Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lucky.']a do mnie doszła skórka z ćwiekami.
bardzo fajna, podbita czymś miękkim.[/QUOTE]
Czy to ta ode mnie? :p Kurde ale poczta szybko poszła, wczoraj ją wysłałam ;-)

Czy ktoś wie czy na wystawie w Warszawie (16-17.07) będzie stoisko El Perro? W tamtym roku było, bo może zamiast tej obroży Yarro na wystawie bym kupiła El Perro :evil_lol: Kusi mnie fiolet, czerwień i chabrowy, ma ktoś zdjęcie, którejś z tych obróżek w szer. 2,5 cm?

Posted

[quote name='vege*']Czy to ta ode mnie? :p Kurde ale poczta szybko poszła, wczoraj ją wysłałam ;-)

Czy ktoś wie czy na wystawie w Warszawie (16-17.07) będzie stoisko El Perro? W tamtym roku było, bo może zamiast tej obroży Yarro na wystawie bym kupiła El Perro :evil_lol: Kusi mnie fiolet, czerwień i chabrowy, ma ktoś zdjęcie, którejś z tych obróżek w szer. 2,5 cm?[/QUOTE]

tak, ta od ciebie.:)
miałam na pw pisać :)

Posted

[quote name='MakeBelieve']a nie chciałby nikt naszego kompletu activdogowego? ;D wole chyba niebieski jednak.[/QUOTE]

[quote name='westie_justa']o bosz.. :evil_lol:[/QUOTE]

to samo chciałam napisać :eviltong:

edit. gdzie będzie ta wystawa w warszawie? torwar? gwardia?

Posted

[quote name='barberry']Hm hm hm. Mam taką ochotę na te szelki!
Moja waży w porywach do 3,2kg więc do 10 jej jeszcze trochę brakuje :eviltong:[/QUOTE]

czyli mało, ja sądzę że 2,5 cm i 2 cm to la niej za dużo, będą strasznie masywne te szelki

Posted

[quote name='barberry']to samo chciałam napisać :eviltong:

edit. gdzie będzie ta wystawa w warszawie? torwar? gwardia?[/QUOTE]
[url]http://www.warszawa.zkwp.pl/oddzialy.php?n=wys_2011_m&oddzial=warszawa[/url] ;)

Posted

a guardy z takim wzorem:

[IMG]http://img808.imageshack.us/img808/4218/dsc0543v.jpg[/IMG]

dla 4,5 kgramowej suczki myslicie, że beda sie nadawały?
to jest obroza z aktivdoga, prawda? bo ja tam nie widze takiej jasnoróżowej tasmy podkładowej. jest tylko ciemna ( z dopiskiem - sztywna).

jaka jest jej szerokość całkowita, razem z eko skórką?

Posted

[quote name='paniMysza']a guardy z takim wzorem:

[URL]http://img808.imageshack.us/img808/4218/dsc0543v.jpg[/URL]

dla 4,5 kgramowej suczki myslicie, że beda sie nadawały?
to jest obroza z aktivdoga, prawda?

jaka jest jej szerokość całkowita, razem z eko skórką?[/QUOTE]

to jest obroża dogstyle
szerokość całkowita to jakieś 2,5 cm (+/- 1 mm)

nie wiem czy nie będzie zbyt masywne, moja suka jest jednak duża

Posted

[quote name='paniMysza']nightqueen, dziekuje za odpowiedz.
ja juz prawie dwa tygodnie próbuję się na coś zdecydować...[/QUOTE]

a musisz mieć eko skórę?
bez niej jest 0,5 cm mniej, a na małym psie to spora różnica

Posted

[quote name='paniMysza']chciałabym jedne z eko, drugie z polarem, bo mam łysa suczkę i takie wydają mi sie przyjemniejsze dla skóry. no i ładniejsze:)[/QUOTE]

w takim razie lepiej by było jakbyś miała taśmę podkładową 1,5 cm maksymalnie, ale te ozdobne tasiemki są zazwyczaj też na 1,5 cm zrobione, więc podkładowa nie wystawałaby ci spod tasiemki, więc było by widać tylko tasiemkę i polar czy eko

Posted

ale w sumie jakbym wybrała taiemke rózowa w czerwone biedronki (1,5 cm, wzór nr 39) naszyta na tasme podkładowa (też 1,5 cm), tak, że nie bedzie jej widac i do tego szara ekosórka... jak myslicie?

Posted

[quote name='paniMysza']no własnie. a poza tym, nawet jak wybiore tasiemnke ozgobną 1,2 cm to te cieńsze tasmy podkładowe nie sa w takich fajnych kolorach, jak te 2 cmetrowe...[/QUOTE]

ty chcesz z activdoga tak? powiem szczerze że nie wiem jakie tam mają kolory taśm, bo ja zamawiałam w dogstyle.

Ale tak się zastanawiam, bo chcesz szelki dla grzywacza tak? ile on ma w kłębie? grzywacze mają smukłą sylwetkę więc może szelki na 2,5 nie wyglądałby źle.

tu są szelki tylko norweskie na mojej suce (zimą jest bardziej zarośnięta), tył mam na 2 cm, przód ma ok 3 cm. Pies ma jakieś 27 cm, ale jest mocnej budowy

[IMG]http://img132.imageshack.us/img132/2125/dsc0315ci.jpg[/IMG]

[URL]http://img132.imageshack.us/img132/2125/dsc0315ci.jpg[/URL]

mam jeszcze gdzieś zdjęcia w 2 cm guardach

Posted

pomóżcie mi jak znalezc wystawiane obróżki? Nie wiem jak się poruszac w tym tłumie stron a potrzebuję maleńkie obróżki na zatrzask. Takie na obwód 20-30 cm.

Posted

[quote name='AnnaA']pomóżcie mi jak znalezc wystawiane obróżki? Nie wiem jak się poruszac w tym tłumie stron a potrzebuję maleńkie obróżki na zatrzask. Takie na obwód 20-30 cm.[/QUOTE]

w jakim sensie wystawiane?
chcesz tu kupić obrożę? czy chcesz pooglądać zdjęcia obroży?

Posted

Kurczę, nie mogę znaleźć na stronie dogstyle tasiemki w sówki :angryy: gdzie one tam są?

[quote name='AnnaA']pomóżcie mi jak znalezc wystawiane obróżki? Nie wiem jak się poruszac w tym tłumie stron a potrzebuję maleńkie obróżki na zatrzask. Takie na obwód 20-30 cm.[/QUOTE]

Jak to "wystawiane" obróżki? Potrzebujesz namiaru na sklepy internetowe czy konkretne marki produkujące takie obroże? Właściwie każda firma (Rogz, Red Dingo, EzyDog, Trixie itp.) ma w swojej ofercie taki rozmiar.

[SIZE="1"]bez przesady z tą ich maleńkością - mój dorosły pies własnie takie nosi :diabloti:[/SIZE]

Posted

tak, chciałam z activdoga. frania jest drobniutka, ma w kłebie 30-31 cm, waży 4,5-4,75 kg, obwód klatki to około 40 cm. przymierzałam do niej obrózke mojej drugiej suczki (średnica ok 2,3 cm) i nie ma tragedii. ale jak całe szelki beda wygladały? nie moge sobie tego wyobrazić:)

PS twój psiak wyglada w tych norweskich rewelacyjnie!:)