Aaricia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Byłam tam jakiś czas temu-znalazłam psiaka pod M1 był w azylu 1 dzień i inny psiak ugryzł go w łapkę więc był 1,5 tygodnia w lecznicy, ale cała historia zakończyła się dobrze-psiaka adoptowała dziewczyna ode mnie z pracy ;) Quote
Ewa&Duffel Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 a może jutro ktoś chętny pospacerować ? mieliśmy się z naszym goldenim kolegą spotkać, ale niestety nie wypaliło :( Quote
*Monia* Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Nie miałam komputera ani internetu przez tydzień, a do tego chora jestem :cool1:. Moje biedne pieseczki są chętne na spacer w tygodniu jak pogoda dopisze (nie mam siły ich myć). Mogę dojechać gdzieś z nimi, byle nie jakoś daleko i nie jutro, bo to mój jedyny dzień zajęć ;). To kto chętny :razz:? Quote
ladybird Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 my bylibyśmy chętni :cool3: ale ja mogę tylko w środę, bo wtedy nie mam zajęć akurat :p pasowałaby mi kępa potocka, mogłaby być? tylko jakoś się trzeba charakterami psów dopasować ;) Quote
*Monia* Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Jutro sprawdzę dojazd, bo dzisiaj szukam materiałów psich do pracy magisterskiej :roll:. Moje psy: Hexa psisko biegające i nie lubiące zabaw w miejscu, bo szybko się nudzi i woli zabawy ze mną kijkiem, jak jej się towarzystwo nie podoba to olewa, do psów rzuca się tylko jak ma kijek/ciasteczko/coś do jedzenia. Shina (szczeniak 14-15 tygodni) lubi wybrane psy i zabawy w skoki po psie, przewracanie, łapanie za szyję/obrożę/szelki, zaczyna się stawiać więc potrzebuje ustawienia raz na jakiś czas. Jesteśmy chętne do spacerku ze szkoleniem, bo mi się pieski zapominają i zawąchują często :mad:. Quote
ladybird Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='*Monia*']Jutro sprawdzę dojazd, bo dzisiaj szukam materiałów psich do pracy magisterskiej :roll:. Moje psy: Hexa psisko biegające i nie lubiące zabaw w miejscu, bo szybko się nudzi i woli zabawy ze mną kijkiem, jak jej się towarzystwo nie podoba to olewa, do psów rzuca się tylko jak ma kijek/ciasteczko/coś do jedzenia. Shina (szczeniak 14-15 tygodni) lubi wybrane psy i zabawy w skoki po psie, przewracanie, łapanie za szyję/obrożę/szelki, zaczyna się stawiać więc potrzebuje ustawienia raz na jakiś czas. Jesteśmy chętne do spacerku ze szkoleniem, bo mi się pieski zapominają i zawąchują często :mad:.[/quote] Mój Dino ma prawie rok. Nie lubi psów, które nie chcą mu się podporządkować. Natomiast jak nikt nie chce go zdominiować i on może być górą, to uwielbia się bawić z psami. Niestety nie udało mi się pokazać mu, że patyk/ piłka mogą być fajniejsze i inne psy są ponad wszystko. Spacer ze szkoleniem, to to co nam jest najbardziej potrzebne! Bo póki co jeszcze zabawy na lince, nie ryzykuje ze spuszczaniem go - pojawienie się innego psa na horyzoncie powoduje totalne ogłuchnięcie. To zbadaj, jak masz z dojazdem na kępę, jeśli myślisz, że może się udać szkolenio-spacerowanie :p Quote
*Monia* Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Na jakim przystanku możemy się umówić? Łatwiej mi będzie szukać przystanku, bo nie wiem jak te autobusy jeżdżą :roll: Quote
Ewa&Duffel Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Można wysiąść np. na przystanku [B]Most Grota-Roweckiego.[/B] Kurczę, chętnie bym się z wami spotkała, ja też mam w środę wolne, ale Duffel ma akurat operację :( Quote
Ewa&Duffel Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Będzie mieć zabieg poszerzenia kanalika łzowego, jedziemy do dr Garncarza. Więcej można tu przeczytać: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f481/zwezenie-kanalika-lzowego-147953/[/URL] niestety nikt mi nie odpisał, moze nikt nie mial takiego problemu... Quote
*Monia* Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Widać, że to oczko ma chore.. Nic nie podpowiem, bo też nie spotkałam się z takim przypadkiem :roll:. Moje suńki od czasu do czasu chodzą z zaropiałymi oczami jak zakopują się w piachu :cool1:. Quote
ladybird Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 przepraszam, że nie odpisałam, ale mnie wczoraj tak zmogło, że nie byłam w stanie siedzieć przy komputerze :roll: ale już żyję, i jutro wciąż jestem chętna :lol: zaraz tylko pomyślę, na jakim przystanku możemy się umówić, bo my to będziemy iść od metra z pl. wilsona. Quote
ladybird Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Będzie mieć zabieg poszerzenia kanalika łzowego, jedziemy do dr Garncarza. Więcej można tu przeczytać: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f481/zwezenie-kanalika-lzowego-147953/[/URL] niestety nikt mi nie odpisał, moze nikt nie mial takiego problemu...[/quote] ja problemu nie znam, ale operację u dr. Garncarza już przeżyłam - w wakacje robiliśmy wycięcie skórzaka. Dr Garncarz to bardzo sympatyczny człowiek :lol: Quote
ladybird Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*Monia*']Na jakim przystanku możemy się umówić? Łatwiej mi będzie szukać przystanku, bo nie wiem jak te autobusy jeżdżą :roll:[/quote] rzeczywiście przystanek nazywa się właśnie Most Grota Roweckiego. Żeby było prościej i szybciej to my też się może z pl. wilsona przemieścimy autobusem na ten przystanek, będziemy jechać 114. Tylko jeszcze o której :cool3: Quote
*Monia* Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Mi metro bardziej pasuje, bo mamy tylko kawałek jednym autobusem i chwilkę metrem. To która godzina? 13-14 może być? Quote
ladybird Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*Monia*']Mi metro bardziej pasuje, bo mamy tylko kawałek jednym autobusem i chwilkę metrem. To która godzina? 13-14 może być?[/quote] ok, to 13 w metrze wilsona. Wysyłam na pw nr na wszelki wypadek :razz: Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 I co, pospacerowaliście sobie ?:evil_lol: pogoda dopisala :evil_lol: Quote
ladybird Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 po wyjściu na poranny spacer obydwie uznałyśmy, że innym razem się spotkamy :lol: nie walczyłyśmy z taką pogodą ;) a jak operacja? Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 w porzadku, napisalam tutaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/f481/zwezenie-kanalika-lzowego-147953/[/url] Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 może się w weekend jakoś na spacer umówimy ? :) Quote
*Monia* Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 My w sobotę trening mamy na 7, więc po południu mamy wolne ;). W niedzielę jeszcze nie wiem, ale wieczorem pewnie się dowiem. Mała potrzebuje teraz kontaktów z psami, bo zaczyna fikać :mad: (Hexa za dużo jej pozwala :cool1:). [SIZE=1]Szczeniątko właśnie zagryza Hexę, a ta sobie leży spokojnie pomrukując z zadowoleniem - głupie stworzenie :evil_lol:[/SIZE]. [SIZE=1]Za to na spacerach zachowują się jak typowe rodzeństwo (z tego co zaobserwowałam wśród znajomych ;)), czyli nie przyznają się do siebie :p.[/SIZE] Quote
ladybird Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 to mój by ją szybko ustawił - znając go, to być może nawet za bardzo :mad: ja niestety w weekendy pracuję :-( większość atrakcji spacerowych i szkolenia niestety mi odpadają przez to :-( Quote
Recommended Posts