Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może się powtarzam i większość z Was już jest w temacie, ale piszę, żeby nie było potem, że ktoś nie wiedział, więc:

[FONT=Courier New]Poszukujemy osób, które byłyby zainteresowane regularnymi, weekendowymi dłuższymi wędrówkami w okolicach Warszawy (dogtrekking) a także próbowaniem innych fajnych aktywności z psiakami (zaprzęgi, rower, nauka posłuszeństwa wspólna itp.) generalnie chodzi o to by wspólnie się spotykać co weekend w różnych miejscach, wynajdując nowe fajne trasy do dogtrekkingu i dobrze się bawić. Wiadomo, że nie zawsze każdy ma czas, ale im więcej jest osób chętnych i „zrzeszonych” tym większa szansa ze spotkanie w miłej grupce wypali :) póki co jest ok. 10-12 osób chętnych z różnymi psiakami, jednak przeważają mamuty i haszcze [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Courier New] Jeżeli ktoś jest zainteresowany bardzo proszę o pisanie na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Serdecznie zapraszamy, pozdrawiamy i liczymy na Was [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Courier New][/FONT]

Posted

Czy ktos jest chętny na spacer w Parku Młociny jutro lub pojutrze? spotykamy się tam w kilka osób jeżeli wszystko pójdzie dobrze i towarzystwo się nie wykruszy :)

Posted

[COLOR=Red][B]ratunku!!! Tosia z mojego podpisu właśnie leży na stole, ma zagrażający życiu PRZEŁOM TARCZYCOWY. Potrzebna pomoc finansowa na skomplikowane wyprowadzenie z przełomu. Błagam, zajrzyjcie![/B][/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

moim ulubionym miejscem do spacerów jest Park Saski.mieszkam obok i wystarczy mi przejść przez ulicę Marszałkowską i już latamy po alejkach.optymalnie jest przyjść rano bo spacerowiczów mało.wieczorem dużo psiarzy;)

• 2 weeks later...
Posted

Czy jest ktoś chętny do spacerów równoległych?!
Mam dwuletniego samca, który totalnie olewa wszystko gdy widzi innego psa. Kładzie się na glebie i nie ma z nim kontaktu:roll: I są momenty kiedy wyskakuje z mordą do innych. Reaguje tak do obcych psów. Kiedy juz sobie trochę obok innego pochodzi zaczyna się uspakajać.

Spotkania muszą wyglądać na przypadkowe, więc jak się z kimś spotkam to pewnie przywitamy sie po jakimś czasie ;)

Ja mieszkam niedaleko stadionu gwardii.
Na początek preferowałabym miejsca bardziej odpsione, aby nie było innych latających burków nad, którymi właściciele często nie mają kontroli.

Posted

Może ktoś z Was z Warszawy chciałby zamówić żwacze i inne naturalne gryzaki ze strony [url]www.gryzaki.pl[/url] ? Łączne zamówienie będzie oznaczało tańszą przesyłkę.

Posted

No patrz Ewa, nie zgadałyśmy się , ja pisałam na innym forum tę samą propozycję. ;)
Cześć Aniu z Bosmanem! W życiu nie poznałabym Cię po tym nicku. ;) No i w dodatku nadal masz wpisaną Łódź. :)
W zasadzie mogę posłużyć jako obiekt do spaceru równoległego, tylko musisz mi podać dokładny scenariusz jak to ma wyglądać. I ten tydzień odpada, najwcześniej przyszły weekend - obecnie mam codzienne 5h randki z prawem cywilnym (kolokwium dopuszczające do zerówki mnie czeka)...

Posted

Ewa a gdzie Ty mieszkasz? Może jutro jak nie będzie padać mogłybyśmy się gdzieś umówić?
Tylko wiesz jak napisałam wcześniej wolałabym jakieś spokojniejsze miejsce. NA początku przypadkowe spotkanie, spacer równoległy a potem jakieś szkolonko co?! Na wspólne zabawy psów raczej bym nie liczyła...

Olu w takim razie będę dawała znać:)

Posted

[quote name='fronucha']Ewa a gdzie Ty mieszkasz? Może jutro jak nie będzie padać mogłybyśmy się gdzieś umówić?
Tylko wiesz jak napisałam wcześniej wolałabym jakieś spokojniejsze miejsce. NA początku przypadkowe spotkanie, spacer równoległy a potem jakieś szkolonko co?! Na wspólne zabawy psów raczej bym nie liczyła...
[/QUOTE]
My mieszkamy na Targówku (Bródno).
W sumie to chętnie, ale nie wiem do końca, czy to dobry pomysł, bo Duffelo czasem dostaje głupawki na widok innych psiaków...Chociaż zazwyczaj po chwili uspokaja się i ładnie idzie, to czasem jednak są problemy ;)

Posted

No to przemyśl sprawę. Ja jutro ok. 10 mogę być gdzieś w okolicy. Jak masz jakieś miejsce to daj znać.
Ja to widzę tak:
umawiamy się, spotykamy z daleka, machamy do siebie rączką i spacerujemy równolegle ze sobą w odległości która pozwoli skupić się i Twojemu i mojemu psu. Po chwili relaks ze swoim panciostwem w dalszej odległości i powrót do chodzenia równoległego ale zmniejszamy dystans do siebie. Potem równolegle ale mijanka w przeciwnych kierunkach. Jak się wyluzują obydwa to sobie poćwiczymy z nimi coś (na smyczy oczywiście) w odległości 5m mam nadzieję ;)

Posted

Kurczę,niestety nie pasuje mi jutro o tej porze, o 12 mam angielski i bym miała klopoty z wyrobieniem się...
Także może w następny weekend ;)
A miejsce dość fajne znam, łąki przy cmentarzu bródnowskim :)

Posted

a my czekamy az wal na Białej Łące obrośnie trochę w trawę a nie kupy i też bedziemy spacerowac:) i poznawać
na razie Pola, Łąki i Lasy:)

• 3 weeks later...
Posted

Zrobię małego offa, ale może ktoś się skusi:

[INDENT][B][SIZE=3][COLOR=red]Jakby ktoś chciał jechać nad morze z psiakiem, to zapraszmy na VIII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków![/COLOR][/SIZE][/B] :cool3:

[U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/threads/145606-VIII-OgA-lnopolski-Zlot-DogomaniakA-w-MAMY-3-MIEJSCA-WOLNE[/URL][/COLOR][/U][URL="http://www.dogomania.pl/threads/145606-VIII-OgA-lnopolski-Zlot-DogomaniakA-w-MAMY-3-MIEJSCA-WOLNE"][COLOR=#4444ff][/COLOR][/URL]

[img]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/zlot-banner.jpg[/img]

Miejsce: Bobolin koło Darłowa

Data: 5-11 lipca 2010 r.

Cena: 222 zł za cały zlot (37 zł/doba) + za psa chyba 5 zł/doba

Cena za nocleg w namiocie: 15 zł/doba

Ilość miejsc w domkach: 33 (4 domki 7-osobowe i jeden 5-osobowy)

[B]ZAPRASZAMY! JESZCZE MOŻNA SIĘ ZAPISYWAĆ! :cool3:[/B]

Wyposażenie domków i zdjęcia można zobaczyć tutaj: [URL="http://www.morskiedomki.pl/index.php?domki_letniskowe_main"][COLOR=#4444ff]Morskiedomki.pl - Domki letniskowe nad morzem | Domki letniskowe[/COLOR][/URL]
[/INDENT]

• 3 weeks later...