Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja psa nie zglosze do schronu...... na te chwile postaram sie tylko jedzenie dostarczyc - na nic wiecej niestety mnie nie stac....na rynku tez jest kociak - dorosly...na przystanku czeka az mu jedzenie przywioze.. ja juz NIE mam gdzie umiescic kolejnego kota a do domu nie moge zabrac zadnego juz psa....po prostu dramat....szlag....

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziak- dowiedzialam się ,że w Olsztynie jest kilka co najmniej bezdomnych psów -prawda ? Moze zrobisz im fot. -po 2-3 każdemu psu oraz temu kotu i wklej je tu nawet na tym wątku -potem pomyslimy .Czekamy -moze nawet jutro dasz radę to zrobić ?

Posted

Podobno jest tam zawsze kilka co najmniej bezpańskich psow -np. taki czarny kudlacz chyba ? a może to są miejsowe psy -tylko luzem latają ? ale one są tam od dluzszego czasu ponoc .. Zwróc uwagę może -ok ? A masz fot. kota moze ? Moze udalo by sie mu tez dt czy ds znalezc .. zima już nastala -psy i koty marzną ..

Posted

W olsztynie zawsze podzucaja psy - bo tak chyba wygdnie...pod zamkiem - ale poki co wiem tylko o molosowatym. Kilka dni temu widzilam czrnego kudlacza ale latal z urwanym lancuchem.... a psy ktore maja domy tylko wlasciciele nie pilnuja to chyba juz znam z imienia..

od wczoraj kociaka nie namierzylam - mam nadzieje ze ma jakas dziure zeby sie schowac przed mrozem....

Posted

Jutro -pojutrze będę cos wiedzieć -może cudem się uda temu psu dom zalatwić -dzięki pewnym dobrym ludziom . Oby sie udalo . A kotu -zrob fot. i tak ..

Posted

[quote name='Magdziak']agaga - olsztyn ma podpisana umowe z jamrozowizna - tam chyba tylko jedna wolontariuszka dziala... no i procedura.. - trzeba zglosci do gminy i dopiero wtedy przyjezdzaja po psa ze schroniska..
Ja juz w taki sposob przkazalam tam 2 psy i wiem ze ciagle kibluja w schronie - a to ponad 2-3 lata... temu..

Jezeli nie bedzie tymczasu do jutra to chyba tak musze zrobic bo psie zamarznie... noce sa koszmarnie zimne[/QUOTE]

Jesteś pewna Magdziak,ze wasza gmina i miasteczko podlegają pod schron w Jamrozowiznie -a nie w Wieluniu ?
Tak czy owak -pies zamarznie tam na ulicy -chyba ,że nadal ktos go wpuszcza na noc do garazu ?
Zawsze dziwi mnie to ,że tam gdzie koczują takie bezdomne psy -nikt z miejscowcyh ludzi nie okaze serca i mjąć warunki -nie przygarnie takiego psa . A tam same domki jednorodz. u was -to miasteczko ladne przecież ...:shake:.Zawsze ktoś z kilkuset mieszkancow może znalezc kąt w domu czy na podwórku..Na zime zabrac psa do korytarza chocby -latem do kojca .:shake:

Posted

prostuje - umowa jest podpisana z wieluniem - ale do wojta doszlo pismo jak sprawa wyglada i mam info ze oddaja juz psy do jamrozowizny na zasadzie umowy zlecenia.
nie wiem jak to bedzie wygladac od stycznia.. z kim podpisza umowe?.. nie mam na to wplywu

Posted

psiak nadal blaka sie po rynku - bylam dzis szukac tego kociaka - kociaka nie ma ..to juz 3 dzien.. mam wielka nadzieje ze go ktos przygranal...
psiak jest calkiem bezdomny bo przychodzi co rano do tej drogerii wyglodzony

Posted

pisze na raty bo nie wiem kiedy gniewko sie zbudzi i bede musiala odlaczyc sie od netu
Psiak ma zapewnione jedzenie co rano tylko do konca grudnia bo dziewczyna zamyka sklep... ja nie dam tam rady regularnie jezdzic zeby zostawiac jedzenie..

Posted

To niedobrze ..zima teraz ostra się zrobila -mróz duzy ..a pies straci dokarmianie i pewnie kąt pod drogerią -czy to zupelnie zamkną ten sklep czy tylko na czas urlopu np.? Do tego garażu też psa nie wpuszczą ci ludzie ? :shake:
Na tylu mieszkancow -nie ma nikogo ,kto by dal kąt i miskę karmy temu psu ....???:shake:
Pytam nadal -czekam na inf. -czy bedzie szansa choć na dt jesli nie dom staly -poki co dalej szukamy ..:shake:

N[COLOR=Navy]o i przypominamy : pies jest w Olsztynie k/Cz-wy - /zabytkowe ruiny zamku / - to nieduza ,ladna miejscowosc -gmina .Byly tam swego czasu coroczne pokazy ogni sztucznych na ruinach zamku .
A po tego psa waro przyjechać nawet z Mazur -jest to dorodny,piekny pies . Coś w typie Cane Corso też chyba .:p .Jest lagodny -jak widac .Szkoda go .by trafil do schronu ,na lancuch lub zamarzl tam ...:shake:[/COLOR]

Posted

na tylu mieszkacow jestem ja ale glownie od kotow, - a teraz tez juz nie bo nie ma gdzie..
jest jedna pani ktora wziela helcie na dt
jest p.Lidia ktora ma 10 kotow i 6 psow
ina pani ktora wziela mala sunie

nikogo wicej chetnego nie znalazlam do pomocy - ale za to mam telefony ze jest kolejna bezdomna bida i pani Madziu zrob cos............
nie mam mozliwosci zeby zrobic "cos"...moge tylko na dogomanie wklejac

mieszkam tu od 3 lat a i tak mnie znaja ze wariatka od zwierzat

Posted

Jesli nie uda się znalezc temu psu domu tutaj -a gdyby bylo na kazdy mc 450 zl -to z tego hoteliku u Jamora ten pies milaby sznasę lada m-c na dobry dom : [url]http://www.dogomania.pl/threads/138231-Hotel-dla-psA-w-JAMOR[/url]

Posted

Owszem-dalej jest na ulicy -Ten sklep chyba od Nowego Roku bedzie zamkniety- pewnie zmian wlaściciela i zabraknie dobrej kobiety ,ktora psa dokarmia . Jedna życzliwa osoba będzie jutro w Olsztynie -i zapyta znajomych ,czy moga psa choć na zimę pzrygarnąć -albo na stale ? Gdyby tylko na zime -to wtedy trzeba psa energicznie oglaszać ,zeby do wiosny znalazl DS . Chyba ma jednak dostęp na noc do garazu -mysle .Dzwonie w tej sprawie codziennie i pytam o ten dom czy DT.

A Szarotka -chcesz może pomóc oplacac DT temu pieknemu psu ? :p czy jakoś inaczej pomoc ? Moze masz kogoś , kto moze pomoc temu psu ? Bedziemy wdzieczni -pies też :loveu:.Mieszkasz chyba zagranicą -o ile się nie mylę -ale masz znajomych w kraju pewnie . Każda pomoc potrzebna . :p
Nie chcielibysmy zeby pies trafil do schronu -a potem w lapy jakichś łobuzow / bandytow i na worek treningowy np.-czy na lancuch -albo do jakiegoś skrzywionego lysego palanta..Albo taki zlapal go na ulicy ..Jutro może wieczorem coś bedzie wiadomo .

Posted

nie rozumiem postu odnosnie Szarotki - moze chciala podniesc watek....
moze zle zrozumialam ale olga7 w twojej wypowiedzi jest napastliwosc na bogu ducha winna szarotke - chyba jakos tak sie mowi..

z twojej wypowiedzi widze ze dzwonilas do p. Edyty z drogerii?