Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mary lubi wszystko co się koło niej robi :loveu:

ona po tej sterylce to się jeszcze taka bardzo zrównoważona zrobiła nawet gromada rozwrzeszczanych i zazdrosnych szczeniaków już jej z równowagi nie wyprowadza :shake:

patrzy na nich z wyzszością i idzie dalej .......... a dawniej sie wsciekała

i mocno szczekała :mad:

może teraz jest też pewniejsza co do moich uczuć ;)

Posted

Sterylka z reguly uspakaja, wyrownuje humory, stabilizuje zachowanie. Moja sunia jest duzo bardziej zrownowazona po sterylce.

Pewnie Marylka ma tak samo...nic ja nie wyprowadzi z rownowagi, a wczesniej rzeczywiscie potrafila klapnac i warknac na nizszego sobie ranga.

Posted

coraz trudniej mi odwiedzać Mary ..............
no może nie odwiedzać tylko potem wychodzić i iść do domu
a ją tam zostawiać :-(

wiem , że ona niema przed sobą 100 lat i każdy taki piękny słoneczny dzięń

jak dzisiaj na zielonym wybiegu / 25 listopad dodam jakby ktoś zapomniał :eviltong:/
to dar ............!!!

a ona jest taka mądra - dzisiaj szczeniorki podrapały mi rękę do krwi
szczerze mówiąc ja tego nie zauważyłam , wzięłam Marylke z boksu a ona zamiast gonić na wybieg cały czas liże mnie po tej jednej ręce myśle co jest ?

czemu tak mi patrzy w oczy i ciągle lewa ręke mi wylizuje ?
/ jakby prawą tobym myślała , że jedzenie czuje :evil_lol:/

i dopiero wtedy zauważyłam o co chodzi mądrej suni :loveu:

Posted

Mlodszym psiakom trudno znalezc domki, jakby sie wszystkie domki pokonczyly czy co :???:
Nikt nie chce maluchow, pieskow mlodych, w srednim wieku ani starszych :shake:
Marylka tez juz tak dlugo czeka...

Ewa nie dziwie Ci sie, ze Ci trudno odwiedzac Marylaska, to taki kochany suczydelek. Ja kazda wizyte w schronisku ciezko odchorowuje, a Ty masz przeciez lepszy, glebszy kontakt z Marylka niz ja z cala gromadka.
I ona Cie tak bardzo kocha...patrzec bezsilnie na sunie, ktorej sie domku nie moze znalezc....bardzo to bolesne :-(

Posted

Marylka ostatnio troche smutniejsza - nie wiem co jest tego powodem obserwuje ja w czasie spacerów i wydaje mi sie jakby miała pewne problemy ze stawaniem na ta nogę z guzem - wyraznie ja oszczedza przy bieganiu
a dzisiaj to nawet na karme juz sie nie rzucała z takim zapałem .....musze ja obserwować niby nie jest zle ale jakoś tak inaczej :oops:

Posted

Ewuniu,
czy ten guz sie powieksza :???: Czy Marylka normalnie staje na ta nóżke?
Moze byc jakies badania jej zrobic np. z krwi? Tak sprawdzic, czy wszystko w porzadku.

Posted

na pewno jak tylko coś bede wiedziec to napiszę !

a narazie trudno mi tak na oko powiedziec czy sie powieksza ten guz
ona schudła , zmieniła futro mnie sie wydaje , że go bardziej widać
ale nie umiem powiedziec czy on jest wiekszy :shake:

musze spotkac sie z wetka i ja poprosic o konsultacje
ale spotkanie jej obecnie w schronie graniczy z cudem
własciwie zostaje tylko sobota.........ale jeszcze trzeba trafic bo ona przyjezdza tak na wezwanie a nie na godzine ...........:-(
bede Marycie obserwowac bo to nie tylko o tego guza chodzi , ona taka mniej rozbrykana sie zrobiła - wczesniej ganiała i sie cieszyła jak młodzik a obecnie taka zrównoważona babcia sie zrobiła ............moze ja przesadzam i cos wymyślam oby :oops:

Posted

[quote name='Ulka18']Ewa, skad Ty takie fantastyczne obrazki bierzesz? A co Marylek dostanie na mikolajki? Ucho wedzone czy jakis inny przysmak?

odpowiedz 1. - http://www.gifownik.pl/swieta_b-narodzenie.php

odpowiedz 2. - Marylas dostanie nowa kołderkę / bo pierwsza Meteor głupek zeżarł :mad: / i pewnie to ucho wędzone albo kość wedzona

dopiero dzisiaj beda zakupy to sie zobaczy co Arni wybierze dla Mary :p ;)

Posted

Marylka ostatnio znacznie sie ożywiła co mi poprawiło humor :p

gania od nowa , skacze na mnie z radości - może to i nie pedagogiczne ale ja sie ciesze no w koncu straszej pani nie bede wychowywać jak szczeniaka - niech skacze tym bardziej , że ona słoneczko moje
skacze żeby mnie polizać po twarzy , przedtem sie krygowałam i strałam robić uniki ale teraz to juz liże do woli a jaka jej to sprawia radośc :loveu:
żebyście to widziały :evil_lol:

Posted

[quote name='matinestka']ha ha Boska Maryla !!!!!!!!! "Lizus" jeden :eviltong::D :bluepaw:

no może i " lizus" ale nie tylko do mnie :loveu:

/ potem było lizanie wice wersa :eviltong: tylko ja oczywiscie nie zdązyłam ufocić /

Marylcia dzisiaj miała świeto :multi:

aż dwie ciotki ja odwiedziły

tyle , że na zdjecia załapała sie tylko jedna bo druga robiła zdjecia :eviltong:

karmienie z raczki :

buzi ..................... no gdzie sie gapisz ?

wiadomo żarełko tam było ale sie skończyło

ale Ciebie lubie ........... słowo :p