ElzaMilicz Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Przyjechała dziś. Kochana, nieco zagubiona. Dalszy opis jutro... Gaja jest cierpliwa, łagodna, spokojna i zrównoważona. Skoncentrowana na człowieku, posłuszna. Dobrze chodzi na smyczy. Genialnie dogaduje się z psami i sukami. Jej postura budzi respekt. Gaja nie przejawia agresji, ale zaniepokojona niezwykłymi odgłosami na zewnątrz posesji, podnosi się i pilnie obserwuje punkt, z którego owe odgłosy dochodzą. W pierwszych kontaktach z obcymi jest zdystansowana, ale zaraz potem przysiada na nodze, domagając się pieszczot. Robi to w sposób charakterystyczny dla dużych szwajcarów. Właściciele innych ras nie mogą wiedzieć o czym w tej chwili piszę ! Jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Czeka na dom w Miliczu (dolnośląskie). Kontakt: Elza 692438657 Quote
ElzaMilicz Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='Agata69']Skąd ja masz?[/QUOTE] Z Celestynowa. Oddana z powodu wyjazdu. Quote
Camara Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 O!!! znalazłam wątek łysego berneńczyka :loveu::loveu::loveu: Quote
Roma i Dino Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Śliczna sunia,jak dobrze ,że jest już u Ciebie.wielkie dzięki i uznania należą się kresce,która stanęła na głowie aby psiaka wydostać ze schronu.Przed takimi ludźmi jak Wy chylę czoła. Quote
birma74 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Gracja hopsa po domek,Kresko dzięki:loveu: Quote
ElzaMilicz Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Gaja to duży pies, a tutaj wygląda jak średniak. :evil_lol: Quote
Agata69 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Gaja to duży pies, a tutaj wygląda jak średniak. :evil_lol: A to białe w kloszu? Jak będzie tekst to zrobię Gai Gumtree. Może być na Warszawe? Quote
ElzaMilicz Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 [quote name='Agata69']A to białe w kloszu? To białe jest tu: http://www.dogomania.pl/forum/f28/co-wyrzucamy-podczas-remontu-stare-meble-graty-pudelka-145963/?highlight= Quote
ElzaMilicz Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Gaja jest cierpliwa, łagodna, spokojna i zrównoważona. Skoncentrowana na człowieku, posłuszna. Dobrze chodzi na smyczy. Genialnie dogaduje się z psami i sukami. Jej postura budzi respekt. Gaja nie przejawia agresji, ale zaniepokojona niezwykłymi odgłosami na zewnątrz posesji, podnosi się i pilnie obserwuje punkt, z którego owe odgłosy dochodzą. W pierwszych kontaktach z obcymi jest zdystansowana, ale zaraz potem przysiada na nodze, domagając się pieszczot. Robi to w sposób charakterystyczny dla dużych szwajcarów. :lol!: Właściciele innych ras nie mogą wiedzieć o czym w tej chwili piszę ! :eviltong: :eviltong: :eviltong: Jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Czeka na dom w Miliczu (dolnośląskie). Kontakt: Elza 692438657 Quote
ElzaMilicz Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Szila na powitanie ugryzła Gaję w szanowny tyłeczek. :-D Aza wynagrodziła jej to z nawiązką. ;-) To, co Gaja lubi robić najbardziej. Quote
ElzaMilicz Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Kłaniam się pięknie Camarze :modla: i proszę o allegro dla "łysego" berneńczyka. :hand: Quote
Camara Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Duży Szwajcarski Pies Pasterski Gaja (757666882) - Aukcje internetowe Allegro Quote
florida_blue Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 aaa, to tą sunie ci przywiezli ??? Ladna dziewczynka :) Quote
ElzaMilicz Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Beka co Ty to już owczarkowatych zabrakło na dogo ? :crazyeye: Jeże ratujesz ??? :hmmmm: (mam dobry dom dla młodego owczarka nie skaczącego przez płoty :cool3:) Florida widziałaś swojego białasa na poprzedniej stronie ? Quote
florida_blue Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 widziałam :) jeszcze nie zjadł domku ? Quote
Milla.j Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 ta suczka jest niesamowita:cool3: nie dość że taka potulna to jeszcze przytulaśna:lol: ona zrobi prawie wszystko żeby tylko zasłużyć na głaski:evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Zajęło mi to kilka dni pracy ale warto było ! :p Gaja z Medą- prawie komitywa. :lol: Quote
ElzaMilicz Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Kto sprawdzi mi dom dla Gaji 50 km od Warszawy, w Lipowie (gmina Wiązowna) ? Quote
ElzaMilicz Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Następny bern. Wklejam tu bo szwajcary.com chwilowo nieczynne som. :) "Niemłody psiaczek, 7-8 lat prawdopodobnie. Zaniedbany i skołtuniony, na pewno nie urwał się wczoraj ze smyczy, więc chyba nikt go nie szuka... Miejsce gdzie został odłowiony też nie za ciekawe tzw. Żerań przemysłowy - fabryki, magazyny, śmieci i brud. Piesio bardzo grzeczny i spokojny, leżał sobie na wybiegu, jak mnie zobaczył to wstał i podszedł do krat. Ale bez jakichś emocji." Quote
birma74 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Ela Roma mi alarmowała o potrąconym bernie w Katowicach ale nie mogę znalezć wątku,a była względna cisza a tu masz sypią się berny potrzebujące pomocy Quote
birma74 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 a szwajcary kaput do wtorku lub środy:razz:chłopak piękny,bern za kratami okropny widok Quote
ElzaMilicz Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1166/potracony-bernenczyk-katowice-148050/ Quote
Recommended Posts