BullWest Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Anula- kurde co to są za obroże? I skąd je macie?:d:diabloti: Widziałam już taką na jakimś psie, chyba na Labku Belli- niebieską, fajne są. Inne, ale fajne:loveu: Quote
Mada:) Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Kto ma na sprzedaż ROGZ FUNKY RETRO szer. taśmy 1cm lub 1,5 cm? Quote
Tepes Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='BullWest']Anula- kurde co to są za obroże? I skąd je macie?:d:diabloti: Widziałam już taką na jakimś psie, chyba na Labku Belli- niebieską, fajne są. Inne, ale fajne:loveu:[/QUOTE] [COLOR=Blue]dzięki;) wiesz co nie wiem trafiło mi sie takie coś w zoologu spodobało to kupiłam:evil_lol: a teraz nie powiem Ci co to za firma bo aktualnie nie ma mnie w domu i nie mam jak;)[/COLOR] Quote
Smile of Red Witch Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 BullWest ta obroża Anuli jest bardzo podobna do obróżek Hurtta Pro ( ale nie są te same ) [url]http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=3520[/url] Quote
gops Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 zamowilam 2 pitmany i obrozke dingo skorzana pudelsowi widzialam w zoologu piekna obroze firmy hunter skorzana seledynowa naparwde siwetna! ale cena mnie zaskoczyla, 170zl ! rozmiar 50cm Quote
jo_ann Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Weszko, moja zywa reklama dla waszych obrozy:evil_lol: [IMG]http://i198.photobucket.com/albums/aa84/jo_annn/20100704091aa.jpg[/IMG] Quote
Smile of Red Witch Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dzisiaj otrzymałyśmy 3 obróżki od Marty od Aresa ;) Mam nadzieję, że będą Wam się podobać ;) [img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0004-17.jpg[/img] [img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0011-11.jpg[/img] [img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0012-16.jpg[/img] [img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0016-15.jpg[/img] Marta dzięki za obróżki ;) Quote
Cieplutkaa. Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Wszystkie świetne, ale pierwsza przemawia do mnie najbardziej ;) Quote
Natula Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 a mi najbardziej podoba się ta czerwono-czarna ;) cos tu pusto ostatnio, Marta nas opuściła i cicho sie zrobiło :evil_lol: mogliście chociaż allegro zostawic, byłoby co wybierac:razz: Quote
Smile of Red Witch Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Oj zgadza się Marta sobie pojechała to i cicho jak makiem zasiał ;) a ja w tym tygodniu powinnam jeszcze dostać EzyDog ;) Quote
Smile of Red Witch Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Mnie osobiście wszystkie się bardzo podobają, ale niebiesko czerwona Najlepiej mi pasuje do Akiry ;) Quote
Avaloth Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 mi też się najbardziej w czerwono-niebieskiej podoba :) ale nie są za duże ? szczególnie ta czerwono-czarna wygląda jakby sporo odstawała. Mojemu by taka przeszła przez głowę, a asty chyba mają jeszcze łatwiej ze swoją budową. Nie wychodzi Ci Akira z tego ? Quote
Onomato-Peja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Iś, to zależy od psa, Atos miał obroże regulowane na 55, czasem 60cm przy jego szyjce 49, obroże sobie luźno wisiały i mógł w każdej chwili wyjąć głowę, ale tego nie robił. Za to Raszpla wyciąga, więc co pies to przypadek. ;) Quote
jo_ann Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Zdecydowanie wydaja sie za duze:eviltong: ale na tym watku jest tendecja do bardzo szerokich i luznych;) Quote
gops Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 skorzany komplet czerwony -obroza 45cm szer.2,5cm z kwadracikami , smycz 2cm z srednim karabinczykiem i obrotowa raczka -nowy ! jakby co to pw tanio :) Quote
Onomato-Peja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [quote name='jo_ann']Zdecydowanie wydaja sie za duze:eviltong: ale na tym watku jest tendecja do bardzo szerokich i luznych;)[/QUOTE] Tendencja? Po prostu jednym tak wygodniej innym nie i jak dla mnie komentarze w stylu "za szerokie", "za wąskie" "za ciasne" "za luźne" są zbędne, no chyba, że ktoś pyta o opinię, bo sam nie potrafi stwierdzić. Podoba się to się podoba, nie to nie, ale po co takie uwagi ;) Do mnie też z komentarzami, że pies wygląda jak w kołnierzu, ale mi się podoba + psu wygodnie, więc wolę na niej ten "kołnierz" w którym się przynajmniej nie dusi od obroży powiedzmy 3cm na której charczy jak głupia. Obroża ma być przede wszystkim wygodna dla psa, to tyle ode mnie. ;) Quote
gops Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 tylko czym szersza nie zawsze znaczy wygodniejsza 5cm odpowiednie jest dla ttb i naprawde duzych psow , lub takich z szeroka gruba szyja jak sie zalozy yorkowi 3cm to pzreciez nie bd mu wygodnie , tak samo jak sie zalozy przecietnemu 20kg psu 5cm to nie jest zaden atak na Ciebie onomato-pejo :) kwestia gustu, kazdy wie najlepiej w czym jego psu wygodnie ja uwazam ze mojej suce wygodnie jest w 3cm chcoiaz sporo osob uwaza inaczej , mamy wiekszasc zrezy w tej szeroksoci a teraz zcekamy na 2pitmany 3cm Quote
lolsferros Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Ja wczoraj zafundowałam Kanarowi obroże 7cm szerokości,niebieską w paski taśmówkę,jak zrobie zdjęcia psiakowi to wstawie. Quote
jo_ann Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Jak pies sie zachowuje odpowiednio, to mu nawet w dopasowanej kolczatce wygodnie ;) Quote
Onomato-Peja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [quote name='gops']tylko czym szersza nie zawsze znaczy wygodniejsza 5cm odpowiednie jest dla ttb i naprawde duzych psow , lub takich z szeroka gruba szyja jak sie zalozy yorkowi 3cm to pzreciez nie bd mu wygodnie , tak samo jak sie zalozy przecietnemu 20kg psu 5cm to nie jest zaden atak na Ciebie onomato-pejo :) kwestia gustu, kazdy wie najlepiej w czym jego psu wygodnie ja uwazam ze mojej suce wygodnie jest w 3cm chcoiaz sporo osob uwaza inaczej , mamy wiekszasc zrezy w tej szeroksoci a teraz zcekamy na 2pitmany 3cm[/QUOTE] Wiem, że to nie atak, ja tez nikogo nie atakuję, i owszem szersza nie znaczy zawsze wygodniejsza, przesadzać też się nie powinno, ale o tym wspomniałam, że w wybieraniu obroży chodzi o wygodę psa. Mojej 4cm,5cm nie przeszkadza, w takiej szerokości jej wygodnie i w takiej chodzi. Ale też o gustach się nie dyskutuje, oczywiście można wyrazić swoja opinię, ale upierać się, że to za szerokie a to za wąskie to trochę niegrzeczne. ;) [quote name='jo_ann']Jak pies sie zachowuje odpowiednio, to mu nawet w dopasowanej kolczatce wygodnie ;)[/QUOTE] No widzisz, a mój pies nie zachowuje się odpowiednio, na smyczy ciągnie i nie zamierzam jej tego oduczać, bo i po co, skoro mi to nie przeszkadza. ;) Chodzi w przesadnie luźnej obroży a do tego kołnierzu ale mi się to podoba, psu wygodnie i tyle. Po co zbędne komentarze? Quote
Agnes Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Pies to pies i psem pozostanie:diabloti: za koteckiem poleci, za wiewiorka skoczy i takie zachowanie jest dla mnie typowe, bo mialam czlapacza co wszsytko mial w nosie i moglam nawet na sznurowce wyprowadzac, tylko pff co to za spacer:evil_lol: A tak serio ;) akurat to, ze suce wygodniej pociagnac w 4 cm to jest dla mnie duzym minusem, bo fruwam na tej smyczy jak sie nie przygotuje na wyskok. Ale juz sie tak przyzwyczailam do takiej szerokosci, ze innej nie moge sobie wyobrazic;) Co do luznej obrozy - to ja jestem na to uczulona akurat i moja suka ma mocno zapieta zawsze - wyjela dwa razy glowe z obrozy zbyt luznej i to mi wystarczy, a tendencji do tego nie ma jako takich. Czytalam o sytuacjach kiedy pies wyjal glowe z obrozy, obok ulica...nieszczescie gotowe. Quote
jo_ann Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Szerokosc wielka mnie lekko bawi, ale nie moja sprawa. Natomiast z za luznymi obrozami u psow mam niemile doswiadczenia. Quote
Onomato-Peja Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Powiem tyle, żebyście się nie bały spotkać mojego psa z luźną obroża na spacerze (choć to mało możliwe ze względu na moje miejsce zamieszkania. Oprócz zwykłej obroży nosimy zawsze łańcuszek i podpinam smycz do obroży i do łańcuszka, gdyby obrożę zerwała/zdjęła, zawsze jest jakaś deska ratunku ;) Quote
Recommended Posts