lilith27 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 ciotce Lilo podziękuj...... tekst majqi możesz wrzucić na pierwszą stronę może przydać się do ogłoszęń w necie majqa pięknie pisze...... Quote
Ammounie Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Ciotce Lilo dziękuję w imieniu Tinusi! Trzymajcie jutro kciuki! Quote
Ammounie Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 [SIZE=3]Chciałam jeszcze podziękować Meggi i Darkowi za wszystko co dla Tinusi zrobiliście, za cudowną opiekę nad Tiną, pomoc i wsparcie w akcji "Sunie z Jedlanki" - to dzięki Megii też Pyza trafiła do cudownego DT u Piromanki. [SIZE=3]Dziękuję Wam za [SIZE=3]cenne podpowiedzi, [SIZE=3]ogłoszenia allegro Tinusi, a przede wszystkim za to że jesteście, że pomagacie psom w potrzebie, że Tinusia u Was zrobiła wiele ważnych kroków i przekonała się że człowiekowi można zaufać i go pokochać. Quote
Ammounie Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Ostatnie rozliczenia: ( nie mieszczą mi się już w pierwszym poście ) 24.03.2010 Dotarł przelew od Lilith a konto środków przeciwpchelnych dla Tiny 36zł - dziękujemy 25.03.2010 Przelałam pieniądze za hotelik Tiny za okres 9.03-26.03.2010 - 187zł - dziękujemy za cudowną opiekę! SALDO +124zł Stałe deklaracje dla Tiny i Lusi, miesiąc Kwiecień: 25.03 Dotarły pieniążki od Elli - 50zł - dziękujemy! 6.04 Dotarł przelew od taty Ammounie - 50zł - dziękujemy! 6.04 Dotarł przelew od agat21 - 20zł - dziękujemy! 9.04 Dotarły pieniążki od Ammounie - 50zł - dziękujemy! 9.04 Dotarł przelew od Darka - 50 zł - dziękujemy! 14.04 Dotarł przelew od Laury1108 - 15zł - dziękujemy! Wydatki: 11.04 Wysłałam przelewem 77zł AnnieA za wydatki na sunie w marcu - dziękujemy za cudowną opiekę! 1.05 Wysłałam przelewem 280zł AnnieA za wydatki na Tinę i Lusię w kwietniu: karma 30x4=120zł + odrobaczenie stada w związku z tasiemcem 32 tabletki po 5 zł = 160zł - dziękujemy za cudowną opiekę! SALDO +2zł Stałe deklaracje dla Tiny i Lusi, miesiąc Maj: 25.03 Dotarły pieniążki od Elli - 50zł - dziękujemy! 04.05 Dotarł przelew od taty Ammounie - 50zł - dziękujemy! 05.05 Dotarł przelew od agat21 - 20zł - dziękujemy! 17.05 Dotarł przelew od Laury1108 - 15zł - dziękujemy! 19.05 Dotarł przelew od MTF Zalesie - 25zł - dziękujemy! SALDO +162zł Wydatki: 7.06 Wysłałam przelewem 174zł AnnieA za wydatki na sunie w maju - dziękujemy za cudowną opiekę! Stałe deklaracje dla Tiny i Lusi, miesiąc Czerwiec: 5.06 Wpłynęły pieniążki od Elli - 50zł - dziękujemy! 5.06 Wpłynęły pieniążki od mamy Ammounie - 50zł - dziękujemy! 8.06 Wpłynęły pieniążki od taty Ammounie - 50zł - dziękujemy 17.06 Dotarł przelew od MTF Zalesie - 25zł - dziękujemy! Dotarł przelew od agat21 - 20zł - dziękujemy! Wydatki: 15.07 Wysłałam przelewem 135zł AnnieA za wydatki na sunie w czerwcu - dziękujemy za cudowną opiekę! Stałe deklaracje dla Tiny i Lusi, miesiąc Lipiec: 5.06 Wpłynęły pieniążki od Elli - 50zł - dziękujemy! 5.06 Wpłynęły pieniążki od mamy Ammounie - 50zł - dziękujemy! 5.07 Wpłynęły pieniążki od taty Ammounie - 50zł - dziękujemy! Dotarł przelew od agat21 - 20zł - dziękujemy! SALDO +218zł Quote
AnnaA Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Tineczka na razie nie chce wejśc na noc do domu. Dobrze, że jest ciepło a ona ma dwie wolne budy do wyboru. Z Lusią niestety nie przypomniały się sobie, a nie ukrywam, że bardzo na to liczyłam. Tineczka natomiast towarzyszy mi na dworzu jak cień. Przychodzi i liże po ręku ale z głaskami jeszcze słabo - nie pozwala. Dobrze, że zanosi sie na ciepłą aurę i ja będę ciągle w ogrodzie. Pewnie się zaprzyjaznimy. Widac, że ona bardzo chce do człowieka i to tylko kwestia czasu a będzie psem w pełni domowym. Quote
agat21 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Trzymajcie się Dziewczyny (Anna i Tinusia :D) - na pewno będzie dobrze :) Quote
AnnaA Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Dzisiaj obserwowałam jak Lusia zapraszała Tinę do wejścia do domu. Troszkę było dzisiaj ruchu i gości a wieczorem Lusia wyszła na ostatni spacerek i co jej się rzadko zdarza podeszła do drzwi balkonowych, za nią Tina a Lusia weszła do domu i ogląda się na Tinę, wyszła, coś tam pogadały, weszła i znów się ogląda. Niestety, Tina nie weszła, ale jest to tylko kwestią czasu, najwyżej dwa, trzy tygodnie. Quote
AnnaA Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 W kale Tiny znalazłam białe robaczki z różowymi główkami. Widziałam jedną taką już jakiś czas temu ale myślałam, że to jakiś śmiec /nie była tak w kale a raczej obok i nie skojarzyłam, że to od Tiny/.Dzisiaj było tego dużo wiecej i jadac do weta na szczepienie Akorda zabrałam parę sztuk. Okazało sie, że to tasiemiec. Ręce mi opadły bo musiałam odrobaczac całe niedawno odrobaczane stado psów. Już nawet nie mówię o kosztach ale to przecież trucizna, dla psów nie obojętna. Zła jestem i nie rozumiem jak można wydac z hoteliku psa z tasiemcem. Tego pasożyta akurat widac gołym okiem. Rozliczenie kosztów Lusi i Tiny za marzec karma 6 dni x 4 zł 24 zł Fiprex Lusia 15 zł = 4 zł/koszty przesyłki 12 : 3/ odrobaczenie Lusia 20 zł /4tabletki po 5 zł/ uszy susz.smakołyki 14 zł razem marzec 77 zł. Quote
megii1 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Tina była u nas odrobaczana - na początku Aniprazolem (trzy dni pod rząd) potem po dwóch, trzech miesiącach parateksem. I też dziwi mnie ten tasiemiec bo wiem, że jest widoczny - miałam go okazję oglądać przy Pati (owczarce bez uszka) i wystraszonej Lence. Co dwa, trzy dni sprzątatam wybieg, po którym biegają psiaki i w żadnej kupie nie widziałam nic nawet przypominającego jakiegokolwiek robaka. A jestem na tym punkcie przeczulona, bo po Pati, która miała być odrobaczona przed przyjazdem do mnie, musiałam odrobaczać 12 psów. Quote
AnnaA Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Stało się. Ja odrobaczyłam wczoraj całą gromadę czyli 7 i za dwa tygodnie odrobaczę jszcze raz. Moja wetka odrobacza tabletkami o nazwie Pratel i mówi, że na tasiemca to też działa. Tina dzisiaj pozwoliła się pogłaskac i za kawałkiem żółtego sera weszła wszystkimi czterema łapami do domu ale u mnie widzi, że wszystkie psy wchodzą do domu to i ona chce. Quote
megii1 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ja dziś zamówiłam 84 tabletki:( - dla 10 psiaków. Dla moich i tymczasowiczów. Będą miały Aniprazol przez trzy dni. Quote
Ewelina.w38 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Dziewczyny ja wam rozkazuje przestać przetrzymywać tego wspaniałego psiaka i do ds go słać! Tylko nie do byle jakiego ...:razz: A tak serio, to wchodze po dłuuugiej przerwie na wątki i mnóstwo psiaczków nadal "kibluje", i Cygan i Moon i Ibisek:shake: Quote
Piromanka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 No niestety tak.... Aniu, ja oczywiści pomogę w ogloszeniach. Tina dawno nie miala nowych zdjęć. Czy da się załatwić? Quote
Ammounie Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Piromanko, Tina miała ostatnio robione piękne zdjęcia przez Omar i czekamy cierpliwie żeby Omar nam je przesłała. Co do ogłoszeń Tiny to patrząc na stopień jej socjalizacji poczekałabym jeszcze miesiąc. Tina u Ani robi ogromne postępy, wchodzi już nawet do domu, ale ciągle boi się pogłaskania po grzbiecie, nie mówiąc już o założeniu smyczy! Nie chcę tutaj cytować wypowiedzi Ani bez jej zgody, ale Tinkę trzeba wszystkiego nauczyć. Quote
Ammounie Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 [quote name='Ewelina.w38']Dziewczyny ja wam rozkazuje przestać przetrzymywać tego wspaniałego psiaka i do ds go słać! Tylko nie do byle jakiego ...:razz: A tak serio, to wchodze po dłuuugiej przerwie na wątki i mnóstwo psiaczków nadal "kibluje", i Cygan i Moon i Ibisek:shake: Ewelino, dziękujemy za rozkazo-życzenia ;-) Cudowny DS już pewnie gdzieś tam w świecie czeka na naszą wspaniałą Tinę, tylko że jeszcze o tym nie wie! :-) Jak widzisz, Tinka u Ani robi ogromne postępy, wchodzi już nawet do domu czterema łapami, ale ciągle boi się pogłaskania po grzbiecie, nie mówiąc już o założeniu smyczy! Jestem jednak pewna, że u Ani to tylko kwestia czasu i że już niedługo Tina poczuje się pewnie a kochający domek się znajdzie. Quote
AnnaA Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Tina wchodzi do domu czterema łapami i nawet przysiada na dywaniku do czasu gdy ja siedzę. W momencie jak ja się ruszę to Tina też wieje. Podchodzi do głaskania, pozwala pogłaskac się po łebku ale tak "chciałabym a boję się". Jak podchodzę do niej z szelkami to poprostu ucieka. Jeszcze czasu trzeba. Quote
AnnaA Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 rozliczenie Tiny i Lusi za kwiecień: karma 30x4=120 odrobaczenie stada w zwiazku z tasiemcem 32 tabletki po 5 zł = 160 zł. Razem 280 zł. Przykro mi z powodu tego tasiemca. Obecnie opbsurwuję q-ki psiaków i jest ok. Quote
Ammounie Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 AnnaA napisał(a):rozliczenie Tiny i Lusi za kwiecień: karma 30x4=120 odrobaczenie stada w zwiazku z tasiemcem 32 tabletki po 5 zł = 160 zł. Razem 280 zł. Przykro mi z powodu tego tasiemca. Obecnie opbsurwuję q-ki psiaków i jest ok. Mi też jest przykro z powodu tasiemca. Dziś wyślę przelew. Quote
Ammounie Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Rozmawiałam z Omar o zdjęciach i obiecała mi że je prześle ale nadal na nie czekam :-( Quote
AnnaA Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 A Tina robi czasami zaskakujące rzeczy. Dzisiaj pozwoliła założyc sobie obróżkę a niedługo spodziewam się zakupionych na bazarku masywnych szeleczek i jak wszystko dobrze pójdzie to zaczniemy z Tiną wychodzic na spacerki poza ogrodzenie. Quote
Ammounie Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='AnnaA']A Tina robi czasami zaskakujące rzeczy. Dzisiaj pozwoliła założyc sobie obróżkę a niedługo spodziewam się zakupionych na bazarku masywnych szeleczek i jak wszystko dobrze pójdzie to zaczniemy z Tiną wychodzic na spacerki poza ogrodzenie.[/QUOTE] Wow Aniu i Tinusiu jakie sukcesy! Gratulacje Quote
Piromanka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Super! Tina przy odrobinie cierpliwości nauczy sie wszytkiego i zaakceptuje. Quote
AnnaA Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Niestety, wolno nam to idzie ale głaskac już pozwala się po całym ciałku i podchodzi coraz bliżej. Quote
Recommended Posts