gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='BBeta']Pitmany się nie niszczą i nie brudzą? Nie zauważyłam :diabloti:[/QUOTE] serio Ci się niszczą ? tak jak inne obroże? bo u mnie pitman to najwytrzymalsza obroża zawsze była i na prawde musiała przejść dużo więcej niż inne żeby wyglądać jak one . brudzą się normlanie wiadomo ale po praniu były jak nowe. Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='majusa']My mamy i też sie tego obawiałam, ale tak jak napisała Rika to tylko cieniutki pasek z przodu i teraz jak widze w tym psa nie sadze zeby moglo go to w jakis sposob nadmiernie ogrzewac. W naszych ten pasek nie przylega ścisle do skory tak wiec cyrkulacja powietrza jest. Mysle ze takie norwegi podszyte z przodu minky grzeją napewno duzo mniej niz podszyta minky obroża.[/QUOTE] Dziękuję za odpowiedź :) Quote
BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='gops']serio Ci się niszczą ? tak jak inne obroże? bo u mnie pitman to najwytrzymalsza obroża zawsze była i na prawde musiała przejść dużo więcej niż inne żeby wyglądać jak one . brudzą się normlanie wiadomo ale po praniu były jak nowe.[/QUOTE] Nie twierdzę, że Pitman nie jest wytrzymały, wręcz przeciwnie, jest i to bardzo, ale każda obroża z biegiem czasu niszczy się i brudzi ;) I płowieje... :diabloti: Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='BBeta']Nie twierdzę, że Pitman nie jest wytrzymały, wręcz przeciwnie, jest i to bardzo, ale każda obroża z biegiem czasu niszczy się i brudzi ;) I płowieje... :diabloti:[/QUOTE] a no dla mnie to oczywiste :lol: chodziło mi właśnie o to że sa jednak wytrzymalsze niż inne . szkoda tylko że nie sa tak ładne . Quote
isabelle301 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='gops']serio Ci się niszczą ? tak jak inne obroże? bo u mnie pitman to najwytrzymalsza obroża zawsze była i na prawde musiała przejść dużo więcej niż inne żeby wyglądać jak one . brudzą się normlanie wiadomo ale po praniu były jak nowe.[/QUOTE] No niestety...Pittman jest do de pod względem wytrzymałości. U nas obroża wytrzymała całe 2 miesiące - a była używana tylko na wieczornych spacerach. Okucia zardzewiały już po pierwszej kąpieli, taśma zaraz zaczęłą się strzępić, a haft...lepiej nie mówić. Drugi raz nie dałabym nawet dychy za taki badziew... Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='isabelle301']No niestety...Pittman jest do de pod względem wytrzymałości. U nas obroża wytrzymała całe 2 miesiące - a była używana tylko na wieczornych spacerach. Okucia zardzewiały już po pierwszej kąpieli, taśma zaraz zaczęłą się strzępić, a haft...lepiej nie mówić. Drugi raz nie dałabym nawet dychy za taki badziew...[/QUOTE] pierwsze słysze żeby ktoś narzekał na wytrzymałość pitmana, ja miałam sporo od nich obróż i zawsze to były moje najmocniejsze obroże. ciekawe bo może coś sie już zmieniło . póki co mam od nich szelki taśmowe i skórzaną obroże i są ok , może zależy jak się trafi . z haftem też miałam i było ok i to było 3 lata temu . Quote
Adriana. Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Angi']zamówiłam szelki :lol:[/QUOTE] Które? Te z PSDD? Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Adzia123']Które? Te z PSDD?[/QUOTE] tak. :) [quote name='zahirka11']Angi jakie?;-)[/QUOTE] [url]http://pawsitivedog.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_06778ba5f4bc9c30d6502ab7c00ef539.jpg[/url] kurde, kusi mnie aby Alpinie zamówić obroże furkidzową w te owieczki... :P Quote
masdamerka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :) Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Tylko, że Alpina będzie miała zielone szelki... Chyba jednak poczekam :lol: Quote
omry Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='masdamerka']Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :)[/QUOTE] Nasza jest zaciśnięta maksymalnie zaraz na początku szyi, w razie jakby pies mi się chciał wywinąć. Tylko zaciśnięta chyba spełnia swoją rolę? Palce wkładam jak pies jest luzem, ale jak jest na napiętej smyczy to obroża dopasowuje się idealnie do szyi. Quote
Karro Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='masdamerka']Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :)[/QUOTE] Mi Cesar potrafił uciec z obroży, dlatego mam wyregulowane tak, że przy zaciśnięciu go nie poddusza, ale idealnie przylega do ciała. ;) Quote
motyleqq Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ja mam tak że jak pies jest na luźnej smyczy/bez smyczy to obroża nieco wisi, po zaciśnięciu jest po prostu dopasowana. ale moja Etna nigdy nie miała skłonności do wychodzenia z obroży Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='motyleqq']ja mam tak że jak pies jest na luźnej smyczy/bez smyczy to obroża nieco wisi, po zaciśnięciu jest po prostu dopasowana. ale moja Etna nigdy nie miała skłonności do wychodzenia z obroży[/QUOTE] Misia też tak ma. Nawet jak wyjdzie z obroży to nie ucieknie.. ;) Quote
gops Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ja mam wyregulowane tak że poddusza po zaciśnięciu . Quote
zahirka11 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi super te szelki;-) ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-( masdamerka ja mam obroże tak dopasowaną żeby po zaciśnięciu przylegała do szyi ale nie tak na maxa, mogę wsadzić na spokojnie palce ale właśnie moje psy nie wychodziły nigdy z obroży.;-) Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='zahirka11']Angi super te szelki;-) ja nie wiem jak wy to robicie że macie tyle tych rzeczy ja nawet jakbym chciała coś zamówić to rodzice się nie zgodzą:-( [/QUOTE] sama zbieram kasę na pierdołki dla psów, teraz mama mi tylko dołożyła na jedne szele bo by mi brakło .. ;) Już dawno miałam kupić szelki... Teraz tylko wygodne smycze i już nic nie kupuję :D Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) [quote name='masdamerka']Angi kup, kup :diabloti: Słodkich obroży nigdy za dużo :evil_lol: :loveu: A ja się przypomnę z moim wcześniejszym pytaniem - jak ciasno macie wyregulowane obroże półzaciskowe po zaciśnięciu? Tak że poddusza psa minimalnie, równo z obwodem szyi (przylegająca idealnie), tak jak normalna obroża (można włożyć 2 palce)? :)[/QUOTE] Ja mam idealnie przylegające do szyi. A tu Figa w nowym komplecie od PSDD. ][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/2030/4bc2ac62255b3fa6med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images39.fotosik.pl/2027/9fdd49a2e9ff002dmed.jpg[/IMG][/URL] A tu ten nieprofilowany zatrzask. W lupine tez mam nieprofilowany ale lezy inaczej: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images36.fotosik.pl/466/7ed64a55be356aa4med.jpg[/IMG][/URL] Myślę ze sprawę by załatwoło gdyby nie przekładali taśmy za ten wewnętrzny pręcik tylko za ten drugi (ostatni) albo przez dwa. Wtedy było by tak jak w lupine. Edited May 2, 2013 by majusa Quote
zahirka11 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-) Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='zahirka11']Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-)[/QUOTE] samemu można przelew zrobić, na poczcie :lol: Moi rodzice się nie wtrącają do tego co kupuję jeżeli sama sobie nazbieram kasę :D Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='zahirka11']Angi ale nawet jak sama sb uzbieram kase to i tak mi nie chcą zrobić przelewu bo po co mi tyle tych obroży:-P majusa super ten komplet ślicznie w nim Figa wygląda;-)[/QUOTE] Dzięki zahirka :) Jak byś się bardzo uparła to zawsze możesz iść na pocztę wypełnić druk do przelewu i tyle. O ile się nie mylę przelew na poczcie kosztuje 2,5zł. Quote
masdamerka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Angi']Teraz tylko wygodne smycze i już nic nie kupuję :D[/QUOTE] Każdy tak mówi..:evil_lol: majusa Figa prześlicznie wygląda w tej obróżce :loveu: Quote
majusa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Dzięki :loveu: ja też mimo tego zatrzasku jestem zadowolona. W koncu mamy komplet ktory bedzie nadawal sie do wody i nie bedzie bardzo szkoda. Tak wiec jeziora latem nie beda nam straszne. Jak ktoś byłby zainteresowany za 25mm/30-40cm obrożę zapłaciłam 15zł. Quote
Recommended Posts