Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Kisiaraf[/B], poza Alicją, o której wspomniałam z Rybnika są jeszcze te osoby:
[url]http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1266258938-e565e6cf3cc424806f4dd8ea3ddf490f0e781daa&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Rybnik&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order=[/url]

Posted

[quote name='maciaszek']Kisiaraf, z Rybnika jest Alicja - [url]http://www.dogomania.pl/members/4906-Alicja[/url]
Trzymam kciuki!

A za hotelik musimy zapłacić. Nie można zwlekać, to nie Agi wina, że nie mamy kasy... Podlicz ile brakuje i dopłacimy z katowickiego konta, bo innego wyjścia nie ma...[/QUOTE]

Ja zaraz wpłacę 100 zł na konto, które podała mnie Kasiaraf :lol:

[COLOR="#c0c0c0"]I tak cichutko trzymam kciuki, aby nie zapeszyć[/COLOR]

Posted

Paros, bardzo dziękujemy :) :loveu:.

[B]Kisiaraf[/B], Ss szuka kogoś na wizytę przedadopcyjną w Sosnowcu. Pisała o tym na katowickim wątku. Może zrobisz z nią transakcję wiązaną? Ty jesteś z Sosnowca, ona z Rybnika ;).

Posted

[SIZE=3][FONT=Calibri]Dopiero jestem już zaczynam pytać o wizyty [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Maciaszek masz racje nie możemy zwlekać z opłatą za hotel, ale nie śmiałam znowu prosić Cię o pomoc. Bardzo dziękuje za pomoc w tej chwili czekam na info od An1a o stanie konta i dam Ci wtedy znać ile brakuje. Dzwoniłam do Agnieszki przeprosiłam za zwłokę. Tak więc czekamy na stan konta i działamy [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Calibri] Jeszcze raz dzięki [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Calibri].[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Zaraz sprawdzę-napisze do tych osób, które mi „podesłałaś” z Rybnika-dzięki [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Paros jesteś WIELKA!!!!! Dziękujemy bardzo bardzo mocno [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Calibri] ratujesz nam życie [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Dobra zabieram się za szukanie kogoś do tej magicznej wizyty!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Kisiaraf'][FONT=Calibri][SIZE=3]Dobra zabieram się za szukanie kogoś do tej magicznej wizyty!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/FONT][/QUOTE]Widziałaś ten wpis? Mój zresztą ;).[quote name='maciaszek'][B]Kisiaraf[/B], Ss szuka kogoś na wizytę przedadopcyjną w Sosnowcu. Pisała o tym na katowickim wątku. Może zrobisz z nią transakcję wiązaną? Ty jesteś z Sosnowca, ona z Rybnika ;).[/QUOTE]

Posted

Ester ma na koncie 45zł.
Kisiaraf wysłałam pełne rozliczenie na maila, przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale pokonała mnie grypa żołądkowa i dopiero się do kompa dowlekłam ;)

Posted

Tak widziałam Maciaszku właśnie z nią wymieniłam się PW, ja idę na "jej" wizytę w Sosnowcu, a SS napisałą, że nie nadaje się na przeprowadzenie wizyty, podrzuciła mi kilka osób z okolicy też do nich napisze.

Posted

An1a dzięki za info to jeszcze poczekamy, aż dotrą wpłaty spóźnialskich i Paros. Ja bazarkowe grosiki wyśle jutro.
Wtedy podliczymy i napisze Maciaszek ile brakuje.
Jeżeli chodzi o wizyte to napisałąm kilka PW Zeruszko napisała, że przeprowadzi wizytę już wysłałąm numer telefonu i teraz wszystko w jej rękach :)
Jeżeli chodzi o więcej info o domku to tak:
Pani ma dzieci mieszka w domku razem z rodzicami i siostrą. Mieszka gdzieś w dolince blisko lasu. Esterek mieszkał by w domku razem z nimi nie na placu. Siostra tej Pani ma mała suczkę. Całe szczęście dobrze toleruje dzieci i dogaduje się z innymi psiakami :) Pani straciła swojego psiaka-niewiem dlaczego odszedł.
Tak się nakręciłam......... Jakoś czuje, że to TEN domek :)
Kciuki zaciskam i czekam z zapartym tchem na efekty wizyty.
Pani uprzedziłą mnie, że różnie bywa z zasięgiem w jej domu ale mam nadzieje, że uda im się szybko skontaktować :)
Jest tylko jedno maleńkie ale.... ja zrobimy z kastracją kupon jest do Katowic hmmm ale myślę, że to śpiewka przyszłości.
Zerduszko dziękuje i oczekuje wieści :)
Alicja również dziękuje za szybką odpowiedź i chęć pomocy :)

Posted

Dzwoniła do mnie dzisiaj Pani, że już się nie może doczekać podała jeszcze jeden numer telefonu (większe szanse, że złapie się zasięg). Powiedziała też, że jak Zerduszko nie ma jak dojechać to mąż może podjechać po nią. Pani jest naprawdę fantastyczna oby w realu też :)
Właśnie dostałam PW od Zerduszko, że są umówione na czwartek na 17.
Mam nadzieje, że kciuki wciąż zaciśnięte?!

Posted

Kciuki zaciśnięte!

Kastrację można zrobić jak Ester będzie już u Pani. Wszak w umowie adopcyjnej powinien być zapis o konieczności tego zabiegu. Zawsze można też panią teraz wybadać jaki jest jej stosunek do tej sprawy. Jeśli (krótko mówiąc) ok, to powinien wystarczyć zapis z umowy. Można wtedy zrobić adnotację, że zabieg ma mieć miejsce w ciągu np. najbliższych 3 tygodni.
No chyba, że suczka, która jest w domu jest niesterylizowana i lada moment będzie miała cieczkę... To zmienia postać rzeczy.

Posted

[quote name='maciaszek']
No chyba, że suczka, która jest w domu jest niesterylizowana i lada moment będzie miała cieczkę... To zmienia postać rzeczy.[/QUOTE]
Jest niestetylizowana. Zaryzykujecie?

Posted

[quote name='zerduszko']Jest niestetylizowana. Zaryzykujecie?[/QUOTE]Kurcze... Trzeba pomyśleć jak to rozwiązać. Może umówić Estera na kastrację na Brynowie, a państwo odebraliby go stamtąd po zabiegu? Zrozumiałam, że są zmotoryzowani.
Tylko my musielibyśmy skombinować jakiś transport do lecznicy.

Posted

[quote name='Kisiaraf']Dzwoniła do mnie dzisiaj Pani, że już się nie może doczekać podała jeszcze jeden numer telefonu (większe szanse, że złapie się zasięg). Powiedziała też, że jak Zerduszko nie ma jak dojechać to mąż może podjechać po nią. Pani jest naprawdę fantastyczna oby w realu też :)
Właśnie dostałam PW od Zerduszko, że są umówione na czwartek na 17.
Mam nadzieje, że kciuki wciąż zaciśnięte?![/QUOTE]

Trzymam kciuki :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

[QUOTE]Kurcze... Trzeba pomyśleć jak to rozwiązać. Może umówić Estera na kastrację na Brynowie, a państwo odebraliby go stamtąd po zabiegu? Zrozumiałam, że są zmotoryzowani.
Tylko my musielibyśmy skombinować jakiś transport do lecznicy. [/QUOTE]

Zgadzam się z tym ;)

Posted

Tylko czy taka szybka akcja: kastracja i zmiana miejsca zamieszkania to nie za duży stres dla Esterka?
Suczka jest podobno malutka czy wogóle jest możliwość "połączenia" psiaków o takiej różnicy wielkości.
Zmotoryzowani są Państwo na pewno.

Posted

Pies staje się bezpłodny od razu po zabiegu.

Kisiaraf, na pewno to byłby duży stres... To może po kilku dniach pobytu u państwa podjechaliby z nim sami do Brynowa? Tylką taka wizytę trzeba wcześniej umówić, bo teraz terminy odległe.
Trzeba się koniecznie dowiedzieć kiedy sunia miała ostatnią cieczkę.

Posted

Wydaje mi się, że Państwo bardzo chetnie podjadą do Katowic lub sami zapłacą za zabieg w okolicy-przy pierwszej rozmowie już mówiłam, że kastracja MUSI BYĆ!!!!
Byle do czwartku :)