Jump to content
Dogomania

Precedens na Dogo !!! Tarnobrzeskie Stowarzyszenie oddało Kamyka na łańcuch !!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='olga7']Moze jednak będzie lepiej zainteresować się sołtysem i bezprawiem ,jakie tam panuje ? Jakim prawem takie zarządzenia ten wójt wydaje ? Trzeba zainteresować tą sprawą odpowiednie organizacje oraz osoby ,bo takich durnych wojtów może być u nas więcej.Rozumiem,że chodzi o wieś Tuszów k.Tarnobrzega ?
O Kamyku też pamiętam zawsze.[/QUOTE]
Słuchajcie, nie pamiętam nazwy tej wsi, nie wiem, o jakich czarnych kwiatkach piszecie.Dziwne mi się wydaje takie zarządzenie, wiem o nim tylko od tego człowieka.Na prawie się nie znam, a poza tym nie wierzę,że coś da się zrobić.Kamyk jest tego przykładem.
Olga7, o jakich organizacjach piszesz? Dwa lata walczyłam o psa trzymanego w klatce, zawiadomiłam TSPZ(chociaż to nie ich rejon) UM w Stalowej Woli, sołtysa, wójta, radnego z tej wsi, pisałam na miau i dogo, do fundacji EMIR nic.P.Derwiszowa wysłała tam policjanta, zmierzył klatkę, wyszło mu,że ma 8 mkw., więc sprawa ucichła.Klatka miała 2mkw i pies siedział w niej ponoć osiem lat.W środku była jeszcze buda,a pies był dodatkowo na łańcuchu.Ten pies czasem jeszcze śni mi się po nocach.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xxxx52']czyzby Kamyk musi nastepna zime spedzic w budzie, bedac zakuty metalowym lancuchem?
Co to za sredniowieczna "tradycja"swiadczaca o zacofaniu.Kiedy sie doczekamy " swiezego wiatru"[/QUOTE]
Kamyk nie jest jedynym psem,ktore sa na lancuchach....:shake: Jak do tej pory nie udalo sie go zabrac temu wlascicielowi,to chyba raczej marne szanse beda....:shake:.

Posted

Niebieska713-zgadzam sie z Toba,ale kuriozum jest ,ze Kamyk byl na lancuch wyadoptowany przez organizacje prozwierzeca ,ktora powinna ludzi uswiadamiac ,zwalniac z lancuchow ,a nie tkwic po czubek glowy w sredniowieczu i tak jak ktorys ze przedstwaicielio polskiego rzadu czynic wg.powiedzenia "ze psy na lancuchu to nasza polska tradycja":mad::grab::mdleje:

Posted

przepraszam za offa Kielczanie potrzebuja wsparcia.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas[/url]!!!

Posted

[quote name='ewkar']Słuchajcie, nie pamiętam nazwy tej wsi, nie wiem, o jakich czarnych kwiatkach piszecie.Dziwne mi się wydaje takie zarządzenie, wiem o nim tylko od tego człowieka.Na prawie się nie znam, a poza tym nie wierzę,że coś da się zrobić.Kamyk jest tego przykładem.
Olga7, o jakich organizacjach piszesz? Dwa lata walczyłam o psa trzymanego w klatce, zawiadomiłam TSPZ(chociaż to nie ich rejon) UM w Stalowej Woli, sołtysa, wójta, radnego z tej wsi, pisałam na miau i dogo, do fundacji EMIR nic.P.Derwiszowa wysłała tam policjanta, zmierzył klatkę, wyszło mu,że ma 8 mkw., więc sprawa ucichła.Klatka miała 2mkw i pies siedział w niej ponoć osiem lat.W środku była jeszcze buda,a pies był dodatkowo na łańcuchu.Ten pies czasem jeszcze śni mi się po nocach.[/QUOTE]
Odp. kilka slow nieco pózniej .

Posted

[quote name='ewkar']Dzwonił do mnie sympatyczny z resztą człowiek z Tuszowa....cośtam, nie zapamiętałam, niedaleko Tarnobrzega.Ma dwa beagle, które są na łańcuchach.Na moje pytanie, dlaczego odpowiedział,że taki jest przepis w tej wsi i on musi się do tego stosować.Spuszcza je na noc.Czy ktoś słyszał coś podobnego? To chyba nadużycie, czy coś, prawda?[/QUOTE]

[quote name='eve-w']wstaw go na czarne kwiatki, odgrzeb numer i wszystko co pamietasz..[/QUOTE]

a coś takiego dziś na gazecie: [url]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8680645,Zarzadzenie_wojta__Psy_w_gminie_maja_byc_na_uwiezi.html[/url]

Posted

A Kamyk ciagle na lancuchu...? Czy naprwde macie zwiazane rece,ze nic nie mozna zrobic...,bo facet ma jakas umowe w kims tam i czuje sie bezkarny..A co by bylo,gdyby ten pies nagle zniknal...i nikt nic nie wie....? Czy ten facet szukalby tego psa...,watpie....

Posted

Przeczytałam wczoraj cały wątek, po tym, jak zobaczyłam Kamyka na pierwszej stronie terrierowatych do adopcji..

Ze wszystkich pomysłów najbardziej do mnie przemówił właśnie ten, że pies w nocy znika... ale wtedy najlepiej byłoby mieć dla pieska załatwiony stały dom, żeby faktycznie już go nie ogłaszać, bo facet może się okazać zawziety..

Posted

[quote name='daguerrotype']Przeczytałam wczoraj cały wątek, po tym, jak zobaczyłam Kamyka na pierwszej stronie terrierowatych do adopcji..

Ze wszystkich pomysłów najbardziej do mnie przemówił właśnie ten, że pies w nocy znika... ale wtedy najlepiej byłoby mieć dla pieska załatwiony stały dom, żeby faktycznie już go nie ogłaszać, bo facet może się okazać zawziety..[/QUOTE]
Albo Dt,ale wtedy tylko szukac Ds w danym rejonie Dt...Facet chyba nie wie o forum Dogo...?

Posted

Przepraszam za offa
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][B]Podaję link do petycji w sprawie Nowelizacji Ustawy o Ochronie Zwierząt. Proszę o podpisywanie, komentarze - wszystkich wolontariuszy proszę o podanie w komentarzu organizacji, której są wolontariuszem. Przedstawicieli organizacji również proszę o uwidocznienie tego w komentarzu. Ruszyło! Każdy głos się liczy - nie pozwólmy na eksterminację zwierząt. Dziękuję i pozdrawiam!

[URL]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6028[/URL][/B][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Niebieska713']Albo Dt,ale wtedy tylko szukac Ds w danym rejonie Dt...Facet chyba nie wie o forum Dogo...?[/QUOTE]

to kradzież, na dodatek przy jakichkolwiek ogłoszeniach to zostawianie po sobie śladu, czyli dowodów, forum jest publiczne, każdy może je czytać, nie musi się przyznawać.

Posted

A my nadal odpisujemy: umowy nie było, a nawet jak była to słowa o łańcuchu w niej nie było..osoba, która tam Kamyka zwiozła pojechała go odbierać, ale "nowy pan " Kamyka oraz miejscowa policja ją wyśmiały i wróciła do domu bez psa...

Posted

[quote name='lika1771']Myslałam ze moze do tego mozna było sie przyczepic[/QUOTE]

...i łańcuch jeden z najdłuższych jakie widziałam.....jednym słowem "dbają "o niego:shake:

Posted

[quote name='majuska']...i łańcuch jeden z najdłuższych jakie widziałam.....jednym słowem "dbają "o niego:shake:[/QUOTE]

No tak mozna powiedziec ze ma lepiej niz ne jeden pies na polskiej zakichanej wsi:shake:No i nie ma jak tego ugrysc:confused:

Posted

[quote name='majuska']A my nadal odpisujemy: [B]umowy nie było, a nawet jak była[/B] to słowa o łańcuchu w niej nie było..osoba, która tam Kamyka zwiozła pojechała go odbierać, ale "nowy pan " Kamyka oraz miejscowa policja ją wyśmiały i wróciła do domu bez psa...[/QUOTE]

To była umowa czy nie?!