Marta_Ares Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='omry']Wiecie co? Ja Wa bardzo chętnie obrożę Iwana oddam, jak taką słabą testerką jestem i Wy zrobiłybyście to lepiej. Dla mnie no problem, naprawdę. Jeśli tylko Corse się zgodzi - wysyłam. Nie zamierzam później wysłuchiwać pretensji, bo mój pies nie tarza się co spacer w błocie i nie pozwalam mu o tej porze roku pływać :)[/QUOTE] ale co za problem obroże samemu w błocie wybrudzić? :) ja tak kiedyś robiłam z tasiemkowymi, woda + piach + ziemia i znowu woda z jeziora :p również mam psa który lata po krzakach itp, ale rzadko kiedy obroża jest jakoś specjalnie brudna, pomimo że pies jest dość niski obroże pierzemy dość rzadko, co innego szelki... Quote
motyleqq Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Marta_Ares'] również mam psa który lata po krzakach itp, [B]ale rzadko kiedy obroża jest jakoś specjalnie brudna[/B], pomimo że pies jest dość niski obroże pierzemy dość rzadko, co innego szelki...[/QUOTE] no właśnie! więc co w tym dziwnego, że póki co nie prałyśmy obróż? dla mnie to jest trochę lekka przesada... Quote
Marta_Ares Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='motyleqq']no właśnie! więc co w tym dziwnego, że póki co nie prałyśmy obróż? dla mnie to jest trochę lekka przesada...[/QUOTE] ale jak zrobi sie cieplej to dużo psów będzie w nich wchodziło do wody potem bedzie bieganie po piachu itp chyba o takie coś dziewczynom chodziło, żeby specjalnie pobrudzić i wyprać, żeby zobaczyć czy coś sie zmieni po praniu Quote
motyleqq Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Marta_Ares']ale jak zrobi sie cieplej to dużo psów będzie w nich wchodziło do wody potem bedzie bieganie po piachu itp chyba o takie coś dziewczynom chodziło, żeby specjalnie pobrudzić i wyprać, żeby zobaczyć czy coś sie zmieni po praniu[/QUOTE] dla mnie testowanie obroży to po prostu jej użytkowanie... rozumiem że każdy jest ciekawy jak się zachowa obroża po praniu-ja też, ale nie było mowy o takiej przesadzie. wrzucę tą obrożę do prania dziś albo jutro i zobaczymy Quote
Tepes Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [COLOR=blue]mój pies jest wodo i błotolubny łazi po chaszczach ale obroża jakoś nigdy nie jest specjalnie uwalona jak mówi Marta najlepiej jak jest na wsi to jego kompanem jest młody seter z adhd który ciora go po ziemi jak nienormalny, ale jakoś dzięki temu nie musze prać co 5 min obroży, ogółem rzadko się zdarza, ze coś piorę a po za tym tam jak tu padło dziewczyny ile mają te obroże 2 tyg? jak dla mnie trochę przesada, żeby zaraz robić awanturę o takie coś tester idealny:diabloti: [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/4747/dogo8.jpg[/IMG][/COLOR] [FONT=andale mono] [/FONT] Quote
rashelek Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Przesadą jest wypranie obróżki? :crazyeye: Po prostu chcemy wiedzieć, czy kolory są dalej takie same, czy nic się nie zmechaci i nie wyjdą nitki. Takie to trudne do zrozumienia? NightQueen napisała, że fakt, iż obroża jest darmowa nie oznacza, że nie będzie jej szanować. Ale o to chyba chodzi w TESTOWANIU, prawda? Żeby zmęczyć dany produkt na tyle, żeby było pewne, że jest bardzo dobry. Takie jest moje zdanie, wy zrobicie jak będziecie uważały. A przede wszystkim - to decyzja Corse, kto i jak testuje jej wyroby ;) Myśle, że pośpiech tutaj wywodzi się stąd, że tasiemki są na prawde piękne i większość chciałaby już mieć decyzję na "Tak" i móc zamawiać :evil_lol: Quote
omry Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Marta_Ares']ale co za problem obroże samemu w błocie wybrudzić? :) ja tak kiedyś robiłam z tasiemkowymi, woda + piach + ziemia i znowu woda z jeziora :p również mam psa który lata po krzakach itp, ale rzadko kiedy obroża jest jakoś specjalnie brudna, pomimo że pies jest dość niski obroże pierzemy dość rzadko, co innego szelki...[/QUOTE] Dla mnie to nie jest żaden problem, pisała wcześniej, że tak zrobię. Corse jednak nie prosiła o stawanie na głowie, tylko o normalne użytkowanie. Tu nie chodzi o mnie i ja nie mam do nikogo pretensji - tu chodzi o Corse, która podobno traci na tym, że mój pies nie pływa zimą a obroża nie była [U]jeszcze[/U] prana. Widać niektórzy chcą wszystko na teraz i już, więc okej, jeśli inny pies wytestuje to lepiej niż mój - dla mnie żaden problem, naprawdę. Zgłosiłam się, bo nie sądziłam, że po 2-3 tygodniach będą od tej obroży wymagać nie wiem czego ;) [quote name='rashelek']Przesadą jest wypranie obróżki? :crazyeye: Po prostu chcemy wiedzieć, czy kolory są dalej takie same, czy nic się nie zmechaci i nie wyjdą nitki. Takie to trudne do zrozumienia? NighQueen napisała, że fakt, iż obroża jest darmowa nie oznacza, że nie będzie jej szanować. Ale o to chyba chodzi w TESTOWANIU, prawda? Żeby zmęczyć dany produkt na tyle, żeby było pewne, że jest bardzo dobry. Tutaj wręcz nie powinno się jej szanować, obroża powinna przechodzić różne testy, nawet, jeśli trzeba by ubrudzić ją samemu. Takie jest moje zdanie, wy zrobicie jak będziecie uważały. A przede wszystkim - to decyzja Corse, kto i jak testuje jej wyroby ;) Myśle, że pośpiech tutaj wywodzi się stąd, że tasiemki są na prawde piękne i większość chciałaby już mieć decyzję na "Tak" i móc zamawiać :evil_lol:[/QUOTE] Nie wiem, co Ty byś chciała wiedzieć o tej obroży po dwóch tygodniach, więc Twój komentarz wydaje mi się śmieszny. Quote
Marta_Ares Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 co do sprawdzania zatrzasków, to ja przywiązywałam psa do drzewa na bezpiecznym terenie i wtedy nakręcałam go żeby ciągnął piłeczka itp. troche drastyczne, ale tylko dzięki temu mogłam wybrać odpowiednie zatrzaski. Nie wyszłabym z psem ulicy na spacer przy ulicy gdybym nie była pewna, że zatrzask wytrzyma... Maylok dzielnie testuje głównie szelki: [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC09294.jpg[/IMG] tą obroże niedawno sprzedawałam na allegro jako używana, ale w bardzo dobrym stanie na allegro (bo w takim byla po wypraniu) [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC09372.jpg[/IMG] [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC09306.jpg[/IMG] podobnie sprawdzałam ekoskóre, ale to w wakację gdzie pies siedział codziennie praktycznie w wodzie [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/WAKACJE/DSC04099.jpg[/IMG] Quote
Voute Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 To ja mam dziwnego psa, nasze obroże są wiecznie uwalone jak nie wiem, no ale mój pies wybitnie lubi się brudzić. A ja jestem ciekawa - czy te obroże to bawełna czy jakiś inny materiał? Chyba nigdzie nikt nie pisał Quote
Lucky. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 no właśnie u mnie szelki rogza, nie sprawdziły się w błotno-deszczowych warunkach ... chociaż doprowadziłam kółko do normalnego stanu. I zamówiłam kolejne szelki i kolejną obrożę, tym razem dla Młodej. Quote
Yuveza Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 a własnie Marta, skoro testowałas eko w wodzie, to rozumiem że niema przeciw wskazań do moczenia:)? i jak praniem? bede mogła normalnie szelki do pralki wrzucic nie obawiając sie o eko?:) Quote
Tepes Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='rashelek']Przesadą jest wypranie obróżki? :crazyeye: Po prostu chcemy wiedzieć, czy kolory są dalej takie same, czy nic się nie zmechaci i nie wyjdą nitki. Takie to trudne do zrozumienia? NightQueen napisała, że fakt, iż obroża jest darmowa nie oznacza, że nie będzie jej szanować. Ale o to chyba chodzi w TESTOWANIU, prawda? Żeby zmęczyć dany produkt na tyle, żeby było pewne, że jest bardzo dobry. Takie jest moje zdanie, wy zrobicie jak będziecie uważały. A przede wszystkim - to decyzja Corse, kto i jak testuje jej wyroby ;) Myśle, że pośpiech tutaj wywodzi się stąd, że tasiemki są na prawde piękne i większość chciałaby już mieć decyzję na "Tak" i móc zamawiać :evil_lol:[/QUOTE] [COLOR=blue]nie mówię, ze wypranie obroży jest przesadą, i moim zdaniem do testów potrzeba czasu a nie umrzecie od tego, ze poczekacie trochę;)[/COLOR] [quote name='omry']Dla mnie to nie jest żaden problem, pisała wcześniej, że tak zrobię. Corse jednak nie prosiła o stawanie na głowie, [B]tylko o normalne użytkowanie[/B]. Tu nie chodzi o mnie i ja nie mam do nikogo pretensji - tu chodzi o Corse, która podobno traci na tym, że mój pies nie pływa zimą a obroża nie była [U]jeszcze[/U] prana. Widać niektórzy chcą wszystko na teraz i już, więc okej, jeśli inny pies wytestuje to lepiej niż mój - dla mnie żaden problem, naprawdę. Zgłosiłam się, bo nie sądziłam, że po 2-3 tygodniach będą od tej obroży wymagać nie wiem czego ;-) Nie wiem, co Ty byś chciała wiedzieć o tej obroży po dwóch tygodniach, więc Twój komentarz wydaje mi się śmieszny.[/QUOTE] [COLOR=blue]tu się zgadzam;)[/COLOR] Quote
anorektyczna.nerka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [INDENT] [QUOTE]a własnie Marta, skoro testowałas eko w wodzie, to rozumiem że niema przeciw wskazań do moczenia:smile:? i jak praniem? bede mogła normalnie szelki do pralki wrzucic nie obawiając sie o eko?:smile:[/QUOTE] Szczerze mówiąc to bym się bała wrzucić do pralki szelek z ekoskórą... [/INDENT] Quote
Marta_Ares Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 ale np jasny rogz po jednym takim spacerze: [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC05739.jpg[/IMG] zmienił trochę odcień po wypraniu zrobiły się jakieś plamy.... z daleka niewidoczne z bliska już tak. nie piszę tego złośliwie, kto nas zna wie, że trochę tych rogzów już się u nas przewinęło i nigdy na żadną nie narzekałam, to nie kwestia koloru raczej bo ze starej serii mam od ok 3 lat funky retro i nadal kolor ma jak nówka, a też jest dość jasny Nie wiem jak inni, ale ja raczej nie dziele obroży na spacery, jedynie skóry nie zakładam do pływania, tak to wszystko inne traktowane jest tak samo Quote
motyleqq Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='rashelek']Przesadą jest wypranie obróżki? :crazyeye: Po prostu chcemy wiedzieć, czy kolory są dalej takie same, czy nic się nie zmechaci i nie wyjdą nitki. Takie to trudne do zrozumienia? NightQueen napisała, że fakt, iż obroża jest darmowa nie oznacza, że nie będzie jej szanować. Ale o to chyba chodzi w TESTOWANIU, prawda? Żeby zmęczyć dany produkt na tyle, żeby było pewne, że jest bardzo dobry. Takie jest moje zdanie, wy zrobicie jak będziecie uważały. A przede wszystkim - to decyzja Corse, kto i jak testuje jej wyroby ;) Myśle, że pośpiech tutaj wywodzi się stąd, że tasiemki są na prawde piękne i większość chciałaby już mieć decyzję na "Tak" i móc zamawiać :evil_lol:[/QUOTE] czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) wyraźnie napisałam że rozumiem, że każdy jest ciekawy wyglądu obróżki po praniu. co nie znaczy, że mam iść ją wytaplać w błocie ;) dla mnie testowanie to normalne użytkowanie, bo jak potem zamówisz taką obrożę, to również będziesz normalnie ją używać. sprawdziłam wytrzymałość i wszystko tu opisałam, ale najważniejsze jest to, że jej nie wyprałam? no błaaagam... Quote
omry Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Marta_Ares']co do sprawdzania zatrzasków, to ja przywiązywałam psa do drzewa na bezpiecznym terenie i wtedy nakręcałam go żeby ciągnął piłeczka itp. troche drastyczne, ale tylko dzięki temu mogłam wybrać odpowiednie zatrzaski.[/QUOTE] To jest dobre. Spróbujemy :) Quote
Molowe Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [B]Lucky. [/B] co zamówiłaś? jakie wzory ? z Mini możesz poszaleć z kolorami i wzorami :D Quote
rashelek Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ja doskonale rozumiem obie strony konfliktu, pośpiech jednych i potrzebę czasu drugich ;) Po dwóch tygodniach nie wymagam specjalnie dużo, chociaż to pranie mogłoby się odbyć. Nawet, jeśli obroże nie są wybrudzone (przy takiej pogodzie - nie dziwi mnie to specjalnie). Zresztą, ja się wycofuję z dyskusji, bo ani nie testuję, ani parcia póki co nie mam specjalnego :D Tylko nie róbcie awantur, bo nie ma o co! :D Quote
omry Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='rashelek']Ja doskonale rozumiem obie strony konfliktu, pośpiech jednych i potrzebę czasu drugich ;) Po dwóch tygodniach nie wymagam specjalnie dużo, chociaż to pranie mogłoby się odbyć. Nawet, jeśli obroże nie są wybrudzone (przy takiej pogodzie - nie dziwi mnie to specjalnie).[/QUOTE] A co Ci zmieni, czy ja ją wypiorę teraz, czy za miesiąc, skoro dopóki testy nie będą skończone to Corse nie sprzeda obróżek? :roll: Quote
NightQueen Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='rashelek'] NightQueen napisała, że fakt, iż obroża jest darmowa nie oznacza, że nie będzie jej szanować.[/QUOTE] moja wypowiedź się tyczyła całkiem innego kontaktu, a mianowicie to że nie dziele obroży na te za które płace więc mam je szanować i te za darmo których szanować nie muszę, co nie oznacza że jest to obroża "świąteczna", więc proszę nie wyciągać moich zdań wyrywkowo z kontekstu. [QUOTE]co do sprawdzania zatrzasków, to ja przywiązywałam psa do drzewa na bezpiecznym terenie i wtedy nakręcałam go żeby ciągnął piłeczka itp. troche drastyczne[/QUOTE] Ja zrobiłam podobnie tyle że z użyciem kota :diabloti::evil_lol: [quote name='Voute'] A ja jestem ciekawa - czy te obroże to bawełna czy jakiś inny materiał? Chyba nigdzie nikt nie pisał[/QUOTE] Ja bym CI napisała, ale ja się kompletnie na materiałach nie znam, bawełna to jest ale w ilu % to nie wiem ;) Quote
motyleqq Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='rashelek']Ja doskonale rozumiem obie strony konfliktu, pośpiech jednych i potrzebę czasu drugich ;) Po dwóch tygodniach nie wymagam specjalnie dużo, chociaż to pranie mogłoby się odbyć. Nawet, jeśli obroże nie są wybrudzone (przy takiej pogodzie - nie dziwi mnie to specjalnie). Zresztą, ja się wycofuję z dyskusji, bo ani nie testuję, ani parcia póki co nie mam specjalnego :D Tylko nie róbcie awantur, bo nie ma o co! :D[/QUOTE] no ale chyba nie będę wrzucać do pralki JEDNEJ obroży bo na forum tego chcą? :lol: skoro nie prałam, to widocznie nie miałam takiej potrzeby i nie widzę w tym nic dziwnego ;) Quote
NightQueen Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='HelloKally'][INDENT] Szczerze mówiąc to bym się bała wrzucić do pralki szelek z ekoskórą... [/INDENT][/QUOTE] ja wszystkie rzeczy z eko piorę w pralce i wszystkie "żyją" ;) Quote
Yuveza Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='NightQueen']ja wszystkie rzeczy z eko piorę w pralce i wszystkie "żyją" ;)[/QUOTE] dzięki;) jesli tak nie bede sie tego bała, ostatecznie zrobię to w ręku;) Quote
NightQueen Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='westie_justa']dzięki;) jesli tak nie bede sie tego bała, ostatecznie zrobię to w ręku;)[/QUOTE] zrobisz jak uważasz, mi się zwyczajnie prać w rękach nie chce ;) Quote
Marta_Ares Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 co sie wszyscy tych pralek uczepili :diabloti: ja zawsze ręcznie piorę , obawiam się ze metalowe elementy mogłyby zniszczyć pralkę, co do prania szelek z eko w pralce, to wydaje mi się ze w niskiej tem nic sie nie stanie, chociaż przyznaje, że sama nie próbowałam, zawsze ręcznie piorę. Szelki z eko testowane były przez prawie tydzień nad morzem (a więc w slonej wodzie) a oprócz tego również wypady nad jezioro teraz czekamy na śnieg :razz: Quote
Recommended Posts