Diana S Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']Na specjalne zamówienie uszyć możemy praktycznie wszystko, tak na codzien nie :-) Ale jesli jesteś zainteresowana - zapraszamy: priv lub FB :-) (Fb łatwiej, bo tam się skrzynka nie zapycha ;-) )[/QUOTE] Dobrze, odezwie sie na fb ;) Quote
Rinuś Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [I][B]ja właśnie oszalałam na punkcie kotecków :loveu:[/B][/I] [url]http://www.annalotowska.pl/miauhau/galeria_obrozy/slides/_MG_1092.jpg[/url] Quote
gops Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 na urodziny młodego kupiłam sobie :evil_lol: szelki rogza xl i mogę napisać że to co piszą w necie chodzi o wymiary jak zwykle jest nie prawdą , wymiary są sporo mniejsze niż podane przez producenta i idealnie leżą na staffiku . Quote
kkanarekk Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 ja właśnie szykuję się do zakupu obroży dla mojej Guni :) i nie wiem którą, może doradzicie. [IMG]http://img1.etsystatic.com/003/0/6079187/il_570xN.374338581_8dkx.jpg[/IMG] [IMG]http://img1.etsystatic.com/000/0/6079187/il_570xN.323123949.jpg[/IMG] Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Maupa4']Jest też: fioletowa, niebieska i czarna ;) Edit Jest też biała i kremowa ... :diabloti:[/QUOTE] Wiem o czym mówisz, ale wydaje mi się, że to jednak nie jest dokładnie ta taśma co u nas ;-) Wzór jest nieco inny, no i szerokość ;-) Quote
gops Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 kkanarekk jaka cena za te cuda? wedlug mnie pierwsza ,to royal style? czy jakos tak ? Quote
omry Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 mańka, a gdzie te tasiemki mogę zobaczyć? Gamoń jestem i widzę tylko tkaniny :evil_lol: Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='omry']mańka, a gdzie te tasiemki mogę zobaczyć? Gamoń jestem i widzę tylko tkaniny :evil_lol:[/QUOTE] Nie gamoń, tylko jeszcze nie zaktualizowaliśmy strony ;-) P Postaram się to ogarnąć w weekend, póki co są tylko "robocze" wzorniki - lecą linki na priv :-) Quote
kkanarekk Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Gops mnie tez bardziej ta 1 ;) to Oli collars z Kanady . Są dość drogie ale muszę mieć jedną:) Gunia dostanie prezent :) Quote
omry Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']Nie gamoń, tylko jeszcze nie zaktualizowaliśmy strony ;-) P Postaram się to ogarnąć w weekend, póki co są tylko "robocze" wzorniki - lecą linki na priv :-)[/QUOTE] mam prośbę, możesz opróżnić skrzynkę? :lol: Quote
Maupa4 Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']Wiem o czym mówisz, ale wydaje mi się, że to jednak nie jest dokładnie ta taśma co u nas ;-) Wzór jest nieco inny, no i szerokość ;-)[/QUOTE] Nie upieram się - bo jest jeszcze malinowa ale szerokośc zdecydowanie nie Wasza ;) Ale Wasza to chyba w trzech kolorach jest ? Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Maupa4']Nie upieram się - bo jest jeszcze malinowa ale szerokośc zdecydowanie nie Wasza ;) Ale Wasza to chyba w trzech kolorach jest ?[/QUOTE] Tak, z tego co wiem jest jeszcze właśnie biała lub kremowa - tylko, że to taki średnio praktyczny kolor do uzytkowania... ;-) Quote
AnIeLa Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Informacja dla taksolubnych wyrobów- taks wystawiła dziś bazarek. :) Quote
Maupa4 Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']Tak, z tego co wiem jest jeszcze właśnie biała lub kremowa -[B] tylko, że to taki średnio praktyczny kolor do uzytkowania[/B]... ;-)[/QUOTE] Własnie - chyba nikt jeszcze nigdy "nie popełnił" obroży z duuużą ilością jasnego ... :hmmmm: ;) Chociaz "bałwanki" od taks i DS były/są kremowe. U nas niezszargane - a po praniu jak nowe :) Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Maupa4']Własnie - chyba nikt jeszcze nigdy "nie popełnił" obroży z duuużą ilością jasnego ... :hmmmm: ;) Chociaz "bałwanki" od taks i DS były/są kremowe. U nas niezszargane - a po praniu jak nowe :)[/QUOTE] Szczerze powiedziawszy ja nie jestem przekonana - możliwe, że to zależy od tego, jaki się tryb życia ma i jak psi życie wygląda ;-) Jakby na moje takie jasne bałwanki założyć, a potem codziennie prać (bo tak byłoby trzeba - codziennie łąka/las, praktycznie codziennie rzeka - również teraz)... to obawiam się, że po 2 tygodniach byłaby kicha z bałwanków ;-) (podejrzewam, że zwyczajnie by kolor zmieniły ;-) ) Quote
Maupa4 Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']Szczerze powiedziawszy ja nie jestem przekonana - [B]możliwe, że to zależy od tego, jaki się tryb życia ma i jak psi życie wygląda ;-)[/B] Jakby na moje takie jasne bałwanki założyć, a potem codziennie prać (bo tak byłoby trzeba - codziennie łąka/las, praktycznie codziennie rzeka - również teraz)... to obawiam się, że po 2 tygodniach byłaby kicha z bałwanków ;-) (podejrzewam, że zwyczajnie by kolor zmieniły ;-) )[/QUOTE] Pewnie tak ;) Moje zdecydowanie do kanapowców nie należą chociaż powinny ;) U nas niestety zdecydowanie nie sprawdziły sie "cottonki" - śliczne ale tylko do oglądania. :placz: Dla nas tylko: taśma, taśma, taśma i to na szeroko i na grubo :roll: Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Maupa4']Pewnie tak ;) Moje zdecydowanie do kanapowców nie należą chociaż powinny ;) U nas niestety zdecydowanie nie sprawdziły sie "cottonki" - śliczne ale tylko do oglądania. :placz: Dla nas tylko: taśma, taśma, taśma i to na szeroko i na grubo :roll:[/QUOTE] Co to są "cottonki"? :> Quote
Maupa4 Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']Co to są "cottonki"? :>[/QUOTE] [quote name='AnIeLa']Przybyły prosiaki :multi: Super są :) [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/610/dsc0609rh.jpg[/IMG][/QUOTE] ;) Czyli te "materiałowe". Cotton - bawełna, ribbon - tasiemka. Ribbonki, cottonki ;) Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 O masakra, wolno kapuję :oops: Ja szczerze mówiac nie widzę różnicy w użytkowaniu jednych i drugich - z bawelnianych jedynie łatwiej sprać brud, w taśmę strasznie sie wbija :diabloti: Quote
AnIeLa Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_']O masakra, wolno kapuję :oops:[/QUOTE] Cottonki i ribbonki to serie obróżek firmy Dog Style. Więc nazwa nie musi być ogólnie znana i rozumiana. :) Quote
Maupa4 Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='mańka_'] Ja szczerze mówiac nie widzę różnicy w użytkowaniu jednych i drugich -[B] z bawelnianych jedynie łatwiej sprać brud[/B], w taśmę strasznie sie wbija :diabloti:[/QUOTE] A jak z trwałością "koloru" ? Quote
Maupa4 Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 [quote name='AnIeLa']Cottonki i ribbonki to serie obróżek firmy Dog Style. Więc nazwa nie musi być ogólnie znana i rozumiana. :)[/QUOTE] Tak - ale jakby nie było to wszystko zaczęło się od Marty - prawda ? Quote
AnIeLa Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Maupa4']Tak - ale jakby nie było to wszystko zaczęło się od Marty - prawda ?[/QUOTE] Ale co się zaczęło od Marty ? Tasiemki zaczęły się od ActivDog a materiałowe od furkidz nie licząc taks która czyje obróżki z materiału już dłuuuugo. :) Quote
mańka_ Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Maupa4']A jak z trwałością "koloru" ?[/QUOTE] jeśli chcesz, to mogę Ci wysłać na priv fotki naszych obróż - wzór w prosiaki i wzór w błękitne sówki; użytkowane jak mówie, noszone bez przerwy przez 2 berny ;-) nie zauważyłam blaknięcia koloru - wcześniej faktycznie: pierwszą obrożę, którą uszyłam, miałam z tkaniny zakupionej w zwykłej hurtowni tkanin - ot tak, na próbę; obroża po 3-4 praniach była po prostu brzydka - ani to koloru już nie miało, ani wzory widoczne za bardzo nie były; te których używamy mam wrażenie, że są znaaacznie trwalsze :-) Quote
Recommended Posts