orpha Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 [quote name='obraczus87']jeju jaka Ty dobra i łaskawa jesteś :cool1: normalnie jestem pod wielkim wrażeniem Twojej dobroci :evil_lol:[/QUOTE] aaa drobiazg :diabloti::eviltong: Quote
obraczus87 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 [quote name='orpha']aaa drobiazg :diabloti::eviltong:[/QUOTE] a jaka skromna do tego :evil_lol: Quote
orpha Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 [quote name='obraczus87']a jaka skromna do tego :evil_lol:[/QUOTE] no ba skromna , piekna , madra ,wspaniala i wogole :eviltong::diabloti: Quote
obraczus87 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 to musze Cię w końcu poznac osobiście :diabloti: może oddasz mi trochę swojego uroku :eviltong: a tymczasem życze spokojnej nocy :lol: padam... Quote
orpha Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 [quote name='obraczus87']to musze Cię w końcu poznac osobiście :diabloti: może oddasz mi trochę swojego uroku :eviltong: a tymczasem życze spokojnej nocy :lol: padam...[/QUOTE] Tobie tez spokojnej , tym bardziej ze zapracowalas dzisiaj na spokoj i odpoczynek :loveu: Quote
Agmarek Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 [quote name='orpha']no ba skromna , piekna , madra ,wspaniala i wogole :eviltong::diabloti:[/QUOTE] O Matko! Co sie tutaj dzieje?? :-o Ja ze swojej strony deklaruję 50 zł miesięcznie na sunię. Narazie przez 3 miechy, bo niewiem jak będzie dalej :oops: Quote
kosu32 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 [quote name='Agmarek']O Matko! Co sie tutaj dzieje?? :-o Ja ze swojej strony deklaruję 50 zł miesięcznie na sunię. Narazie przez 3 miechy, bo niewiem jak będzie dalej :oops:[/QUOTE] [B]Agmarek[/B] I love you - do bólu !!! :loveu::loveu::loveu: Jesteś po prostu KOCHANA !!! Dzięki serdeczne :lol: Quote
kosu32 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Zaraz na pierwszej stronie umieszczę deklaracje Quote
Rudzia-Bianca Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Jakbym mojego strachulca widziała :crazyeye: [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/6016/bianca291sv9.jpg[/IMG] Miszka jest bardziej ruda . Przepiękna jest . Biana też była straszliwie przerażonym suczydłem , ale wychodzi na psy - dziś znowu obszczekała z grubej rury listonosza :evil_lol: ( po 2 latach uciekania przed nim ) . Miszka wygląda jak sobowtór mojej Biany i kuzynka mojego Wauzika ['],a że ja do takich mam słobość okrutną :cool3: a niestety nie mogę zadeklarować żadnej wpłaty, ale jak się zgodzicie za kilka dni mogę na Miszkę wystawić bazarek z ręcznie robionymi kartkami ( muszę je tylko zrobić ) taki jak tu np. [U][COLOR=#800080][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13335715#post13335715[/URL][/COLOR][/U][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/jedyne-takie-na-dogo-hand-made-kartki-na-kielce-do-26-10-zapraszam-149225/#post13183877"][COLOR=#000000][/COLOR][/URL] Quote
Magnesiatko Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Rudzia-Bianca']... z ręcznie robionymi kartkami ( muszę je tylko zrobić ) taki jak tu np. [U][COLOR=#800080][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13335715#post13335715[/URL][/COLOR][/U][/QUOTE] Hejka, sama robisz kartki? A np zaproszenia ślubne też? :oops: Quote
orpha Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 no no dobrze bedzie spokjnie kohani po pierwsze i tak jeszcze ze dwa tygodnie , bo najpierw Ksenia musi pojechac , po drugie przeciez ja niemusze calej kasy na raz dostac , nie o kase kaman najbardziej , abym tylko miala na zarlo na poczatek a potem bedziemy kombinowac i improwizowac w razie co sama wystawie sie do adopcji albo zaczne szukac sponsora:evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Dzień dobry Miszko:loveu: [quote name='Magnesiatko']Hejka, sama robisz kartki? A np zaproszenia ślubne też? :oops:[/QUOTE] :shake: Magnesiatko nie robię zaproszeń , tylko kartki na bazarki głównie dla Kielc i na własne potrzeby . Quote
Agata69 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 przepraszam , ale ja czegoś nie rozumiem. 300 zł za Dt na miesiąc to za co? worek 15 kg Puriny kosztuje ok. 100 zł. Dla takiego psa jak Miszka to jedzenie na przynajmniej 2 miesiące. Rozumiem wizyty u weta, ale ta "cena" przecież tego nie obejmuje. Miałam na dt kilkanaście psów i nie wzięłam za swoje "dobre serce" ani złotówki. Moze nazwijmy sprawe po imieniu: branie 300 zł za przygarniecie czasowe psa to zarabianie na bezdomności. Wiem, że bardzo chcecie psu pomóc, ale to chyba nie tedy droga. "Wielcy" na dogo jesli prosza o pomoc to tylko na jakies zabiegi weterynaryjne albo na jedzenie, patrz np. ElzaMilicz. zarabianie na ludziach którzy wypruwają sobie żyły i często odmawiaja czegoś sobie, żeby pomóc psu, jest moim zdaniem nie OK. Oczywiscie zrobicie co chcecie, ja wyraziłam swoje zdanie. Wyadoptowałam ok. 80 psów, nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby na jakimś zarobić złotówkę. Quote
Divi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Agata69']przepraszam , ale ja czegoś nie rozumiem. 300 zł za Dt na miesiąc to za co? worek 15 kg Puriny kosztuje ok. 100 zł. Dla takiego psa jak Miszka to jedzenie na przynajmniej 2 miesiące. Rozumiem wizyty u weta, ale ta "cena" przecież tego nie obejmuje. Miałam na dt kilkanaście psów i nie wzięłam za swoje "dobre serce" ani złotówki. Moze nazwijmy sprawe po imieniu: branie 300 zł za przygarniecie czasowe psa to zarabianie na bezdomności. Wiem, że bardzo chcecie psu pomóc, ale to chyba nie tedy droga. "Wielcy" na dogo jesli prosza o pomoc to tylko na jakies zabiegi weterynaryjne albo na jedzenie, patrz np. ElzaMilicz. zarabianie na ludziach którzy wypruwają sobie żyły i często odmawiaja czegoś sobie, żeby pomóc psu, jest moim zdaniem nie OK. Oczywiscie zrobicie co chcecie, ja wyraziłam swoje zdanie. Wyadoptowałam ok. 80 psów, nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby na jakimś zarobić złotówkę.[/QUOTE] Hm po przeczytaniu tego co napisała Agata69 dało mi troszku do myślenia. Hoteliki biorą kasę bo prowadzą działalność gospodarczą ( w związku z tym mają koszty). Orpha czy ty masz hotelik? na co szło by te 300 zł ? Niestety Agata ma rację. Wiem, że masz kiepsko z kasą bo pisałaś, ale czy w związku z tym postanowiłaś zarobić na DT, czy uważasz że taki jest koszt utrzymania Rudzielca. Wiem, że chcesz jej pomóc i bardzo dziękuje za to ale ... to wszystko jest trochę nie jasne. Quote
orpha Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Agata do tej pory tez robilam to za nic , jesli uwazasz ze chce sie dorobic na psim nieszczesciu to grubo sie mylisz , mam miejsce ,checi i tyle doswiadzczenia na to zeby zajac sie Misza , ale niestety moja sytuacja finansowa jest na tyle kiepska ,ze nie bede w stanie tego robic tak jakbym chciala czyli za nic. Pomagam zwierzakom jak moge , zreszta większosc tych pieniedzy zapewne wloze w deklaracje dla innych psiakow jak caly czas to czynie ,mimo klopotow finansowych staram sie wspierac psiaki chocby wplata marnej zlotowki. Na domiar wszystkiego na poczatku nawet nie mialam pojecia ile kosztuje takie DT ,cene ustalilam nie sama tylko przy pomocy innych dogomanniakow. Takze prosze Cie daruj sobie ocenianie innych nie wiedzac jak jest , jesli bede mogla znowu dawac darmowe DT to napewno bede to robic ...tyle co mam do powiedzenia , a jesli dziewczyny zdecyduja ze nie chca platnego DT to bedzie ich wybor a nie TWoj Quote
Magnesiatko Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Rudzia-Bianca']Jakbym mojego strachulca widziała :crazyeye: [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/6016/bianca291sv9.jpg[/IMG] [/QUOTE] REWELACYJNA fotka :cool2: Piesio też przecudny :) I... ja też mam słabość do takich Rudzielców :loveu: Quote
Divi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Myślę że osoba która również ma DT ma prawo wyrazić swoje zdanie no ten temat. Nie sadzę, że Agata napisała to złośliwie. Uważam, że na dogu nie powinno się zarabiać i rozumiem, że nie chcesz dokładać bo masz kiepską sytuację, pomogę zebrać pieniążki na utrzymanie Miszki ale po tym co Agata napisała nie podoba mi się to za bardzo, że kwota jest większa niż utrzymanie miesięczne Rudzielca. Quote
orpha Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 ad.jedzenie ze jeszcze dopisze , u mnie psiaka nie sa tylko na suchym , codziennie gotuje im makaron i ryz z miesem i wazywami , kazdy pies ktory u mnie jest jest regularnie odrobaczany , zabiepieczany od kleszczy srodkiem i obroza , i moja opieka nad psem nie sprowadza sie do spacerku 5 minut i podania michy z jedzeniem , zabieram czas swoim dzieciom zeby pomoc psu i robie to z przyjemnoscia. Co do tych trzystu zloty to caly czas jest pisane , ze bedziemy o tym rozmawiac , sory ale dt platne funkcjonuja tu na dogo ,nawet sie oglaszaja. I jeszcze raz podkresle ze jak bede miala mozliwosc powrotu do bezplatnego Dt to uczynie to z dzika radosia i przyjemnoscia !! Quote
orpha Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Divi']Myślę że osoba która również ma DT ma prawo wyrazić swoje zdanie no ten temat. Nie sadzę, że Agata napisała to złośliwie. Uważam, że na dogu nie powinno się zarabiać i rozumiem, że nie chcesz dokładać bo masz kiepską sytuację, pomogę zebrać pieniążki na utrzymanie Miszki ale po tym co Agata napisała nie podoba mi się to za bardzo, że kwota jest większa niż utrzymanie miesięczne Rudzielca.[/QUOTE] Divi ok. sama napisalam ze nie wiem ile biora DT , i uwierz mi ze decyzja o wzieciu psa na tymczas wcale nie byla dla mnie prosta i latwa ,byla wrecz wbrew mi , ale niestety wiem ,ze bez wsparcia finansowego nie byloby to obecnej chwili mozliwe. Mialam juz psiaki na dt i czasem bylo mi ciezko bo jak pies byl juz u mnie watek zamieral ( watek Czorta z wroclawia ) , nie mialam zadnego wsparcia od osob ktore szukaly dla niego DT , ogloszenia , zebranie o pieniadze na leczenie mialam na swojej glowie i nikt sie nawet nie pojawil zeby napisac " hej co slychac czy wsio ok? szykuje sie jakis domek?" , wcale mnie to nie zrazilo bo dobro psa jest dla mnie najwazniejsze , to zeby stal sie adopcyjny mimo ze czasem doba jest dla mnie za krotka. Quote
Magnesiatko Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Dziewczyny spokojnie :) PŁATNE DT istnieją nawet się tu na dogo ogłaszają. De facto można to traktować podobnie jak... hotel... chociaż moim zdaniem jednak lepiej w domu. Dla mnie najważniejsze jest, żeby rudzielec był bezpieczny i żeby zwikększyła swoje szanse na DS. ORPHA nie ma co się denerwować, myślę, że dobrym pomysłem byłby wykaz wszystkich twoich wydatków związanych z utrzymaniem Miszki. Sądzę, że to powinno troszkę osoby uspokoić. W codziennym życiu czasem niestety nie zdajemy sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie psiaka na dobrym poziomie (myślę, że wiecie co mam na myśli, jakoś dziwnie to zabrzmiało :P) AGATA, ja jestem nowa na dogo... i niestety ale troszkę inaczej sobie tę pomoc właśnie wyobrażałam. Zastanawiałam się nawet czy udzielanie się na dogo ma jakikolwiek sens... ale nie jestem tu dla ludzi a dla tych psiaków, często bardzo nieszczęśliwych :) Ja osobiście spotkałam się nawet z tym, że dziewczyna chciała (i będzie dostawała :angryy:) pieniądze za DS! Uważam, że to, że ktoś chce pieniążki na utrzymanie pieska nie jest niczym złym. Jeżeli chce się pomóc, poza karmą... zabawkami, smakołykami... trzeba zwierzakowi poświęcić wiele czasu, energii i uwagi. Dla mnie ważne są chęci. I to, że Miszka będzie bezpieczna. Bezpłatnego DT jak widać, nikt nie zaproponował. Agato to tak, jakbyś miała mi za złe to, że proponuję transport za zwrot kosztów paliwa... ale niestety benzyna kosztuje. Ja mogę dać swój samochód, swój czas i nic więcej. Też źle robię? Quote
orpha Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 z ciekawosci popatrzylam teraz na ceny DT [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148879[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148879[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=129998[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=133590[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][/COLOR][/U] Quote
Divi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 orpha ja Ciebie nie, atakuje tylko pisze co myślę. Ja mam parę deklaracji, i nie ważne czy jest w hoteliku czy w DT płace i się interesuje psinką i nie uważam, że powinnaś dokładać do psiki która u Ciebie mieszka, bo na karmę, weta, leki jak będą potrzebne kasę pomogę zebrać. Uważam, że żadna psinka nie może iść w świat bez swojej kasy. Tylko myślę, że 300 zł to sporo i nie dla tego, że nie uzbieramy bo wierze że uzbieramy. Tylko ja bym nie mogła kupić sobie bułki za pieniądze ludzi którzy dali to dla psinki dla tego wypowiedziałam się na ten temat. Ale dobrze poczytałam ostatnie posty i widziałam, że pisane było, że cena podlega negocjacji. Najważniejsze jest dobro Rudzielca. Quote
Magnesiatko Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='orpha']z ciekawosci popatrzylam teraz na ceny DT [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148879[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148879[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=129998[/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=133590[/URL][/COLOR][/U] [/QUOTE] :crazyeye: ceny jak w hotelach dla psów... baaa nawet drożej bo w hotelu często karma jest w tej cenie :crazyeye: Quote
Divi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Magnesiatko']Dziewczyny spokojnie :) PŁATNE DT istnieją nawet się tu na dogo ogłaszają. De facto można to traktować podobnie jak... hotel... chociaż moim zdaniem jednak lepiej w domu. Dla mnie najważniejsze jest, żeby rudzielec był bezpieczny i żeby zwikększyła swoje szanse na DS. ORPHA nie ma co się denerwować, myślę, że dobrym pomysłem byłby wykaz wszystkich twoich wydatków związanych z utrzymaniem Miszki. Sądzę, że to powinno troszkę osoby uspokoić. W codziennym życiu czasem niestety nie zdajemy sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie psiaka na dobrym poziomie (myślę, że wiecie co mam na myśli, jakoś dziwnie to zabrzmiało :P) AGATA, ja jestem nowa na dogo... i niestety ale troszkę inaczej sobie tę pomoc właśnie wyobrażałam. Zastanawiałam się nawet czy udzielanie się na dogo ma jakikolwiek sens... ale nie jestem tu dla ludzi a dla tych psiaków, często bardzo nieszczęśliwych :) Ja osobiście spotkałam się nawet z tym, że dziewczyna chciała (i będzie dostawała :angryy:) pieniądze za DS! Uważam, że to, że ktoś chce pieniążki na utrzymanie pieska nie jest niczym złym. Jeżeli chce się pomóc, poza karmą... zabawkami, smakołykami... trzeba zwierzakowi poświęcić wiele czasu, energii i uwagi. Dla mnie ważne są chęci. I to, że Miszka będzie bezpieczna. Bezpłatnego DT jak widać, nikt nie zaproponował. Agato to tak, jakbyś miała mi za złe to, że proponuję transport za zwrot kosztów paliwa... ale niestety benzyna kosztuje. Ja mogę dać swój samochód, swój czas i nic więcej. Też źle robię?[/QUOTE] Magnesiatko moin zdanie to nie tak samo, tak samo to jak byś kazała zapłacić za benzynę+ czas który na to straciłaś. Za benzynę jak najbardziej ale czas do dla pieska. Sama mam psinkę ze schroniska, a dokładnie z hoteliku płaciłam sama za transport, ale za czas jaki poświecili na przywiezieniu mi psinki nie. Rozumiesz co mam na myśli ? Dog to nie praca takie mam zdanie to pomoc. Quote
Divi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Magnesiatko']:crazyeye: ceny jak w hotelach dla psów... baaa nawet drożej bo w hotelu często karma jest w tej cenie :crazyeye:[/QUOTE]. Wiem jakie są ceny DT i wiem, że są ogłaszane, ale ja nie daje zarabiać na dogu porostu w tedy nie pomagam. Tako mam zasade pomagam jak najbardziej, ale nie daje zarobić. Orpha to nie do Ciebie tylko odnośnie linków podanych. Quote
Recommended Posts