Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kinia1984']sunia chyba odlowiona w halinowie i miala obroze...laura mi cos mowila a ze moj tz stamtad to mozna jakies ogloszenia zrobic bo moze czyjas...[/quote]

no to robić robić te ogłoszenia!!!!!!! - tu nie ma na co czekać :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']no to robić robić te ogłoszenia!!!!!!! - tu nie ma na co czekać :shake:[/quote]

[url=http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=5254]Zaginione / Znalezione Psy i inne zwierzęta :: Zobacz temat - MŁODA SUNIA ON, 17.09-znaleziona w HALINOWIE[/url]

Posted

Po co tyle szumu tak się zastanawiam ... Nie wiem skąd informacja o bebeszi ale ja nic o tym nie słyszałam , bebeszie ma inny piesio -KUNDELEK który też jest w tym okropnym miejscu .

Czytają czy nie czytają dogo cóż to za różnica przecież tak czy siak wiedzą , że przychodzą tam osoby zrzeszone z wszelkimi fundacjami i forami internetowymi więc zdają sobie sprawę z tego, że wszystkie możliwe zdjęcia , które są robione i gromadzone info o psach służą nam w udzielaniu pomocy .

Co do wydawania psów to bez przesady bo robi się ogólnopolska panika , niufek nie może zostać wydany bo wczoraj dopiero przyjechał możęcie się patrzeć na mnie bykiem ale w końcu jak to mi tłumaczono oni są taką "przejściówką" gdzie psy czekają na włąsciciela swojego a po dwóch tygodnaich na nowego włąściciela . W związku z powyższym wydanie psa raczej było nie możliwe bo gdyby lada dzień ktoś się po niufcia zgłosił to byłby dym . Podobnie jest z ONką . Ja wiem , że dziwne to , że trzymają się przepisów co do kwarantanny a potarfią upychac psy choelra wie gdzie jednak to było do przewidzenia , że Niufek zostanie zwłąszcza że nie ma szefa . Trzeba raczej zaklepywac sobie psiaka i czkeąc aż zakończy się kwarantanna .

Posted

Laura ma rację. Autorka wątku nawet nie wspomniała o tym, że Clifford ma bebeszi...

Na innym wątki - bebeszi ma Edi, ktory rowniez jest w tym piekle.. ale to już [COLOR=black][B]kundelek[/B]...[/COLOR]

Posted

Było to informacja - z tego co się orientuję - przekazana przez osobę, która pojechała do tej rzeźni. I było to PODEJRZENIE babeszji, a nie informacja o tym, że pies ją ma....

Wygląda na to, że jest wolny od tej zarazy, więc jest szansa, że będzie lepiej niż z Trevorem.

Posted

[quote name='Psi Ratownicy']Było to informacja - z tego co się orientuję - przekazana przez osobę, która pojechała do tej rzeźni. I było to PODEJRZENIE babeszji, a nie informacja o tym, że pies ją ma....

Wygląda na to, że jest wolny od tej zarazy, więc jest szansa, że będzie lepiej niż z Trevorem.[/quote]

Super. Mam nadzieje, że Cliford dzisiaj sie lepiej czuje.

Posted

a ja właśnie zastanawiałam sie, czy ta babeszjoza jest zarażliwa:roll:, bo jak to możliwe aby w jednym schronie tyle piesków na to choruje....

Posted

[quote name='Madallena']Kontakt do emira mi potrzebny! ma ktoś??? PILNIE![/quote]

Żaden problem
[B]Jest strona do EMIRa i tam są kontakty:[/B]
[URL]http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-info.htm[/URL]

.

Posted

to nie jest zarazliwe tylko te psiaki nie sa niczym zabezpieczane...a teraz wysyp kleszczy...
moj bob mimo ze zabezpieczany to i tak co i raz ma jakiegos...dodam ze babeszje ma sie we krwi juz potem na cale zycie...bobek chorowal na nia 4 razy i wetka powiedziala ze musi miec bardzo silny organizm bo po tylu razach rzadko ktory pies nie idzie za TM..

Posted

[quote name='obraczus87']Nie wiem.. to jest mordownia..

Czy kundelkiem juz nikt oprocz kilku osob sie nie zainteresuje????????????[/quote]

Ja się interesuję pomimo, że kundelek i nie jamnik i nie rasowy.

Posted

[quote name='Laura1108'] Co do wydawania psów to bez przesady bo robi się ogólnopolska panika , niufek nie może zostać wydany bo wczoraj dopiero przyjechał możęcie się patrzeć na mnie bykiem ale w końcu jak to mi tłumaczono oni są taką "przejściówką" gdzie psy czekają na włąsciciela swojego a po dwóch tygodnaich na nowego włąściciela . W związku z powyższym wydanie psa raczej było nie możliwe bo gdyby lada dzień ktoś się po niufcia zgłosił to byłby dym . Podobnie jest z ONką . Ja wiem , że dziwne to , że trzymają się przepisów co do kwarantanny a potarfią upychac psy choelra wie gdzie jednak to było do przewidzenia , że Niufek zostanie zwłąszcza że nie ma szefa . Trzeba raczej zaklepywac sobie psiaka i czkeąc aż zakończy się kwarantanna .[/quote]

to oznacza, że nagle zaczęli przestrzegać zasad

jakiś czas temu pod bramą tego wstrętnego miejsca Ewa B. sprzedała za kilkaset zł psa husky, odłowionego własnie w Sulejówku - bez kwarantanny

mieli pecha, i doktorek i Ewcia - właściciele psa trafili do nich i urzadzili piekło i trzeba było psa odkupić od tych co właśnie go kupili

łatwo nie było....

Posted

[quote name='kahoona']to oznacza, że nagle zaczęli przestrzegać zasad

jakiś czas temu pod bramą tego wstrętnego miejsca Ewa B. sprzedała za kilkaset zł psa husky, odłowionego własnie w Sulejówku - bez kwarantanny

mieli pecha, i doktorek i Ewcia - właściciele psa trafili do nich i urzadzili piekło i trzeba było psa odkupić od tych co właśnie go kupili

łatwo nie było....[/quote]

Uff... ale dobrze, ze właścicielom się udało...

Posted

[quote name='obraczus87']Nie wiem.. to jest mordownia..

ale może w pogoni za pomocą psiakowi rasowemu Clifordowi - ktos wejdzie i pomoze rowneiz EDiemu?? Sami nie damy rade
http://www.dogomania.pl/forum/f1161/edi-chory-na-bebeszi-w-pseudoschronie-u-dr-k-pomocy-deklaracje-na-dt-leczenie-147270/index5.html

Czy kundelkiem juz nikt oprocz kilku osob sie nie zainteresuje????????????

[quote name='Isadora7']Ja się interesuję pomimo, że kundelek i nie jamnik i nie rasowy.

[quote name='obraczus87']Nie mówiłam o Tobie.. wiem ze sie intersujesz- dziekuje :p

A o kim mówiłaś. Skąd masz pewność, ze nikt sie nie interesuje tym psiakiem? A znasz powiedzenie: całej d... się nie odkrywa? A znasz mój post z wątku Trevora?

[quote name='Isadora7']

Bardzo prosimy o nie pisanie o podejmowanych działaniach i ew. sposobach działań wobec tego człowieka. To działa wyłącznie na naszą szkodę i nie służy sprawie. Forum jest skrupulatnie czytane przez nich. Nie odkrywajcie wszystkich kart! Te informacje muszą pozostać tylko między nami
Wszelkie info wymieniać można na PW,
są też telefony i maile

Posted

[quote=obraczus87;13032443

Czy kundelkiem juz nikt oprocz kilku osob sie nie zainteresuje????????????