irenaka Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Pati:loveu: Dziękuję za podesłanie wątku i przepraszam, że dzisiaj się dopiero odzywam, ale wczoraj wisiałam na telefonie 3 godziny:oops: Przeczytałam całość i coś mi się nie zgadza. Czy Ty policzyłaś w szczepieniach tylko wściekliznę, czy też wirusówki? Bo coś chyba mało liczysz. Moim zdaniem powinnaś też trochę grosza zebrać na sterylkę, dziewczyny od dobermanów pewnie też w forsie nie pływają i warto im pomóc. Podaj konto, dużo nie mogę wysłać, bo w tym miesiącu już przekroczyłam budżet, ale 20,00 mogę podrzucić. Mail zaraz wysyłam. Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 [quote name='irenaka']Pati:loveu: Dziękuję za podesłanie wątku i przepraszam, że dzisiaj się dopiero odzywam, ale wczoraj wisiałam na telefonie 3 godziny:oops: Przeczytałam całość i coś mi się nie zgadza. Czy Ty policzyłaś w szczepieniach tylko wściekliznę, czy też wirusówki? Bo coś chyba mało liczysz. Moim zdaniem powinnaś też trochę grosza zebrać na sterylkę, dziewczyny od dobermanów pewnie też w forsie nie pływają i warto im pomóc. Podaj konto, dużo nie mogę wysłać, bo w tym miesiącu już przekroczyłam budżet, ale 20,00 mogę podrzucić. Mail zaraz wysyłam.[/quote] Irenko, dzięki, ze zajrzałaś :-) Tak, licze tylko wściekliznę, żeby na drogę miała. Rozmawialam wczoraj z Oris i oczywiście wsparcie na sterylkę i karmę i inne będzie mile widziane. Ja postaram się na wirusówki i sterylkę nazbierać na dogo, tylko teraz miałam sytuację alarmową - sunka miała czas tylko do weekendu.. Więc transport był najważniejszy.. Quote
irenaka Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 To teraz mam jasność :evil_lol: OK. dawaj kochanie konto. Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Misia już po szczepieniu na wścieklizne, zostanie też odrobaczona. Odrobaczanie funduje Sąsiadka, ktora ją uratowała :-) Sprawdziliśmy też czipa, ale niestety, nie ma... Strasznie hest słodka z niej psiaca, nie lubi tylko jak jej dotykać pod brodą - pewnie to pozostalość po tym wiązaniu na drucie :shake: jeszcze wieści sprzed chwili: Misia jedzie w sobotę, popoludniu będzie juz w Poznaniu :-) Quote
Ciencienia Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Na sterylkę też sie uzbiera, a może zapytamy dziewczyn z: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-skarbonke-na-serylizacje-140889/"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7596/swinkpop.jpg[/IMG][/URL] Bo jak czytam ten wątek, to ciągle maja sunie do sterylki a później się okazuje, że albo już dana psina jest po, albo, że są jakies inne różniaste przeszkody. A jak jest kolejka, to może warto poczekać? Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 [quote name='Ciencienia']Na sterylkę też sie uzbiera, a może zapytamy dziewczyn z: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-skarbonke-na-serylizacje-140889/"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7596/swinkpop.jpg[/IMG][/URL] Bo jak czytam ten wątek, to ciągle maja sunie do sterylki a później się okazuje, że albo już dana psina jest po, albo, że są jakies inne różniaste przeszkody. A jak jest kolejka, to może warto poczekać?[/quote] Ciencienia, zapytaj dobrze? Chciałabym ją szybko wysterylizować, i wydać do domku, który na pewno się znajdzie :-) Na razie ona chyba jest jeszcze zbyt wychudzona i wynędzniała, ale to wet będzie wiedział.. Quote
Ciencienia Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Sie robi :) w razie czego to ustawię ją ju z w kolejce, a jak dojdziedo siebie i troche nam "zgrubnie" to wtedy ciach ciach zrobimy :) Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Misia została dzis zaszcepiona i odrobaczona - zwlaszcza robaczki były ważne, bo nie ona jedna u Oris. Trochę więc podniosly się nam koszty i teraz jesteśmy 40 zł na minusie... Ja to na razie wyłozyłam, ale jeśli ktoś zechce nam pomóc, to będę wdzięczna :-) Quote
Miła od Gucia Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 przelew na 25 zł "poszedł" pozdrawiam, jesteście kochane cioteczki Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 [quote name='Miła od Gucia']przelew na 25 zł "poszedł" pozdrawiam, jesteście kochane cioteczki[/quote] :loveu::loveu::loveu::loveu: Trzymam też kciuki za koleżankę z lasu dobeczki, czyli piękną Bertę :-) Quote
obraczus87 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 sonikowa - to ile Wam kasy brakuje ?? :evil_lol: Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 [quote name='obraczus87']sonikowa - to ile Wam kasy brakuje ?? :evil_lol:[/quote] Obraczus, po zapłaceniu transportu (270), wścielizny (30 zł), robaków (50zł), kleszczy (gratis :-) od sasiadki) jesteśmy 40 zl na minusie. Ale to nei zagraża transportowi... Quote
obraczus87 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='sonikowa']Obraczus, po zapłaceniu transportu (270), wścielizny (30 zł), robaków (50zł), kleszczy (gratis :-) od sasiadki) jesteśmy 40 zl na minusie. Ale to nei zagraża transportowi...[/quote] Ok :) ;) ciesze sie :) Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Sprawdziłam konto i bardzo się wzruszyłam. Jeszcze wczoraj nie miałam na dobkę ani grosza poza jakimiś swoimi groszami, a teraz - proszę.. Bardzo wam dziękuję. Pierwszy raz zbieram pieniadze na swoje konto i jest to dziwne i wspamniałe uczucie patrzeć jak ludzie z całej Polski - nie znający mnie przecież - chcą pomóc.. Bardzo dziękuję. Wpłaty: Nikuś 50 zł Miła od Gucia 25 zl Obraczus87 10 zł Cieńcienia 50 zł ' MamaCienia ;-) 15 zł Irenaka 20 zł Ihabe 30 zł w sumie: 200 zł !! do tego ja 50 zl i sąsiadka 60 zł i wszystko sie zgadza :-) [B]Mamy 310 zł i jesteśmy na minusie 40 zł. [/B] Ktoś jeszcze wspomoże Misię? To odrobaczanie zawyżyło koszty, ale trzeba było ją odrobaczyć, nie muszę tego chyba psiarzom tłumaczyć ;-) Quote
Nikus Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='sonikowa']...Sprawdziłam konto i bardzo się wzruszyłam. Jeszcze wczoraj nie miałam na dobkę ani grosza poza jakimiś swoimi groszami, a teraz - proszę.. Bardzo wam dziękuję. Pierwszy raz zbieram pieniadze na swoje konto i jest to dziwne i wspamniałe uczucie patrzeć jak ludzie z całej Polski - nie znający mnie przecież - chcą pomóc.. Bardzo dziękuję. ....[/quote] No to tylko świadczy o tym,że zgrana z nas ekipa...tym bardziej,że nie było czasu za wiele:lol:...i tyle... Czy Pati-C potwierdziła tą sobotę? Quote
sonikowa Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 [quote name='Nikus']Czy Pati-C potwierdziła tą sobotę?[/quote] Tak, ok10 Misia jedzie. Oris już na nią czeka :loveu: Wszystko piknie :-) A jeszzce tydzien temu biedna błąkala sie i marzla w lesie... Quote
Nikus Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Kurcze...żeby zawsze tak szybko można było...prawda?..Super...:loveu: Quote
agata51 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 sonikowa, podaj nr konta. Już masz te 40zł. Quote
Ciencienia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Do sterylki zgłoszona, ale rzeczywiście jest kolejeczka, jeszcze musze się rozeznać ile jest przed nami chetnych. Quote
sonikowa Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 [quote name='agata51']sonikowa, podaj nr konta. Już masz te 40zł.[/quote] Agatko, nie wiem jak dziękować.. Bo wiem też, że to takie zwykłe psie wydatki, a wokół tyle dramatów, że ta moja dobka specjalnie sie na dogo nie wyróżnia.. Tym bardziej dziękuję za pomoc w zapewnieniu jej przyzwoitego startu w DT :-) Ciencienia, to nic, że kolejka, ona musi dojść do siebie, żeby jakiegoś nieszczęścia nie było. Dwa miesiace w lesie - to na pewno zostawiło na niej ślad... Dzięki za wpisanie :-) Quote
Ciencienia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Jeszcze się dokładnie upewnie i zapyatam jak długa ta kolejka, a poza tym to całkiem nowy wątek, no i wpłat niezbyt dużo, ale jak można skorzystać to się poczeka :) Quote
sonikowa Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 [quote name='oris']wszystko zalezy ile trzeba bedzie czekac :)[/quote] Damy radę, najwyżej uzbieramy. Oris, teraz widzę niufka w twoim awatarze :-) Kolega chart też niczego sobie :-) Pati sprawdziła na mapie, że dom Oris jest trochę za Poznaniem i koszty nam wzrastają do 295 zł. Ponieważ jednak sąsiadka wyłożyła na wszystkie sprawy medyczne, a to było własnie 20 zł więcej niż deklarowała, to znaczy jest ok. 5 zł ja dołożę jeszcze. I jeszcze coś -- zaczęły się telefony z ogłoszeń... Na początku zgłupiałam i nie wiedziałam co począć, czy przełozyć transport na niedzielę itd. ale nie. Misia jedzie do Oris, a chętnym będę mowić, że pies już w Poznaniu. I w ogóle sie z tymi ogłoszeniam pośpieszyłam, bo bez sterylki Misi nie wydam, nie chcę ryzykowac, że trafi do pseudo.. A jak ktoś się zakocha, to poczeka :-) Domek ma być z kanapą, i sercem. Może być w odwrotnej kolejności ;-) Quote
bros Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [url=http://www.akagera.pl/forum/viewtopic.php?t=4165]Dobermanowe Forum :: Zobacz temat - mix Dobeczka z lasu w DT- potrzebne wsparcie![/url] dziękuję cioci Koperek :loveu: Quote
Recommended Posts