Jump to content
Dogomania

Mila - schroniskowy smuteczek ma dom u dogo_maniaczki!!:):):):):)

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będą a pewnie! będzie ich tyle, że będziecie miały nas już dość:diabloti:. I naszych opowieści też:evil_lol:. Tylko proszę Cioteczki nie uciekajcie z wątku:oops: i czasem jeszcze do nas zaglądnijcie...

A co do zdjęć to już dziś będą pierwsze. Dziś, już niebawem jedziemy po MILĘ:multi::multi::lol:

Posted

Pani Ania T przeznacza swoje pieniążki na Ryśka, ale zróbmy tak... to jest deklaracja stała chyba, więc...te co dojdą teraz będą Ryśkowe, a te co są w skarpecie Nusia podzielna Portosa, na suczkę od Szarotki i na dwa psiaczki Zuzi.
To chyba tylko 40 zł., ale o dyszku z groszami będzie.

Trudno odmówić pomocy potrzebującym psiakom, ale musimy dbać o Ryśka, bo na jego wątku cisza.

Posted

[quote name='NusiaiJa']Będą a pewnie! będzie ich tyle, że będziecie miały nas już dość:diabloti:. I naszych opowieści też:evil_lol:. Tylko proszę Cioteczki nie uciekajcie z wątku:oops: i czasem jeszcze do nas zaglądnijcie...

A co do zdjęć to już dziś będą pierwsze. Dziś, już niebawem jedziemy po MILĘ:multi::multi::lol::laola:
Czekam na morze fot i obszerne relacje :p

Posted

No to trzymamy kciuki za podróż i pierwsze chwile w nowym domku...:)
Zuzka a Tobie bardzo, ale to bardzo dziękujemy za wszystko:)
Bez Ciebie Mileczki nie udałoby się uratować.

Posted

Moi drodzy pozostaje jeszcze kwestia "spadku" po Milusi.

W skarbonce pozostało: 219,zł 15gr.
proszę aby osoby wypisane wypowiedziały się co do kwestii dalszego rozdziału pieniążków wpłaconych na potrzeby Mili.

wpłaty na marca 2010 r.

50zł CiotkaE -> będzie 19zł.15gr. - dla Portosa i Tamarki + dwie dyszki ze swoich zaskórniaków dla chłopaków: Kamel i Faks bo Ciotka nie będzie mogła spać.
20zł Anna T (Gdynia) - przeznacza na Portosa

wpłaty na kwiecień 2010 r.

20zł Ocelot - 09.03.2010r. - przeznaczam na - Rysia
30zł Magda R. - 12.03.2010r. - ???
50zł Paweł W. - 24.03.2010r.- po połowie czyli 25zł dla Kamel i Faks i 25zł dla Cockie z przetoką
30zł Patija - 29.03.2010r. (karteczkowy bazarek) - przeznaczam na - Rysia
30zł Basia1968- z mojego bazarku - 02.04.2010r - przeznaczam na - Rysia 20zł + 10zł dla Tamarki
20zł Anna T (Gdynia) - 01.04.2010r. - przeznacza na Rysia

Portos - 30zł - przelew -
Tamarka - 20zł - przelew -
Kamel i Faks - 25zł - przelew -
Cookie - 25zł - przelew -
Rysio - 90zł -

Posted

[SIZE="3"]Już Miluchna z nami !
Nusia nową "siostrę" przywitała całkiem przyzwoicie. Pojechała razem z nami po sunię.
Milka na razie z ciekawością wszystkiemu się przygląda a Nusia ją całkiem ignoruje.
Tłumaczyłam;) Nusi aby była dobra dla Milki bo Milusia tak jak Nusia przeszła schroniskowe piekło. Chyba zrozumiała...:oops:
Milka to naprawde bardzo grzeczna i dystyngowana sunieczka. Podróż zniosła wspaniale, zrobiła po domu obchód, w tej chwili zmęczona nowymi wrażeniami zasnęła na swojej podusi.
Zjadła objadek z mojej łoni, była na spacerku ale szybko chciała wracać do domku.

Trudno jest się mi rozstać z "zuzką" ale czas nam w drogę...

jedę do swojego domku... ale pan zdubił drogę i kluczymy po Łódzkich uliczkach :evil_lol::lol::lol:

nasłuchuję co się dzieje wokół mnie a dzieje się dużo, ciągle ktoś przechodzi, cmoka do mnie, puszcza oczka, podtyka pod pysia coś do jedzenia...dom wariatów!!!;):evil_lol::oops::lol:

Posted

Oj a mi się wydaje, że Milka choć przestraszona to jednak widać, że mniej niż zaraz po schronisku. i za tydzień będzie wesoło brykać,i tak ja będą pewnie rozpieszczać, że inaczej być nie może :)

Posted

Dziś obudziłam swoich nowych Państwa o 6ej :evil_lol:
Młoda Pani przywitała mnie "tysiącem" uścisków i całusków. I Ja pokazałam jej, że ją lubię i pomachałam do niej ogonkiem.
Przywitałam się też z Nusią i z resztą domowników.
Uśmiechają sie wciąż do mnie i mówią, że jestem grzeczną dziewczynką.
Specerek był fajny ale szybko chciałam wracać do domu, nie znam jeszcze swojego nowego otoczenia, nie wiem co jest za rogiem, troszkę płakałam i Pani szybciutko pobiegła ze mną do domku:oops: Ale za to już wiem, która to moja klatka, bo wczoraj chciałam wchodzić do każdej:oops:, a dziś już mi się nie myli:roll:
Trzecie piętro to dla mnie "pikuś", gorzej ma Nusia bo ma śmieszne którtkie łapki:eviltong: nie to co moje jak u baletnicy:lol:

Cały czas podtykają mi coś do jedzenia, a Nusia to nawet jadła rano marchewkę, widziałam jak jej smakowała, dlatego oddałam jej swoją;) a niech ma:p
Zwiedzam domek, troszeczkę Nusia mnie jeszcze przegania, ale to dobra dziewczynka tylko nie lubię gdy podchodzi do mojej podusi..... Pani Gosia jest moją panią!
Podsłuchałam, że chcą mnie dziś zabrać na działkę, Gosia powiedziała, że zrobi mi dużo zdjęć i pokaże Wam jaka jestem wspaniała.

Acha i jeszcze idziemy na zakupy, pani obiecała mi kupić piękną obróżkę.

Idę zerknąć co tam w kuchni, jakieś zapachy się z tamtąd wydobywają, no i poszłą tam Gosia;)

Posted

Ja tłumaczyłam jej żeby była grzeczniutka i pokazała się z jak najlepszej swojej strony .
Z relacji widze że własnie tak jest . Kochana dziewczynka mnie nie zawiodła .

Posted

Obiecali i zabrali :evil_lol:
Gosia zabrała mnie na super spacer:multi:
Nusia pokazała mi, że to fajne miejsce do biegania, można pobawić się w chowanego i spotkać kociego sąsiada... a potem go pogonić :razz:

Jeszcze obowiązkowe zdjęcie z "moją" Gosią ;)

z CiotkąE i Nuśką

I jeszcze Gosia mnie nagrała jak biegam po działkach BEZ SMYCZY!
Pani mówi, że zaprowadzi mnie na wyścigi, bo biegam jak perszing, nie wiem co i kto to ale Gosia się śmieje gdy biegam tak szybko więc biegam:lol:

Posted

moje Panie wczoraj oszaAAAAAlały..... wykąpały mnie!!!!!:diabloti:
OCH te Panie, ale Gosia zawineła mnie w ciepły kocyk i tak sobie razem siedziałyśmy:roll:
było mi tak dobrze i ciepło, że zasnełam na jej rękach:roll:

Posted

To już trzeci dzień jak mieszkam z Gosią w pokoju:roll:
Gosia chyba musi mnie lubić.... zrobiła mi nowe posłanko koło siebie i teraz gdy pisze na komputerze leże tuż przy niej.
Głaszcze mnie wtedy a Ja szybko zasypiam.

A dziś rano (to nasza tajemnica, nie mówcie nikomu) wkradłam:evil_lol: się do niej pod kołdrę, troszkę sobie tak pospałyśmy:evil_lol: tylko nie mówcie ciotceE bo będzie zła na moją Gosię....:oops:

Wszędzie za nią po domu chodzę, nie mam jeszcze tyle śmiałości co Nusia, ona to wszędzie "leci" gdy tylko ktoś gwizdnie, ale Ja też się bardzo staram i macham do wszystkich ogonkiem !

Coraz lepiej mi się układa z Nusią. Dziś z samego rana, zaraz po przebudzeniu przyszła sie ze mną przywitać. Ogonki nam chodziły na lewo i prawo:multi:
I zachęcała też mnie do zabawy, ale Ja się troszkę spłoszyłam bo nie wiedziałam o co jej chodzi:oops: czy przypadkiem znowu mnie nie przegania?:roll: Nie!:roll: ona chyba zaczyna mnie lubić.

Za to przerażają mnie jeszcze spacerki, wróciłam właśnie z jednego.... chyba mi się one nie podobają:shake:

Jadę niebawem z Państwem na jakiś długi spacer, i oczywiście Gosia znowu obiecała wziąść aparat i porobić mi zdjęcia.
Nie wiem, czy ona nie zwariowała z tymi zdjęciami??...:evil_lol:;)
:cool1: