Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula- kurde co to są za obroże? I skąd je macie?:d:diabloti:
Widziałam już taką na jakimś psie, chyba na Labku Belli- niebieską, fajne są. Inne, ale fajne:loveu:

Posted

[quote name='BullWest']Anula- kurde co to są za obroże? I skąd je macie?:d:diabloti:
Widziałam już taką na jakimś psie, chyba na Labku Belli- niebieską, fajne są. Inne, ale fajne:loveu:[/QUOTE]
[COLOR=Blue]dzięki;)
wiesz co nie wiem trafiło mi sie takie coś w zoologu spodobało
to kupiłam:evil_lol: a teraz nie powiem Ci co to za firma bo aktualnie nie ma
mnie w domu i nie mam jak;)[/COLOR]

Posted

zamowilam 2 pitmany i obrozke dingo skorzana pudelsowi

widzialam w zoologu piekna obroze firmy hunter skorzana seledynowa naparwde siwetna! ale cena mnie zaskoczyla, 170zl ! rozmiar 50cm

Posted

Dzisiaj otrzymałyśmy 3 obróżki od Marty od Aresa ;) Mam nadzieję, że będą Wam się podobać ;)
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0004-17.jpg[/img]
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0011-11.jpg[/img]
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0012-16.jpg[/img]
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0016-15.jpg[/img]
Marta dzięki za obróżki ;)

Posted

a mi najbardziej podoba się ta czerwono-czarna ;)

cos tu pusto ostatnio, Marta nas opuściła i cicho sie zrobiło :evil_lol: mogliście chociaż allegro zostawic, byłoby co wybierac:razz:

Posted

mi też się najbardziej w czerwono-niebieskiej podoba :)
ale nie są za duże ? szczególnie ta czerwono-czarna wygląda jakby sporo odstawała.
Mojemu by taka przeszła przez głowę, a asty chyba mają jeszcze łatwiej ze swoją budową.
Nie wychodzi Ci Akira z tego ?

Posted

Iś, to zależy od psa, Atos miał obroże regulowane na 55, czasem 60cm przy jego szyjce 49, obroże sobie luźno wisiały i mógł w każdej chwili wyjąć głowę, ale tego nie robił. Za to Raszpla wyciąga, więc co pies to przypadek. ;)

Posted

skorzany komplet czerwony -obroza 45cm szer.2,5cm z kwadracikami , smycz 2cm z srednim karabinczykiem i obrotowa raczka -nowy ! jakby co to pw tanio :)

Posted

[quote name='jo_ann']Zdecydowanie wydaja sie za duze:eviltong: ale na tym watku jest tendecja do bardzo szerokich i luznych;)[/QUOTE]

Tendencja? Po prostu jednym tak wygodniej innym nie i jak dla mnie komentarze w stylu "za szerokie", "za wąskie" "za ciasne" "za luźne" są zbędne, no chyba, że ktoś pyta o opinię, bo sam nie potrafi stwierdzić. Podoba się to się podoba, nie to nie, ale po co takie uwagi ;) Do mnie też z komentarzami, że pies wygląda jak w kołnierzu, ale mi się podoba + psu wygodnie, więc wolę na niej ten "kołnierz" w którym się przynajmniej nie dusi od obroży powiedzmy 3cm na której charczy jak głupia. Obroża ma być przede wszystkim wygodna dla psa, to tyle ode mnie. ;)

Posted

tylko czym szersza nie zawsze znaczy wygodniejsza
5cm odpowiednie jest dla ttb i naprawde duzych psow , lub takich z szeroka gruba szyja
jak sie zalozy yorkowi 3cm to pzreciez nie bd mu wygodnie , tak samo jak sie zalozy przecietnemu 20kg psu 5cm
to nie jest zaden atak na Ciebie onomato-pejo :) kwestia gustu, kazdy wie najlepiej w czym jego psu wygodnie

ja uwazam ze mojej suce wygodnie jest w 3cm chcoiaz sporo osob uwaza inaczej , mamy wiekszasc zrezy w tej szeroksoci a teraz zcekamy na 2pitmany 3cm

Posted

[quote name='gops']tylko czym szersza nie zawsze znaczy wygodniejsza
5cm odpowiednie jest dla ttb i naprawde duzych psow , lub takich z szeroka gruba szyja
jak sie zalozy yorkowi 3cm to pzreciez nie bd mu wygodnie , tak samo jak sie zalozy przecietnemu 20kg psu 5cm
to nie jest zaden atak na Ciebie onomato-pejo :) kwestia gustu, kazdy wie najlepiej w czym jego psu wygodnie

ja uwazam ze mojej suce wygodnie jest w 3cm chcoiaz sporo osob uwaza inaczej , mamy wiekszasc zrezy w tej szeroksoci a teraz zcekamy na 2pitmany 3cm[/QUOTE]

Wiem, że to nie atak, ja tez nikogo nie atakuję, i owszem szersza nie znaczy zawsze wygodniejsza, przesadzać też się nie powinno, ale o tym wspomniałam, że w wybieraniu obroży chodzi o wygodę psa. Mojej 4cm,5cm nie przeszkadza, w takiej szerokości jej wygodnie i w takiej chodzi. Ale też o gustach się nie dyskutuje, oczywiście można wyrazić swoja opinię, ale upierać się, że to za szerokie a to za wąskie to trochę niegrzeczne. ;)

[quote name='jo_ann']Jak pies sie zachowuje odpowiednio, to mu nawet w dopasowanej kolczatce wygodnie ;)[/QUOTE]
No widzisz, a mój pies nie zachowuje się odpowiednio, na smyczy ciągnie i nie zamierzam jej tego oduczać, bo i po co, skoro mi to nie przeszkadza. ;) Chodzi w przesadnie luźnej obroży a do tego kołnierzu ale mi się to podoba, psu wygodnie i tyle. Po co zbędne komentarze?

Posted

Pies to pies i psem pozostanie:diabloti: za koteckiem poleci, za wiewiorka skoczy i takie zachowanie jest dla mnie typowe, bo mialam czlapacza co wszsytko mial w nosie i moglam nawet na sznurowce wyprowadzac, tylko pff co to za spacer:evil_lol:
A tak serio ;) akurat to, ze suce wygodniej pociagnac w 4 cm to jest dla mnie duzym minusem, bo fruwam na tej smyczy jak sie nie przygotuje na wyskok. Ale juz sie tak przyzwyczailam do takiej szerokosci, ze innej nie moge sobie wyobrazic;)

Co do luznej obrozy - to ja jestem na to uczulona akurat i moja suka ma mocno zapieta zawsze - wyjela dwa razy glowe z obrozy zbyt luznej i to mi wystarczy, a tendencji do tego nie ma jako takich. Czytalam o sytuacjach kiedy pies wyjal glowe z obrozy, obok ulica...nieszczescie gotowe.

Posted

Powiem tyle, żebyście się nie bały spotkać mojego psa z luźną obroża na spacerze (choć to mało możliwe ze względu na moje miejsce zamieszkania. Oprócz zwykłej obroży nosimy zawsze łańcuszek i podpinam smycz do obroży i do łańcuszka, gdyby obrożę zerwała/zdjęła, zawsze jest jakaś deska ratunku ;)