Laura1108 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Potrzebna pomoc we wstawianiu ogłoszeń PILNE nie chcemy by ten słodki łaciatek przepadł bez wieści lub został poddany "fachowemu" zabiegowi słynnego dr K z Wołomina. Liczymy na Waszą pomoc . Łatek na Was liczy . Łatek Ma ok. 1,5 roku . Jego dom to schronisko niestety u dr K , którego wszyscy znają ze swych barbarzyńskich czynów : ZOBACZ CO ROBI SCHRONISKO W WOŁOMINIE Z PSAMI bernardyn umiera!!!! POMOCY!! drastyczne! Tęskni ... Łatek jest bardzo przyjacielskim psiaczkiem , który najbardziej na świecie potrzebuje miłości i kontaktu z człowiekiem . Im dłużej zagrzewa miejsce w schroniskowym kojcu ty bardziej zacznie zamykać się w sobie . Na chwilę obecną jest bardzo wesołym , rozlatanym chłopcem , który na widok człowieka po prostu dostaje kręćka , podskakuje , kręci się , wariuje całkowicie traci głowę tak bardzo chce by go stamtąd zabrać . Kto go porzucił ??? Dlaczego ??? Co zrobił nie tak , że zasłużył na tak okrutny los jakim jest schroniskowy kojec ??? Na te pytanie i wiele innych dotyczących przeszłości Łatka niestety nie znajdziemy odpowiedzi . Pozostaje nam liczyć na rewanż losu , na to że kiedyś ten co go porzucił pozna też smak porzucenia . Kocha...i całuje :) Biorąc psa podejmujesz decyzję na kilkanaście lat , stajesz się odpowiedzialny za tę wspaniałą , kochającą i wierną istotę jaka jest pies . Psa nie można wziąć od tak bo mam kaprys a za chwilę go porzucić . Łatek mógł być takim kaprysem , kiedy była mały był słodkim szczeniaczkiem , którego ktoś sobie wziął jednak piesek dorósł i mógł stać się niewygodny . Rzeczywistość jest taka , że mnóstwo psów w wieku od roku do dwóch lat jest porzucanych ponieważ w tym właśnie czasie przestają być słodkimi , kluskowatymi szczeniorkami . Jeżeli chcesz mu podarować swoje serce to już na zawsze , do ostatniego jego tchnienia by nigdy więcej nie zaznał smaku rozstania z ukochanym właścicielem , psie serce też może pęknąć z rozpaczy , żalu i tęsknoty . Uśmiecha się właśnie do Ciebie ... Dlaczego ... Znowu zostaję sam :( Nie pozwól by ten wspaniały , cudowny i bardzo kochany psiaczek został na wieki w schroniskowym kojcu . Ogłoszenia: Piesek w łatki jak beagle BARDZO POTRZEBUJE DOMKU (747937907) - Aukcje internetowe Allegro http://www.eoferty.com.pl/id142844.html Quote
Laura1108 Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 [SIZE=4][SIZE=3] Lektura dotycząca pseudoschronu w Wołominie Każdy chyba zna ten schron , nie cieszy sie on najlepszą popularnością . Psy znikają tam w niewyjaśnionych okolicznościach . Mieli kiedys wszczęte postępowania na drodze sądowej , zastanawiający był rekordowy obrót psami . Były tez inne afery związane z "chińczykami" i E. Biedrzycką . Schronisko w Wołominie "Na czym faktycznie polega "adopcja" nikt jednak nie sprawdza. Najmniej interesuje to gminy, które za "opiekę" płacą z góry jednorazową sumę, po to właśnie, by już się tym nie interesować. Gdy dociekliwe osoby usiłowały poznać los konkretnych wyłapanych zwierząt, zwykle ich w schronisku nie było. Pani Izabeli Banaszkiewicz z Wołomina udało się przed dwoma laty uzyskać kilka adresów "adopcji" w okolicznych wsiach, ale na miejscu zawsze okazywało się, że pies "właśnie uciekł"." "27.07.2009: I znów się udało - EMIR i ARKA wywęszyły kolejne - piąte już (po Starej Wsi, Krężelu, Maciejowicach i Kociołkach)- miejsce, gdzie nasza niezawodna Ewa (choć to nie jest prawdziwe imię) zapewnia bezdomnym psom "opiekę" i "szczęśliwy los". Tym razem to Małe Boże, gmina Stromiec, powiat białobrzeski. Ponieważ to ta gmina łamała prawo odpisując z nią umowy w latach 2007-2008, dobroczyńca zwierząt Ewa B. stwierdziła widocznie, że klimat będzie dobry. Zwróciła się nawet o wydanie pozwolenia na prowadzenie legalnego schroniska. Oczywiście nie dopuścimy do tego i sądzimy, że powiatowy wet i gmina zgodzą się z nami. Usilnie nad tym pracujemy. Nad tupetem tej pani przeszliśmy już do porządku dziennego. Serce rośnie, że nasze starania coś dają - zaledwie po dwóch tygodniach radosnej twórczości naszej ulubienicy, mieszkańcy wsi pod przewodnictwem kapitalnego sołtysa, odnaleźli informacje w internecie, zmówili się, protestują w gminie i obiecali nam, że pozbędą się takiego sąsiedztwa. Trzymajcie kciuki, kto powiedział, że do trzech razy sztuka - może do pięciu? Oficjalnie przyznaje się do 90 psów, ale wiemy, że pani z gminy niefrasobliwie poinformowała ja o naszej wizycie, a ona gorączkowo porządkowała obejście od rana. Psy, które są na widoku w większości są przypięte łańcuchami (krótkimi) do bud. Reszta pozamykana w stodołach. Stan zwierząt ogólnie nie najgorszy, ale jak uczy doświadczenie, te w gorszych stanach są gdzies schowane, a raczej nieżywe. Generalnie odbiera ciągle psy z Wołomina, od swojego serdecznego przyjaciela doktora K. - choć jego działalność wskazuje, że powinien się raczej nazywać doktor M..... Poniżej kilka fotek, niepokojąco kojarzących się z Krężelem. " Quote
basia0607 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Biedaczysko, młody i niczemu niewinny . Quote
Laura1108 Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Winny , że się urodził :( straszne ale prawdziwe pojawił się na świecie i juz jest nie chciany :-( Quote
Kasik28 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Negri wstawiłam ogłoszenia na GL :smile: Mam nadzieje, ze ktoś się odezwie :smile: Quote
obraczus87 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Najpóźniej jutro Łatek będzie miał ogłoszenia :lol: Quote
obraczus87 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Laura, jak bedziesz w schronie to zrob (jak Ci sie uda) zdjecie całego Łatka bo na tych nie widac Go w calosci Quote
obraczus87 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Na razie udało mi sie tutaj wstawic ogłoszenie: http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/5180/ http://www.morusek.pl/ogloszenie/6175/podglad/ http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,7168,Lw==.html Quote
Negri_2008 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Znalazłam jeszcze taki foty Łatka........tyłem :shake: Quote
Negri_2008 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 obraczus87 napisał(a):Najpóźniej jutro Łatek będzie miał ogłoszenia :lol: dzięki serdeczne :loveu::loveu::loveu: Quote
Negri_2008 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Kasik28 napisał(a):Negri wstawiłam ogłoszenia na GL :smile: Mam nadzieje, ze ktoś się odezwie :smile: super , dzięki A co to jest GL? :oops::evil_lol: Quote
obraczus87 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Mnie bardzo zależy na znalezieniu psiakom z Wolomina domku... Jutro pododaje do ogloszeń zdjęcia Łatka w całości, a może Laurze uda sie zrobić Łatkowi zdjęcie w całej jego okazałości :loveu: ja sie wNim zakochałam, tak jak w Aidzie :loveu: Quote
obraczus87 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Hopaj do gory przystojniaczku :loveu: Quote
Laura1108 Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Na pierwszej stronie jest jedno ogłoszenie Łatka ;) :) http://www.allegro.pl/item747937907_piesek_w_latki_jak_beagle_bardzo_potrzebuje_domku.html Martuś zró proszę dla tej biednej Lady onkowatej na razie Łatkowi wystarczy takie ogłsozneie ważne jest , żeby trafiło na jak najwięcej portali internetowych nie ma sensu dublowac ogłoszeń bo jest tyle psiaków co czekają chociaż na byle jaki tekst do ogłoszeń :( Quote
obraczus87 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Laura, ok zróbię, nie ma problemu. Tylko podaj mi link do strony z LAdy bo ja znaleźc nie mogę ;/ Quote
obraczus87 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 czemu nikt nie zagląda?? Pomóżcie nam! Nie chcemy aby Łatek był ofiara Dr K... Pomóżcie znaleźć dla niego domek... Quote
Dora Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 ja jestem, zajmuje sie adopcjami hasiorow, ale strasznie mi sie spodobal ten łatek, moze tez dlatego ze z pyszczka przypomina mojego Rudego :) Chlopczyku do gory lec, zebys znalazl szybko domek!!!! Quote
obraczus87 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Mam taka nadzieje ze ktos go szybko pokocha ...:p Quote
Recommended Posts