Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Żaden z piesków z pierwszej strony nie znalazł domu, niestety wiem od Pani Dyrektor że stan wyżłowatego jet bardzo zły-on ma białaczkę, jest leczony ale co z tego będzie trudno powiedzieć :-(

Posted

Betinko - to bardzo smutne... Szkoda, że musi być w schronisku. Może zmienić treść ogłoszeń ? Chociaż, szczerze wątpię, żeby ktoś okazał serduszko w takiej sytuacji.

Niestety w czasie przeprowadzki zostałam odcięta od sieci i teraz mam dostęp bardzo ograniczony. Mam nadzieję, że jutro coś się poprawi. Udało mi się nadrobić połowę świątecznych zaległości. Jutro druga połowa :-)

Posted

Wyżłowaty jest staruszkiem walczą o niego ale kiepsko to wygląda a ludzie rzadko kiedy chcą pomóc takim ciężko chorym staruszką :-( Nie wiem nie pamiętam ale wysłałam ci chyba tez takiego pieska o imieniu Faier on dziś pojechał do super domku, a i Grubcia w piątek jedzie do nowego domku, także Kociarka (chyba ją też Ci wysyłałam) ona także pojechała dziś do nowego domu :-)

Posted

Faiera i Kociarki nie miałam - ale bardzo się cieszę, że mają już domki. Z Grubciowego domku jestem przeszczęśliwa :-) Z zaleglości została mi tylko Balbinka.

Posted

Wyżłowaty czuje się lepiej cudownie by było gdyby znalazł dom tam na pewno by szybko doszedł do siebie, ale kto go będzie chciał przygarnąć :-(
A teraz dobra wiadomości można śmiało usunąć ogłoszenia Grubci, pojechała dziś do domku :-)

Posted

Betinko - Grubcię zdejmę jutro, mam nadzieję, że razem z Yogim (proszę daj mi znać, jak już odjedzie).

Może jednak pozmiemiać to ogłoszenia Wyżłowatego ? Wiem, że szanse marne, ale co nam szkodzi spróbować ...

Posted

oczywiście z wyżlowatym można próbować marne szanse ale może ktoś znajdzie się kto da mu domek na szanse. Jak będę wiedziała coś na temat Yogiego to na pewno dam znać :-)

• 5 weeks later...
Posted

Pomyślałam sobie, że napiszę najpierw tutaj, bo to w zasadzie wątek lokalny i schroniskowy. Wczoraj (8 maja), około 22, zaginęła sunia naszych sąsiadów. Wystraszyła się fajerwerków i popędziła w noc. Nie sposób jej nie zauważyć - jest owczarkiem środkowoazjatyckim, 60-65 kg, białym w duże oliwkowo-brązowe, pręgowane plamy. Miała założony kaganiec. Jest bardzo przyjacielska. Może ktoś odprowadzi ją do schroniska - więc proszę zwróćcie uwagę ....
Dziś mieliśmy nadzieję, że wróci i przeszukiwaliśmy okolice. Przepadła jak kamień w wodę ...

Posted

Dzięki :-) Nie napisałam gdzie zginęła zginęła. Zaginęła w Skierdach - po prawej stronie szosy (jak się jedzie w stronę Nowego Dworu Mazowieckiego).

Posted

betinka24 napisał(a):
a co interesuje cie odnośnie Sierściucha??

Ja jestem z wątku Kudłacze w potrzebie. Tam umieszczamy te kudłate bidy. I tak sobie wypatrzyłam Sierściucha, ten psiak coś ma w swoim wejrzeniu, w pycholku, bardzo podobny do mojego, dlatego tak mnie jakoś poruszył, chociaż wydaje się być dużym pieskiem a takie mają niestety najtrudniej w znalezieniu dobrego domku :(.

Tak myślałam, że może by jakoś ogłaszać, albo co. Może by go ktoś na dt wyciągnął. Nie wiem jakie on tam ma biedak warunki.
Czy faktycznie to duży psiak jest ? I jaki z zachowania ?

Posted

Niestety za wiele o nim nie wiem , trafił do schroniska z półtora miesiąca temu, jest łagodny mieszka w boksie z suczką i świetnie sie z nia dogaduje, daje sie poglaskac jednak jest ostrozny jak na moje oko ma coś około 2 lat, jest sporym pieskiem takim ponad kolano i to dobrze ponad kolano. Warunki w schronisku sa dosc dobre to znaczy jeśli można tak powiedziec ma miske pelną jedzenia, ma swoją budę i swoj boks ktory dzieli jak juz wspomnialam z suczka. Ogolnie Sierscich jest milym pieskiem nie zauwazylam w nim zadnej agresji