Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja zostawiam luzem i nie przeszkadza. Jak chcesz zaczepiać to zaczep tylko za jedną taśmę ta od spodu, tylko regulator przesuń dalej od zatrzasku. Wtedy tez nie będzie ci tak dyndać ta taśma co ją przycięłaś.

Posted

Nasze Y też tego nie miały, bo to nie ten typ szelek :D

Generalnie już widzę, że chyba nie odpowiadają jego budowie  - pasek piersiowy jest idealny, w mniejszym rozmiarze na pewno byłby za krótki ale obwód klatki piersiowej w 90 jest na niego za duży i neopren obejmuje prawie całą ale przez klips i ten regulator nie da się tego dopasować idealnie i ma dużo luzu. Te plastiki są na mostku i o ile leży na trawie to pewnie nie czuje, ale leżenie choćby na podłodze w pociągu już będzie niewygodne

DSC_1698-024.JPG

Posted

Nasze Hurtty też już są :D No i mam ten sam problem, co Agata - pasek piersiowy idealny, za to ten nieregulowany góry, gdzie jest rączka, jest ciutkę za długi i przez to w obwodzie musiałam je bardzo dużo zmniejszyć. Ale za bardzo mi się podobają, jak mnie to wkurzy na maksa, to skrócę ten pasek i trudno :D

Fotki wrzucę jak pogoda będzie lepsza, razem z Julkami Poczwarzymi ;)

Posted

My mamy szelki 110 i też musiałam bardzo dużo zmniejszyć obwód, do przyczepienia odstającej końcówki wykorzystałam zepsuty (odpadło kółeczko) id holder z Furkidza, trzyma idealnie :D

zdjecie.jpg

zdjecie.jpg

A ten zaczep u nas wygląda tak, jak pies ma szelki na sobie to dobrze się układa, nic nie sterczy przez to ;)

zdjecie.jpg

zdjecie.jpg

zdjecie.jpg

Posted

U nas słabo to wygląda, bo ten neopren sięga mu za daleko, a plastiki leżą centralnie na mostku i nie da się tego już przesunąć. Jak pies się kładzie to leży na regulatorze i na pewno nie jest mu wygodnie :P

DSC_1707-005.JPG

a tak chyba powinny wyglądać dobrze dobrane ? http://www.pets-pantry.com/image/cache/data/Harness/hurtta/hurtta-birch-harness-500x500.jpg

A gdyby całkiem wyjąć ten plastikowy regulator i zszyć w jednym miejscu?
Wtedy tylko klamra będzie i tak powinno być ok ;)

Posted

U nas to wygląda podobnie jak u was, Agata ;)

[URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/4546955/p2160001?privateKey=732a672b2a5671127e947f66ee316891]zdjecie.jpg[/URL]

[URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/4546956/p2160002-2?privateKey=3d85463485e39d41dfad4a90d3aec118]zdjecie.jpg[/URL]

• Upvote 1
Posted

A do nas dotarło dziś Lupine :D Róż za punkty, mud puppy z gwarancji i Jelly Roll 2,5cm <3 Uprzejmie donoszę, że Lupine bardzo zmieniło taśmę. Nasze Jelly Roll jest mięciuteńkie, taśma jest też dużo cieńsza od starych serii.

A nasze norwegi Hurtty właśnie z powodów wyżej wymienionych nie mają wcale regulatora ;) Wyjęłam i przyszyłam końcówkę taśmy do neoprenu. Zastanawiam się też nad odcięciem bocznych kółek.

Posted

Myślałam, że to wina psa wąskiego w klacie, w takim razie chyba najwygodniej też będzie usunąć regulator, teraz muszę zmobilizować się, żeby zanieść je do krawcowej :P

Dogha, pokaż lupinki, podobno bez zdjęć sie nie liczy :D

Posted

Myślałam, że to wina psa wąskiego w klacie, w takim razie chyba najwygodniej też będzie usunąć regulator, teraz muszę zmobilizować się, żeby zanieść je do krawcowej :P

O mojej suce można wiele powiedzieć, ale wąska w klacie to na pewno nie jest :P A wygląda to dokładnie tak samo. Żeby pasek z przodu był dobry, trzeba strasznie tego dużo zmniejszyć... Mnie się przez przypadek udało je wyregulować, ale też tego paska sterczy bardzo dużo, trzeba go będzie jakoś schować ładnie ;)

Posted

A ja odebrałam wreszcie nasze Hurtty i jak zwykle muszę mieć problem :D
O ile na przodzie leżą ok, to znowu martwi mnie tył, a szczególnie ten pasek z regulacją, który się tak wygina (zdjęcie).
Nie jest jeszcze dobrze wyregulowany, ale nie wiem, czy się coś zmieni, jak to poprawię.
Może tu chodzi całkowicie o dolny pasek?
Daję też całe zdjęcie, jak leżą, ale słabo widać, bo robione na szybko w ciemnym pokoju i na ciemnym psie.
W środę zrobię rano lepsze.

Co myślicie?

Posted

Agata ile Muffin ma w klacie? Obwód? Bo jak mierzyłam na mojej 90tki od Dogha to nie pamiętam, żeby neopren obejmował prawie całego psa. I nie wiem czy Twój ma jednak mniej czy ja po prostu nie spojrzałam na to...

Posted

Ja bym brała fioletowego lupine, jak się z nim coś stanie to masz wieczną gwarancję :P.

Rodzice  raczej na komplet za ponad 60 zł się nie zgodzą :/

A tu zapłacę tylko 36 zł :P

Posted

Aga - ja  w norwegach (ale Lifeguardach) nie mam takiego plastikowego regulatora :/ Mam za to taką gumkę, którą zakłada się na klamrę, żeby zabezpieczało w razie odpięcia chyba :) też bym usunęła ten plastik i zszyła :)

Posted

Moje Hurtty dziś odwiedzą krawcową, i tych bocznych kółek tez chyba się pozbędę, bo do niczego nam niepotrzebne, a tylko mnie denerwują jak tak odstają...
Miałam poprzednio norwegi Lifeguard i tez była gumka zamiast zaczepu plastikowego ;)

Posted

Dogha, pokaż lupinki, podobno bez zdjęć sie nie liczy :D

Krawcowa ci nie potrzebna, tam się wszystko ładnie trzyma. U mnie są tam dwa ręczne szwy ;) Lupinki obfocę po szkole chociaż na właściwego modela (modelkę) to sobie jeszcze poczekają.
Posted

Kochani, chcę zamówić szelki norweskie dla westa i zastanawiam się nad szerokością... 2cm ? 2,5 ? Co byście wzięli ? :) Może ktoś ma jakieś zdjęcie ?