Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE][IMG]http://www.dogomania.../images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]papisia[/B] [URL="http://www.dogomania.../showthread.php?p=16105870#post16105870"][IMG]http://www.dogomania.../images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Nie będzie dobra! Ledwo zapniesz na przedostatnią dziurkę.
Ja zamówiłam 60cm i na Karola (też 50cm) było za małe... Jak zadzwoniłam drugi raz zapytać co ja mam w końcu zamówić to po wszystkich obliczeniach sympatyczny Pan mi powiedział, że na 50cm to mam brać 65długość (regulacja wg Wozy od 52cm) i wtedy zapnę na drugą dziurkę [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] Tak wiec jak widzisz - zakres regulacji jest oszukany... Nie zamawiaj póki moja nie przyjdzie bo nie jest wiadomo co teraz dostanę [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
[/QUOTE]

czy woza zmieniła rozmiarówkę??
swojego czasu, zanim nie musiałam przejść na zaciski pasjami kupowałam ich obroże i nigdy nie było problemu. Podawano nawet rozmieszczenie dziurek ;-)
a nie był to zakup 1 obroży tylko ... wielu ;-) które teraz leżakują

Posted

[quote name='CASIA&ttb']to ja zacytuję siebie raz jeszcze ;) mam z serii JUICY obroże 25mm i 40mm plus smycz przepinaną ;)

obroże nie obcierają , nie wycierają futra i są przyjemne w użytkowaniu i nawet po kilku praniach(moje suki to błotne potwory i po 1 spacerze wsio do pralki idzie) nie traca "koloru" , nie "mechacą się" , nie wyłażą nitki.[/QUOTE]
otóż to el perro ciągle wygląda jak nówka ;) , lubię rogzy ale niestety się mechacą co nie znaczy że już nigdy więcej ich nie kupię ;) pewnie nie raz skuszę się na ich obrożę ;) jak dla mnie el perro ma o tyle fajne obroże że są na pewno mocne, dobrze wykonane, kolory soczyste i moja suka tak jak Twoja uwielbia się brudzić :/ i ciągle muszę prać jej rzeczy a el perro nie traci na kolorze ani się nie mechaci ;) to na plus, ale jest troche sztywna według mnie ;) ale to dwie grube taśmy więc nie ma co się dziwić.. ;)
[quote name='Od-Nowa']czy woza zmieniła rozmiarówkę??
swojego czasu, zanim nie musiałam przejść na zaciski pasjami kupowałam ich obroże i nigdy nie było problemu. Podawano nawet rozmieszczenie dziurek ;-)
a nie był to zakup 1 obroży tylko ... wielu ;-) które teraz leżakują[/QUOTE]
nie chcesz czegoś odsprzedać ? :P

Posted

[quote name='Od-Nowa']czy woza zmieniła rozmiarówkę??
a nie był to zakup 1 obroży tylko ... wielu ;-) które teraz leżakują[/QUOTE]

Ja niestety nie mam porównania by się wypowiedzieć jak było i jak jest :) Wozę mam tylko jedną - tłoczoną, długości 55cm. Wymiary się zgadzają z tym co podaje producent - wszystko jest ok. 60cm z innej serii jest niewiele co dłuższe, zakres powinien być 47-55 a tak jak napisała Agnes - można ją spokojnie założyć na psa o obwodzie 45cm i zapiąć na środkową dziurkę :) Może kiedyś było inaczej? nie wiem...
Gdyby nie fakt, że mogłam pomacać, przymierzyć na psa i przekonać się jak świetnie w niej wygląda to pewnie bym nie ryzykowała kolejny raz ;) a teraz to już przepadłam i chcę ją mieć :P

Posted

[quote name='CASIA&ttb']dobra jest , mogę zmierzyć swoje obroże jeżeli to coś da ;)[/QUOTE]

Ja mam tylko jedną obrożę el perro, ale też się wszystko zgadza :)

Posted

[quote name='CASIA&ttb']dobra jest , mogę zmierzyć swoje obroże jeżeli to coś da ;)[/QUOTE]

No mój Pamir ma około 39-40 w szyi więc nie wiem.

I nie wiem czy wziąć C-50 czy D-55

Posted

[quote name='Luzia']No mój Pamir ma około 39-40 w szyi więc nie wiem.

I nie wiem czy wziąć C-50 czy D-55[/QUOTE]

55cm długość pierwsza dziurka na 42cm
50cm długość -/- 38cm ostatnia na 44cm

Posted

Tylko jesli bedziesz brac El Perro 2,5 szerokosc to popros moze o podwojna tasme. Oni te tasiemki maja cieniutkie, a do niedawna 2,5 szer byly z pojedycznych szyte - taka szmatka wychodzila ;)

Posted

[quote name='CASIA&ttb']55cm długość pierwsza dziurka na 42cm
50cm długość -/- 38cm ostatnia na 44cm[/QUOTE]

Czyli lepiej 50 :)

[quote name='Agnes']Tylko jesli bedziesz brac El Perro 2,5 szerokosc to popros moze o podwojna tasme. Oni te tasiemki maja cieniutkie, a do niedawna 2,5 szer byly z pojedycznych szyte - taka szmatka wychodzila ;)[/QUOTE]

Oki, wielkie dzięki za rady ;)

Posted

Moze ja mam juz jakies "zboczenie" ;) Niech sie wypowiedza inni ad el perro z pojedynczej tasmy
[B]
vege[/B] regulacje znajdziesz (przynajmniej powinnas) na ich stronie

Posted

się wypowiem a co ;)

dla dużego psa pojedyncza taśma będzie za miękka i nie ma to sensu ale kiedy pies mały/średni jest to ta taśma jest wystarczająca i nic złego się z nią dzieje jak i z "szyjką" piesa i jest ona odpowiednia.

bardziej obrazowo będzie kiedy napisze że , 25mm pojedynczą taśmę użytkuję minibull o wadze 18kg(mały nabity czołg) , który ma już na swoim koncie rozwalenie w drobny mak kilku łańcuszków zaciskowych(dławików) kiedy bardzo chciała(teraz i t tej chwili) się przemieścić w przód :) , 40mm i podwójna taśma a dokładniej to limonkowa taśma naszyta na czarną(podwójną) "bazę" która jest dość sztywna jest używana przez pitburka ok. 26kg i jej nie wyobrażam sobie już w wersji 25mm z pojedynczą taśmą ;)

wszystko trzeba dopasować do konkretnego psa i wg. mnie nie ma jakiegoś złotego środka ;)

Posted

ja mialam 2 el perro jedna wzielam ze wzgledu na niska cene pojedyncza tasma 2,5cm i to byla szmatka, okucia porzadne ale sama tasma strasznie cienka, nie polecam;)
druga mialam zaciskowa tez 2,5cm ale podowjna i ta byla idelana, okucia te same bardzo mocen a obroza nie byla ani sztywna ani zbyt miekka , wedlug mnie idealna ;)

teraz zamowilam szelki i obroze z pitmana, mam nadzieje ze bd zadowlona jak zawsze :lol:

Posted

[quote name='zaba14']myślę że tak może od 41... moja suka ma 39 cm w szyji, zmniejszona na maksa nie wychodzi z głowy ale łeb ma szeroki ;)[/QUOTE]

dzieki :D to już postanowione, ze jest rogz to xl, jedynie pozostało wybrać wzorek :D
zastaawiam sie pomedzy niebieską z odblaskową nitką a miekkie i lekkie, ale rd niebieska odblaskowa i FLYING BONES tez są sliczne :roll: Co lepsze???

Posted

Ja jak sobie patrzyłam na rogzowy sklep (w internecie) to rozmiarowo wyszło że moja wescina powinna mieć L'ke a ten rozmiar kosztuję 91,10zł to dla mnie trochę sporo jak na szelki taśmowe, a szkoda bo podoba mi się ten wzór BG (kochamy kratkę) a psina w szelkach chodzi.
A tak w ogóle to nie wiem czy pamiętacie, jak ja tam mówiłam że moja Doti ma wszystko różowe, to owszem pozostaję przy tym, ale powoli przestawiam się na trochę stonowany kolorek, już szczeniakiem nie jest, nastolatką też nie, niedługo 2 latka skończy:multi:, więc trochę poważniej, już nie ostry róż tylko fiolet, albo róż tak jak ten BG z szarym, mamy już szelki burberry i one są w kratkę szarą na rózowym;)

Posted

[quote name='WeronikaM']dzieki :D to już postanowione, ze jest rogz to xl, jedynie pozostało wybrać wzorek :D
zastaawiam sie pomedzy niebieską z odblaskową nitką a miekkie i lekkie, ale rd niebieska odblaskowa i FLYING BONES tez są sliczne :roll: Co lepsze???[/QUOTE]

Niebieski by jej pasował:p A miękkie i lekkie chyba już macie [?]
Ja bym brała odblask rogza:lol:

Posted

obróżka od Chantell

[URL=http://img694.imageshack.us/i/110115121501.jpg/][IMG]http://img694.imageshack.us/img694/3113/110115121501.jpg[/IMG][/URL]

i jak? :-)

Posted

[quote name='westie_justa']Ja jak sobie patrzyłam na rogzowy sklep (w internecie) to rozmiarowo wyszło że moja wescina powinna mieć L'ke [/QUOTE]

L, to 2cm. Na pewno? Chyba będzie na nią za szeroko. Jaki ma obwód szyi i klatki za przednimi łapami?

Posted

[quote name='Marta_Ares']to ta co na aukji byla wystawiona? dlugo cos szła :P
bardzo fajnie wygląda na Nuce, tak elegancko :loveu: :loveu:[/QUOTE]
tak to ta co była wystawiona, tzn ja ja z tydzień temu już dostałam, ale jakoś tak zdjęcia mi się zrobić nie chciało :lol:

[quote name='barberry']L, to 2cm. Na pewno? Chyba będzie na nią za szeroko. Jaki ma obwód szyi i klatki za przednimi łapami?[/QUOTE]
tak rogz L ma na pewno 2 cm ;-) mi się wydaje, że 2 cm na westa będzie ok, skoro york nie wygląda strasznie w 16mm ;-)

Posted

[quote name='vege*']

tak rogz L ma na pewno 2 cm ;-) mi się wydaje, że 2 cm na westa będzie ok, skoro york nie wygląda strasznie w 16mm ;-)[/QUOTE]
2cm na pewno nie bedzie za szerokie moim zdaniem, tylko czy rozmiarowo sie zgadza