*Monia* Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Marta_Ares']przeciez na takiej smyczy nie nauczy sie chodzic na luznej smyczy [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_Eyecrazy.gif[/IMG][/QUOTE] Właśnie to miałam napisać ;). Amortyzatory są do ciągnięcia a nie luźnych spacerów. Jak sama nazwa mówi - amortyzują nagłe pociągnięcia. Jak chcesz nauczyć ciągania to ok. Quote
taxelina Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='Marta_Ares']przeciez na takiej smyczy nie nauczy sie chodzic na luznej smyczy :crazyeye:[/QUOTE] Ale kto powiedzial ze ona ma sie uczyc na tej smyczy? w nocy macie chyba problemy z czytaniem. ona sie nie ma uczyc tylko np przy cieczce ma miec mozliwosc dluzszej smyczy bez szansy na zerwanie sie flexi... Quote
taxelina Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='zaba14']to kup może fleci dla wiekszych ras...[/QUOTE] ale juz tlumaczylam ze nie chce miec flexi, a dla wiekszysz ras bedzie miec wieksza czesc do trzymania i wcale nie bedzie wygodniej. Quote
zaba14 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 jak tam chcesz i tak zrobisz jak uważasz :) tyle osob juz pisalo że pomysł średni ;) kupisz to dasz znać jak się sprawuje .. Quote
taxelina Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='zaba14']jak tam chcesz i tak zrobisz jak uważasz :) tyle osob juz pisalo że pomysł średni ;) kupisz to dasz znać jak się sprawuje ..[/QUOTE] Tylko ze ja juz kupilam. wiekszy rozmiar tamtej i za godzine bede dzownic dowiedziec sie kiedy mniejszy rozmiar bedzie dostepny Quote
diabelkowa Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 mojej smyczy tez nikt nie skomentowal jejku najprostrze rozwiazanie deer byloby gdybys kupila zwykla 10 metrowke i zwijala recznie skoro masz takie fobie na punktcie smyczy automatycznej, a co do szelek to guzik prawda, znam pelno jajnikow w szelach i jakos nie maja odstajacych lokci, rownie dobrze ja moge mowic ze moj pies tez nie moglby szelek nosic... Ma bardzo krotkie lapy i jest dlugi jak jamnik tyle ze w wiekszej wersji Quote
taxelina Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='diabelkowa']mojej smyczy tez nikt nie skomentowal jejku najprostrze rozwiazanie deer byloby gdybys kupila zwykla 10 metrowke i zwijala recznie skoro masz takie fobie na punktcie smyczy automatycznej, a co do szelek to guzik prawda, znam pelno jajnikow w szelach i jakos nie maja odstajacych lokci, rownie dobrze ja moge mowic ze moj pies tez nie moglby szelek nosic... Ma bardzo krotkie lapy i jest dlugi jak jamnik tyle ze w wiekszej wersji[/QUOTE] nie mam fobi tylko sama juz sie z tym spotkalam i na watku automatycznych tez ludzie o tym pisza ze sie zrywa im linka. 10 metrowej linki nie bede miec na zwykle spacery - tez pisalam czemu w szelkach nie tylko chodzi o lapy ale obciazenie i nienaturalny sposob dla jamnika Quote
diabelkowa Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 To co robisz, zeby wzmocnic miesnie grzbietu przy kregoslupie zeby bylo naturalnie dla jamnika? masz stare jeszcze z telefonu zdjecia jamnika w bardzo naturalnej pozycji ;P [IMG]http://img714.imageshack.us/img714/1696/060709193407.jpg[/IMG] Quote
BullWest Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jaaa nie było mnie 12 godzin na forum, a tu siedem stron ([FONT=Arial][SIZE=1]i ostrzeżenie od Chefrenkowej[/SIZE][/FONT][FONT=Arial]:diabloti:[/FONT]). Ja się tam na tych amortyzatorach nie znam, ale flexi mam i polecam. Co do szeli panuje taka teoria wśrod hodowcow bulw, że psy wystawowe nie powinny nosić szelek w młodym wieku, bo to powoduje odstające łokcie. Natomiast pies, ktory nie jest wystawiany może praktycznie chodzić w czym chce, bo odstające łokcie nie są żadnym problemem to tylko sprawa kosmetyczna. A teraz mnie naszyły wątpliwości lepiej komplet Rogza czy Red Dingo dla bulwiszcza? Quote
BullWest Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ktoś tu mowił o Wozie- fakt firma w pełni profesjonalna, my też dostawaliśmy fakturki VAT i płyty CD w każdym zamowieniu. Poka poka ten swoj komplecik Quote
BullWest Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Trzeci post z rzędu, ale nie mogę edytować: widzieliście, że w Zooplusie są np. szele M-ki Circadelic, a na stronie RD.bazarek ich nie maaaa, wiecie gdzie jeszcze można dostać RD? Quote
zaba14 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 jakos nie chce mi sie wierzyc w te odsające łokcie u jakiej kolwiek rasy :) szelki trzeba UMIEĆ dobrze dopasować do psa.. zreszta jak szelki złe, to i obroża nie dobra bo może uszkodzić szczeniakowi krtań... :o w koncu ani obroża ani szelki dla psa są nienaturalne :) Quote
gops Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 9 stron!! wiosna przyszla to pisac zaczelyscie ;D co do szelek slyszalam ze u sczeniakow tak , moga byc po nich jakies problemu ale u doroslych psow zadnych tymbardziej jesli chodzi o gaurdy Quote
Agnes Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 A ja slyszalam, ze u szczeniakow to tez bajki ;) deer wg mnie to linka i porzadna nauka komend! Od poczatku, od podstaw bez drugiego psa, uczysz przywolywania i potem po malu rezygnujesz z linki nie ma innej opcji. Ale to nie temat na ten watek. Bo takie kombinacje jakie chcesz zastosowac do niczego nie doprowadza, ani pies sie nie wybiega - 3,5 m na rozciagnietej tak? To co to jest? Ani nie nauczy sie przychodzic na zawolanie. Bez sensu... Ja swoja uczylam 6 lat....6 lat...a i tak ciagle chodze ze smakami, czasami linka dla przypomnienia, flexi uzywam do lasu jak spuscic nie moge - i wez pod uwage, ze zwykla smycz tez sie moze zerwac, kazdy produkt moze ulec zniszczeniu, no tak juz jest ;) Quote
taxelina Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ale mi nie chodzi o nauke komend bo to ma umie bez smyczy tylko o mozliwosc dluzszego spaceru tam gdzie NIE moge spuscic. ona umie przychodzic na zawolanie ale suki podczas cieczki albo w lesie jak jest zakaz spuszczania nie spusze, prawda? Quote
vpassione Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Unbelievable, jak sobie wyobrażasz skrócenie tej skórzanej smyczy? Jakby miał mi to szewc zrobić, to skasowałby mnie więcej niż smyczka jest warta. Sama nie jestem w stanie tego zrobić - co innego gdyby to taśma była. [quote name='deer_1987']Ale mi nie chodzi o nauke komend bo to ma umie bez smyczy tylko o mozliwosc dluzszego spaceru tam gdzie NIE moge spuscic. ona umie przychodzic na zawolanie ale suki podczas cieczki albo w lesie jak jest zakaz spuszczania nie spusze, prawda?[/QUOTE] Prawda, ale co w takiej sytuacji daje Ci amortyzator? Jeszcze używany z obrożą? On przy mocniejszym pociągnięciu trochę się rozciąga, w przypadku podpięcia psa pod rower ani osoba na rowerze, ani on, nie odczuwa dyskomfortu przy szarpnięciach. Quote
Unbelievable Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='vpassione']Unbelievable, jak sobie wyobrażasz skrócenie tej skórzanej smyczy? Jakby miał mi to szewc zrobić, to skasowałby mnie więcej niż smyczka jest warta. Sama nie jestem w stanie tego zrobić - co innego gdyby to taśma była. .[/QUOTE] od strony uchwytu odciąć ile się chce i normalnie zszyć, możnaby chyba nawet przesunąć to metalowe i ukryć łączenie(o ile nie jest jakoś strasznie mocno ściśnięte) Quote
Chantell Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [img]http://lh5.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S7IJF0qLKZI/AAAAAAAAEPY/n__xhHhLXyI/_DSC3773.JPG[/img] od Marty gratis :loveu: [img]http://lh6.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S7IJQjZ10VI/AAAAAAAAEPc/XnLkWEQzjDg/s512/_DSC3788.JPG[/img] Taksowe :loveu: [img]http://lh6.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S7IJWXb660I/AAAAAAAAEPg/FCIJ-Ih3Jkc/s720/_DSC3794.JPG[/img] Taksowe :loveu: [img]http://lh6.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S7IJi69QfAI/AAAAAAAAEPk/rWejDMFWsB8/s912/DSC03948.JPG[/img] i smyczki także od Taks. z ozdobną naszywką, a druga odblaskowa :loveu: no i jeszcze został do obfocenia lupin, smycz z amortyzatorem i pas... Quote
Chantell Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [IMG]http://img.bazarek.pl/28044/5315/129228/250_81519913349ca885d30a49.JPG[/IMG] [img]http://img.bazarek.pl/28044/5315/129219/250_61332767249ca89f9ccd05.JPG[/img] NOWE L ,06m 2,5cm szer. Hibiscus blue i Pawprints purple jakby co, to PW :) Quote
vpassione Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='Unbelievable']od strony uchwytu odciąć ile się chce i normalnie zszyć, możnaby chyba nawet przesunąć to metalowe i ukryć łączenie(o ile nie jest jakoś strasznie mocno ściśnięte)[/QUOTE] Te metalowe jest przy smyczy szer 6 mm, a ja muszę mieć 8-10, z nitami. Zszycia ręcznie sobie nie wyobrażam, bo wtedy wytrzymałość wypada dość miernie. Wybredna jestem :P Quote
BullWest Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='Marta_Ares']oczywiście :diabloti:[/QUOTE] Kurde, miałaś powiedzieć, że nieee:razz: Czy ktoś ma jakiś wymienny karabińczyk z RD? Quote
Unbelievable Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='vpassione']Te metalowe jest przy smyczy szer 6 mm, a ja muszę mieć 8-10, z nitami. Zszycia ręcznie sobie nie wyobrażam, bo wtedy wytrzymałość wypada dość miernie. Wybredna jestem :P[/QUOTE] właśnie widzę :evil_lol: za taką kasę to bym brała i nie wybrzydzała :evil_lol: Quote
Kinia Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Gdzie można kupić możliwie najzwyklejszą. długą smycz okrągłą? Tylko grubość powyżej 1cm. Potrzebuje do przeciągania się z psem;) Quote
Recommended Posts