Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pati:loveu:
Dziękuję za podesłanie wątku i przepraszam, że dzisiaj się dopiero odzywam, ale wczoraj wisiałam na telefonie 3 godziny:oops:
Przeczytałam całość i coś mi się nie zgadza.
Czy Ty policzyłaś w szczepieniach tylko wściekliznę, czy też wirusówki?
Bo coś chyba mało liczysz.
Moim zdaniem powinnaś też trochę grosza zebrać na sterylkę, dziewczyny od dobermanów pewnie też w forsie nie pływają i warto im pomóc.
Podaj konto, dużo nie mogę wysłać, bo w tym miesiącu już przekroczyłam budżet, ale 20,00 mogę podrzucić.
Mail zaraz wysyłam.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='irenaka']Pati:loveu:
Dziękuję za podesłanie wątku i przepraszam, że dzisiaj się dopiero odzywam, ale wczoraj wisiałam na telefonie 3 godziny:oops:
Przeczytałam całość i coś mi się nie zgadza.
Czy Ty policzyłaś w szczepieniach tylko wściekliznę, czy też wirusówki?
Bo coś chyba mało liczysz.
Moim zdaniem powinnaś też trochę grosza zebrać na sterylkę, dziewczyny od dobermanów pewnie też w forsie nie pływają i warto im pomóc.
Podaj konto, dużo nie mogę wysłać, bo w tym miesiącu już przekroczyłam budżet, ale 20,00 mogę podrzucić.
Mail zaraz wysyłam.[/quote]

Irenko, dzięki, ze zajrzałaś :-) Tak, licze tylko wściekliznę, żeby na drogę miała. Rozmawialam wczoraj z Oris i oczywiście wsparcie na sterylkę i karmę i inne będzie mile widziane. Ja postaram się na wirusówki i sterylkę nazbierać na dogo, tylko teraz miałam sytuację alarmową - sunka miała czas tylko do weekendu.. Więc transport był najważniejszy..

Posted

Misia już po szczepieniu na wścieklizne, zostanie też odrobaczona. Odrobaczanie funduje Sąsiadka, ktora ją uratowała :-)
Sprawdziliśmy też czipa, ale niestety, nie ma...

Strasznie hest słodka z niej psiaca, nie lubi tylko jak jej dotykać pod brodą - pewnie to pozostalość po tym wiązaniu na drucie :shake:

jeszcze wieści sprzed chwili:
Misia jedzie w sobotę, popoludniu będzie juz w Poznaniu :-)

Posted

Na sterylkę też sie uzbiera, a może zapytamy dziewczyn z:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-skarbonke-na-serylizacje-140889/"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7596/swinkpop.jpg[/IMG][/URL]
Bo jak czytam ten wątek, to ciągle maja sunie do sterylki a później się okazuje, że albo już dana psina jest po, albo, że są jakies inne różniaste przeszkody. A jak jest kolejka, to może warto poczekać?

Posted

[quote name='Ciencienia']Na sterylkę też sie uzbiera, a może zapytamy dziewczyn z:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-skarbonke-na-serylizacje-140889/"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7596/swinkpop.jpg[/IMG][/URL]
Bo jak czytam ten wątek, to ciągle maja sunie do sterylki a później się okazuje, że albo już dana psina jest po, albo, że są jakies inne różniaste przeszkody. A jak jest kolejka, to może warto poczekać?[/quote]

Ciencienia, zapytaj dobrze? Chciałabym ją szybko wysterylizować, i wydać do domku, który na pewno się znajdzie :-) Na razie ona chyba jest jeszcze zbyt wychudzona i wynędzniała, ale to wet będzie wiedział..

Posted

Misia została dzis zaszcepiona i odrobaczona - zwlaszcza robaczki były ważne, bo nie ona jedna u Oris. Trochę więc podniosly się nam koszty i teraz jesteśmy 40 zł na minusie... Ja to na razie wyłozyłam, ale jeśli ktoś zechce nam pomóc, to będę wdzięczna :-)

Posted

[quote name='Miła od Gucia']przelew na 25 zł "poszedł"
pozdrawiam, jesteście kochane cioteczki[/quote]

:loveu::loveu::loveu::loveu:
Trzymam też kciuki za koleżankę z lasu dobeczki, czyli piękną Bertę :-)

Posted

[quote name='obraczus87']sonikowa - to ile Wam kasy brakuje ?? :evil_lol:[/quote]

Obraczus, po zapłaceniu transportu (270), wścielizny (30 zł), robaków (50zł), kleszczy (gratis :-) od sasiadki) jesteśmy 40 zl na minusie. Ale to nei zagraża transportowi...

Posted

[quote name='sonikowa']Obraczus, po zapłaceniu transportu (270), wścielizny (30 zł), robaków (50zł), kleszczy (gratis :-) od sasiadki) jesteśmy 40 zl na minusie. Ale to nei zagraża transportowi...[/quote]

Ok :) ;) ciesze sie :)

Posted

Sprawdziłam konto i bardzo się wzruszyłam. Jeszcze wczoraj nie miałam na dobkę ani grosza poza jakimiś swoimi groszami, a teraz - proszę.. Bardzo wam dziękuję. Pierwszy raz zbieram pieniadze na swoje konto i jest to dziwne i wspamniałe uczucie patrzeć jak ludzie z całej Polski - nie znający mnie przecież - chcą pomóc..
Bardzo dziękuję.

Wpłaty:
Nikuś 50 zł
Miła od Gucia 25 zl
Obraczus87 10 zł
Cieńcienia 50 zł '
MamaCienia ;-) 15 zł
Irenaka 20 zł
Ihabe 30 zł

w sumie: 200 zł !!

do tego ja 50 zl i sąsiadka 60 zł i wszystko sie zgadza :-)
[B]Mamy 310 zł i jesteśmy na minusie 40 zł.
[/B]
Ktoś jeszcze wspomoże Misię? To odrobaczanie zawyżyło koszty, ale trzeba było ją odrobaczyć, nie muszę tego chyba psiarzom tłumaczyć ;-)

Posted

[quote name='sonikowa']...Sprawdziłam konto i bardzo się wzruszyłam. Jeszcze wczoraj nie miałam na dobkę ani grosza poza jakimiś swoimi groszami, a teraz - proszę.. Bardzo wam dziękuję. Pierwszy raz zbieram pieniadze na swoje konto i jest to dziwne i wspamniałe uczucie patrzeć jak ludzie z całej Polski - nie znający mnie przecież - chcą pomóc..
Bardzo dziękuję.

....[/quote]

No to tylko świadczy o tym,że zgrana z nas ekipa...tym bardziej,że nie było czasu za wiele:lol:...i tyle... Czy Pati-C potwierdziła tą sobotę?

Posted

[quote name='Nikus']Czy Pati-C potwierdziła tą sobotę?[/quote]

Tak, ok10 Misia jedzie. Oris już na nią czeka :loveu: Wszystko piknie :-) A jeszzce tydzien temu biedna błąkala sie i marzla w lesie...

Posted

[quote name='agata51']sonikowa, podaj nr konta. Już masz te 40zł.[/quote]

Agatko, nie wiem jak dziękować.. Bo wiem też, że to takie zwykłe psie wydatki, a wokół tyle dramatów, że ta moja dobka specjalnie sie na dogo nie wyróżnia.. Tym bardziej dziękuję za pomoc w zapewnieniu jej przyzwoitego startu w DT :-)

Ciencienia, to nic, że kolejka, ona musi dojść do siebie, żeby jakiegoś nieszczęścia nie było. Dwa miesiace w lesie - to na pewno zostawiło na niej ślad... Dzięki za wpisanie :-)

Posted

[quote name='oris']wszystko zalezy ile trzeba bedzie czekac :)[/quote]

Damy radę, najwyżej uzbieramy.
Oris, teraz widzę niufka w twoim awatarze :-) Kolega chart też niczego sobie :-)

Pati sprawdziła na mapie, że dom Oris jest trochę za Poznaniem i koszty nam wzrastają do 295 zł. Ponieważ jednak sąsiadka wyłożyła na wszystkie sprawy medyczne, a to było własnie 20 zł więcej niż deklarowała, to znaczy jest ok.
5 zł ja dołożę jeszcze.

I jeszcze coś -- zaczęły się telefony z ogłoszeń... Na początku zgłupiałam i nie wiedziałam co począć, czy przełozyć transport na niedzielę itd. ale nie. Misia jedzie do Oris, a chętnym będę mowić, że pies już w Poznaniu.
I w ogóle sie z tymi ogłoszeniam pośpieszyłam, bo bez sterylki Misi nie wydam, nie chcę ryzykowac, że trafi do pseudo.. A jak ktoś się zakocha, to poczeka :-)
Domek ma być z kanapą, i sercem. Może być w odwrotnej kolejności ;-)

Posted

[url=http://www.akagera.pl/forum/viewtopic.php?t=4165]Dobermanowe Forum :: Zobacz temat - mix Dobeczka z lasu w DT- potrzebne wsparcie![/url]

dziękuję cioci Koperek :loveu: