michalv Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Kochani. Potrzebuję Waszej pomocy. Przyroda obdarzyła mnie ostatnio siódemeczką małych szczeniaczków. Rasa: bezrasowe Na działce, na której buduję dom znalazła sobie miejsce bezdomna suka. Oszczeniła się pod deskami przeznaczonymi na więźbę. Deski są juz na dachu, a pieski mają swoją budę, własnoręcznie przeze mnie zrobioną. Nie miałem sumienia jej wyganiać, ani pozbywać się młodych. Szczeniaki mają 4 tygodnie. Szukam dla nich nowych właścicieli. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, więc próbuję ogłoszeń na różnych stronach, m.in Waszej. Są 2 suczki i 5 piesków. Psy nie są jeszcze szczepione ani sterylizowane Kontakt: tel. 605 496 013, GG 9481710 Kilka zdjęć: 1. Samczyk 2. Suczka 3. Suczka 4. Samczyk 5. Suczka (ta samam co na 2) Quote
michalv Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Dorzucę kolejne zdjęcia: 6. Samczyk 7. Samczyk 8. Samczyk (ten sam co na 7) Quote
Sylwia K Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 śliczne kluchy wklej tez zdjęcie matki, napisz jakiej jest wielkości i jeśli umiesz oszacuj docelowe rozmiary glutków Quote
michalv Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Dzięki Sylwia. oto zdjęcia mamuśki: 9. 10. 11. 12. Matka nie jest dużym psem. Grzbietem sięga mi mniej więcej do kolan (Mam ok. 170 cm wzrostu). Jakie będą maluszki nie potrafię ocenić. Moja wiedza o psach zaczęła się dopiero od 4 tygodni. Nigdy nie sądziłem, ze stanę sie posiadaczem takiego słodkiego zwierzyńca :-) Quote
obraczus87 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 zapisuje się i postaram sie ściagnąc wiecej osób :cool3: Quote
Kinia1984 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 jakie biedne kluski, tzn nie tak calkiem biedne skoro ktos sie o nie martwi...:) duzo ich... Quote
Nikus Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ale cudne.....trzeba zaczynać akcję....naprawdę ślicznudy:lol: Quote
obraczus87 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Dużo, ale wujków i ciotek tez jest sporo :razz: Quote
Kinia1984 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 te czarno-biale jak krówki wyglądają:lol: Quote
obraczus87 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 psiaki sa boskie :loveu: michalv trzeba zacząć psiaogłaszać, ale do tego potrzebny jest tekst do ogloszen.. prosze zredaguj taki tekst i jutro pomyslimy co dalej :) Quote
Sylwia K Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 podpisz jeszcze fotki które szczylki to samczyki a które to suczki trzeba zapytać dokładnie mtf zalesie jak wywalczyć darmowa sterylkę dla suni:cool3: Quote
michalv Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 [quote name='Sylwia K']podpisz jeszcze fotki które szczylki to samczyki a które to suczki trzeba zapytać dokładnie mtf zalesie jak wywalczyć darmowa sterylkę dla suni:cool3: Dopisałem to co pamiętam, jutro reszta po obejrzeniu psiaków od spodu :-) Nie wiem, czy można sterylizować karmiącą sukę? Z opłaceniem sterylizacji sobie poradzę. Nie chciałbym Was zbytnio angażować, bo widzę, ze macie nie mało pracy. Przy okzaji zspytam: szczeniaki w niedzielę skończą 5 tygodni. Czy powinienem już myśleć o jakichś szczepieniach? Jutro postaram się zredagować tekst ogłoszeń. Dzięki za pomoc. Quote
Kinia1984 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 najpierw odrobaczenie a po okolo 10 dniach od odrobaczenia pierwsze szczepienia na wirusowki takie szczepionki wieloskladnikowe...one juz troche drogie... Quote
Kinia1984 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Dwa tygodnie po urodzeniu należy przeprowadzić pierwsze odrobaczenia. Następnie do ukończenia 6 miesiąca życia należy powtarzać je co miesiąc. Konieczność ta bierze się z obecności uśpionych larw glist w tkankach zwierząt. Szczenięta nabywają te larwy z mlekiem matki, a również w życiu płodowym, przez łożysko. W wieku 6 tygodni należy wykonać pierwsze szczepienie na nosówkę i parwowirozę. W 8 tygodniu życia wykonuje się doszczepienie. Tym razem szczepionka powinna być szersza (od 4 do 10 chorób). Po kolejnych 3 tygodniach wykonuje się szczepienie przypominające. Przed ukończeniem 4 miesiąca należy zaszczepić szczenię przeciw wściekliźnie. tak troche dokladniej... Quote
Kinia1984 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ja narazie na bieżąco bo niedawno z moim Benusiem przechodzilam wiek wczesnoszczeniecy:) Quote
obraczus87 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Kinia1984 napisał(a):ja narazie na bieżąco bo niedawno z moim Benusiem przechodzilam wiek wczesnoszczeniecy:) to wszystko tłumaczy :) Quote
Marinka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Jak już będzie tekst do ogłoszeń...bardzo chętnie się tym zajmę...szczeniorki są śliczne szybko znajdą domy (obowiązkowo sprawdzone)... a mamusia nie mogłaby zostać u Ciebie :eviltong: Quote
izzie1983 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Śliczne pieski, :loveu: też postaram się jakoś pomóc w szukaniu domków. Quote
PapryczkaChili Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 dziewczyny i chłopaki :cool3:, może założyc im wątek na forach gazeta.pl - moze tam byłby tez odzew? bo tutaj to pełno jest szczeniaków, aczkolwiek one raczej szybko powinny znaleźc domki? jak myślicie? Quote
obraczus87 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Marinka napisał(a):Jak już będzie tekst do ogłoszeń...bardzo chętnie się tym zajmę...szczeniorki są śliczne szybko znajdą domy (obowiązkowo sprawdzone)... a mamusia nie mogłaby zostać u Ciebie :eviltong: Marinka - co ja bym bez Ciebie zrobiła :loveu: Quote
obraczus87 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 PapryczkaChili napisał(a):dziewczyny i chłopaki :cool3:, może założyc im wątek na forach gazeta.pl - moze tam byłby tez odzew? bo tutaj to pełno jest szczeniaków, aczkolwiek one raczej szybko powinny znaleźc domki? jak myślicie? ja na forum gazeta.pl sie nie udzielam... więc jeśli ktos jest chętny do założenia takiego wątku to bardzo proszę :) Quote
obraczus87 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Wejdźcie i zobaczcie- http://www.dogomania.pl/forum/f1159/wyrzucony-zaglodzony-pogryziony-mix-boksera-prosba-o-pomoc-148364/index2.html#post13120661 Quote
michalv Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Dzięki za odzew. Jutro pogadam z jakimś weterynarzem. Widzę, że już przegapiłem odrobaczanie. Mam nadzieję, że nie będzie za poźno. Mamusia pewnie już zostanie. Myślałem o schronisku, ale czytając Wasze posty nabrałem nadziei, że obędzie się bez. Tekst do ogłoszeń przygotuję jutro. Dziś już nie mam siły. Quote
Recommended Posts