Ulka18 Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 Kurcze, to tak jak u nas...:shake:....do tego okropna pogoda, nie moge sie wybrac do schroniska na zdjecia. Dobrze, ze chociaz Pani Iza robi jakie takie zdjecia moim starym aparatem, to mam co wstawiac na strone i do mieleckiego watku. Ehhh, jak ja nie lubie takiej pluchy :mad: Quote
ewatr Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 przytulacz Mary chce o sobie przypomnieć na górze Quote
ewatr Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Marylcia obecnie strajkuje :mad: i "olewa" mówiąc brzydko spacerki ze mną a wszystko to dlatego , że dzień jest za któtki :evil_lol: jak przyjechałam wczoraj do schroniska to niestety o 16.30 juz jest ciemno i wiecie jak wyglądał nasz spacer ...................? ja stałam na trawie a ona łaskawie wyszła z boksu i stanęła na chodniku i dalej ani rusz :shake: patrzy na mnie takim wzrokiem : kobieto zimno , mokro i ciemno i niby , że ja mam po tej trawie z toba ganiać :crazyeye: sama sobie spaceruj i pokazała mi śnieżny zadek i z godnościa poszła do boksu na kołderke .......tak zakonczył sie nasz wczorajszy spacer :evil_lol: oj jeszcze bedziesz chciała spacerować a wtedy ja sie zastanowie czy warto ty - Snieżna Królowo Mary :loveu: Quote
Ulka18 Posted November 15, 2006 Author Posted November 15, 2006 Ewuniu, Marylka po prostu madra babka jest, powiedzialabym "z jajami" :evil_lol: Po co moczyc sniezne futerko, jak mozna na cieplej kolderce lezec :p Quote
matinestka Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Mary Mary Ty to równa "Babka" jesteś :) :bluepaw: Quote
Beata J. Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Ewa, kobieto, toż Ty serca musisz nie mieć!!!!!!!!!! Co Ty? Chcesz jej białe futro pobrudzić????!!!!! Wstydź się !!!! Quote
ewatr Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 [quote name='Beata J.']Ewa, kobieto, toż Ty serca musisz nie mieć!!!!!!!!!! Co Ty? Chcesz jej białe futro pobrudzić????!!!!! Wstydź się !!!! bardzo sie czuje zawstydzona :evil_lol: obiecuje , że się poprawie ! a to dla ciebie Marylko na przeprosiny Quote
Ulka18 Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 Ja to Marylki w banerku nie poznalam, tylko po napisie :oops: tak wyszla snieznie bialo jak podhalan :loveu: Quote
ewatr Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Ulka18 napisał(a):Ja to Marylki w banerku nie poznalam, tylko po napisie :oops: tak wyszla snieznie bialo jak podhalan :loveu: jak to kobieta zmienna jest ;) ...........labek, hasiorek teraz podhalan a co wolno jej :cool3: nudzi sie w tym schronisku to i sie przebiera dziewczyna :eviltong: Quote
ewatr Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 wchodząc do schroniska dzisiaj usłyszałam wiadomość : prosze Mary obserwować na spacerze bo w ich boksie rano znaleziono biało - zółta pianę .....nogi mi podcięło , moja bujna wyobrażnia podsunęła mi juz najgorszy scenariusz ale idziemy z Gonia po Marylkę królowa leży na posłaniu a świta w postaci Meteora stoi na straży kraty i łupie okiem idziecie tu czy gdzie indziej ? wzięlam ja delikatnie na smycz , powoli wyprowadzam z boksu , myślę sobie jak ją coś biedną boli albo co - to lepiej powoli ............ ona idzie powoli popatruje na mnie myśle sobie chora jak nic :oops:......... wchodzimy na wybieg a Marylka jak nie ruszy z kopyta , jak nie bryknie w kółeczko , jak nie podskoczy do mnie :crazyeye: Gonia chwilę popatrzyła i tylko zadała pytanie - ona ma ponad 10 lat ? :diabloti::eviltong: i niby chora jest ? może to i była jakaś niestrawnośc ale dzisiaj Mary brykała po wybiegu jak szczeniak i na szczęście nie widać było żadnych zmian w zachowaniu , a ponieważ zmienia śnieżynka moja kożuszek na zimowy to we dwie wybrałyśmy z niej takie ilości siersci , że wybieg wyglądał jak zasnieżony nawet była opcja robienia z futra Marylasa poduszek i sprzedawania na allegro ..........;) Quote
ewatr Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 miałyśmy jeszcze zdjęcia nie pokazywane : ładnie umie odejść ..............po prostu śnieżny zadek i idę :evil_lol: ..........................................! setImgWidth(); no niuchne jeszcze troche ................. a wszystko jakos tak od tyłu :evil_lol: setImgWidth(); Quote
g_o_n_i_a Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Gonia wyczesala dzisiaj małą Marylkę, mozna z niej wydzierać garściami kłaczki :evil_lol: Moze zaczniemy produkcje poduszeczek z futerka Mary? :evil_lol: Quote
ewatr Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 g_o_n_i_a napisał(a): Moze zaczniemy produkcje poduszeczek z futerka Mary? :evil_lol: muszę to poważnie rozważyc :diabloti: jest ktoś chętny na zakup ;) Quote
g_o_n_i_a Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Własnie, moze ktoś chętny? Moze ktoś z daleka chciałby poczuc jakie futerko Mary jest mięciutkie i śliczne? :cool3: Quote
ewatr Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 zima idzie Mary zmienia futro jak na dame przystało na grubsze :lol: ja jeszcze takiej ilości włosów na psie nie widziałam :shake: teraz przypomina mi sie jak sie przestraszyłam co jej jest jeszcze w Mielcu bo całe płaty z niej odchodziły..........a tu nie widziałam jej 3 dni i zwątpiłam :eviltong: skąd tyle futra :crazyeye: u psa nawet szkoda szczotką sie bawic lepiej wyłażą jak sie skubie garsciami :diabloti: teraz rozumiem dlaczego Zosia od Miśka go skubie a nie wyczesuje :evil_lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32205&page=62 Quote
ewatr Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Mary wyczesywana na poduszki :diabloti: Quote
Ulka18 Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Pamietam na wiosne jak Marylka obchodzila z futra :evil_lol: cale boki sterczaly stara sierscia...widac Marylka czuje zmiany pór roku ;) A to futerko co obok Maryli leży, to nie zbieracie na podusie ? Quote
matinestka Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Maryla przywdziewa nową kreacje :) Polarna Królowo hopsala!!!! :bluepaw: Quote
ewatr Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 my to zamiast faktycznie zbierać to marnotrastwo uskuteczniamy i wyrzucamy takie śliczne futro poza schronisko bo jakby na wybiegu zostało to ktoś mógłby pomyśleć , że śniegu napadało :evil_lol: a Mary to już nawet nie ucieka przed tym skubaniem tylko patrzy takim wymownym wzrokiem - oj dałybyście sobie już spokój i tak wszystkiego nie wyskubiecie :diabloti: Quote
Beata J. Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Marylka nie gęś, żeby ją skubać !!!!!!!!!! Ciotki co Wy?????!!!!!!!!!!!!! Quote
ewatr Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Ciocia Beatka :loveu: sie smieje z nas ale jakby zobaczyła ilość tego wyłażącego futra toby się nie dziwiła czemu skubiemy i to na 4 ręce :evil_lol: Quote
Recommended Posts