Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilith27 napisał(a):
jak zwykle pokręciłam.............:shake:
Lusi potrzebne są pieniązki na karmę z tego co zrozumiałam
dorzucę ją do listy bazarku

No i tak czy siak podrzuciłam i podrzucę!:lol:

Posted

Z tymi pieniążkami na szczepienia to nie pożar, bo najpierw musi mi sie udac "włożyc" Lusię do samochodu a ona mała nie jest. Dzisiaj udało mi się obejrzec brzuszek Lusi. Rana po sterylce pięknie sie zagoiła. Szew jest pięknie płaski i zadziwiająco krótki. Brawo dla lekarza który to robił bo ja niejedno już widziałam w tym temacie. Sprawdza się powiedzenie - trening czyni mistrza. Jeszcze raz brawo. Dzisiaj też udało mi się wyczesac chyba ostatnie brudne dredy. Lusia boi się chodzic po śliskiej dla niej podłodze ale widzę, że pomału się przełamuje.

Posted

[quote name='AnnaA']Z tymi pieniążkami na szczepienia to nie pożar, bo najpierw musi mi sie udac "włożyc" Lusię do samochodu a ona mała nie jest. Dzisiaj udało mi się obejrzec brzuszek Lusi. Rana po sterylce pięknie sie zagoiła. Szew jest pięknie płaski i zadziwiająco krótki. Brawo dla lekarza który to robił bo ja niejedno już widziałam w tym temacie. Sprawdza się powiedzenie - trening czyni mistrza. Jeszcze raz brawo. Dzisiaj też udało mi się wyczesac chyba ostatnie brudne dredy. Lusia boi się chodzic po śliskiej dla niej podłodze ale widzę, że pomału się przełamuje.

Lusia jest wielkim psiakiem,a one często intuicyjnie unikają śliskich powierzchni...a nad to brak jej było doświadczeń z tym związanych...
Anno...dzięki,ze pozwalasz jej spokojnie dochodzić do normalności!:loveu:

Posted

AnnaA napisał(a):
Już postaram się wyjaśnic. Lusia przyjechała z 15 kg workiem karmy i na dzień dzisiejszy jest jeszcze poinad połowa worka. Dostaje dziennie ok 400g w dwu ratach. Ja staram się poprostu zabezpieczyc przyszłośc i stąd to rozglądanie się za w miarę tanią suchąm karmą. A może macie dziewczyny jakieś inne propozycje w tym względzie. Ja się dostosuję. Jestem zmotoryzowana i mogę kupic karmę w suprmarkecie - podsuńcie mi tylko pomysł jaką. Tak jak pisałam moje psy jedzą tę BCG Classig Dog tylko, że dla psów starszych. Nie wiem czym karmic Lusię, żeby troszkę przytyła.

Dziewczyny jaką znacie dobrą karmę, tak pod kątem Lusi?

AnnaA napisał(a):
Nie widzę wątku Pyzy iTiny.

Aniu, na 1 stronie wątku Sunie z Jedlanki są linki do wątków trzech suniek. Dla mnie to też było zagadką, ale już rozumiem ( dzięki Lilith :loveu: ) jak to się dzieje że ostatnio znalazłam wątek Lusi na 14 stronie. Im więcej piszemy na danym wątku tym wyżej on się znajduje.

lilith27 napisał(a):
Ola
jeśli coś napiszesz szybciutko
wątek wsykoczy na pierwszą stronę
wątki układane są chronolicznie, według postów
jeśli ktoś napisze po tobie w innym wątku jakich post
ten drugi wątek wskoczy na miejsce przezd Lusią i lusia za jakiś czas spadnie na stronę dalszą
stąd podnosi się wątki

(...)

Posted

Skopiowane z wątku 3 suniek:

[quote name='AnnaA']A ja w sprawie karmy dla Lusi. Na www.telekarma.pl znalazłam chyba najtańszą możliwą karmę firmy BCG Classig Dog w cenie 2x15kg w cenie 159 zł. Karmę tej firmy je moja Kora od ponad dwu lat i dobrze jej to służy. Przywożą bezpłatnie do domu. Zdecydujcie co mam zrobic, bo Lusi apetyt dopisuje. A z tym wątkiem Lusi to w dalszym ciągu nic nie kumam.

Posted

AnnaA napisał(a):
Z tymi pieniążkami na szczepienia to nie pożar, bo najpierw musi mi sie udac "włożyc" Lusię do samochodu a ona mała nie jest.

Aniu, z wkładaniem Lusi do samochodu problemu nie ma. Jak sama już wiesz to łagodna suńka. Dziewczyny nie miały problemu z włożeniem jej do samochodu kiedy łapały sunie, ja też w schronisku po prostu wzięłam ją na rączki. Rozumiem jednak że nie chcesz niczego robić na siłę i że chcesz dać przestrzeń Lusieńce żeby poczuła się bezpiecznie.

Posted

Kochane dogomaniaczki! Ponawiam swoją prośbę o zrobienie wątku Lusi - wchodzenie do jej temetu poprzez banerek bardzo utrudnia obserwację jej wątku, nie mówiąc już o tym, że napewno zmniejsza jej szansę na adopcję. Wchodząc poprzez banerek zawsze trafia się na pierwszą stronę wątku i trzeba iśc do ostatniej. Nie można też obserwowac na stronie "wątkowej" czy są jakieś nowości. PROSZĘ!

Posted

[quote name='AnnaA']Kochane dogomaniaczki! Ponawiam swoją prośbę o zrobienie wątku Lusi - wchodzenie do jej temetu poprzez banerek bardzo utrudnia obserwację jej wątku, nie mówiąc już o tym, że napewno zmniejsza jej szansę na adopcję. Wchodząc poprzez banerek zawsze trafia się na pierwszą stronę wątku i trzeba iśc do ostatniej. Nie można też obserwowac na stronie "wątkowej" czy są jakieś nowości. PROSZĘ!

Kochana Aniu,

Lusieńka jest na forum ogólnym, teraz jest na pierwszej stronie, Psy do adopcji / znalezione - Dogomania Forum

Posted

Jesteśmy po pierwszej wizycie u pani wet. Lusia waży 33 kg. została zaszczepiona na wściekliznę, pozostałe szczepienia za tydzień. Lusia dostała też książeczkę. Żeby nie było za dobrze, Lusia od dzisiejszego śniadania straciła apetyt. Odnoszę wrażenie, że czapi przestało jej smakowac, że jest dla niej za twarde. Pani wet.oceniła jej wiek na ok.5 lat z tym, że trudno o dokładną ocenę bo nie wiadomo czym się żywiła - ma starte przednie zęby. Trochę się martwię tą niechęcią do jedzenia bo będzie keszcze chudsza. Jutro zaproponuję jej jedzenie moich psów ale ono jest leith. A może wymieszam?

Posted

[quote name='AnnaA']Kochane dogomaniaczki! Ponawiam swoją prośbę o zrobienie wątku Lusi - wchodzenie do jej temetu poprzez banerek bardzo utrudnia obserwację jej wątku, nie mówiąc już o tym, że napewno zmniejsza jej szansę na adopcję. Wchodząc poprzez banerek zawsze trafia się na pierwszą stronę wątku i trzeba iśc do ostatniej. Nie można też obserwowac na stronie "wątkowej" czy są jakieś nowości. PROSZĘ!

na każdy wątek można wejśc poprzez banerek na pierwszą stronę jeśli takowy baner jest
ale nie zawsze musi być baner
zawsze musi być wątek
gdyby wątku nie było nie byłoby gdzie wchodzić
watek istnieje, uczestniczysz w nim
nie martw się, że lusi nie odwiedzi nikt
dla twojej wygody postaram się wytłumaczyć, żebyś się miała problemów
AnnaA możesz kliknąc na panel użytkownika na tym niebieskim pasku powyżej
na lewo od słowa FAQ otworzy się lista wątków, w ktorych uczestniczysz
jeśli będzie nowy post, którego nie widziałaś wówczas wątek pojawi się w liście
jeśli nie będzie nowych postów trzeba kliknąć na opcję poniże "pokaż wszystkie"

a to wizualizacja!!!!!!!!!!!

Posted

Lilith. Dzięki, przecwiczyłam, działa - już nie będę zawracac głowy. Lusia dzisiaj przeprosiła się z jedzeniem /wymieszałam z jedzonkim moich psów/.Wygląda na to, że jest niestety niejadkiem i nie będzie łatwo ją trochę podtuczyc. Będę się starac i pewnie się uda. Mój Kaktus też był chudziaczek, przez te 9 lat które jest u mnie, udało mi się go podtuczyc tak, że już mu żebra nie sterczą.