Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']ja nie tweirdze ze dzieje sie mu krzywda
mowie ze wyglada poprostu brzydko
ja lubie jak moj pies wyglada ladnie, i po to mam tyle roznych obrozy aby zakladac je stosownie do sytuacji i sapceru :)
po co byloby mi 15 brudnych obrozy
ja piore kazda obroze osobno mneijwiecej co 2 spacery bo mam alergie na psia siersc , ale nawet jakbym nie miala to nie wyobrazam sobie majac iles tam obrozy aby wszystkie byly brudne ;D[/QUOTE]

Moja suka ma 2 wiecznie brudne obroże :P i 2 pary równie brudnych szelek. Jak zaczną się kleić to je wypiorę xD

Katie - czyżbym widziała yorka z długim włosem? Super wygląda :)

Posted

A nasza obroża z Red Dingo (czerwona z odblaskowymi kostkami) ani razu nie była prana, a mimo to wcale nie jest brudna. W sumie nie wiem czemu tak jest, bo Duffel ostatnio ciągle w niej chodzi, a szaleństw na spacerach nie brakuje ;)

Posted

[quote name='gops']jesli pierzesz ja czesto to nie widze przeciwskazan zeby nie nosic jednej
ale [B]ja widzac psa na ulicy w starej brudnej i rozwalajacej sie obrozy [/B]mam ochote zwrocic uwage wlascielowi ;/
albo idzie pies na rogzie z tym ze ten rogz wyglada jak szmata bo jest brudny[/QUOTE]
Ciesz się, że w ogóle widzisz na osiedlu psy w obrozy, bo u mnie to rzadkość ;)

A ja powiem szczerze, że jestem zawiedziona Red Dingo, bo myslałam, że na Nowy Rok zapodadzą jakieś wzorki nowe, a tu nic.

Posted

[quote name='Molli']Marta_Ares Trixie Butterfly można dostać tu:
[URL]http://futrzakowo.pl/index.php?products=product&prod_id=3864[/URL][/QUOTE]

[url]http://www.kuchniapupila.pl/obroze?PHPSESSID=&prod=1371908352[/url] i tu też :D

Posted

[quote name='Jami']
Pisałam z facetem z RD i mówił, że te gładkie to już resztka Tak nawiasem ;p[/QUOTE]
No ja też rozmawiałam z kimś od RD i powiedzieli, że nowych wzorór nie będzie tylko smycze do kompletów.. Szkoda..

Posted

Ja ostatnio kupilam tylko obroze hilton - tygrysek :)
Wydaje mi sie, ze niektorzy przesadzaja z tym dobieraniem "stroju" na spacer dla pieska... Pies nie czlowiek i brudna obroza wcale mu nie przeszkadza... Nie mowi zeby zwierzak cale zycie nosil jedna, smierdzaca obroze czy szelki. Sama mam wiecej smyczy, obrozy i szelek niz psow... Szczerze jednak mowiac moje psy praktycznie zawsze ubierane sa w te same, wygodne komplety ;)
A co do czyszsczenia to robie to wedlug potrzeby, jesli zwierzaki wroca rzeczywiscie ubrudzone po czubek noska.

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Moja suka ma 2 wiecznie brudne obroże :P i 2 pary równie brudnych szelek. Jak zaczną się kleić to je wypiorę xD

Ech... Myślałam w ogóle o psach i wydaje mi się że i tak przesadzamy... Te wiejskie burki to mają całę życie tą samą obrożę i żyją. Tak samo jak nie mają dobrych zbilansowanych karm i też żyją. Możemy czasem albo częściej wrzucić na luz, bo pies to w końcu zwierze. Także dajmy sobie trochę luzu z nadopiekuńczością ;) Tylko tak mnie nie atakujcie że tak mówię, ok?? :D Ja przyznam że też nigdy nie piorę obroży;)

Posted

Z czystością obroży moich psów też bywa różnie :P
MARTA_A :D Obroża odnalazła się w.. skrzynce- udało mi się do niej dostać :D Jest świetna, rozmiar idealnie pasuje. Dodam zdjęcia jak tylko dojdą identyfikatory. Zamówiłam 3 kostki : pomarańczową do tej nowej obroży, różową do puppy love i złotą- uniwersalną do reszty. Mam trzy psy to akurat każdy będzie miał nowy.

Posted

[quote name='gops']jesli pierzesz ja czesto to nie widze przeciwskazan zeby nie nosic jednej
ale ja widzac psa na ulicy w starej brudnej i rozwalajacej sie obrozy mam ochote zwrocic uwage wlascielowi ;/
albo idzie pies na rogzie z tym ze ten rogz wyglada jak szmata bo jest brudny[/QUOTE]
Gops no wiesz, a mój pies nie dość, że na poprzecieranej, pogryzionej smyczy, sciuranej z deczka obroży to jeszcze na 2 m "łańcuchu" i nikt sie nie pofatygował uwagi zwrócić.. ehh. ;) ;)

Posted

[quote name='Karilka']Gops no wiesz, a mój pies nie dość, że na poprzecieranej, pogryzionej smyczy, sciuranej z deczka obroży to jeszcze na 2 m "łańcuchu" i nikt sie nie pofatygował uwagi zwrócić.. ehh. ;) ;)[/QUOTE]

na zlocie widzialam tylko bardzo ladna obroze skorzana z cwiekami i rogza xxl zdeka brudengo ale nie bylo az tak zle ;D
dla mnie poprostu wszystko musi byc czyste , moze mam jakas manie ale w widocznie brudnych zrezcach nie wyjde z psem

Posted

[quote name='chi23']Ech... Myślałam w ogóle o psach i wydaje mi się że i tak przesadzamy... Te wiejskie burki to mają całę życie tą samą obrożę i żyją. Tak samo jak nie mają dobrych zbilansowanych karm i też żyją. Możemy czasem albo częściej wrzucić na luz, bo pies to w końcu zwierze. Także dajmy sobie trochę luzu z nadopiekuńczością ;) Tylko tak mnie nie atakujcie że tak mówię, ok?? :D Ja przyznam że też nigdy nie piorę obroży;)[/QUOTE]
Moze i przesadzamy troche, ale trzeba iśc z postepem :eviltong: Pies juz nie jest tylko 'strozem' podwórka jak kiedys ,ale towarzyszem człowieka...

Moje generalnie w brudnych rzeczach nie chodza, jak widze ze sa juz mocno przybrudzone to je piorę po prostu, ale też nie jak jest jakas mała plamka, bez przesady :razz:

Posted

Marta_Ares, Muscat ma również taki sam wzór odblaskowy ;) Widziałam na żywo smycz i jest podszyta czymś miękkim ;) Niestety obroży, ani szelek nie było.

Posted

[quote name='gops']na zlocie widzialam tylko bardzo ladna obroze skorzana z cwiekami i rogza xxl zdeka brudengo ale nie bylo az tak zle ;D
dla mnie poprostu wszystko musi byc czyste , moze mam jakas manie ale w widocznie brudnych zrezcach nie wyjde z psem[/QUOTE]
Ale ten różowy komplecik Adeczki to nieźle upierdzieliliśmy. Mam dyskomfort psychiczny do tej pory.
Na szczęście Motylki Riki jakoś przeżyły ale to i tak niezła nauczka, zeby szmaciaków na *******ca nie zakładać. Toż to jest tajfun - brudziciel. Rogz był świeżo prany!

Posted

[quote name='Karilka']Ale ten różowy komplecik Adeczki to nieźle upierdzieliliśmy. Mam dyskomfort psychiczny do tej pory.
Na szczęście Motylki Riki jakoś przeżyły ale to i tak niezła nauczka, zeby szmaciaków na *******ca nie zakładać. Toż to jest tajfun - brudziciel. Rogz był świeżo prany![/QUOTE]

ale slicznie mu bylo w rozu , musisz mu kupic ;D
wasnie moja tez kocha sie tarzac w blocie i zalicza kazda kaluze dlatego piore praktycznie obroze codziennie ;p
rozumiem ze dla wiekszasci ludzi byloby to zbyt uciazliwe

Posted

[quote name='Pestka']Moze i przesadzamy troche, ale trzeba iśc z postepem :eviltong: Pies juz nie jest tylko 'strozem' podwórka jak kiedys ,ale towarzyszem człowieka...

Idę z postępem:eviltong:. Nie mówię że nie ma być towarzyszem, ba ja sama bardzo lubię psie towarzystwo:loveu:
Chodzi mi o to żeby podchodzić do tego wszystkiego bardziej na luzie. Niektórzy uważają że to horror że mój pies śpi w budzie i je surowe mięso. Ale on lubi surowe mięso! ! ! !:lol:Czasem daje mu trochę RC Gabi ale on tylko wącha i sobie idzie:evil_lol: Poza tym bezpodstawne jest stwierdzenie że jest nieszczęśliwy. Ciągle cieszy się na nasz widok jak szczeniak. Z resztą z Gabi też bawi się jak szczeniak.:multi:

Posted

[quote name='& Gloria &']
MARTA_A :D Obroża odnalazła się w.. skrzynce- udało mi się do niej dostać :D Jest świetna, rozmiar idealnie pasuje. Dodam zdjęcia jak tylko dojdą identyfikatory. Zamówiłam 3 kostki : pomarańczową do tej nowej obroży, różową do puppy love i złotą- uniwersalną do reszty. Mam trzy psy to akurat każdy będzie miał nowy.[/QUOTE]
super:multi:
juz myslalam ze kolejna gdzies zagineła:razz:
czekam na fotki w takim razie

[quote name='Onomato-Peja']te z nitką? są na amberhouse i jeszcze gdzieś, ale nie pamiętam[/QUOTE]
dzieeki juz patrze:loveu:

[quote name='Jami']Marta_Ares, Muscat ma również taki sam wzór odblaskowy ;) Widziałam na żywo smycz i jest podszyta czymś miękkim ;) Niestety obroży, ani szelek nie było.[/QUOTE]
muscata, znam, ale zalezało mi na czyms jednak troszke tansza;)
bo smycze muscata przepinana to koszt ok 50zł

a jest czerwony muscat z nitka??

Posted

zamowilam wlasnie obroze Karlie
wzór w kości KIWI
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/243/35e6251a7ec467f1.jpg[/IMG][/URL]

i smycz przepinaną Trixie :cool3:
[img]http://img.nokaut.pl/p/4f/bf/4fbf11ef7ba0803543353cec3039a793500x500.jpg[/img]