Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='CoolCaty']Pudelek cichutki, spokojny. Jest, a jakby go nie było. Taki cichutki aniołek. Dzisiaj jak go wynosiłam na trawkę, to mnie obsikał, bo już się nie mógł doczekać, aż go postawię. Niezły model z niego. Wydaje się być słaby i zmęczony, ale ładnie je i pije, produkuje siuśki i kupki. Jakoś powolutku ciagnie. [/quote]

Boże, jakie biedactwo... CoolCaty, czy on tak cały czas leży? Nie ma na nic siły, trzeba go wynosić na rękach?
I czy on mogłby być z innym psem, czy wykluczone sa u niego choroby zakaźne?

Posted

Przeszukałam w Ekspresie Ilustrowanym w Zgubiono - Znaleziono cały wrzesień nie szukają, ale chyba komuś kto szukał znalazłam białego pudla :loveu:. Póki co szukam dalej, mam nadzieje że może jest od starszych osób które chociaż w gazecie ogłosiły

Posted

Gdy rozmawialam z CoolCaty mowila, ze psiak jest juz w miare w dobrej formie, jestem pewna, ze choroby zakazne sa wykluczone. Trzeba mu po prostu podawac codziennie lekarstwo z jedzeniem.
Tez sie dopytuje gdzie sie da o dom dla niego, ale na razie bez skutku.
Jutro mam miec odpowiedz z jednego miejsca...ale to az w Krakowie i szanse marne.

Posted

Pudelek pojechał dziś do starszej pani. Czy na stałe? Nie wiem. Zobaczymy. Narazie ma go przechować. Pani będzie z małym przychodzić do lecznicy. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Może się uda...

Posted

[B]malawaszka [/B]- dokładnie tak, cieszę się :multi: - przynajmniej nie poszedł do schronu a może zaiskrzy :lol:. Jak słucham starszych ludzi, którzy upierają się przy szczeniaku to mi ciarki przechodzą bo potem z tą rodziną to faktycznie najlepiej wychodzi się na zdjęciu :shake:

No, ale póki co cieszmy się :multi:

Posted

[quote name='malawaszka']jejku trzymam :kciuki: starsza Pani i starszy dupelek to idealne rozwiązanie - oby tak było!!!!![/quote]

Czy ty sugerujesz, ze jak ja mam 14 letniego Romka ze schronu to tez jestem stara babcia?:diabloti:

Fajnie, ze dupel jest u kogoś, serce mi pękało jak patrzyłam na jego foty...:oops:

Posted

[quote name='malawaszka']proszę niczego nie brać personalnie :diabloti:[/quote]

no no no, bo sobie pomyślę !:diabloti:

Oby teraz dupel miał się dobrze.
Coolcaty - jakie on leki przyjmuje i na coo ?

Posted

Jest w porządku. Pudelek w zasadzie ciągle śpi. Dostaje leki na wątrobę, powolutku sobie tupta na spcerku. Ja widzę, że on powoli gaśnie, bo jest naprawdę starutki, ale narazie żyją sobie razem z panią i nie ma z nim żadnych problemów.

Posted

No, jedyna pociecha, że gaśnie w domku a nie w zimnym -pod każdym względem - schronie.
Gdzie ten człowiek, który takie stare nieszczęście wystawił na ulicę :mad:
Może jego kochający właściciel umarł a spadkobiercy wzięli aktywa nie zawracając sobie głowy maleństwem :-(
Wielkie ukłony dla tej Pani, która się pudelkiem opiekuje :loveu:

Posted

To znaczy, że dobrze jest.

No cóż jesli taki powolniutki i słabiutki choć zdrowy to musi staruszek być. Pudle generalnie do późnej starości potrafią zachowywać się jak szczeniaczki. Oczywiście może go do życia zniechęcac też stres - bo w sumie nie wiadomo w jakich okolicznościach zaginął :shake:.

Dobrze, że przynajmniej jesień życia spędzi sobie w ciepełku z kochającym człowiekiem :loveu: - wyrazy szacunku dla PANI.

Posted

[quote name='JustynaJK']super wieści:multi:[/quote]

To ciesze sie bardzo, ze psinka znalazla domek, a ja dalej szukam dla mojej Bibi 6 tyg szczeniaczka, moze kogos macie?

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/bibi_5-tyg-sunia_wesoly-autobus-coronaaj-ja-uratowal-pilnie-potrzebne-ogloszenia-147418/#post13157821[/URL]