Soema Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Brakiem kupy, na razie nie. Nowe miejsce, stres. Pierwszy dzień dwa przeważnie są takie. Co do sikania, tylko nagradzanie i na początku częste spacery. Nie wiemy jak żyła wcześniej, co umie. A boksery to bardzo inteligentne bestie :loveu: no i łakomczuchy...:evil_lol: a co wet mówił o ogonku? To na pewno od pcheł, czy może być objaw depresji? Quote
LAZY Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Wetka w TOZie nie zwróciła na ten ogon uwagi. My zresztą tez dopiero po kapieli go zauwazyłysmy. Mam nadzieje, ze od pcheł. Ona sie tym ogonem w ogole nie ineresuje. Ale tez pomyslalam, ze moze sama sobie go odgryzała, bo to sama końcówka. Ale to raczej nie ze stresu. Uszy ma na końcówkach dosyc mocno pogryzione przez pchły. Na razie nic z tym nie robie, bo to nie krwawi, jest tylko takie sztywne. Poza tym wyglada na zdrowa. Juz siostrze poradziłam wychodzenie odrazu jak sie obudzi i kurczaka w kieszeń i prosto do pysia jak sie zalatwi. Dzisiaj juz jak wariatka ja chwaliła i głaskala jak Foxi sikała na podwórku, ale smakołyk na pewno będzie lepszą nagrodą:) Skarcić jej nikt nie miał serca, wiec mama jedynie powiedziała jej ze tak nie wolno a niunia dała jej w zamian lapkę!:loveu:I jak tu sie na takiego słodziaka gniewac? Quote
mysza 1 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Może dodatkowo zaziębiła pęcherz w tym lesie i posikuje. Quote
gerta Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Ogłoszenie Foxi u nas na pierwszej stronie i w dziale "Do adopcji": Fundacja SOS bokserom - Foxi, pręgowana bokserka szuka domu Mamy jeden tymczas, który czeka na suczkę, ale pod Olsztynem. Potrzebujemy pomocy w transporcie. Chyba, że Foxi ma/może zostać u Ciebie Lazy na dłużej... Co do posikiwania w domu i niezałatwiania się poza domem - mieliśmy w Fundacji dwa takie przypadki, że boksery nie załatwiały się poza domem - ze strachu :oops:. Takie przypadki na szczęście rozwiązują się same - jak się psa nie karci, gdy mu się zdarzy "wypadek", a chwali na spacerze, za choćby próbę załatwienia potrzeby, to mija. Nie pytałam chyba w mailach, czy sunia jest wysterylizowana? Jeśli tak, to może posikiwać także z tego powodu. Na to się podaje syrop (Incurin czy coś takiego - weci wiedzą) i zwykle po tym się problem rozwiązuje. Ale oczywiście najpierw trzeba wykluczyć przeziębienie pęcherza. Co do kupy - czy sunia była odrobaczona? Jeśli się nadal nie załatwia, to trzeba sprawdzić, czy ma drożne jelita. Robale potrafią czasem zablokować jelito, więc w drugiej dobie zaczęłabym się martwić... A w ogóle, to JESTEŚCIE WIELCY, że wzięliście obcego, zapchlonego psa do domu i chcecie mu pomóc :loveu: Quote
MusliStracciatella Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Mozesz laktuloze w syropie podac albo parafine i powinna sie zalatwic:) to pewnie stres Quote
LAZY Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 To w zasadzie nie jest posikiwanie tylko sikanie pełną parą:), więc raczej nie ma chorego pęcherza. Myślę, ze nikt mógł jej tego wcześniej nie nauczyć. Ona pomimo tego co twierdzi wet nie wyglada na 5 lat. Zeby jasne, nie smierdzi jej siersc, z pyska tez ma ładny zapach, wiec ja jej daje max. 3 lata. Raczej nie jest po sterylce. Ona nie jest bojaźliwa ani przestraszona, chyba ze dobrze sie maskuje. Z charakterku to przyjazny i naprawde niestrachliwy pies. Miałam w swoim zyciu strachliwa sunie, wiec mam porownanie. Nikt jej za sikanie karcic nie bedzie. Nagrody na spacerze dostaje. Chociaz trzeba z nia conajmniej pól godziny chodzic, zeby zrobiła siusiu. Jezeli jutro nie zrobi kupy to bedzie wizyta u weta. Poprzednio odradzono odrobaczanie, bo sunia jeszcze słaba i poradzono nam, zeby zrobic to dopiero po 2 tygodniach. Ale w razie koniecznosci zweryfikujemy diagnoze u kolejnego weta. Jezeli sunia bedzie grzeczna w domu podczas nieobecnosci mamy i siotry w domu oraz zacznie normalnie się załatwiac na zewnatrz to mysle, ze jeszcze troche moze u nich zostac, W przeciwnym wypadku osobiscie z mezem zawieziemy ja do Olsztyna, wiec transport bedzie załatwiony. Dobrze by było gdyby ktoś w połowie drogi po nią wyjechał,ale jak sie to nie uda to moze jakos damy rade sami. Tyko prosze o trzymanie tego miesjac w Olsztynie. Rozumiem, ze domek w Słupsku nie wypalił? Nie wiem czy wiecie, ale ona jest zgłoszona w Szczecińskim TOZie, wiec wszelka adopcja bedzie szła jakby przez nich. Mam nadzieje, ze wszelkie papierkowe sprawy fundacja z TOZem załatwi bez problemu w razie koniecznosci przewiezienia jej na DT w Olsztynie. Teraz sunia po spacerze znowu spi. Po powrocie sprawdza zawartosc miski, zjada i idzie spac. A oto kilka fot sprzed chwili. W oczekiwaniu na jedzenie. A tak właśnie śpi na domownikach. Quote
LAZY Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Greven ogłoszenia potrzebne i pytania wszelkich znajomych w sprawie suni. Kciuki za to, zeby byla grzeczna tez sie przydadza! Bo jezeli bedzie sprawiac wieksze kłopoty to bedziemy musieli jej znaleźc DT, który moze jej poswiecic wiecej czasu. Mama pracuje, siostra sie uczy, wiec w domu moze siedziec sama nawet 8 godzin:-( Quote
Tasia i Tyson Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 przesyłamy boksiowe całuski od pręguska Tysona,trzymamy kciuki za dziewczynkę:) Quote
Alicja Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [FONT=Arial]rozbrajająca http://img263.imageshack.us/img263/7946/obraz196.jpg ona ma prążki jak mój Harley :-([/FONT] Quote
LAZY Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Jest kupa! To treść smsa, jaki przed chwila dostałam:lol:Foxi wstała, zaczęła sie krecic, zaczepiac do zabawy i krecic kolo drzwi. To dziewczyny z nia poszly. Po niedługiej chwili zrobiła kupe, ale jest tak ciemno, ze nie widza czy sa w niej robaki czy nie ma:oops:Za to kupa jest zwarta, wiec chyba trawi dziewczynka dobrze. Oooo drugi sms "jest i siku":) To sukces, bo do tej pory siku robila dopiero po półgodzinnym spacerowaniu:lol: Oby tak dalej! Trzymajcie kciuki, zeby była grzeczna sama w domu. Dzis została sama na godzine i spała, ale czy po zregenerowaniu sił bedzie tak dalej? Quote
Greven Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 LAZY napisał(a):Greven ogłoszenia potrzebne i pytania wszelkich znajomych w sprawie suni. Mam taki transfer internetu, że nie mogę zaoferować ogłoszeń. Ze znajomych od bokserów, proponowałabym odezwać się do Donvitowa ;) Quote
LAZY Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Greven napisał(a):Mam taki transfer internetu, że nie mogę zaoferować ogłoszeń. Ze znajomych od bokserów, proponowałabym odezwać się do Donvitowa ;) Tylko, ze on znowu jest zbanowany! (ten to ma "zdrowie"). Ale jutro do niego zadzwonie:) Ja mu wożę psiaki to może on mi pomoże z boksiem:cool3: Czy wiadomo kiedy go odblokują? Quote
agnieszka32 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 LAZY napisał(a):Tylko, ze on znowu jest zbanowany! (ten to ma "zdrowie"). Ale jutro do niego zadzwonie:) Ja mu wożę psiaki to może on mi pomoże z boksiem:cool3: Czy wiadomo kiedy go odblokują? Najpierw dostał bana dożywotniego, a potem mod się "zlitował" i zbanował go na 2 lata :shake: Quote
LAZY Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Nikt do naszej Foxinki nie zagląda??? Gdzie sie podziały wszystkie boksiowe ciocie??? Dziewczynka potrzebuje kochającego DS! Tutaj nie moze zostac na stałe! Niunia jest kochana. Siku robi juz odrazu po wyjsciu na spacer, w swoim ulubionym miejscu na trawniku. Niestety dzisiaj tez sie posikała w domu. Poszła pod drzwi wyjsciowe, po czym weszła do kuchni i przykucnęla:diabloti:Ona chyba nie wie, ze trzeba trzymac, wie ze robi sie za drzwiami, ale nikt jej raczej nie uczył czystosci w domu. Mam jednak nadzieje, ze postepujac z nia jak ze szczeniakiem, czyli po kazdym przebudzeniu wyprowadzajac na dwór szybko nauczy sie czystosci. Kupe póki co robi na zewnatrz:) Nie mam pojecia co sie z nia działo wczesniej, ale ona bardzo mocno oglada sie za busami (takim zreszta jechał moj maz jak ja znalazł), moze jej poprzedni wlasciciele tez taki mieli. Dzisiaj obcielismy pazurki, co kolezanka zniosła bardzo dobrze:multi:Zreszta ona wszelkie zabiegi znosi ze spokojem. Sporo spi. Jak szczeniak. Po spacerze je, chwileczke pozaczepia do zabawy i potem idzie na swoj fotel i spi. Dla mnie taki spokojny pies to nowosc, bo moja Ida do diabeł wcielony:angryy:Az ze strachu, ze Foxi cos dolega znowu zmierzyłam jej temperature:oops:, , która znowu była w normie (niunia pozwala nam na wszystko). Obszczekujące ja pieski na spacerze lekcewazy. Napotkane ptaszki z zaciekawieniem obserwuje, ale ich nie gania. Spotkane dziecko wylizała po twarzy, wiec jej socjalizacja jest idealna! Bardzo grzeczny pies! Widac, ze potrzebuje bliskosci człowieka. Strózem to raczej nie była, bo po powrocie do domu nie wita nas w drzwiach, tylko czeka az sie wejdzie do pokoju gdzie spi i dopiero wtedy zaczyna tancowac na powitanie. A cieszy sie całą sobą, jak to bokserki. Takk sie przytula do mojej mamy. A tak zaczepia do zabawy Marcina. Jak sie rozkreci to potrafi poszalec, ale trwa to krótko, nadal woli ciepły fotel i leniuchowanie. A tutaj słodziak pełna gębą! Czuje sie chyba bezpiecznie, bo brzuszek odsłania jak sie patrzy:multi: A tak odpoczywa po chwili zabawy. Quote
Alicja Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [FONT=Arial]http://img397.imageshack.us/img397/9973/obraz240.jpg ale malunia kochana jest :loveu::loveu:[/FONT] Quote
LAZY Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Czy ktos ma moze zbedne ubranko dla takiej niuni jak Foxi? Dopóki nie odzyska tłuszczyku to jest jej troche chłodno, zastanawiam sie czy nie dobrze by było jej cos zakladac, zeby sie nie przeziebiła. Hopaj malutka po domek! Quote
Alicja Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='LAZY']Czy ktos ma moze zbedne ubranko dla takiej niuni jak Foxi? Dopóki nie odzyska tłuszczyku to jest jej troche chłodno, zastanawiam sie czy nie dobrze by było jej cos zakladac, zeby sie nie przeziebiła. Hopaj malutka po domek! [FONT=Arial] zaraz dam znać Vectrze ... może ma jakieś ubranko z zeszłorocznych zbiorów [/FONT] Quote
Alicja Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [FONT=Arial]Paulina , a jakie mniej więcej wymiary ma Niuńka ??[/FONT] Quote
Vectra Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 a nie masz jakieś starej bluzy z polaru ? ona spora jest ;) więc można coś dobrać bez problemu Quote
LAZY Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]Paulina , a jakie mniej więcej wymiary ma Niuńka ??[/FONT] A co mam zmierzyc to zaraz poprosze dziewczyny, zeby ja zmierzyly. Vectra ona jest chudziutka jak nie wiem co. Co do bluzy to bedzie kiepsko, ale w razie koniecznosci cos by sie moze znalazło... Quote
Greven Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Na targu / turzynie, lub w sklepie z rzeczami używanymi, możesz kupić za grosze bluzę dla małego dziecka. Jak wycelujesz z rozmiarem, to będzie ok. Tu jest moja Tanga ...w bluzie, która nowa kosztowała zeszłej zimy dokładnie 5 zł, a jest na wzrost 104 cm. Myślę, że bokserka mogłaby mieć podobny rozmiar, może trochę mniejszy. Można z kawałka materiału doszyć więcej "pleców" i zrobić pętelkę pod ogon, albo z dwóch kawałków materiału i rzepa / albo sprzączki, uzupełnić bluzę o "podbrzuszek". Quote
Linka Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 http://img115.imageshack.us/img115/543/obraz208.jpg Lazy, Twojej mamie do twarzy z bokserem.. może jednak? :evil_lol::evil_lol: rzadko spotyka się tak ładne nierodowodowe boksie ;) piękna jest! Quote
LAZY Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Linka a moze dla Ciebie takiego słodziaka??? Foxinka wczoraj znowu sie zesikała w domu...No cóż trochę to potrwa zanim załapie, ze pecherz trzeba sciskac;) Cierpliwie moje dziewczyny uczą ja czystości. Ona nie moze za długo przebywac z moja rodzina, bo z grzecznego psa stanie sie rozpieszczonym zebrakiem:diabloti: Juz zaczyna "negocjowac" smakołyki spoza miski. Dzisiaj zaczniemy jej powoli mieszac jedzenie gotowane z karma Koebers. Chyba, ze według was bokserki źle ją toleruja. Mam na mysli Koebersa w wersji do namaczania, Kolezanka w pracy obiecała przyniesc mi na jutro bluzy po swoim synku. Moze ktoras bedzie dobra dla Foxinki. Czy ktos ją gdzies jeszcze ogłosił??? Quote
Recommended Posts