Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Koma']18 to niedziela, więc może by pasowało, przynajmniej na dzień dzisiejszy nie mam większych planów na ten dzień.
Tylko że ja wystawami się za bardzo nie interesuję, więc pojęcia nie mam gdzie ma ona się odbyć (w którym miejscu) i o której?? :niewiem:
Największym problemem byłaby odległość, jeśli to daleko to kiepsko bo Koma boi się środków lokomocji :roll:
I jeszcze jedno, jak- tak w skrócie będzie wyglądać ta wystawa :oops: ? Chodzi mi o to np. czy na powietrzu czy na jakiejś hali?
Mam obawy czy to suńki zabardzo nie zestresuje, tyle psów, ludzi, zapachów, bo ona taki cykorek paskudny jest :roll: :lol:
Zobaczyłabym baski :angel: ...[/quote]

Nie musisz interesować się wystawami, ale to nie oznacza, że nie możesz choć raz wpaść jako widz.
Jeśli zechcesz przybyć na wystawę z Komką, to musisz mieć jej książeczkę zdrowia z ważnymi szczepieniami (głównie chodzi o wściekliznę). Kwestię przejazdu środkami lokomocji musisz Sama ocenić, natomiast sprawa tłumu ludzi i piesków, mnóstwa nowych zapachów na nieznanym terenie nie powinno być kłopotliwe o ile Komeczka nie będzie chciała zjeść zawodników ;)

Wystawa odbywać się będzie na terenie Stadionu START
przy ul. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 56/58.
Wystawy z reguły rozpoczynają się o godz. 10-tej,
więc o tej godzinie wszystkie pieski powinny już być na miejscu.
Mam nadzieję, że pogoda dopisze.
I będzie dużo basków, tylko głaskać, głaskać i głaskać :D :D :D
Pozdrawiam.
:D

Posted

[b]baskomaniak[/b]
tak myślałam że na Starcie i nie bardzo mi to pasuje :hmmmm:
Mam tam kiepski dojazd tramwajem z przesiadką :-?
Był tam w czerwcu chyba festyn Pedigree bodajże i miałam chęć jechac z Komką ale ten dojazd jest przerażający :(

Więc nie wiem czy to wypali, chyba że uda mi się cos wykombinować ;)
Jeśli dam radę to jeszcze napiszę, czyli Ty tam będziesz, tak?? Z baskami?
Komke napewno byś poznał :P Chyba takiego psa na wystawie jeszcze nie było :lol:

Pozdrawiam

Aha a fotki chyba jeszcze jakies mam to później wrzucę ;)

Posted

Komuuś!!! Helloł, koffana :buzi:
Wpadnij na wystawe, fajnie będzie! Ja też ide (niestety, samej mnie nie puszczą - ide z tatą). Ode mnie to daleko, ale tata mnie zawiezie..
A dla chcącego nie ma nic trudnego!!!
To byłby zaszczyt poznać Komkę :D
Wpadnij, proszę!!!!
Pozdrowinka

Posted

[b]bellatriks[/b] dla mnie to może nie byłby duży problem, daleko tam mam- fakt ale nie raz już dalej jeździłam ale podróz tramwajem z Komką odpada :( Ona w autobusie się boi chociaż jest już dużo lepiej niż na początku, ale do tramwaju na pewno nie wejdzie :-? Ona dostaje szału na sam widok, a co dopiero taki kawał drogi :roll: Nie chcę psa stresować. A i nie wiem jak by się tam zachowywała.

Ale jeszcze zobaczę co się da zrobić ;)

I Komka
[img]http://foto.onet.pl/upload/45/54/_527770_n.jpg[/img]

Posted

śliczna maleńka trygrysica!!!!

No to widzę 3 inne rozwiazania:
a) dać Komie coś na uspokojenia
b) zawieźć ją samochodem
c) bellatriks będzie miała pecha :-?

Pozdrowionka dla obydwu Kom :buzi:

Posted

Dzięki :lol:

[b]angiewoop[/b] ile ważyła jak miała 5 miesięcy ciężko mi powiedzieć :oops: bo nigdzie tego nie zapisywałam a teraz ma dwa latka i waży 20 kg.

[b]bellatriks[/b] dzięki za napisiki :D

A co do wystawy faszerowanie sunki lekami nie wchodzi w grę bo nie byłoby to przyjemnością ani dla niej ani dla mnie. Ona ma ciężki charakterek ale w porównaniu z przeszłością jest o wiele wiele lepiej. Ale pewnych lęków nie potrafię jej wybić z łebka :-? :lol:

Jeśli dałabym rade to tylko samochodem ale nie jestem pewna czy to byłby dobry pomysł.

Fotek narazie brak :(

Posted

[b]Koma[/b], ja na twoim miejscu nie zabierałabym psicy na wystawę. Po pierwsze zazwyczaj organizatorzy i tak nie wpuszczają psów, które nie są wystawiane, a po drugie jak jest nieprzyzyczajona, to może być dym, a niech nie daj boże narobi zamieszania podczas oceny na ringu, czy przeszkodzi komuś w przygotowaniu psiaka...? Głupio będzie. Na wystawach i tak jest zazwyczaj mnóstwo psów, zamieszanie, nerwówka, nei ma sensu sprowadzac kolejnego psa...

Posted

[b]Koma[/b], skoro masz daleko do miejsca wystawy
to stresowanie Komki raczej nie wchodzi w grę,
tym bardziej, że do stresu komunikacyjnego mógłby dołączyć następny,
związany z nieznaną jej dotąd atmosferą wystawy, tłumu ludzi, mnóstwa piesków i zapachów itp.
Jeśli do tego nie jesteś w stanie przewidzieć reakcji Komki to myślę,
że porada [b]Asher[/b] jest jak najbardziej słuszna.
Może więc chociaż bez Komeczki uda Ci się dotrzeć.

Pozdrawiam.

Posted

Myślę [b]Asher[/b] że masz rację.

Postanowione- Komka nie jedzie.
To byłoby bez sensu. Gdyby była spokojnym zrównoważonym psiakiem to nie byłoby większego problemu, ale ciężko mi przewidzieć jak może się zachować. Bo to szalony cykorek :lol: Jeszcze zrobiłaby tam rozróbę i dopiero byłaby siara :oops: Więc nici. Ale myśle że tak będzie lepiej i dla niej i dla psów na wystawie :evilbat:

Ale ja może pojadę. Bo jeszcze nigdy na wystawie nie byłam :roll: a chciałabym zobaczyć jak to wygląda.

I mam pytanie,
Czy trzeba płacić za wstęp? i czy wogółe osoby nie wystawiające psiaków mogą wejść? Bo nie chciałabym jechac taki kawał drogi na marne.

Pozdrawiam ;)

Posted

[quote name='Koma']...
Czy trzeba płacić za wstęp? i czy wogółe osoby nie wystawiające psiaków mogą wejść?...
Pozdrawiam ;)[/quote]
Oczywiście, że mogą. Wejście dla zwiedzających wystawę jest płatne.
Cenę biletu ustala organizator więc trudno jest powiedzieć ile,
ale sądzę, że cena ulgowego nie powinna przekroczyć 10 zł.

Pozdrawiam.

Posted

Nie byłam.
Czego strasznie żałuję :(
Ale mam nadzieję że zrobiliście b.dużo fotek! ;)
Ja mam parę dzisiejszych Komki ale wrzucę chyba późnym wieczorkiem albo jutro bo nie chce mi się ich wrzucac na serwer :P