angineuuka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Ja był brała pomarańczowe szele i niebieską obrożę :) Quote
C&B Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Buba w rogzie ;) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-6597LT-e6tI/UYDxrrbt1ZI/AAAAAAAAB6I/7OKvuY2LbJs/s640/P1690659.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-7dBasIYsFiw/UYDxzURGPLI/AAAAAAAAB64/alRkFYn9pgU/s640/P1690690.JPG[/IMG] Quote
majusa Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='motyleqq']tyle się narobiło tych firm szyjących, że nie wiem, co wybrać :evil_lol: planowałam szelki, ale już nie wiem, czy szelki czy obrożę ;) miały być guardy z DS z serii Twist, pomarańczowe, no ale waham się. dla tego pana który jeszcze na pewno nieco urośnie. help :placz:[/QUOTE] Piękny merlak:) Ja zdecydowanie wybrałabym szelki, po pierwsze wygodniejsze a po drugie bardziej będzie je widać ;) Jeśli nie możesz zdecydować sie czy niebieskie czy pomarańczowe, zawsze możesz poprosić DS o ozdobne przeszycie na guardach. Np niebieskie szele z pomarańczowym przeszyciem albo pomarańczowe z niebieskim. Wzoorów jest sporo do wyboru. tu przyklady: [IMG]http://i1112.photobucket.com/albums/k487/Dog-Style/tasiemkowe ozdobny haft/DSC07275_zps03f63a2a.jpg[/IMG] [B]C&B[/B]- słodziutka grzywka :) Rogz jak zawsze prezentuje się super , tylko ten karabinczyk od linki jakis gigantyczny:) Quote
Luzia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='gops']skoro 2,5cm według Ciebie to kołnierz lub 3cm to spoko :lol: nie napisałam że jej brzydko tylko że bez problemu mogłaby być szersza lepiej by było widać wzorek i obroże na psie a pies nie jest malutki więc spokojnie 2,5 może nosić . kupi szerszą przymierzy i następnym razem będzie wiedziała co woli na swoim psie . i to nie moda . Ania super Miyi pasują szelki :)[/QUOTE] Będzie kołnierzem jeśli założysz go psu z krótką szyją, tu nie chodzi o to że kołnierzem nazywam obrożę 5 cm, tylko taką która jest za szeroka na psie. Mój Pamir jest dość duży ( 53 w kłębie), a z obrożą 3 cm wygląda... hmmm powiem tak, mam jedną i nosze ją bardzo rzadko, tylko dlatego że jest miękka i dobrze nadaje się jak biega ze mną lub gdy jestem na rolkach, a i to nie zawsze. A jak inaczej to nazwać? Psu raczej nie jest wygodnie gdy obroża jest szerokości jego szyi Quote
omry Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='Luzia']A jak inaczej to nazwać? Psu raczej nie jest wygodnie gdy obroża jest szerokości jego szyi[/QUOTE] Jakoś mi się nie wydaje, żeby w przypadku psa majusi dodatkowe 0,5 cm sprawiały, że obroża będzie niczym kołnierz ortopedyczny. Również uważam, że obroże byłoby lepiej widać, ale w wersji 2 cm też wygląda bardzo fajnie :) Quote
Adriana. Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='motyleqq']tak, Teemo :) myślałam nad niebieskim pod kolor oka, ale wydaje mi się, że pomarańcz będzie bardziej widoczny. on jest i tak kudłaty i pewnie sporo mu w sierści zginie ;) może pomarańczowe szelki i niebieska obroża, albo na odwrót? :evil_lol: jeszcze się zastanawiam jaka szerokość? 2cm?[/QUOTE] A może np. szelki pomarańczowe podszyte czymś niebieskim, a obroża niebieska podszyta czymś pomarańczowym :lol:. Moja koleżanka miała kupować dla swoich dwóch psów komplety szelki+smycz, dla jednego zielone podszyte pianką pomarańczową, a dla drugiego pomarańczowe podszyte pianką zieloną. Myślę, że to może wyglądać całkiem fajnie. A co do szerokości to 2 lub 2,5 cm. Quote
gops Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 w przypadku psa Majusi obroża 2,5 a nawet 3cm wyglądałaby dobrze. i nie byłaby szerokości szyi psa.;) zamierzam jak mi się uda kupić na wystawie w sobote rogza z nitką wersje walącą po oczach(zielona lub żółta) dla młodego , 2,5cm :lol: dla suki niestety nie kupie bo 2cm to stanowczo za mało a 2,5 za duży obwód . Quote
gops Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='Unbelievable']3cm byłaby zdecydowanie za szeroka ;)[/QUOTE] możliwe, ciężko mi sobie to wyobrazić , 3 to na pewno już max. jak dobrze pamiętam miałaś dla Grama obroże rogza z łańcuszkiem ? a on ma białą szyje tak ? brudziła go mocno ? nie mogę znaleźć nie brudzącej obroży z łańcuszkiem :roll: Quote
Unbelievable Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='gops']możliwe, ciężko mi sobie to wyobrazić , 3 to na pewno już max. jak dobrze pamiętam miałaś dla Grama obroże rogza z łańcuszkiem ? a on ma białą szyje tak ? brudziła go mocno ? nie mogę znaleźć nie brudzącej obroży z łańcuszkiem :roll:[/QUOTE] miałam rogza i brudził strasznie, sucz miała furkidza ale nie zauważyłam, żeby brudziła Quote
angineuuka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 ja miałam furkidza z łańcuszkiem na białej suczy i nie zauważyłam, żeby brudził ;) Quote
gops Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='Unbelievable']miałam rogza i brudził strasznie, sucz miała furkidza ale nie zauważyłam, żeby brudziła[/QUOTE] ds też brudził a furkidz ma chyba te same łańcuszki .(Broom ma jednak inną sierść). no nic chyba muszę się pogodzić że nie znajde nie brudzącego łańcuszka. wielka szkoda furkidz się trochę boje z łańcuszkiem że będzie się prziecerał jak zaciski . Quote
omry Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Avril ma białą część szyi odbarwioną przez łańcuszki przy obrożach. Średnio to wygląda. Teraz kupiłam jej łańcuszek Trixie i już się boję :lol: Quote
rika Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='Luzia']Będzie kołnierzem jeśli założysz go psu z krótką szyją, tu nie chodzi o to że kołnierzem nazywam obrożę 5 cm, tylko taką która jest za szeroka na psie. Mój Pamir jest dość duży ( 53 w kłębie), a z obrożą 3 cm wygląda... hmmm powiem tak, mam jedną i nosze ją bardzo rzadko, tylko dlatego że jest miękka i dobrze nadaje się jak biega ze mną lub gdy jestem na rolkach, a i to nie zawsze. A jak inaczej to nazwać? Psu raczej nie jest wygodnie gdy obroża jest szerokości jego szyi[/QUOTE] Damon ma 37cm w kłębie, a w obroży 2,8cm wygląda całkiem dobrze :eviltong: Quote
gops Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 (edited) [quote name='omry']Avril ma białą część szyi odbarwioną przez łańcuszki przy obrożach. Średnio to wygląda. Teraz kupiłam jej łańcuszek Trixie i już się boję :lol:[/QUOTE] ja się już boję w ciemno kupować , po ostatnim odbarwieniu sierści prałam psa z 10 razy a i tak był ślad .. samo zeszło z czasem . tyle że mój ma całą białą szyje i z dwóch stron brudzi , jak idzie na smyczy z góry i z dołu jak jest luzem . Edited May 1, 2013 by gops Quote
motyleqq Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 dzięki za rady :) ta opcja z naszytym wzorkiem jest fajna. teraz nosi chyba 2cm i ledwo widać w tych kłakach, więc chyba wybiorę 2,5. ma jedną obróżkę w wyprawce, więc na początek zamówię szelki pomarańczowe, a za jakiś czas turkusową obrożę :) Quote
Jara Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='gops']Jara powedź mi proszę jaki to rozmiar szelek i ile długości ma Twoja bullka/lub bullek myli mnie trochę zawsze brak jajek ? chciałam mojemu kupić ale obawiałam się że przy dobrym rozmairze z przodu będą dużo za długie bo on taki krotki ;/ bardzo fajnie wyglądają czarne szelki na białym psie .- [/QUOTE] Szelki są w rozmiarze "M". Z tego co pamiętam Buła ma od karku do troszkę dalej niż nasada ogona 49-50cm. To są w końcu pierwsze porządne szelki, które nie kończą się tuż za łapami i nie obcierają. Quote
Nikita89 Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Merlak merlakowi nierówny, [B]motyleqq[/B], zazdroszczę jakiego kontrastowego merlaka :) Na moją niby wszystko pasuje i nic. Nigdy nie umiem dobrać tak, bym była zadowolona z połączenia z moją pleśnią [IMG]http://img836.imageshack.us/img836/9351/dsc0130u.png[/IMG] Activdog, czerwony polar, pomarańczowa taśma, zielony wzorek Sportowcom na stoku się podobało takie połaczenie, w każdym razie szelki bardzo dobrze widoczne na takim psie :) Quote
Smile of Red Witch Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='motyleqq'] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/826/38916246695149782396733.jpg/"][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/1224/38916246695149782396733.jpg[/IMG][/URL] [/QUOTE] A co to za śliczne cudeńko?? A ja mam smycz Juliusa i jestem z niej mega niezadowolona. Quote
a_niusia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 ja bym dla merlaka wlasnie nie brala pomaranczowych szelek tylko cytrynowe. obczajcie te tasme z ds. jest absolutnie sliczna!!!! i merlak by wygladal w niej mega. [url]https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM#5861832085206074290[/url] Quote
motyleqq Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='Nikita89']Merlak merlakowi nierówny, [B]motyleqq[/B], zazdroszczę jakiego kontrastowego merlaka :) Na moją niby wszystko pasuje i nic. Nigdy nie umiem dobrać tak, bym była zadowolona z połączenia z moją pleśnią Activdog, czerwony polar, pomarańczowa taśma, zielony wzorek Sportowcom na stoku się podobało takie połaczenie, w każdym razie szelki bardzo dobrze widoczne na takim psie :)[/QUOTE] dzięki :) Twój faktycznie zupełnie inny, jasny. ja właśnie obawiam się że kolor zginie w sierści i dlatego chcę coś wyrazistego :) [quote name='Smile of Red Witch']A co to za śliczne cudeńko?? [/QUOTE] to mudi, Vaffel Wartownik Wiatru :) [quote name='a_niusia']ja bym dla merlaka wlasnie nie brala pomaranczowych szelek tylko cytrynowe. obczajcie te tasme z ds. jest absolutnie sliczna!!!! i merlak by wygladal w niej mega. [URL]https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM#5861832085206074290[/URL][/QUOTE] nie kuś mnie! Quote
a_niusia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 KUP JA!!! serio lepsza niz pomaranczowa!!! i nie widzialam jeszcze, zeby ktos taka mial. Quote
angineuuka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 [quote name='a_niusia']KUP JA!!! serio lepsza niz pomaranczowa!!! i nie widzialam jeszcze, zeby ktos taka mial.[/QUOTE] żółty też by fajnie wyglądał! :) Quote
Recommended Posts