Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[IMG]http://zapodaj.net/images/74e57107c8d7.jpg[/IMG]

Rosa na kolanach !

[IMG]http://zapodaj.net/images/040473806d50.jpg[/IMG]

Rosa z Paulinką !

[IMG]http://zapodaj.net/images/d90cbee6fbd9.jpg[/IMG]

Rosa z Zulką !!

Posted

Państwo są emerytami, mają ok. 70 lat. Mieszkają w szeregowcu, ogród przystosowany do psa - z przodu mają niskie ogrodzenie, dlatego tył jest oddzielony żeby pies nie mógł go przeskoczyć.
Zdjęcia psów na ścianach, nieudawane wzruszenie na wspomnienie suni, która odeszła 2 lata temu. Kicający po stole kot czy drapiący fotel nie wywołuje u nich białej gorączki, absolutnie zdają sobie sprawę jak to wygląda. Ostatnia sunia chorowała, nie dało się jej już odratować mimo leczenia.
Los bezdomnych zwierzaków nie jest im obojętny, przekazują dary na schronisko, obecnie mają przygarnie tego kota, ich córki mają przygarnięte/adoptowane psy i koty. W razie potrzeby córki mogą się zająć sunią.
Sunia nie byłaby skazana tylko na ogród.
Jedyne co, to mała świadomość przyczyn bezdomności zwierzaków (kastracja) oraz akcji r=r. Ale tym cechuje się każdy sprawdzany przeze mnie domek.
Ludzie naprawdę mili, ciepli, inteligentni.

Tyle chyba mogę rzec.

Posted

Rosa jest bardzo spokojna i zrównowazona.Nawet po zabiegu nic nie załatwiła sie na podlogę.Lubi pieszczoty.Leży i się rozkłada. Nie lubi suchej karmy.Daję jej teraz Royala dla wybrednych psów,ale muszę go lekko wymieszać z saszetką. Nauczyła się chodzić po schodach.
Na podstawie tego co napisałaś Zerduszko myślę,że to dobra rodzina.

Posted

[quote name='agusiazet']Czyli domek dobry, ale Państwo starsi i istnieje wiadoma obawa, jak rozumiem? [/quote]
Trzeba to mieć na uwadze. Ale cała rodzina jest pro-zwierzęca z tego co Państwo opowiadali, więc teoretycznie nie powinno być problemu.

Państwo opiekują się w razie potrzeby bokserka córki, więc z małym, spokojnym pieskiem na pewno sobie poradzą.

Posted

[quote name='zerduszko']Trzeba to mieć na uwadze. Ale cała rodzina jest pro-zwierzęca z tego co Państwo opowiadali, więc teoretycznie nie powinno być problemu.

Państwo opiekują się w razie potrzeby bokserka córki, więc z małym, spokojnym pieskiem na pewno sobie poradzą.[/quote]
Czyli Rosa ma dom:multi::multi::multi:
Tak sie cieszę:loveu:
Jeszcze zeby tylko córcia Rosy znalazla dom...
Rozmawialam z przyszlym panciem Rosy - ciepły, kontaktowy starszy pan.
Bardzo czekaja na Rosę.

Posted

Rosa wniesie dużo radości do domu swoich nowych opiekunów.Uczy się wszystkiego bardzo szybko,jest posłuszna i spokojna.A to jej spojrzenie" prosto w oczy "rozkłada mnie na obie łopatki.