Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szura, śliczny zestaw :)

A ja chcę zamówić coś dla Xeny :)
Coś fajnego, kolorki letnie / jesienne :D

Kogo / jaką firmę polecacie? Zależy mi na szerokości 1 cm lub 1,5 cm.

Posted

[B]Szura[/B] biedną owcę przymierzaniem obroży wykończyła, nieładnie tak! :evil_lol: Jednak owieczce w zieleni (szczególnie neonowej) jest pięknie, więc znęcaj się nad nim dalej.
[B]lucky[/B] "najgorsze" w czarnych psach jest to, że do nich praktycznie wszystko pasuje. My ostatnio kupiliśmy sobie żółtego Furkidza [I]Rock Star[/I], który na razie leży w szafie i używany był tylko raz. Fajny jest odcień tej żółci - nie mdły, nie neonowy. :loveu: Jednak robią go na 2cm co dla Xeny trochę za dużo chyba...
Nie wiem czy Furkidz ma możliwość zrobienia obroży 1,5cm? Bo mnie to w kontekście Nico głównie interesuje. Nasze 2cm wyglądają OK., pod względem materiału, ale klamra jest ogromna. ;)

Posted

Obroże jak obroże, bo na moje kurduple to 2cm jeszcze jakoś wygląda, ale najgorsze są szelki:angryy:
Marzę o takich fajnych, z tasiemką ozdobną, podszyciem i tym wszystkim, ale jak skoro nawet 1,5cm szelki na moim psie mi się nie podobają...
Z gotowców to Rogzy są ok.

Ale coś takich fajnych niebieskich nigdzie nie widzę w sprzedaży...
Z resztą, na dzień dzisiejszy mam ważniejsze psie wydatki, więc to odkładam na później:eviltong:
Za to wczoraj zaklepałam u Molowej białą obróżkę w maki :loveu:

Guest Olimpijka
Posted

[quote name='Hahnoto']Obroże jak obroże, bo na moje kurduple to 2cm jeszcze jakoś wygląda, ale najgorsze są szelki:angryy:
Marzę o takich fajnych, z tasiemką ozdobną, podszyciem i tym wszystkim, ale jak skoro nawet 1,5cm szelki na moim psie mi się nie podobają...
Z gotowców to Rogzy są ok.

Ale coś takich fajnych niebieskich nigdzie nie widzę w sprzedaży...
Z resztą, na dzień dzisiejszy mam ważniejsze psie wydatki, więc to odkładam na później:eviltong:
Za to wczoraj zaklepałam u Molowej białą obróżkę w maki :loveu:[/QUOTE]
[url]http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Kategoria/szelki-guardy,khj[/url] ;)

Posted

Ale to żeby taśma nośna była widoczna to muszę wziąć 15mm, a to już jednak jest za dużo ;p
Chociaż korci mnie, żeby spróbować, może mimo wszystko w guardach będą lepiej wyglądały :)
W szafce leżą szelki typu step in z Trixie, właśnie 15mm szerokości i tak masywnie wyglądają na yorku.

Posted

[quote name='Hahnoto']Ale to żeby taśma nośna była widoczna to muszę wziąć 15mm, a to już jednak jest za dużo ;p
Chociaż korci mnie, żeby spróbować, może mimo wszystko w guardach będą lepiej wyglądały :)
W szafce leżą szelki typu step in z Trixie, właśnie 15mm szerokości i tak masywnie wyglądają na yorku.[/QUOTE]
Bo trixie ma dość grube taśmy i faktycznie one wyglądają masywnie ;) Miałam trixie i taśma była gruba, mięsista, ale przyjemna w dotyku :) Może zaryzykuj bo 15mm to wcale nie ta dużo chyba, że masz na serio mini mini psy :lol:

Posted

Trxie przecież ma też kolorowe szelki step-in (jakiś turkus, róż, fiolet itd.) w szerokości 10mm, wystarczy to wklepać w Allegro. Podobnie z guardami tej firmy, wtedy już nie tylko różne kolorki, ale i wzorki. A jak ktoś nie lubi Trxie to zawsze jest Lupine, które ma od metra zaczepistych wzorków dla małych piesków ;).

Yukiemu dobrze w zielonym, a te smycze od DS są mega wygodne. Jedne z moich ulubionych ;) .

Guest Olimpijka
Posted

Ja Trixie nie lubię. Mam szelki 10mm dla młodej i lipa. Strasznie ciężko zapinają się i jak dla mnie są za wąskie. Teraz czaję się na guardy 2cm, może Juliusy bo naczytalam się wiele dobrego.

Posted

A mi już całkiem zniknęły.. wcześniej było xxxxxxxxx a teraz już jest zupełnie nie ma nic :/

Co sądzicie o obrożach z OhMyPet? Jak jakość? Chciałam zamówić od Taks, ale.. ma pełną skrzynkę..

Z OhMyPet jak dla Xeny obroża z tasiemką kosztuje 23 zł, u Taks obroża jak dla labradora kosztuje 20 zł.. (miałam kiedyś zamawiać dla psa babci :D), a z OhMyPet jak dla labka kosztuje 30 zł + przesyłka.. więc..

Jeszcze myślę nad obróżką z Kudłatego Art'u :D

Posted

Do mojego białasa zgniła zieleń czy brąz ? Kupuje mu obroże z haftem rasy , haft będzie żółty lub złoty tylko nie wiem jaki kolor całości wziąć .

Posted

[quote name='Olimpija']Ja Trixie nie lubię. Mam szelki 10mm dla młodej i lipa. Strasznie ciężko zapinają się i jak dla mnie są za wąskie. Teraz czaję się na guardy 2cm, może Juliusy bo naczytalam się wiele dobrego.[/QUOTE]
Juliusy radzę kupić jak pies przestanie rosnąć, bez sensu wydawać 100 zł na szleki dla szczeniaka, który rośnie ;)

[quote name='lucky23']A mi już całkiem zniknęły.. wcześniej było xxxxxxxxx a teraz już jest zupełnie nie ma nic :/

Co sądzicie o obrożach z OhMyPet? Jak jakość? Chciałam zamówić od Taks, ale.. ma pełną skrzynkę..

Z OhMyPet jak dla Xeny obroża z tasiemką kosztuje 23 zł, u Taks obroża jak dla labradora kosztuje 20 zł.. (miałam kiedyś zamawiać dla psa babci :D), a z OhMyPet jak dla labka kosztuje 30 zł + przesyłka.. więc..

Jeszcze myślę nad obróżką z Kudłatego Art'u :D[/QUOTE]
Taks na razie ma problemy z internetem i problemy zdrowotne, będzie jak wszystko się unormuje i będzie ok.

[quote name='gops']Do mojego białasa zgniła zieleń czy brąz ? Kupuje mu obroże z haftem rasy , haft będzie żółty lub złoty tylko nie wiem jaki kolor całości wziąć .[/QUOTE]

brązowy :)

Posted

Klaudia Lusia ma szelki 1.5cm a z przodu 2cm i wyglada to okej, a jest mniejsza od Twoich ;)
tylko ze to norwegi
a no i omd nie ma opcji bez podszycia wiec dolicz sobie jeszcze pol cm podszycia :eviltong:

kiedys na zawodach widzialam na grzywku norwegi przerobione z tego najcienszego rogza. super to wygladalo :loveu:

Szura, mozesz pokazac Yukiego w szelach w całej okazalosci?? ślicznie mu w tym wszystkim <3

Posted

No to niech Taks zdrowieje :)
A z kudłatego artu nie zamówię raczej bo nie mają taśmy 1,5 cm ...

Kto / jaka osoba hand made ma taśmy 1,5 cm szerokośc?

Guest Olimpijka
Posted

[quote name='vege*']Juliusy radzę kupić jak pies przestanie rosnąć, bez sensu wydawać 100 zł na szleki dla szczeniaka, który rośnie ;)[/QUOTE]

Nie są regulowane? Mała urośnie już chyba nie za dużo.

Posted

Ok skoro wszyscy piszą brąz to spytam czy jest taka możliwość :) Swoją drogą jestem zaskoczona niską ceną za indywidualne zamówienie (nie mają na sklepie) firmy PITMAN .

Posted

[quote name='Olimpija']Nie są regulowane? Mała urośnie już chyba nie za dużo.[/QUOTE]
Mają regualcję, ale jednak ja bym wolała poczekać, a teraz kupić coś tańszego ;)

Posted

[quote name='Olimpija']Nie są regulowane? Mała urośnie już chyba nie za dużo.[/QUOTE]
Nawet jak są regulowane to sie nie opłaca brać dla szczeniaka..

Guest Olimpijka
Posted

Nigdzie tanich guardów nie widziałam :shake: