Basia1968 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 nie ważne EWuniu ile, ważne żeby skutecznie. Quote
Ada-jeje Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Podajcie prosze dalej. [url]http://www.argos.org.pl/list_otwarty.htm[/url] Quote
rita60 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Nie zapomniałam.......jak ci pomoc,wyczerpalam juz praktycznie wszystkie srodki:-( Quote
epe Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='majuska']Ja tak jeszcze wtrącę o tym płocie do naprawienia....., tam nie ma płotu, tylko normalną siatką jest posesja ogrodzona, tyle, że [B][COLOR=red]brama wjazdowa jest non stop otwarta i to chyba o to chodzi, że panu sie jej nie chce zamykać[/COLOR][/B], przejeżdżam tam co tydzień, dwa i zawsze jest otawrte, z posesji wypada sie od razu na bardzo ruchliwą drogę Rzeszów-Krosno,więc [B]Kamyk zapięty jest pewnie z "troski" o to, żeby nie wpadł pod samochód:shake:, prościej byłoby chyba zamknąć bramę[/B]:roll: Podwórko jest obskórne i zaniedbane, pełno na nim różnych rupieci i chyba ani źbła trawy w lecie, tylko beton albo klepisko, a bram ozdobiona jest takimi różnymi tabliczkami w stylu: zły pies, nie wchodzić, nie zastawiać, zakaz zatrzymywania:stupid: I jeszcze jedno...ja w te regularne spacery nie wierzę,nie wiem jak wy....[/QUOTE] Wróciłam do wcześniejszych wypowiedzi i zastanawiam się nad tym - po co temu facetowi pies??? Wygląda na to,ze [B]ma służyć za alarm[/B] - bo skoro zapięty,to intruzom nic nie zrobi,tylko poszczeka:razz: Na umowie adopcyjnej wpisano,że facet zapłacił 100,-zł na rzecz Stowarzyszenia - czyli mówiąc krótko "KUPIŁ SOBIE ALARM"!!! Więc może jest taka opcja,aby złożyć się na zamontowanie mu alarmu w bramie,wzamian za zwrot psa?:cool3: Quote
Bejotka Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='epe']Więc może jest taka opcja,aby złożyć się na zamontowanie mu alarmu w bramie,wzamian za zwrot psa?:cool3:[/QUOTE] Byłoby to jakieś rozwiązanie. Pod warunkiem, że ten gość nie będzie teraz z siebie robił miłośnika psów i pod warunkiem, że nie będzie szedł w zaparte..... Quote
ewkar Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Wydaje mi się,że pozostaje tylko czekać na wprowadzenie ustawy o zakazie trzymania psów na łańcuchach. Basiu, zgadza się, skuteczność jest najważniejsza.Wierzę,że już żaden piesek nie pojedzie do schronu do Mielca.Trzymam mocne kciuki!!!! A co z obiecanymi zdjęciami? Tutaj łatwiej Cię zastać, dlatego piszę. Quote
Basia1968 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 juz się zdzwoniłyśmy - nie było niestety titusia, ale dzisiaj będziemy na niego "polować" Quote
Basia1968 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Ewuniu nie ma koteczka - jutro ciąg dalszy poszukiwań:-( Quote
Jagoda1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='rita60']Jestem Kamyczku i bede ..........[/QUOTE] .. ja też zaglądam i jest mi b. smutno Kamyczku...:( Quote
Bejotka Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 I ja tu wracam....... Piękny Kamyczku, już coraz cieplej ......... :( Quote
rita60 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 "Ponieważ psy są przystosowane do życia w grupie, trzymanie ich w odosobnieniu prowadzi do poważnych zmian w psychice. Najweselszy pies po pewnym czasie staje się nieszczęśliwy, nerwowy, często agresywny. Czy słyszałeś kiedyś, jak uwiązany pies wyje z tęsknoty, skomli, szczeka "bez powodu"? To jego wołanie o ratunek! Łańcuch powoduje, że pies cierpi nie tylko psychicznie – ale również fizycznie." Quote
xxxx52 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='ewkar']Wydaje mi się,że pozostaje tylko czekać na wprowadzenie ustawy o zakazie trzymania psów na łańcuchach. Basiu, zgadza się, skuteczność jest najważniejsza.Wierzę,że już żaden piesek nie pojedzie do schronu do Mielca.Trzymam mocne kciuki!!!! A co z obiecanymi zdjęciami? Tutaj łatwiej Cię zastać, dlatego piszę.[/QUOTE] Ten zakaz moze i bedzie ,ale nie za naszego zycia Quote
xxxx52 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='rita60']"Ponieważ psy są przystosowane do życia w grupie, trzymanie ich w odosobnieniu prowadzi do poważnych zmian w psychice. Najweselszy pies po pewnym czasie staje się nieszczęśliwy, nerwowy, często agresywny. Czy słyszałeś kiedyś, jak uwiązany pies wyje z tęsknoty, skomli, szczeka "bez powodu"? To jego wołanie o ratunek! Łańcuch powoduje, że pies cierpi nie tylko psychicznie – ale również fizycznie."[/QUOTE] Po tym co Ty piszesz to mam chec przyjechac i go wykrasc.(poczekam az mnie wymienia staw biodrowy na nowa )to bede jak gazela skakala przez ploty jak kiedys. Quote
marta9494 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 U Kamyka jak widzę bez zmian:(xxxx52,taka propozycję już też rzucałam,może nie wykradzenie,ale podanie się za włascicielkę,której zaginął pies i właśnie go odnalazła.Ponieważ z tego co pamietam gość ma z policją na pieńku,na pewno nie leciałby zgłaszać zabrania psa.No ale pomysł nie wypalił i nie wypali zapewne.Może uda się go jakos inaczej wyciagnąć,ale szczerze mówiąc,to juz prawie straciłam nadzieję,ze Kamyk pozbędzie się łańcucha:( Quote
rita60 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Ja nie trace nadziei,ale bez pomocy organizacji prozwierzecej nie dam rady:shake: Quote
rita60 Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Kamyczku nastepne Swieta na łancuchu........ Quote
minia913 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 a może media poruszyć to temat na czasie organizacja pro-zwierzęca oddaje psa na łańcuch pffff Quote
:: FiGa :: Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 ALe to nastawi ludzi negatywnie do wszystkich takich org. Urzykrzycie zycie nie jednej a wielu org. Quote
ewkar Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='Basia1968']Chciałam tylko dodać, że nie działam jako członek TSPZ - mamy swoja Fundację - już zarejestrowaną "Happy Garden" - w sumie działamy w 8 osób oraz dodatkowo dwie wspierające. Co do TSPZ nie mam pojęcia. [URL]http://www.rejestrkrs.pl/fundacja-na-rzecz-ratowania-bezdomnych-zwierzat-happy-garden,0000379213,0.html[/URL][/QUOTE] Życzę powodzenia, bo już działacie.Sytuacja psów na pewno się poprawi.Może jakieś kocie stowarzyszenie się też zawiąże? Quote
rita60 Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Zycze co Kamyczku z okazji Wielkanocy abyś był wolny od łancucha...... Quote
ewkar Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Mam prośbę.Gdzie mogę znaleźć rzeczowe informacje na temat kolczatek i kagańców zaciskowych? W lokalnej prasie ma być seria artykułów na temat zwierząt, takich o charakterze edukacyjnym.Mnóstwo ludzi zakłada psom kolczatki i te wredne kagańce, być może nie wiedząc,że to tortura dla psa.Obiło mi się o uszy,że w niektórych krajach używanie ich jest zakazane.Może ktoś mi pomóc? Quote
minia913 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 weź pod uwagę ,że w naszym dziwnym kraju w niektórych miastach obowiązuje wyprowadzanie psa w kagańcu. To chore jest ale jest Quote
Recommended Posts