być może nie dowiesz się niczego o Miszce...No...chyba że [B]Kosu[/B] swoim ciosem karate odświeży pamięć pracownikowi :oops: mnie by na pewno odświeżyła :diabloti:
Nie zastanawiaj się nad tym. Żyj spokojnie i ciesz się tym że Miszka z Wami jest. Widać że dajecie jej tyle szczęścia i miłości.
[B]Niema to jak pies ze schroniska.[/B]

Posted

Masz rację Agmarku,nie mysle o tym jakos obsesyjnie ale czasem, mnie nachodzi, zwłaszcza że wszyscy mówia że Miszka może mieć spokojnie , nie 3 , a 5 latek. Wiadomo że ważniejsza jest przyszłośc, choć licze jeszcze na to Kosowe karate... Teraz robie z Miszką daj łape, ale to jakoś trudniejsze niz siad. Bardzo ostatnio znormalniała, mięliśmy pod opieka sunie sasiadów , a teraz też mamy małego pieska i w Miszce kiełkują normalne psie zachowania, nikt by jej już nie poznał sprzed 5 miesięcy.Jest naprawde cudowna. Twoja sunia tez wygladała na nieźle zmarnowaną, ale pamietam też fotki z kanapy z ogonem napuszonym , to szcun!

Posted

no to obczajcie Niye na samym poczatku
[url]http://www.dogomania.pl/threads/116809-Dwie-dumne-hasiorki-Niya-i-Jadzia-rownie-dostojna-kundelka-Setka-i-kocia-banda[/url]
od postu 10

Posted

Tak , Kochana, mamy w gośćiach małego pieska, a wcześniej mięlismy bardzo dużego pieska, więc jest taki kontrast że sąsiedzi jak nas widzą to mają taki moment wachania, czy aby z nimi wszystko wporządku i nie maja zwidów. albo czy z naszymi psami wszystko wporządku... albo z mami, na dodatek duży był czarny cały , a mały jest biały cały. Miszka teraz zadowolona, bo małego traktuje z wyższoscią, ale tej dużej suni sie troche obawiała, choc wiele się od niej nauczyła , to z duża ulga przyjęła jej powrót do domu.

• 2 weeks later...
Posted

No Kochana, to ja sie pytam? Byłas w tym schronie i co??? Tylko mi nie mów że znowu próżnowałaś ......?
No w każdym razie Miszka lnieje na potegę, i takich zwałów kłaków nie widziałam przez 13 lat zycia z goldenem. Nawet mnie to troche niepokoi bo , rozumiem że wiosna, ale ilosciowo jest to niedoopisania. Co ona chce łysa chodzic w lecie? Poza tym wszystko dobrze, jest ulubienicą i osiedlową księżniczką. Teraz juz jesteśmy sami ,wszystkie pieski wróciły do swoich domków a Miszka wygląda jakby jej ulzyło, teraz ma obie kanapy do swojej tylko dyspozycji.zauważyłam tez że nie przepada za psimi wizytami u nas w domu, nie jest zbyt gościnna i ani wylewna, przybiera pozę niedostępnej pani domu i nie raz zęby swe mizerne pokazała. Chodzimy z nią po osiedlu juz bez smyczy i bardzo się pilnuje, nie odchodzi nigdy zbyt daleko, choc raz jak ja cos spłoszyło, odeszła szybkim krokiem prosto pod dom. Wogóle mam wrażenie że bardziej jest przywiazana do domu, w sensie miejsca , niz do nas , do ludzi.Ubóstwia byc w domu i najchetniej by z niego nie wychodziła nigdy, chociaż fajny spacerek tez może być.

Posted

Nie przejmuj się Roleczko. Moja Szansa jak w zeszłym roku zaczęła linieć, to ze strachu wezwałam weterynarza, bo myślałam że na coś zachorowała :roll: a teraz wyczesuje, wyskubuje i w raz po całej chałupie kłaki rude latają :eviltong:
Jeśli zaś chodzi o wizyty obcych czworonogów, to moja sunia też za nimi nie przepada. Swoje toleruje, na łące z obcym psem chętnie się bawi, ale jak przychodzi do nas ktoś z psem, to też potrafi pokazać marne uzębienie ;) tak sobie myślę że może w schronie miała dość psiego towarzystwa...
Co do spacerów to kiedyś mój TZ poszedł 5 metrów dalej niż chodziłam z nią ja na co Szansa się obejrzała i w nogi. TZ za nią. Wołał, krzyczał, a kiedy przyszedł pod dom przekonany że ja go zaraz :mad: zobaczył Lalunie pod bramą.
Kiedyś znowu ja poszłam z nią na spacer, a ona mnie nie posłuchała więc się jej schowałam za krzakiem. Usiadła, popiszczała, a potem pomknęła do domu. Teraz jak się chowam to mnie szuka, ale to jest teraz. Po prawie półtorarocznym pobycie u nas :roll:
Długa jeszcze droga przed Wami Kochana :lol:

Posted

Linienie przejdzie, niech wyjdzie to co ma wyjść. Moja Teresa w te mrozy w lutym pozbyła się prawie wszystkich włosów, białe widoczne wszędzie, koszmar, liniała jak szalona. Jak straciła portki, już nie miało co wychodzić. I w ciągu paru dni, parunastu, zaczęła obrastać, w dodatku przybrała inne barwy, po paru dniach znowu zmieniła kolorystykę. Dla mnie to nowość, zawsze miałam czarne krótkowłose psy. Raz do roku przeżyję. Oby nie częściej.

Posted

[quote name='Awit']Linienie przejdzie, niech wyjdzie to co ma wyjść. Moja Teresa w te mrozy w lutym pozbyła się prawie wszystkich włosów, białe widoczne wszędzie, koszmar, liniała jak szalona. Jak straciła portki, już nie miało co wychodzić. I w ciągu paru dni, parunastu, zaczęła obrastać, w dodatku przybrała inne barwy, po paru dniach znowu zmieniła kolorystykę. Dla mnie to nowość, zawsze miałam czarne krótkowłose psy. Raz do roku przeżyję. Oby nie częściej.[/QUOTE]

Jak to raz do roku?? To dlaczego moja ruda małpa linieje dwa razy w roku?? :placz: Muszę z nią o tym porozmawiać :mad:
Ja raczej miałam czarne długowłose psy i za każdym razem obiecywałam sobie że to już ostatni raz! I co? Teraz mam rudą sucz. Długowłosą :roll: ech...:evil_lol:

Posted

Hmmm, moja Teresa jest od lipca dopiero i liniała w lutym, więc podejrzewam, że ta przyjemność tylko raz do roku. Teraz jak ciepło, ona puchata bardziej niz na zimę była:-) Ale może to kwestia lepszego żywienia niż za czasów schroniska i przedschroniska.
Moja staruszka[*] na okrągło gubiła, a okresowo parę razy w roku więcej. A Fredzia jak to pinczer,włosów ledwo ledwo to i mało wypada.
A rude takie dłuigie wszędzie i wszędzie będą:-)

Posted

[B]Roleczko[/B]

Byłam w schronisku i uwierz mi, nie próżnowałam (NiJaSe i Asia mogą być swiadkami).
Tam jest tyle psich nieszczęść, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Pamiętam by porozmawiać o przeszłości Waszej Miszeńki. Tym razem nie miałam takiej możliwośći gdyż personel schroniska był podczas karmienia psiaków, a poza tym usuwali awarię spowodowaną topniejącym śniegiem...

Pojechałyśmy zobaczyć [B]Borysa [/B]w realu i przy okazji obfocić jeszcze kilka innych psiaków.
Coś mnie tak dziwnie łamie w kościach, że już wkrótce kolejny celestynowiak będzie miał szansę na dom - chyba wpadł komus w oko ...

Posted

a przy okazji mala Fifi trafi do domku :)
wlasnie Kosu dalabys rade sie dowiedziec co tam ze strylka suni ? Pani do mnie dzwoni i sie dopytuje , juz na zakupy poleciala wyposazenie robic i sie doczekac nie moze

Posted

[quote name='NiJaSe']a przy okazji mala Fifi trafi do domku :)
wlasnie Kosu dalabys rade sie dowiedziec co tam ze strylka suni ? Pani do mnie dzwoni i sie dopytuje , juz na zakupy poleciala wyposazenie robic i sie doczekac nie moze[/QUOTE]

[B]NiJaSe[/B]

Zadzwoń do mnie jutro i mi się przypomnij. Przedzwonię do Pani Izy i zapytam czy uda sie ją wysterylizować, tak byśmy dwie bidy jednego dnia zabrały ze schronu.

Posted

Przepraszam za OFFa
Pilnie potrzebna każda pomoc i deklaracje na hotelik... Psiaki gasną w schronisku [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/182235-POTRZEBNA-POMOC-Kamel-i-Fax-BEZDOMNI-OD-8-LAT-ZbierajAE-na-hotelik"]http://www.dogomania.pl/threads/182235-550zA-cena-przyjaA-ni-i-A-ycia-Dogomanio-nie-daj-im-zginAE-AE[/URL]

Posted

[quote name='NiJaSe']nooo hehe uwazaj bo ja juz szafe otworzylam i dzisiaj mini wyciagnelam , zaczne uwodzenie kosu na maxa :D:D[/QUOTE]

E tam...Kosu na kości nie poleci :evil_lol: chociaż...może się mylę...:oops: