trabeska Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 (edited) Zrobiłam wczoraj półzacisk: taśma fioletowa 2,5cm, zieleń neonka 2cm [IMG]http://i50.tinypic.com/2wqtqqh.jpg[/IMG] na psie: [IMG]http://i46.tinypic.com/ivvf3c.jpg[/IMG] I mam zamiar zrobić identyczną obroże dla drugiego psa. ;) Edited February 24, 2013 by trabeska Quote
paulaa. Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [B]trabeska[/B] fajna obróżka, strasznie mi się podoba to połączenie zieleni z fioletem :loveu: Quote
gato Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='a_niusia']a czy te lupine combo mozna serio uzywac jako polzacisk i zwykla obroze i w kazdej opcji to sie sprawdza?[/QUOTE] Można, one mają dodatkowe kółko poza zaciskiem i można do niego dopiąć smycz. Czy to się sprawdza? Ja mam obrożę od Gadżeciaków z takim patentem i bardzo mi to odpowiada. W Lupinach zaciskowych nie odpowiada mi rodzaj zacisku (martingale) przy tak sztywnej taśmie i tworzy się dodatkowe kółko. Quote
trabeska Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='paulaa.'][B]trabeska[/B] fajna obróżka, strasznie mi się podoba to połączenie zieleni z fioletem :loveu:[/QUOTE] Dzięki, no mi właśnie też, dlatego musiałam coś wymyślić i zrobić jakąś obróżkę z połączeniem tych kolorów :razz: Quote
Kasi i Lena Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Nie każde martingale lupine odstaje. Zależy od taśmy które są różne. Moje psy mają 4 takie obroże dwie są z fajnej mięciutkiej taśmy dwie sztywne. Jedynym plusem tych sztywnych jest to że są praktycznie nie do zajechania :) Miękkie się mechacą z czasem. Quote
majusa Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='chrupcia']patgrzyłam na te lupinki, ale wszystkie wzorki jak mi sie podobają są rozmiarowo za duże, albo za mało :( tak więc odpada, do zamówienia głównie biorę pod uwagę dogstyle, pawsitivedog, furkidz, manufaktura miauHau[/QUOTE] No ja włąsnie też miałam ten problem ale skusiłam sie na ta lupine w promocji. Co prawda nie moj wzorek ale i tak kiedys chcialam Figurce kupic cos babskiego.....wiec zamiast czerwonego RD zamowilam rozowa lupine :P Quote
majusa Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='a_niusia']a czy te lupine combo mozna serio uzywac jako polzacisk i zwykla obroze i w kazdej opcji to sie sprawdza?[/QUOTE] No własnie tez jestem ciekawa. Nie byłam do konca przekonana wiec zamówiłam zatrzask:roll: ale moze akurat sie sprawdza....:hmmmm: Quote
omry Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Mógłby mi ktoś poradzić, gdzie znajdę fajne łańcuszki? Quote
gops Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='omry']Mógłby mi ktoś poradzić, gdzie znajdę fajne łańcuszki?[/QUOTE] fajne? na allegro jest największy wybór są potrójne, podwójne, pojedyńcze cienkie i grubsze :) krowie . na paskach , na zacisk , ostatanio szukałam krowiego sprengera i widziałam chyba każdy mozliwy łańcuszek . Quote
omry Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='gops']fajne? na allegro jest największy wybór są potrójne, podwójne, pojedyńcze cienkie i grubsze :) krowie . na paskach , na zacisk , ostatanio szukałam krowiego sprengera i widziałam chyba każdy mozliwy łańcuszek .[/QUOTE] No fajne, znaczy mocne i porządne :evil_lol: Dzięki, szukam na All. Quote
gato Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Nie każde martingale lupine odstaje. Zależy od taśmy które są różne. Moje psy mają 4 takie obroże dwie są z fajnej mięciutkiej taśmy dwie sztywne. Jedynym plusem tych sztywnych jest to że są praktycznie nie do zajechania :) Miękkie się mechacą z czasem.[/QUOTE] A to tego nie wiedziałam - wszystkie zaciski tej firmy, które do tej pory widziałam, tak wyglądały, więc stąd wniosek. Ja też nie przepadam za tym rodzajem zacisku w ogóle i unikam go jak ognia, jeśli ma być wykonany z materiału. Tak czy siak Lupine mam na razie jednego, i dopiero czekam na drugiego, ale z zatrzaskiem ;) . Quote
gops Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='omry']No fajne, znaczy mocne i porządne :evil_lol: Dzięki, szukam na All.[/QUOTE] podobno łańcuszki są niezniszczalne :diabloti: co się przejmujesz :p [URL="http://i887.photobucket.com/albums/ac75/Carmelek/fotki%20aparat/DSCN0192_zps1db4c64c.jpg"]http://i887.photobucket.com/albums/ac75/Carmelek/fotki%20aparat/DSCN0192_zps1db4c64c.jpg[/URL] Quote
Marta_Ares Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='gops']podobno łańcuszki są niezniszczalne :diabloti: co się przejmujesz :p [URL]http://i887.photobucket.com/albums/ac75/Carmelek/fotki aparat/DSCN0192_zps1db4c64c.jpg[/URL][/QUOTE] łańcuszek na zdjęciu z tego co widzę nie jest zgrzewany, więc nie ma co się dziwić :eviltong: jaki pies go zerwał?? Quote
gops Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Marta_Ares']łańcuszek na zdjęciu z tego co widzę nie jest zgrzewany, więc nie ma co się dziwić :eviltong: jaki pies go zerwał??[/QUOTE] nie wiem bo to nie mój :lol: przeglądałam jakąś bokserową galeryjke i znalazłam :) i tak mi się przypomniało jak mi ktoś nie wierzył że mix labka znajomych zerwał dławik(widziałam ten dławik w 2 częściach) ;) ja kupiłam młodego łańcuch krowi sprengera oczywiście zgrzewany jest i ten pewnie mogę nazwac niezniszczalnym . i dlatego nie kupie tańszego łańcuszka ani kolczatki bo różnie bywa. Quote
Marta_Ares Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 zauważyłam, ze często to też kwestia rozmiaru, te mniejsze/ drobniejsze są nie zgrzewane, miałam kiedyś taki to ciężko kombinerkami było rozgiąć to oczko, dlatego pytałam jaki pies to rozwalił i się przy okazji nie poddusił na tym ;) Quote
zahirka11 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 mówcie co chcecie ale taki dławik rok temu zerwał mój sznaucer mini. co prawda był dosyć cienki i niezgrzewany ale i tak jak chciałam zagiąć oczko kombinerkami nie dałam rady:D Quote
MakeBelieve Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Marta, robicie te smycze plecione cieńsze i delikatniejsze, z mniejszej ilości sznurku? Na jeden kolor. Quote
snuszak Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 a ja zamówiłam sobie właśnie takiego hamiltona do ściorania wiosną po błocie :) [url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=338362612940205&set=a.274545892655211.58873.264460710330396&type=1&theater[/url] cena promocyjna więc akurat nie będzie szkoda na ciężkie warunki terenowe ciekawi mnie bardzo czy nowy profil działalności activdoga też będzie nastawiony na psie akcesoria, bo wychodziło im to bardzo fajnie :) coś wiecie może? Quote
Marta_Ares Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='MakeBelieve']Marta, robicie te smycze plecione cieńsze i delikatniejsze, z mniejszej ilości sznurku? Na jeden kolor.[/QUOTE] dałoby radę, ale nie mamy okuć do tego :) Quote
Molowe Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 a ja pytałam już jakiś czas temu czy będą te smycze pojedyncze nieprzepinane i kiedy można się spodziewać nowych kolorów linek,wiadomo już coś ? :) Quote
Marta_Ares Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Molowe']a ja pytałam już jakiś czas temu czy będą te smycze pojedyncze nieprzepinane i kiedy można się spodziewać nowych kolorów linek,wiadomo już coś ? :)[/QUOTE] w tym samym momencie odpisałam na PW :) prawdopodobnie nowe kolory będą w przyszłym tygodniu Quote
AnIeLa Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='a_niusia']a czy te lupine combo mozna serio uzywac jako polzacisk i zwykla obroze i w kazdej opcji to sie sprawdza?[/QUOTE] Nie mam takiego lupine ale mam obroże od taks, które można używać i jako półzacisk i jako zwykłą obroże, na tej samej zasadzie dodatkowe kółko. Quote
Litterka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='AnIeLa']Nie mam takiego lupine ale mam obroże od taks, które można używać i jako półzacisk i jako zwykłą obroże, na tej samej zasadzie dodatkowe kółko.[/QUOTE] Skoro w półzacisku trzecie (dodatkowe) kółko służy do ograniczenia zacisku, żeby się o co miało zatrzymać kółko, poruszające się po części półzaciskowej, to co w opcji "dwufunkcyjnej" obroży jest takiego wyjątkowego? Przecież to wynika z samej konstrukcji takiej obroży. Tak naprawdę półzacisk "dwufunkcyjny" powinien mieć jeszcze klamrę. O, już wiem, może takie hand-made'y będę szyła? Proszę nie wykorzystywać tego pomysłu. Quote
masdamerka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [B]Litterka [/B]pomysł już wykorzystany przez MiauHau (wiem, zniszczyłam Twoje plany i marzenia :evil_lol:) :) [URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=481805318532310&set=pb.439027042810138.-2207520000.1361734867&type=3&theater[/URL] Quote
anostek Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='masdamerka'][B]Litterka [/B]pomysł już wykorzystany przez MiauHau (wiem, zniszczyłam Twoje plany i marzenia :evil_lol:) :) [URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=481805318532310&set=pb.439027042810138.-2207520000.1361734867&type=3&theater[/URL][/QUOTE] Przed miauhau bylo wiele innych firm, które od dawna szyja takie obroze :) Quote
Recommended Posts