Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze, to tak jak u nas...:shake:....do tego okropna pogoda, nie moge sie wybrac do schroniska na zdjecia. Dobrze, ze chociaz Pani Iza robi jakie takie zdjecia moim starym aparatem, to mam co wstawiac na strone i do mieleckiego watku. Ehhh, jak ja nie lubie takiej pluchy :mad:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marylcia obecnie strajkuje :mad: i "olewa" mówiąc brzydko spacerki ze mną a wszystko to dlatego , że dzień jest za któtki :evil_lol: jak przyjechałam wczoraj do schroniska to niestety o 16.30 juz jest ciemno i wiecie jak wyglądał nasz spacer ...................?

ja stałam na trawie a ona łaskawie wyszła z boksu i stanęła na chodniku
i dalej ani rusz :shake: patrzy na mnie takim wzrokiem :

kobieto zimno , mokro i ciemno i niby , że ja mam po tej trawie z toba ganiać :crazyeye: sama sobie spaceruj i pokazała mi śnieżny zadek i z godnościa poszła do boksu na kołderke .......tak zakonczył sie nasz wczorajszy spacer :evil_lol: oj jeszcze bedziesz chciała spacerować a wtedy ja sie zastanowie czy warto ty - Snieżna Królowo Mary :loveu:

Posted

[quote name='Beata J.']Ewa, kobieto, toż Ty serca musisz nie mieć!!!!!!!!!! Co Ty? Chcesz jej białe futro pobrudzić????!!!!! Wstydź się !!!!

bardzo sie czuje zawstydzona :evil_lol: obiecuje , że się poprawie !

a to dla ciebie Marylko na przeprosiny

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja to Marylki w banerku nie poznalam, tylko po napisie :oops: tak wyszla snieznie bialo jak podhalan :loveu:

jak to kobieta zmienna jest ;) ...........labek, hasiorek teraz podhalan

a co wolno jej :cool3:

nudzi sie w tym schronisku to i sie przebiera dziewczyna :eviltong:

Posted

wchodząc do schroniska dzisiaj usłyszałam wiadomość :

prosze Mary obserwować na spacerze bo w ich boksie rano znaleziono biało - zółta pianę .....nogi mi podcięło , moja bujna wyobrażnia podsunęła mi juz najgorszy scenariusz ale idziemy z Gonia po Marylkę

królowa leży na posłaniu a świta w postaci Meteora stoi na straży kraty i łupie okiem idziecie tu czy gdzie indziej ?

wzięlam ja delikatnie na smycz , powoli wyprowadzam z boksu , myślę sobie jak ją coś biedną boli albo co - to lepiej powoli ............ ona idzie powoli popatruje na mnie myśle sobie chora jak nic :oops:.........

wchodzimy na wybieg a Marylka jak nie ruszy z kopyta , jak nie bryknie w kółeczko , jak nie podskoczy do mnie :crazyeye:

Gonia chwilę popatrzyła i tylko zadała pytanie - ona ma ponad 10 lat ? :diabloti::eviltong: i niby chora jest ?

może to i była jakaś niestrawnośc ale dzisiaj Mary brykała po wybiegu jak szczeniak i na szczęście nie widać było żadnych zmian w zachowaniu , a ponieważ zmienia śnieżynka moja kożuszek na zimowy to we dwie wybrałyśmy z niej takie ilości siersci , że wybieg wyglądał jak zasnieżony

nawet była opcja robienia z futra Marylasa poduszek i sprzedawania na allegro ..........;)

Posted

miałyśmy jeszcze zdjęcia nie pokazywane :

ładnie umie odejść ..............po prostu śnieżny zadek i idę :evil_lol:

..........................................!
setImgWidth();

no niuchne jeszcze troche .................

a wszystko jakos tak od tyłu :evil_lol:

setImgWidth();

Posted

zima idzie Mary zmienia futro jak na dame przystało na grubsze :lol:

ja jeszcze takiej ilości włosów na psie nie widziałam :shake: teraz przypomina mi sie jak sie przestraszyłam co jej jest jeszcze w Mielcu bo całe płaty z niej odchodziły..........a tu nie widziałam jej 3 dni i zwątpiłam :eviltong: skąd tyle futra :crazyeye: u psa nawet szkoda szczotką sie bawic lepiej wyłażą jak sie skubie garsciami :diabloti:

teraz rozumiem dlaczego Zosia od Miśka go skubie a nie wyczesuje :evil_lol:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32205&page=62

Posted

Pamietam na wiosne jak Marylka obchodzila z futra :evil_lol: cale boki sterczaly stara sierscia...widac Marylka czuje zmiany pór roku ;)

A to futerko co obok Maryli leży, to nie zbieracie na podusie ?

Posted

my to zamiast faktycznie zbierać to marnotrastwo uskuteczniamy

i wyrzucamy takie śliczne futro poza schronisko bo jakby na wybiegu

zostało to ktoś mógłby pomyśleć , że śniegu napadało :evil_lol:

a Mary to już nawet nie ucieka przed tym skubaniem tylko patrzy takim wymownym wzrokiem - oj dałybyście sobie już spokój i tak wszystkiego nie wyskubiecie :diabloti: