Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asik007']Ketunia sytuacja wygląda tak, że Toffinek po pierwsze jest niesamowicie chudy. A po drugie on już był w 100 procentach gotowy na adopcję ale pokazał zęby. A ponieważ do mnie i mojej siostry jest potulny i nigdy się to nie zdarzyło postanowiłyśmy razem z Anja2201 na miesiąc, dwa dać go do Jamora żeby zdjagnozował Tofinka.
To jest super pies żył na pewno rok może dłużej na dworze w Lubochni. Był przyjacielski do wszystkich: dzieci, innych psów. I naprawdę nie wiem co mu się stało.
Musimy poczekać i zobaczymy co Jamor powie.[/QUOTE]

Dobra, moja pierwsza propozycja. Skoro zęby były przyczyna to moze mu je wyrwać ?
Dostane nobla ?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agnest']Nikt nie CZYTA? Jamor chce Tofikowi zęby wyrwać:mad:[/QUOTE]
Czytam tyle watkow gdzie Jamor proponuje rozne rzeczy, wiec to jeszcze nie jest takie najgorsze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzięki Szarotka że tu jesteś ;) a poczucie humoru chłop ma, nawet mój mąż oglądał głowę Taffika na dogo :modla: co mu się zdarzyło drugi raz w życiu :diabloti:

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-psow-jamor-138231/"]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-psow-jamor-138231/[/URL] a tam jest link do albumów zdjec, tam poszukac swojego

Posted

na tyle co sie z nim poznałem, moge powiedziec tyle :
pies z normalna głową. Bardzo lubi kontakt z człowiekiem. potrzebuje człowieka i chce dla niego słuzyc. szybko nawiazuje przyjaźń. chetny do zabawy. czysty, zdrowy ( troche ma jakies pozostałosci po kontzji łapy) O powierzony mu sprzet dba. Opanowany, zrównoważony. Nawet w chwli silnego napięcia jest bardzo karny i nie popuszcza wodzy. Do innych psów nastawiony olewczo , sam zaczepek nie szuka.
Pies na bardzo silne poczucie ochrony przewodnika. W takiej sytuacji za cel swego bytowania kieruje sie pilnowaniem bezpieczenstwa swego opiekuna. Obrazuje sie to reakcją wobec innych psów które bez ostrzezenia chcą spoufalac sie z jego panem. Podobnie w stosunku do ludzi obcych, na spacerze, np. w godzinach wieczorowych. jest ostrzeżenie, szczekanie i zasłanianie przewodnika swoim ciałem. Nie wiem czy czy potrafił ugryść czy tylko straszy. ewentualnie z czasem sprawdze.
Uwazam , że te zachowania nie sa zadną wada psa, a wrecz przeciez pies ma takie funkcje spełniać. Najważniejsze , że te zachowania nie są przyczyna niepewności, bo w wiekszkosci przypadków to jest przyczyna pogryzien . krótko mowiac, bardzo fajny pies

Posted

[quote name='ZUZANNA11']Powoli zacząć sklejać jakiś tekst do ogłoszeń, czy jeszcze poczekać, aż Toffina zostanie w 100% sprawdzony?[/QUOTE]
no co wy, mam sie pozbyc tak szybko dobrego klienta ?
to moze inaczej : pies jest dziki, toczy mu sie piana w paszczy. ot kilku dni z domu nie wychodzimy bo on biega po podwórku, kontakt meilowy, jemy puszki i wypijamy kompoty ze słoików. zagryzł inkasenta zakładu enegetycznego , zgwałcił listonoszke ( eee, moze tego nie powinienem pisac bo branie bedzie miał) kopie doły, dusi kury, przegryza drzewka, silka na okna , robi ciagle kupy na schodach, ogryza lakier na samochodzie itd itd