Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynie zalezy na psie i jestem pewna ze nie odda go do schronu, wiec spokojnie, jezeli w sobote nic nie wyjdzie to dalej bedzie szukala dla niego domu.

Posted

jak bede miala numer do Kasi to porozmawiam z nia, ale to raczej nie jest glowny powod jej decyzji, tak jak pisala, psem zajmowala sie jej mama ktora nie pracowala, obecnie po jej smierci pies siedzi sam i teskni, dziewczyna nie daje rady sama, ma nienormowany czas pracy i psiak calymi dniami siedzi sam.

Posted

jestem ,jestem .....cholera dopiero do domu wrocilam :roll: , nie ogarniam ,moze by ktos tak dobe wydluzyl a jutro znowu mlym ,bo lece z Ksenia na sterylke i z SBD na wizyte przedadopcyjna .Dzisiaj mi malpa Ksenia probowala zdylic , ale moj grozny ton wtstopowal jej zapedy :evil_lol: , najpierw grzecznie prosilam ,ona nic jak pien i leci do przodu no to jak nie hukne ,az sie kobita odwrocila na moje gromkie "k.... mac Ksenia stoj " heheh , krzyknelam na jedna a wszytskie trzy przyszly i sie do zapiecia na smycz podstawily :diabloti:.
Niech sie dziewcze , ze mna skontaktuje to sie przejade oby tylko po poludniu bo rano lece do swojej drugiej roboty , rany a jeszcze do Zalesia musze jechac :roll:

Posted

jolek68 napisał(a):
orpha jedź do tego Zalesia bo coś długo się z tym schodzi :mad: może tym razem wreszcie wypali ;)
Doruś napisz co i jak po sobotnim wyjeździe Kasi ;)

jadeeeee dzisiaj

Posted

dziekuje za zrozumienie
Jesli chodzi o schron to napwno go tam nie zawioze, zeby nie wiem co o to nie musicie sie martwć.
Lucky jest dalej u mnie nie zostawiałam go tam poniewaz na miejscu sie okazało że maż tej Pani nie za bardzo chce psa, a to on ze wzgledu na to że pracuje w domu miał by sie nim w większości zajmowac i spedzać z nim najwięcej czau.Pani z dziecmiu bardzo chętnie ale on miał mine skwaszona i nosem krecił wiec w takiej sytuacji nie mogłam go tam zostawić, chce zeby w nowym domku był akceptowany i kochany przez wszystkich domowników!!
Dziekuje za cheć pomocy w sprawdzweniu nowego domku napewno z niej skorzystam nastepnym razem ( tym razem nie skorzystałam bo dopiero dzis mam dostep do necika) bo co dwie głowy to nie jedna a ja nie mam doświadczenia w tych sprawach.

Ten domek nie wypalił wiec poszukiwania trwają nadal.....

Posted

Mea culpa, przepraszam za wczesniejsze slowa.
I z uporem maniaka sie czepie jednej kwestii, jest szansa, by dograc wolny dzien, dwa, by popracowac nad wyciem?
Mogloby to znacznie ulatwic poszukiwania...

Posted

to fakt nad wyciem przydaloby sie popracowac , bo kto bedzie chcial psa wiedzac , ze ten placze jak nikogo nie ma w domu , im mniej "przypadlosci" tym wieksza szansa

Posted

Spoko nie gniewam sie :)
Jesłi chodzi o wycie to nie jest to az taki duzy problem , może źle to opisałam bo widze ze Lucky wyszedł na zawodowego wyjca a az tak źle to nie jest .
Wyje jak jest długo sam i tylko jak sie ściemni a ja mu zapomne zostawić zapalone śwatło. Zreszta juz chyba nawet po ciemku nie wyje bo sasiedzi nic nie mówią a są tacy ze napewno by alarm podniesili odrazu :cool3: ja mysle że to jego wycie było zwiazane z odejściem mamy - poprostu biedny czuł to i płakał z tęsknoty .
Ale dziekuje za chęć pomocy i tak z ciekawości spytam jakie to sa sposoby zeby psa oduczyć wycia jak jest sam ?

Posted

Robisz z siebie osiolka :evil_lol:.
Dlugi spacer na wymeczenie i spacerujesz przy drzwiach wyjsciowych, wychodzisz na klatke, zamykasz badz nie drzwi na klucz, zostawiasz na chwile, zostawiasz na dluzej, nagradzasz spokojne zachowanie. I tak dzien, dwa, czasem dluzej, po xxxxx razy.
Mozna pasc, ale w miare szybko pies sie oswaja i udaje sie wyprowadzic na prosta.
Za to to, o czym piszesz, to po prostu wilkowi sie smutno zrobilo, ciemno, pusto, to sobie zawyl, by dzielnica uslyszala :evil_lol:.
I masz racje, swiatlo, radio, gnat z miesem na ogol swietnie dzialaja pocieszajaco.
U nas po przeprowadzce czasem psu sie cknilo samemu, to sasiadka przez zamkniete drzwi zagadala i sie uspokajal.

Posted

dobrym sposobem jest radio badz tv, no i cos czym moglby sie zajac , jakis smaczny gnat np., niektoire psiaki lubia miec pod nosem jakas rzecz swojej pani np.skarpetke najlepiej taka troche przechodzana :evil_lol:

Posted

jeśli chodzi o skarpetki to zostały mi dosłownie dwie pary ( jedne na nogach a drugie schowane jak by skarbem były :lol: i musze sie rozejrzec za kupnem nowych bo zima idzie - jednym słowem skarpetki załatwił mi wszystkie - lubi i brudne i czyste brudne wyciąga z koza na brudy a czyste z szafeczki, zdolny jest piesek :lol:
25 cm kość prasowana starcxza mu na dwa dni wszystkie inne na dwie godziny najdłuzej gryzł wersalke bo az rok ;) ale w poniedzałek juz poszła na śmietnik i odpukac nowej na razie nie rusza :)

Posted

Kasiu, myślę że jakbyś trochę nad nim popracowała to będą z niego "ludzie" :evil_lol:
szczwana bestja z niego ale za to po powrocie masz pewno co robić :evil_lol:
i jak znajdziesz spokojną chwilkę to jeszcze raz zastanów się czy oby znajdziesz lepszy domek od swojego ;) tak na spokojnie...:oops:
jak będziesz mieć jakieś problemy to tu w dym ;)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam ;)
dobre wiesci Lucky zostaje u mnie :):):)
znalazłam osobe która w razie mojego wyjazdu :)
problem wycia rowiązałam troche w drastyczny sposób ale skuteczny - poprostu przez pare dni Lucky siedział podczas mojej nieobecnosci w luźnym kagańcu ( tak zeby oczywiście mogł sie wody napic i cos co prawda z trudnościa ale pochrupać ) i teraz juz jest spokuj - zrozumiał ze wyć nie wolno :) i juz nie demoluje :) myśle ze dotarło do niego ze bycie grzecznym i cierpliwym bardziej popłaca :)
Tak wiec jesteśmy oboje szczesliwi :)
Dziekuje wszystkim i za chec pomocy i za pare ostrzejszych słów dzieki którym sie otrząsnełam ( bo chyba przechodziłam jakies załamanie ;) )

Dzięki raz jeszcze i równierz chętnie służę pomoca jeśli ona tylko będzie w mojej mocy.