agata-air Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Tak jak pisałam wcześniej został tylko Alfonsionio. Quote
emdziolek Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Dziewczęta potrzebujecie jeszcze tymczasu?? Quote
Onsen Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 zapraszam na bazarki mi. in dla psów z tego wątku! Onsen, na psy z Viva!Animals [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13384468#post13384468[/url] Onsen, na psy z Viva!Animals [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172218[/url] Onsen, na psy z Viva!Animals [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172223[/url] Onsen, na psy z Viva!Animals [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172224[/url] Quote
GrubbaRybba Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Mała będzie miała sterylkę w tym tygodniu, z ogłoszeniami chciałyśmy się wstrzymać do całkowitego wyzdrowienia ponieważ tylko w takim wypadku możliwa jest sterylizacja a bez niej psa nie chcemu wyadoptowywać. Dziekujemy GrubbejRybbie za cudowne DT i....ruszamy z ogłoszeniami :razz: PS. Jeden chętny dom sprawdziłyśmy ale nie przeszedł, wierzę jednak że nie będzie problemu. Sunia jest bardzo grzeczna, układna z innymi zwierzętami i przymilna[/QUOTE] Tak, mała już po sterylce. Dochodzi do siebie. Wczoraj była słabiutka, ale dziś od rana już miała lepszy humor. Sunia jest cudniasta. Ktoś będzie miał naprawdę wspaniałego psa. Jest delikatna, subtelna. Lubi się przytulać, ale nie jest nachalna. Pięknie nauczyła się chodzić na smyczy. Coraz rzadziej siusia w domu. Jest karna i układna. Ładnie jeździ samochodem. Świetnie dogaduje się z innymi psami. W weekend pojechała z nami do teściów. Oni mają labradorkę. Eska świetnie się z nią skomunikowała. No i większość weekendu dziewczyny (moje dwie i labka teściów) chodziły wszędzie razem. :) Super widok. Quote
eliza_sk Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Warszawianki, może będziecie mogły pomóc ??? Dziś rano na BEMOWIE ul. Hery zwiał nam psiak wczoraj tam wyadoptowany. Każda pomoc mile widziana - POMÓŻCIE, proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/remek-sznaucer-mix-wyadoptow-29-10-uciekl-wawa-bemowo-ul-hery-pomocyyyyyyyy-143531/ Quote
Karilka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Dziewczyny co z bullterrierami? Co z resztą psiaków? Cholerka warunki makabryczne...:angryy: a w psach tyle radości... ten bullek - świnka z taką nadzieją patrzy na Was.. Yorki rozwalają boksik z radości.. No makabra.:angryy::placz: Quote
GrubbaRybba Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Eseczka dziś, w oczekiwaniu na jedzonko. :) Zobaczcie, jaka się robi kudłata. :loveu: I oczka też ma już zupełnie inne. Takie weselsze. :loveu: PS - Nie chcę zapeszać, ale najprawdopodobniej mam dla Eski wspaniały dom u rodziców mojego dobrego kolegi. Zresztą i ja tam często bywałam i bywam. Ludzie kochający zwierzęta, u których zawsze były psy. Ludzie, którym, jak powiedziałam o kłopotach zdrowotnych Eski, odpowiedzieli, że nawet jakby nie miała oka i tak by ją chcieli. :) Uwielbiam taki domy. Od razu zrobiłam się spokojniejsza. Quote
agata-air Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Tośmy się zgrały w czasie...wczoraj pojawiły mi się dwie chętne osoby na Yorka :) Quote
sacred PIRANHA Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 jakie bidulinki:shake: finansowo pomóc nie mogę...potrzebujecie innej pomocy? Quote
agata-air Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [FONT=MS Shell Dlg 2]W tej chwili sytuację można uznać za opanowaną, dziękujemy za propozycję pomocy :) Karlika co z resztą? Nasz prawo pozwala nam interweniować tylko wtedy gdy jest zagrożenie życia zwierząt, nie zabrania mnożyć. Co dalej, co się da- skarbówka na przykład. Pokazałam film dobremu prawnikowi, który prowadzi wiele podobnych spraw, twierdzi, że w tej chwili nie widzi żadnych możliwości odbioru zwierząt :( W zimę jeśli nie będzie niczym grzał, to może.. Niestety jesteśmy bezradni wobec takich sytuacji. [/FONT] Quote
sacred PIRANHA Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 jakbyście potrzebowały pomocy (poza finansową niestety na razie) teraz czy na innym wątku psinek z pseudo to wołajcie mnie...sama mam suke yorka z pseudo, codziennie widze jak bardzo piętno tamtego miejsca się na niej odcisnęło i jesli tylko będe mogła pomóc jakiejś psinie z wielką chęcią to zrobie... czy wszytskie zabrane przez Was sunie (zabrałyscie chyba same sunie?) mają juz DT i zaklepane DS? serdecznie pozdrawiam i życzę wytrwałości... Quote
agata-air Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 W tej chwili do adopcji (ale już niedługo) jest Eska. Reszta jest już po sterylkach i w DS- jesteśmy z nowymi domami w kontakcie, dziewczyny miewają się świetnie. Quote
sacred PIRANHA Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 super:multi: teraz juz tylko dobre dni przed psinkami:loveu: Quote
magdola Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):super:multi: teraz juz tylko dobre dni przed psinkami:loveu: Czyli juz prawie wszysko ok? :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 11 listopada jedziemy z Eską do nowego domu na wizytę przedadopcyjną, choć myślę, że sunia już tam zostanie. Domek zapowiada się naprawdę super. Quote
wojtito Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Witam wszystkich psich-maniaków, mam na imię Wojtek i niektórym z Was jestem już znany, jednak znakomita większość widzi mój nick po raz pierwszy w życiu. Od dzisiaj będe się zajmował uaktualnianiem wątków, opisujących losy psów znajdujących się pod opieką www.buldogi**********. Sam również jestem zarejestrowany na tym forum, gdzie pełnie zaszczytną funkcję moderatora, odpowiedzialnego za pisanie tekstów adopcyjnych:D Bardzo mi miło Was wszystkich poznać, no i nie przedłużając zaczynam: Zapewne osoby ślędzące ten wątek pamiętają historię kilkorga małych urwisów, mieszańców buldożka francuskiego z maltańczykiem. Niestety wszystko wskazuje na to, że dwójka z nich, którą uznawaliśmy do tej pory za szczęśliwie wyadoptowaną, wróci do nas, z powodu osobistych kłopotów pani, która podjęła się nad nimi opieki. Ta smutna dla nas wiadomość, jest szansą dla wszystkich tych, którzy pragną miec w domu wspaniałego przyjaciela, o nietypowym, rozkosznym wyglądzie. Poniżej zdjęcia czekających na kochający dom czworonogów. Quote
Yoda i Tos Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Podnoszę maleńkie sierściuszki :multi: Quote
NaamahsChild Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Hej wojtito, ja tylko ciotki chcę zaznaczyć, że jesteśmy dobrymi kumplami już jakiś czas, także ręczę za niego:razz: Quote
wojtito Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Hehe, dzięki Naa, to fakt, przyjaźnimy się już ładnych parę lat i dobrze nam razem;-) Quote
Yoda i Tos Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Sierściuszki czekają na dom. Będą niewielkimi psiakami w typie maltańczyka. Ich bracia już są w nowych domach a chłopaki nadal siedzą w DT i czekają :shake:....... Informacje o psach i warunkach adopcji pod nr 515-063-270 Quote
rita60 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Te dwie malizny nie maja domkow:crazyeye: Quote
wojtito Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Niestety Rito, rudzielec i czarnulek, znalazły mogłoby sie wydawać piękny dom, ale jak się okazało później, nie na tyle cudowny, żeby zostać w nim na zawsze. Pieski wróciły, i są teraz pod naszą opieką. Szukają wspaniałego domu:-) Quote
rita60 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 wojtito czy te słodziaki maja ogłoszenia,jesli nie to poprosze dane do kontaktu,pare słow o malcach i ruszamy :pgdyby nie ten moj kochany czterołapy despota rudzielec byłby moj:razz: Quote
wojtito Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Z tego co się orientuję, to osoba odpowiedzialna za ogłaszanie piesków na innych serwisach niż dogomania, za którą odpowiadam ja, już je ogłasza, jednak za chwilkę zapytam na buldogach i dam Ci znać. Tak ogólnie większość informacji jest w tekscie ogłoszeniowym, który napiałem kilka tygodniu temu, a który jest w tym wątku, więc jeżeli znasz jakieś nieznane psie serwisy, to przekopiuj tekst z tego wątku, podaj numer telefonu, który już sie tutaj przewinął i styknie:D Dzieki, jesteś kochana:-) Quote
Recommended Posts